τι; : πορεία θεματική : παιδεία

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πανεκπαιδευτική/απεργιακή πορεία

Διοργάνωση: Καταληψίες

Στις 5 Οκτώβρη, ημέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο τομέα, καλούμε πανεκπαιδευτική πορεία στα Προπύλαια. Αρνούμαστε να συμπορευτούμε με τους πουλημένους εργατοπατέρες της γσσε και της αδεδυ, γι'αυτό και επιλέγουμε αυτό, ως σημείο προσυγκέντρωσης...Καλούμε τα κατειλημμένα πανεπιστήμια και σχολεία, εργαζόμενους και άνεργους να παρευρεθούν στη πορεία...

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3

Μια ακόμη σχολική χρονιά άρχισε, βουτηγμένη στο άγχος των απουσιών, των αποβολών, μέσα στο εξουθενωτικό 7ωρο στις αίθουσες της πλήξης και όλων των καταναγκασμών που επιβάλλει η κυριαρχία με στόχο την πειθάρχηση των μαθητών και την μετατροπή τους σε πειθήνια όργανα, τυποποιημένα και ραμμένα στα μέτρα της. Τον ρόλο αυτό, της τυποποίησης των μαθητών αναλαμβάνουν οι καθηγητές.

Μέσα από τις διαδικασίες των αξιολογήσεων, των βαθμολογιών και την δημιουργία δίπολων καλών-κακών, έξυπνων-χαζών μαθητών, συμβάλλουν στην καλλιέργεια των αντιλήψεων της ανταγωνιστικότητας, των διακρίσεων και του διαχωρισμού. Από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, οι εξουσιαστικές σχέσεις μαθητών-καθηγητών, αλλά και η εμφύτευση των ‘'εθνικών ιδεωδών'' που επιβάλλονται προσπαθούν να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα των μαθητευόμενων σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς και ιδεολογίας.

Έτσι λοιπόν, το σχολείο λειτουργεί αναμφισβήτητα ως εργοστάσιο παραγωγής συνειδήσεων. Ένα εργοστάσιο χειραγώγησης των υπόδουλών του με βάση τα συμφέροντα των ‘'διανοούμενων'' που το διαχειρίζονται. Φέτος η συγκυρία, έχει να προσφέρει στους τελειόφοιτους του λυκείου τα ‘'προνόμια'', μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, να ενταχθούν στο ‘'νέο πανεπιστήμιο'' που δημιουργείτε, με βάση το νέο νομοσχέδιο της υπουργού παιδείας 'ννας Διαμαντοπούλου. Το νέο αυτό νομοσχέδιο για την παιδεία είναι κομμάτι ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού σχεδίου που επιβάλλει το κράτος και έρχεται σαν συμπλήρωση στην εντεινόμενη επίθεση του. Το νέο νομοσχέδιο καταργεί την δωρεάν σίτιση και στέγαση, τα δωρεάν συγγράμματα, δίνει τέλος στους «αιώνιους φοιτητές», καθώς θα προβλέπεται διαγραφή αν ξεπεράσουν τέσσερα εξάμηνα σπουδών παραπάνω από τον κανονικό χρόνο. Επίσης ιδιωτικοποιείται πλήρως με όλες τις πόρτες να ανοίγονται διάπλατα σε επιχειρηματίες ιδιώτες. Τέλος, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την διαμεσολάβηση από manager και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, ένα διακαή πόθο της εξουσίας και των media. Πλέον, τα όποια ψεγάδια δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης είχαν απομείνει εξαλείφονται. Το κράτος, στην ολοένα εντεινόμενη αντικοινωνική του επίθεση, δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός την παιδεία.

Η αναδιάρθρωση στην παιδεία, είναι μια προσπάθεια 20 ετών, η οποία περιλαμβάνει ένα ευρύτερο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο σε όλη την Ευρώπη... Ο νόμος Διαμαντοπούλου αλλά και αυτός στην Αγγλία πριν ένα χρόνο, είναι κομμάτι αυτού του μεταρρυθμιστικού πλαισίου... Σε μια χρονική συγκυρία όπου κράτος και αφεντικά, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα μας κηρύττουν πόλεμο, η απραξία συμβάλλει στην αντικοινωνική τους επίθεση. Το κράτος προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος με φυλακίσεις αγωνιστών, με τροποποιήσεις στον τρομονόμο, με δακρυγόνα και ξύλο. Η καταστολή είναι το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί το μπατσόκ, στην προσπάθεια εγκληματοποίησης κάθε μορφής αγώνα. Η απάντηση των ‘'από κάτω'' δεν μπορεί να είναι άλλη από την αντίσταση προς την εξουσία και τα αφεντικά, τους θεσμούς και κάθε τι καταπιεστικό... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πηγή : athens imc


1 2 3

αυτόνομη απεργιακή πορεία μαθητών/φοιτητών.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

πηγή : athens imc