τι; : πορεία θεματική : εργασία

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στις 18.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Εργατική Διαδήλωση ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (4808/21)

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΌΣ ΑΓΏΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (4808/21)

Εργατική Διαδήλωση

Τρίτη 22 Φλεβάρη 6.30 μ.μ.στον πεζόδρομος της Κοραή

Τα Κλαδικά και Επιχειρησιακά Σωματεία του Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα εκτιμούν ότι καθοριστικό ζήτημα για όλο το εργατικό κίνημα είναι η ανατροπή / κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (4808/21) που αποτελεί τομή στο βάθεμα της αντεργατικής λαίλαπας και που βάζει στο «γύψο» τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες, τις απεργίες και την ίδια τη λειτουργία των σωματείων.

Απέναντι σ' αυτό, το εργατικό κίνημα πρέπει να προχωρήσει στον ευρύτερο δυνατό συντονισμό από τη βάση, από τα πρωτοβάθμια σωματεία με στόχο την ανατροπή του ν. Χατζηδάκη. Πρέπει να οργανώσει την ανάπτυξη πανεργατικού αγώνα για ζωή με δικαιώματα στην Εργασία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, το Περιβάλλον και γενικότερα για κάθε κοινωνική ανάγκη στην οποία επιτίθεται ο καπιταλισμός και τη μετατρέπει σε πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης για το κεφάλαιο.

Δεν αποδεχόμαστε ως τετελεσμένο γεγονός την ψήφιση του νόμου (Ιούνης 2021). Χρειάζεται πανεργατική συσπείρωση και αγώνας με στόχο την ανατροπή του. Μαχητικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με «προσαρμογή» στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει.

Με το νόμο 4808/21, μέσα από μια σειρά αντιδραστικές διατάξεις, το κράτος και η εργοδοσία θέλουν να ελέγξουν και να καθυποτάξουν τα σωματεία, να εξανδραποδίσουν κάθε εργατική αντίσταση.

  • Τα σωματεία θα πρέπει να εγγράφονται στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), καταθέτοντας πρακτικά αρχαιρεσιών, πρακτικά γενικών συνελεύσεων και άλλες πληροφορίες για την εσωτερική ζωή του σωματείου. Δίνεται έτσι εύκολη πρόσβαση στους εργοδότες και το κράτος να αποκτήσουν τον έλεγχο και την εποπτεία των σωματείων. Αν τα σωματεία δεν αποδεχτούν να φακελωθούν, δεν θα έχουν δυνατότητα εκπροσώπησης των συναδέλφων σε συνάντηση με τους εργοδότες, στα δικαστήρια, στην Επιθεώρηση Εργασίας, δεν θα έχουν τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για σύναψη Σ.Σ.Ε, για νόμιμη κήρυξη απεργίας κ.ά.
  • Ο νόμος Χατζηδάκη καθιερώνει την ηλεκτρονική ψήφο σε αρχαιρεσίες και την ηλεκτρονική συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις. Καταστρατηγείται έτσι η εσωτερική δημοκρατία στα σωματεία.
  • Ο νόμος εμποδίζει την παρουσία / παρέμβαση του σωματείου στον εργασιακό χώρο, απαγορεύει την περιφρούρηση της απεργίας, καταργεί το απεργιακό δικαίωμα σε κρίσιμους κλάδους με την πρόβλεψη προσωπικού λειτουργίας (ως το 1/3 της συνήθως παρεχόμενης υπηρεσίας).

Τα εργατικά σωματεία δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτές τις ρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε την ανυπακοή και την απειθαρχία… να οργανώσουμε την αντίσταση και τη συναδελφική αλληλεγγύη.

Κόντρα σε όσα εργασιακά δικαιώματα ο νόμος 4808/21 κατεδαφίζει, προβάλουμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων των σωματείων

- Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Πάλη για μείωση του χρόνου εργασίας. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας σε όλους τους κλάδους.

- Όχι στην ελαστική εργασία, την επισφάλεια, τη μαύρη / ανασφάλιστη εργασία, στο καθεστώς ενοικίασης εργαζόμενων, τα σπαστά ωράρια, τις φθηνές υπερωρίες.

  • - Κάτω η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
  • - Όχι στη μετατροπή των εργαζομένων σε «συνεργάτες» (καθεστώς freelancer), καταργώντας εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • - Όχι στη μονιμοποίηση και επέκταση της τηλε-εργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.
  • - Όχι στην εντατικοποίηση. Να παρθούν μέτρα από κράτος και εργοδότες για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς… ενάντια στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες.
  • - Αυξήσεις στους μισθούς και τις αποδοχές - Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Κατάργηση των νόμων της κυβέρνησης (και της προηγούμενης κυβέρνησης) για τον κατώτερο μισθό και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • - Απαγόρευση των απολύσεων - Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο.
  • - Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών. Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό.
  • Κόντρα σε όσα συνδικαλιστικά δικαιώματα ο νόμος 4808/21 κατεδαφίζει, τα σωματεία φτιάχνουν το δική τους συσπείρωση πάλης
  • Προώθηση των διαδικασιών του κινήματος, ενάντια σε όλους τους περιορισμούς του νόμου Χατζηδάκη. Όλη η εξουσία στις δια ζώσης γενικές συνελεύσεις. Ούτε τηλε-συνελεύσεις, ούτε τηλε-εκλογές. Δεν συμμετέχουμε στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.
  • Αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων «από τα κάτω» - συντονισμός των αγωνιζόμενων σωματείων.

Συναδέλφισσα / συνάδελφε, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας.
Παρατεταμένος αγώνας με όλες τις μορφές (διαδηλώσεις, απεργίες,….) για να καταργηθεί το αντεργατικό - αντι-συνδικαλιστικό «έκτρωμα» (ν. Χατζηδάκη).

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κλαδικά & Επιχειρησιακά Εργατικά Σωματεία Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κώστας Σωτηρίου» (Ανατολική Αττική)

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.- Καταστήματα Public

Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος

Καλούμε όλα τα σωματεία να συνυπογράψουν το κοινό κείμενο και να συμμετάσχουν στην Εργατική Διαδήλωση στις 22/2. Η υπογραφή τους θα προστεθεί μαζί με τις υπογραφές των υπόλοιπων σωματείων

Καλούμε όλα τα σωματεία, ακόμη και αν δεν συνυπογράψουν το κοινό κείμενο, να συμμετάσχουν στην Εργατική Διαδήλωση στις 22/2 κυκλοφορώντας δικά τους κείμενα.

Καλούμε όλες τις εργατικές συλλογικότητες και τις συλλογικότητες γειτονιάς, να συμμετάσχουν στην Εργατική Διαδήλωση στις 22/2.

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2022/02/05/α…


1 2 3 4 5

ΜΑΖΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ- ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 6:30μμ στον πεζόδρομο της Κοραή

Το καλοκαίρι του 2021 οι διαδηλώσεις και οι 24ωρες απεργίες που κηρύχτηκαν από τα συνδικάτα δεν ήταν αρκετές ώστε να αποτρέψουν τη ψήφιση του νόμου Χατζιδάκη, που καταπατά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα κατεκτημένα εδώ και δεκαετίες. Από το 2010 η εργατική τάξη δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση από το κράτος και το κεφάλαιο, συρρικνώνοντας τις όποιες μέχρι τότε κατακτήσεις της. Κατάργηση 8ώρου, συλλογικών συμβάεων, ΒΑΕ, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και η λίστα ποτέ δεν τελειώνει.

Με τον νόμο Χατζιδάκη θεσμοθετείται το ψηφιακό φακέλωμα των σωματείων μέσω του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων. Αν κάποιο σωματείο δεν εγγραφεί στο Μητρώο, δε θα έχει δικαίωμα εκπροσώπησης των εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας, υπογραφής συλλογικής σύμβασης και κήρυξης απεργίας. Για ποιο λόγο το κράτος θέλει να φακελώσει τις οργανώσεις των εργαζομένων, αν όχι για να τις ελέγξει; Δε θα τους δώσουμε αυτό το δικαίωμα. Δε θα αφήσουμε κράτος και εργοδοσία να χειραγωγήσουν τις οργανώσεις της εργατικής τάξης και τους αγώνες της.

Ακόμα, ο νόμος Χατζιδάκη βάζει φραγμό στην απεργιακή περιφρούρηση. Προσπαθούν να αφοπλίσουν την εργατική τάξη από το ισχυρότερο όπλο της, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Η περιφρούρησή της έχει κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες, δεν τους τη χαρίζουμε. Σε κλάδους κοινής ωφέλειας θέτει όριο στο πόσοι δικαιούνται να απεργήσουν (1/3 των εργαζομένων ορίζονται ως "Προσωπικό Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας"). Στην ουσία, με αυτό τον τρόπο προδιαγράφουν την ήττα οποιασδήποτε απεργίας, αφού η παραγωγή θα συνεχίζεται ανενόχλητα. Ήδη, λόγω του πλήθους των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, σχεδόν κάθε απεργία κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική. Πλέον δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κήρυξή της, πόσο μάλλον τη νίκη της.

Η Καθιέρωση ηλεκρονικής ψήφου στα σωματεία, η επέκταση του σπαστού ωραρίου και στη μερική απασχόληση, η υπονόμευση του δικαιώματος στην επαναπρόσληψη απολυμένου, ακόμα κι αν η απόλυση αποδείχτηκε παράνομη στα δικαστήρια, η υποβάθμιση του ήδη αποδυναμωμένου ΣΕΠΕ με την αναγόρευσή του σε "ανεξάρτητη αρχή" είναι μερικές μόνο από τις αντεργατικές ρυθμίσεις του νόμου. Ακόμα νομιμοποίησε την υποδηλωμένη εργασία, αφού δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες αν γίνει έλεγχος και βρεθούν εργαζόμενοι να δουλεύουν, ενώ έχει τελειώσει το ωράριο τους, έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν αλλαγή στο Εργάνη ένα μήνα μετά… Στην ουσία ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποίησε την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία..

Όμως η παγωμάρα από αυτή την προσωρινή ήττα, λόγω της ψήφισης του νόμου, δε θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν έχουν τη πολυτέλεια να σταματούν με την ψήφιση ενός αντεργατικού νόμου. Κάθε οπισθοχώρηση των αγώνων δίνει πάτημα σε κράτος και αφεντικά για νέα επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη. Ο νόμος Χατζιδάκη είναι μια θηλιά στο λαιμό του εργατικού κινήματος που πρέπει να κοπεί, αν θέλει να έχει ελπίδες για νέες κατακτήσεις σε εργασιακό, συνδικαλιστικό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο.

Οι περσινές απεργίες, παρ' όλη τη σχετική τους επιτυχία, έδειξαν τα όρια που σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος. Η γραφειοκρατία και οι κομματικές- παραταξιακές ίντριγκές τους αποδείχτηκαν γι' άλλη μια φορά βαρίδια για την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος και για νικηφόρους αγώνες. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να απεμπλακεί από αυτό το τέλμα και να δημιουργήσει τους όρους για ένα ταξικό εργατικό κίνημα από τα κάτω, ελευθεριακό, αμεσοδημοκρατκό.

Σ' αυτή τη συγκυρία, των χιλιάδων θανάτων από κόβιντ λόγω της αισχρής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, της τεράστιας ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στη στέγη, οι εργαζόμενοι/ες χρειάζεται να αντισταθούν. Οργάνωση στα σωματεία, ίδρυση νέων, ελευθεριακών, ώστε να πάρουμε πίσω ό,τι χάθηκε, αλλά και να παλέψουμε για την κοινωνία που θα πάψει η εκμετάλλευση κράτους και κεφαλαίου.

Βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε:

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ

-ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ- ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

κάλεσμα : Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας (Ε.Σ.Ε)

https://ese.espiv.net/ ese-exath@espiexv.net

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Φεβρουαρίου 13h


1 2 3 4 5

Απέναντι στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, την ανέχεια, την εκμετάλλευση και την καταστολή που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης με την αντιεξεγερτική και αντικοινωνική ατζέντα των κυρίαρχων να ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα ενώ η πανδημία λειτουργεί ως καταλύτης για την σαρωτική επίθεση κράτους και αφεντικών απέναντι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και σε όλα τα μέτωπα. Σε αυτή την ασφυκτική πραγματικότητα η έξαρση της πανδημίας με τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, που συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 25.000, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης, της παντελούς αδιαφορίας και της απόλυτης απαξίωσης της ίδιας της ζωής. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι νοσούν και έχουν ήδη χάσει την ζωή τους, ως αποτέλεσμα της μεθοδικής εγκατάλειψης και συρρίκνωσης του δημοσίου συστήματος υγείας (με ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και νοσοκομεία) -η ακροδεξιά πολιτική διαχείριση επιταχύνει τις αντικοινωνικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης και το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών, οδηγώντας ολοένα και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας στην περαιτέρω εκμετάλλευση και εξαθλίωση. Έτσι σήμερα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στα ΜΜΜ, τους χώρους εκμετάλλευσης και τα σχολεία χωρίς να έχουν άμεση και δωρεάν δυνατότητα διενέργειας μοριακών τεστ, τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο ακόμα νοσούν, μειώνουν τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 800 εκ. ευρώ, χαρίζουν λεφτά σε επιχειρήσεις, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα που αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας για περίθαλψη, διάγνωση και προστασία, περικόπτουν αστικά δρομολόγια, συγχωνεύουν σχολικές μονάδες και συνεχίζουν να ενισχύουν την αστυνομία με νέο εξοπλισμό και προσλήψεις κάθε λογής μπάτσων, το στρατό με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τα μιντιακά φερέφωνα της εξουσίας με επιχορηγήσεις.

Η ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, η κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η απόλυτη απαξίωση του αγαθού της υγείας με συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων και ιδιωτικοποιήσεις, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των αποκλεισμών και της καταστολής, οι αντεργατικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, η περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών σε διαδηλώσεις, η επίθεση στους αγώνες των υγειονομικών, οι οποίοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αντιμετωπίζουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποτελούν κομμάτια της επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ολόκληρη την κοινωνία.

Παράλληλα, ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, η συνεχής αύξηση του κόστους διαβίωσης συνεχίζεται με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς ενώ η ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, τα ελαστικά ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαχείριση από τα αφεντικά όλων των βασικών μας αναγκών είναι σημεία που ανταποκρίνονται στην ανάγκη του καπιταλισμού για την όξυνση της ταξικής ανισότητας, την πλήρη υποτίμηση την ζωής μας και την δημιουργία σύγχρονων πληβείων.

Το στεγαστικό ζήτημα με την συνεχή αύξηση των ενοικίων έχει καταδικάσει μεγάλο μέρος της κοινωνικής βάσης στο να αδυνατεί να ανταπεξέλθει και παράλληλα ο νέος πτωχευτικός κώδικας απειλεί χιλιάδες οικογένειες με έξωση από την κατοικία τους. Η δωρεά των δημόσιων δομών παραγωγής ενέργειας στα χέρια των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών, με την τιμή της κιλοβατόρας στην Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης και το κόστος των καυσίμων στο υψηλότερο επίπεδο που έχει υπάρξει ποτέ καθιστώντας την ανάγκη της θέρμανσης και της μετακίνησης πολυτέλεια των λίγων καθώς και η συνολικότερη αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο την κοινωνία.

Η σημερινή νεοφιλελεύθερη διαχείριση έρχεται να υλοποιήσει την επιθετική κρατική πολιτική αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Ταυτόχρονα η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών τους. Η κατασταλτική εκστρατεία έχει ως σαφή στόχο την επιβολή ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή. Αυτός ο κοινωνικός μετασχηματισμός, η αλλαγή της κοινωνικής συνείδησης, η εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων είναι οι προϋποθέσεις για το βάθεμα των όρων επιβολής. Κράτος και κεφάλαιο επιχειρούν να καθυποτάξουν κάθε φωνή που αρθρώνεται ενάντια στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους είτε με τα ΜΑΤ είτε με την αναβάθμιση του νομικού και θεσμικού τους οπλοστασίου.

Μια ολομέτωπη επίθεση των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, που εκδηλώνεται με ακόμα πιο σφοδρούς όρους, απέναντι στην κοινωνική βάση, τους φτωχούς, τους απόκληρους, όσους και όσες αγωνίζονται. Από τη γιγάντωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της κρατικής επιθετικότητας, που οδηγεί σε συνεχείς δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της εκμετάλλευσης, τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύγχρονα Νταχάου των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τις χιλιάδες δολοφονίες τους στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο μέχρι τις σφαίρες, τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς των ένστολων δολοφόνων της δημοκρατίας στα αστυνομικά μπλόκα, τα τμήματα, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις γειτονιές.

Από τη μεριά μας, ως αναρχικοί/ές, αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης δεν πρόκειται να νοιαστεί για την υγεία και την επιβίωσή μας, παρά μόνο στον βαθμό που είμαστε χρήσιμοι για την αναπαραγωγή του. Προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την ανάγκη για συλλογική προστασία της κοινωνίας και ενώνουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς που διεκδικούν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα ήδη κορεσμένα και με ελλείψεις δημόσια νοσοκομεία, απέναντι στα αντικοινωνικά νομοσχέδια που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και νοσοκομείων.

Απέναντι στους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους, την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις, την γιγάντωση της ανεργίας και τις εργατικές δολοφονίες στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στεκόμαστε δίπλα σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή και σε όλους όσοι αγωνίζονται για ζωή και αξιοπρέπεια στους χώρους εκμετάλλευσης, στα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Απέναντι στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις για το γκρέμισμα του χρεοκοπημένου κόσμου της εξουσίας. Να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας. Απέναντι στην ηττοπάθεια, την απογοήτευση, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση.

Γιατί εμείς οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες αυτού του κόσμου δεν θα παζαρέψουμε τον θάνατό μας, θα πολεμήσουμε για τη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια!

Τρίτη 22 Φλεβάρη, εργατική διαδήλωση για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη,

6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή

Τετάρτη 23 Φλεβάρη, απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών για την άμεση ενίσχυση της δημόσιας υγείας και ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς για την περαιτέρω υποβάθμισή της,

πλατεία Μαβίλη 8.30 πμ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 21 Φεβρουαρίου 16h


1 2 3 4 5

Στηρίζουμε την εργατική διαδήλωση για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη την Τρίτη 22 Φλεβάρη, 6:30μμ στον πεζόδρομο της Κοραή

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου


1 2 3 4 5

ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Έχουν περάσει 2 χρόνια από την εμφάνιση του κορονωιού στη χώρα μας. Σε αυτά τα 2 χρόνια δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας για την εξέλιξη της κρίσης που κρατάει 10 και πλέον χρόνια. Η πανδημία σαν καταλύτης επιτάχυνε κάθε πτυχή της αντεργατικής πολιτικής που συνέχιζε η Κυβέρνηση της ΝΔ, όξυνε τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις σε τέτοιο βαθμό, που φτάσαμε να γίνουμε θεατές ενός παρολίγου Γ΄ΠΠ, απέδειξε πως το κέρδος είναι αυτό που κινεί τα νήματα και όχι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, έβαλε εμάς να πληρώσουμε το σπασμένο μάρμαρο για μία ακόμη φορά.

Στο δικό μας κλάδο οι εικόνες κερδοφορίας ακόμα και εν μέσω πανδημίας δεν σήμαιναν και καλύτερη δουλειά για τους εργαζόμενους. Διανομείς να εργάζονται και δυστυχώς κάποιες φορές να αφήνουν τη ζωή τους μέσα στα χιόνια, απλήρωτες υπερωρίες( πλέον και με τη βούλα), αναστολές εργασίας και καθυστερήσεις πληρωμών, ταμείο ανεργίας για λίγους και εκλεκτούς, πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία για άμεσο χέρι στο μισθό μας, επιχειρήσεις μεγαθήρια να κλείνουν στο όνομα της ανάπτυξης του κεφαλαίου όπως έγινε με το Χίλτον και τις 350 οικογένειες που έμειναν χωρίς δουλειά, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και φακέλωμα των εργαζομένων, ευελιξία στο ωράριο μας για να πάμε να μαζέψουμε ελιές οπως μας είπε ο Υπουργός και συνολικά μια εικόνα σήψης και εκμεττάλευσης με τους εργαζόμενους να δυσκολευόμαστε να ορθώσουμε ανάστημα και να σηκώσουμε το γάντι.

Το πλαισίο στο οποίο καλούμαστε να αναλάβουμε την οποιαδήποτε δράση γίνεται ακόμα πιο ασφυκτικό συνυπολογίζοντας την εκτεταμμένη ακρίβεια που επιβαρύνει το λαικό εισόδημα, τις αυξήσεις στους λαγαριασμούς όλων των ΔΕΚΟ, τα ακριβά ενοίκια που κάνουν την συντήρηση ενός σπιτιού να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ

Τα τελευταία 2 χρόνια επίσης έχουν αποδείξει πως ότι πρωτοβουλίες δράσης πρόκειται να πάρει ο αγωνιζόμενος λαός και το οργανωμένο εργατικό κίνημα, πρέπει να είναι τώρα και όχι μετά, χρειάζεται να είναι συνολικά πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναδεικνούν τα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάθε μάχης, γιατί ο αντίπαλος μας δεν είναι μόνο το Ν/Σ Χατζηδάκη αλλά η συνολική αντεργατική και αντιλαική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση στο όνομα της κερδοφορίας των εφοπλιστών του ΣΕΒ και των ξένων εταίρων τους. Κάθε πρωτοβουλία δράσης πρέπει να είναι σχεδιασμένη από εμάς για εμάς. Τα σωματεία μας σε οριζόντιο συντονισμό στη βάση σε αντιδιαστολή με τον συνδικαλισμό που προκρίνει η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί. Με στόχο την ανατροπή όχι μόνο αυτού του αντεργατικού νομοσχεδίου αλλά και κάθε νομοσχεδίου που υπονομεύει την ζωή, την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία μας. Για την ανατροπή κάθε πολιτικής που συνολικά υποτάσσει το είναι μας σε ένα εκμετταλευτικό σύστημα για όσο ζούμε και αναπνέουμε.

Σε αυτή τη κατεύθυνση πρωτοβάθμια κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση και διαδήλωση για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, με «απειθαρχία και πανεργατικό αγώνα», την Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή.

Πλάι σε αυτά και εμείς σαν Λάντζα Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό, καλούμε κάθε εργαζόμενο/η να πάρει την υπόθεση της οργάνωσης του κινήματος στα χέρια του/ης και να συμμετέχει στο απογευματινό συλλαλητήριο. Αυτό το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί από τον Ιούνιο του 2021. Η παρουσία μας να δείξει πως τα νομοσχέδια τσακίζονται στους δρόμους. Με μαζικό πολιτικό και πανεργατικό αγώνα και συντονισμό το εργατικό κίνημα και η νεολαία να τους ανατρέψουμε

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Το νομοσχέδιο Βρούτση- Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά
Κατάργηση και όλων των προηγουμένων αντεργατικών νομοσχεδίων.
Υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων με καθολική υποχρεωτικότητα συμφωνα με τις ανάγκες μας
Αυξήσεις στου μισθούς, λιγότερη δουλειά! 7ωρο-5μερο! Να χάσουν από τα κέρδη τους τα αφεντικά!
Καμία απόλυση - καμιά ελαστικοποίηση της εργασίας- καμία μείωση μισθού στις επιχειρήσεις που μπήκαν σε αναστολή εργασίας το διαστημα της πανδημίας
Επίδομα ανεργίας με βάση τις ανάγκες μας ,χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (διαλείπουσα εργασία, συμβάσεις μιας μέρας κλπ)
Υποχρεωτικές απολυμάνσεις σε ξενοδοχεία , αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Μετρα ατομικής προστασίας για όλες τις ειδικότητες του κλάδου
Αξιοπρεπείς δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες χωρίς συνωστισμό.
Στήριξη του ΕΣΥ - Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, από τον κορωνοιό χωρίς καμία δική μας επιβάρυνση. Δωρεάν τεστ, εμβόλια, φάρμακα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
Προσλήψεις πολιτικού προσωπικού στα ΚΑΥ - Δεν θα γίνουν σκλάβοι οι φαντάροι!
Ούτε σκέψη να στείλουν τους ανήλικους πρόσφυγες για σύγχρονους σκάβους στα ξενοδοχεία!
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης . Δημιουργία δομών πραγματικής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες εντός του αστικού ιστού
Εμπρακτη ταξική αλληλεγγύη στους μετανάστες συναδέλφους μας
Κατάργηση όλων των αντεργατικών- αντιδημοκρατικών μέτρων που πέρασαν στην πανδημία!

Ζωή και Δουλειά με αξιοπρέπεια! Δεν θα γίνουμε θυσία στην εργοδοσία!

κάλεσμα : Λάντζα Αγωνιστική Εργατική Συσπέιρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό

Facebook: https://www.facebook.com/protovoulia2014

lantza