Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους Σταθόπουλο & Χατζηβασιλειάδη (εφετείο 9/2)

Στις 9 Φλεβάρη 2022 οι σύντροφοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης οδηγούνται σε δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση απαλλοτρίωσης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα. Όλα ξεκινούν το Νοέμβρη του 2019, όταν συλλαμβάνονται 3 άτομα σε επιχείρηση της «αντι»τρομοκρατικής, έπειτα από μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ (Οκτώβρης 2019), όπου τραυματίζεται ο ένας εκ των δύο που συμμετείχαν σε αυτήν. Στη συνέχεια βρίσκεται οπλισμός που αποδόθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στις τρεις συλλήψεις προφυλακίζονται ο Βαγγέλης Σταθόπουλος και το τρίτο άτομο, ενώ η αναρχική Μ.Σ., που κατηγορήθηκε για πλημμελήματα, αφήνεται ελεύθερη. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και στη ληστεία, ενώ στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη της βοήθειας που προσέφερε στον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Χωρίς καμία εμπλοκή στις πράξεις που του αποδίδουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες της ασφάλειας και της «αντι»τρομοκρατικής οι διωκτικοί μηχανισμοί ενοχοποιούν και παγιδεύουν τον σύντροφό μας, επειδή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του, βοηθώντας τον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Έτσι οδηγείται στις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης περνά στην παρανομία και συμμετέχει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, υπερασπιζόμενος την επαναστατική δράση. Στις 9 Αυγούστου 2021 συλλαμβάνεται έπειτα από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κρατείται στις φυλακές Δομοκού. Στις 9 Φλεβάρη δικάζονται σε δεύτερο βαθμό η έμπρακτη αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Σταθόπουλου και η επαναστατική δράση στο πρόσωπο του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών


1 2 3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ Β.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Παρασκευή 4/2/22, στις 18:00 στη συμβολή Τσιμισκή με Ναυαρίνου Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους Β.Σταθόπουλο και Δ.Χατζηβασιλειάδη.

"Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελοί της γης

με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια.

Είμαστε οι αλύτρωτοι στοχαστές και οι τραγικοί ερωτευμένοι.

Χίλιοι ήλιοι κυλούνε μες στο αίμα μας

κι ολούθε μας κυνηγά το όραμα του απείρου."

Γ. Μακρής

Στις 9 Φλεβάρη 2022 οι σύντροφοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης οδηγούνται σε δίκη, σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση απαλλοτρίωσης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του ο Βαγγέλης Σταθόπουλος αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και στη ληστεία, ενώ στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη της βοήθειας που προσέφερε στον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Ο Δ. Χατζηβασιλειάδης περνά στην παρανομία και συμμετέχει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, υπερασπιζόμενος την επαναστατική δράση. Στις 9 Αυγούστου 2021 συλλαμβάνεται έπειτα από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Το κράτος επιτίθεται στην έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη.

Η αστική δικαιοσύνη ποινικοποιεί τις συντροφικές σχέσεις και διώκει οποιονδήποτε σχετίζεται με συντρόφους που υπερασπίζονται έμπρακτα την ένοπλη επαναστατική πάλη. Επιτίθεται σε ανθρώπους που οι πράξεις και η στάση ζωής τους, αποτελούν αγκάθι για το καπιταλιστικό σύστημα και τους ναούς της εξουσίας.

Ο αγώνας των συντρόφων συνεχίζεται μέσα από τον καθημερινό κοινωνικό και ταξικό πόλεμο.

Η κοινωνική αλληλεγγύη συνεχίζει να χτίζει γέφυρες και να φοβίζει την εξουσία, όσο έχουμε ο ένας την άλλη, όσο οι πρακτικές των ένοπλων αγωνιστών κρατούν ζωντανή τη δυνατότητα για την έφοδο στον ουρανό, όσο πολεμάμε τη λήθη και πιάνουμε το νήμα των αγώνων από εκεί που το άφησαν. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για την κατάργηση της κοινωνικής εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Οι αιχμάλωτοι του κοινωνικού πολέμου μέσα από τον λόγο, τις σκέψεις και τις πράξεις στέκονται δίπλα μας στον δρόμο, στις συνελεύσεις, στους αγώνες. Και θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν όσο ο καθημερινός επαναστατικός αγώνας γεννάει προοπτικές για την καταστροφή του εξουσιαστικού συμπλέγματος.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.. ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

κάλεσμα : Συνέλευση αναρχικών για την εξεγερσιακή προοπτική

saepexexegersi@riseup.exnet

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616797/


1 2 3

Στις 9 Φεβρουαρίου ξεκινάει το εφετείο των αναρχικών Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλου για την υπόθεση της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας". Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 16 και 19 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα.

Τον Οκτώβριο του 2019 μετά από ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι, ο Δ. Χατζηβασιλειάδης τραυματίστηκε και ζήτησε τη βοήθεια του Β. Σταθόπουλου ο οποίος τιμώντας την αξία της αλληλεγγύης του την παρείχε. Έπειτα από έναν μήνα, μέσα από μια πολυδιαφημισμένη από τα ΜΜΕ επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής όπου αναγγελόταν η εξάρθρωση της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας", ο Σταθόπουλος συνελήφθη ενώ ο Χατζηβασιλειάδης κατάφερε να διαφύγει της σύλληψής του μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021.

Ο ίδιος ο Δ. Χατζηβασιλειάδης σε επιστολή του την περίοδο της φυγοδικίας του, ξεκαθαρίζει πως η "Επαναστατική Αυτοάμυνα" ήταν ανενεργή, πως ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την πολιτική κληρονομία της οργάνωσης (δηλαδή τον εξοπλισμό της) και πως ο Σταθόπουλος δεν είχε καμία σχέση με αυτή και το μοναδικό του έγκλημα είναι αυτό της αλληλεγγύης γιατί προσφέρθηκε να τον βοηθήσει όταν αυτός τραυματίστηκε.

Παρόλα αυτά, ένα τρομολαγνικό δικαστικό show εκτυλίχθηκε για ακόμη μια φορά με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και την επικοινωνιακή χορηγία των ΜΜΕ. Ευφάνταστα σενάρια διακινήθηκαν και επικυρώθηκαν από το δικαστήριο αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι το κράτος ενδιαφέρεται απλά για την πολιτική και φυσική εξόντωση των αντιπάλων του. Μπροστά σε αυτόν τον στόχο δε διστάζει να επιστρατεύσει κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, όντας φυσικά πολύ μακριά από οποιαδήποτε έννοια "δικαιοσύνης".

Για εμάς η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αδιαπραγμάτευτη κι ένα βασικό θεμέλιο κάθε απελευθερωτικής δράσης. Για αυτόν τον λόγο στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Χατζηβασιλειάδη και τον Β. Σταθόπουλο την Παρασκευή 4/2, στις 18:00, στην Τσιμισκή με Ναυαρίνου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης