Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 12.00

Διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό

Σάββατο 19 Μάρτη

Διεθνής μέρα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό

Όχι άλλοι πνιγμένοι πρόσφυγες

Άσυλο, στέγη, χαρτιά, ΑΜΚΑ, σχολεία για όλους

Ανοίξτε τα σύνορα, όχι επαναπροωθήσεις

Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί

Διαδηλώνουμε

Αθήνα, Ομόνοια 3μμ

Θεσσαλονίκη , Άγαλμα Βενιζέλου 12μεσ.

Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου 12μεσ.

Χανιά, Πλατεία Αγοράς 12μεσ.

Ηράκλειο, Λιοντάρια 12μεσ.

Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 12μεσ.

Βόλος, Άγιος Νικόλαος 1μμ

Γιάννενα, Περιφέρεια 1μμ

Στις 19 Μάρτη 2022, την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον πλανήτη βγαίνουμε στους δρόμους για να φράξουμε το δρόμο στην κλιμάκωση του ρατσισμού με το κλείσιμο των συνόρων στην Πολωνία και την Ελλάδα και την απειλή ανόδου του φασισμού.

Η κυβέρνηση που άφησε στο έλεος του χιονιά χιλιάδες κόσμο είναι η ίδια που δίπλα στους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας έχει τα χέρια της βαμμένα με το αίμα εκατοντάδων προσφύγων που πνίγηκαν μέσα στην περασμένη χρονιά στα νερά του Αιγαίου και τη Μεσόγειο. Ο Μηταράκης καμαρώνει για την "μεγάλη μείωση των προσφυγικών ροών" επί των ημερών του, όμως αυτή η μεγάλη "επιτυχία" της κυβέρνησης σημαίνει πνιγμούς, επαναπροωθήσεις ακόμα και εξαφανίσεις προσφύγων.

Μέσα στα Χριστούγεννα το Αιγαίο γέμισε πτώματα αθώων ανθρώπων, μετά από τρία ναυάγια πλοίων κοντά στη Φολέγανδρο, τα Αντικύθηρα και την Πάρο. Ένοχη για αυτούς τους πνιγμούς είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων, με ευθύνη της ΕΕ. Αυτή είναι η πολιτική που σπρώχνει στα χέρια των διακινητών κατατρεγμένους πρόσφυγες που χάνουν την ζωή τους.

Όσοι πρόσφυγες βγουν ζωντανοί από την απάνθρωπη πρακτική των κλειστών συνόρων είναι καταδικασμένοι να ζουν σε στρατόπεδα φυλακές, κάτω από συνθήκες πείνας, κρύου και αποκλεισμένοι από κάθε δυνατότητα μετακίνησης, εκπαίδευσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χωρίς ΑΜΚΑ.

Είναι απύθμενη η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν την ίδια ώρα με την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκρίνουν τον εγκλωβισμό στα νησιά και πολλά δισεκατομμύρια στον Ερντογάν για να εξοντώνει τους πρόσφυγες, χύνει δηλητήριο κατά των προσφύγων εμφανίζοντας τους ως εισβολείς κατευθυνόμενους από τον Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή προσπαθούν με ψέμματα και συκοφαντίες να καλύψουν τις βρομιές τους όπως έγινε με την εν ψυχρώ ρατσιστική δολοφονία με 36 σφαίρες του Νίκου Σαμπάνη από τα πρωτοπαλίκαρα του Θεοδωρικάκου.

Είναι ώρα να ξεφορτωθούμε τα ρατσιστικά βαρίδια από τις πλάτες μας, να διώξουμε με τους αγώνες μας την κυβέρνηση του ρατσισμού και της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας. Ήδη στις αρχές της χρονιάς η κυβέρνηση έσπασε τα μούτρα της από τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της Χίου, που δεν επέτρεψαν καν να ξεκινήσουν εργασίες στο νησί τους για την ανέγερση νέου στρατοπέδου φυλακής.

Διαδηλώνουμε στις 19 Μάρτη για άσυλο, χαρτιά και στέγη για τους πρόσφυγες, για ανοιχτά σύνορα και όχι απελάσεις και pushbacks, για να μπει τέλος στα στρατόπεδα του θανάτου, για να έρθουν να ζήσουν ανθρώπινα οι πρόσφυγες στις πόλεις, για να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, να έχουν όλοι ΑΜΚΑ. Για να βάλουμε μέσα στη φυλακή για πάντα τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και όλα τα ακροδεξιά παρακλάδια της.

Καλούμε κάθε αντιρατσιστική αντιφασιστική κίνηση και συλλογικότητα, τις μεταναστευτικές κοινότητες, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή μάχη, που θα στείλει το παγκόσμιο μήνυμα ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι και ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μία κοινωνία αλληλεγγύης χωρίς φτώχεια, ρατσισμό και φασισμό.

ΚΕΕΡΦΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ,

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Για Οργανωτική Επιτροπή: antiexracismfaexscism@yaexhoo.gr, Τηλ. 6932 828964, 210 3232871

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/