Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στις 12.00

Διαδήλωση

Πρωτοβουλία κατοίκων Δάφνης: Διαδήλωση Σάββατο 12/2 12:00

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σάββατο 12/2 12:00 μετρό Δάφνης, Όλοι στην διαδήλωση

Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τους πολίτες αβοήθητους στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Ο πιο ακριβοπληρωμένος δρόμος της χώρας μετατράπηκε σε Γολγοθά για χιλιάδες οδηγούς, οι οποίοι έμειναν εγκλωβισμένοι διότι η εταιρία διαχείρισης για τη μόνη λειτουργία που μερίμνησε ήταν τα πανάκριβα διόδια, συνεχίζοντας να εισπράττει τα 2,80 ευρώ, ενώ ο δρόμος ήταν κλειστός! Όμως η ευθύνη δεν είναι μόνο της Αττικής Οδού, καθώς ο μηχανισμός του «επιτελικού κράτους» δεν μπόρεσε να διατηρήσει κανέναν κεντρικό δρόμο ανοιχτό.

H πανδημία επελαύνει, με πάνω από 20.000 κρούσματα καθημερινά και πάνω από 21.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα. Οι οδηγίες και οι νόμοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ανεπαρκείς, αφήνοντας εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα στο έλεος της πανδημίας. Ο κυνισμός και η απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή του Μητσοτάκη και του επιτελείου του έχουν οδηγήσει στο ξεπούλημα και στο κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κλείσιμο του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενώ αφήνουν τους ιδιώτες της υγείας να αισχροκερδούν με τις τιμές των ειδών ατομικής προστασίας και των διαγνωστικών τεστ.

Παράλληλα, το κύμα ακρίβειας που έχει ξεσπάσει έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά. Ενδεικτικά η βενζίνη έχει ακριβύνει κατά 20% και το ρεύμα σχεδόν 100% ενώ τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Το μόνο που έχει κάνει ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του είναι να υποσχεθεί μια αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εργαζόμενους. Ήδη πολλά νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας και η αύξηση των τιμών αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα. Το επιτελικό κράτος που διατυμπανίζουν οι μνημονιακοί του Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει εξελιχθεί σε ένα επιτελικό μπάχαλο. Δίνουν πακτωλούς χρημάτων για την ενίσχυση της αστυνομίας και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ενώ την ίδια ώρα πετάνε ψίχουλα δήθεν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος στον οποίο μπαίνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες έχει συγκεκριμένο υπεύθυνο Είναι η εγκληματική, επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ακραία μνημονακή και άγρια ταξική πολιτική της, που «σκοτώνουν» μαζικά.

Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, η κοινωνία θα απειλείται με εξαθλίωση, φτώχεια και καταστολή. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν μπορούμε να τους ανεχθούμε άλλο- πρέπει να τους διώξουμε! Η μεγαλειώδης νίκη των εργαζομένων της e- food και οι αγώνες των λιμενεργατών της Cosco δείχνουν ότι με την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε απέναντι στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά Ν/Σ. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στα σωματεία σε κάθε χώρο εργασίας και σε επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχουν σωματεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση!

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη - να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoexikoi.Prwextovouliaex.Dafnis@exgmail.coexm

πηγή : https://www.okde.gr/archives/16102