Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 στις 9.00 πμ

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τους συντρόφους Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Μ.Τ. & Ε.Μ.

Η "ΑΝΤΙ"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

Στις 23.9.20 μετά από δήθεν "ανώνυμο τηλεφώνημα" η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συλλαμβάνει τον σύντροφο Π. Γεωργιάδη. Αργά το ίδιο βράδυ συλλαμβάνει τον σύντροφο Μ.Τ κάτω από το σπίτι του, στο οποίο εισβάλλει λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνοντας και τη συντρόφισσα Ε.Μ.

Οι 3 σύντροφοι αφού δικαστούν ερήμην στα δελτία ειδήσεων ως μέλη ένοπλης οργάνωσης θα οδηγηθούν στον ανακριτή ο οποίος αποφασίζει την προφυλάκιση του Πολύκαρπου Γεωργιάδη για την κατηγορία της "παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών για διάπραξη κακουργήματος" ενώ ο σύντροφος και η συντρόφισσα διώκονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χρακτήρα.

Κι αν οι συλλήψεις και οι έφοδοι σε σπίτια αγωνιστών είναι πλέον κανονικότητα, εξίσου επικίνδυνη συνήθεια τείνει να αποτελέσει και η χρήση εκ μέρους της αντιτρομοκρατικής, μεθόδων όπως αυτή του "ανώνυμου τηλεφωνήματος" ή τα φαιδρά τεχνάσματα με τα αποία διακαώς επιχειρεί να αναβαθμίσει το κατηγορητήριο του προφυλακισμένου συντρόφου. Τεχνάσματα χωρίς τα οποία ο σύντροφος Π.Γ θα ήταν ελεύθερος αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απλής κατοχής.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Τ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Ε.Μ.

Συγκέντρωση-Πορεία: Σάββατο 12/2, 20:00, Πλ. Εξαρχείων | Δίκη: Δευτέρα 14/2, 09:00, Εφετείο.

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86656/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συντρόφους Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Μ.Τ. και την συντρόφισσα Ε.Μ.

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Στις 23.9.20 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε αποθήκη στο Κουκάκι όπου βρίσκονται και κατάσχονται ποσότητα εκρηκτικών και σφαίρες, καθώς η αποθήκη ενοικιάζονταν στο όνομα του. Λίγο αργότερα συλλαμβάνεται επίσης ο σύντροφος Μ.Τ . Μετά από ερεύνα στο σπίτι του συλλαμβάνεται επίσης η σύντροφος του Ε.Μ . Η όλη επιχείρηση εφορμάται από τις γνωστές και πάγιες πλέον (από την αστυνομία προς την αστυνομία) τηλεφωνικές κλήσεις από ανώνυμο αριθμό.!!!

Τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία προσπαθούν να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ και να τις παρουσιάσουν ως επιτυχία της ΕΛΑΣ στην εξάρθρωση της. Σενάρια που καταρρέουν καθώς η "αντιτρομοκρατική" παραδέχεται τη μη ύπαρξη στοιχείων παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να δημιουργήσουν κλίμα και να δικάσουν εκ των προτέρων τους τρεις συντρόφους.

Τελικά οι Μ.Τ. και Ε.Μ. κατηγορούνται για απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι στα Πετράλωνα και αφήνονται ελεύθεροι. Ο Π. Γεωργιάδης οδηγείται στις φυλακές της Λάρισας με την κατηγορία της "διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος".

Ωστόσο τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δεν το βάζουν κάτω και σε 2ο χρόνο επιχειρούν και πάλι να συνδέσουν τον Π. Γεωργιάδη με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ παρουσιάζοντας μια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της οργάνωσης που βρέθηκε στον υπολογιστή του Π.Γ , κατεβασμένη από διαδικτυακό ιστότοπο, ως αυθεντική. Μετά από ενστάσεις του ίδιου του συντρόφου και δράσεις του κινήματος αλληλεγγύης αυτό το φιάσκο έλαβε τέλος και η αντιτρομοκρατική υποχρεώθηκε να ανασκευάσει.

Η εμμονή των αντιτρομοκρατικών αρχών δεν σταματάει εδώ. Σε 3ο χρόνο προσπαθούν να συσχετίσουν κάποιες από τις σφαίρες που βρέθηκαν στην αποθήκη με οπλισμό των επαναστατικών οργανώσεων ΟΛΑ κ ΟΠΛΑ. Ωστόσο και η 3η απόπειρα σύνδεσης πέφτει στο κενό, αναδεικνύοντας παρόλη την προχειρότητα, την επιμονή των διωκτικών αρχών να συνδέσουν τον σύντροφο με ενέργειες που εκδικάζονται με τις διατάξεις του 187α ώστε να εξασφαλίσουν τα μέγιστα των ποινών και να του χρεώσουν μια δεύτερη προφυλάκιση.

Το δικαστήριο του Πολύκαρπου Γεωργιάδη καθώς και του συντρόφου Μ.Τ. και της Ε.Μ ορίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου στις 9πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως).

Επίσης, συγκέντρωση - πορεία αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/2 στις 8μμ στην Πλατεία Εξαρχείων.

Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Δίκη. Δευτέρα 14 Φλεβάρη. Εφετείο Αθηνών. 9.00

Στηρίζουμε τη Συγκέντρωση -Πορεία που καλείται από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές το Σάββατο 12 Φλεβάρη στην πλατεία Εξαρχείων στις 20.00 Δίκη. Δευτέρα 14 Φλεβάρη. Εφετείο Αθηνών (οδός Λουκάρεως) στις 9.00 πμ.

post image

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Τ. ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Ε.Μ. ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

"Τι τάχα αν είσαι φυλακή;

- Να μη λυγάς!

αυτό είν' όλο.

Δεν είναι άλλη συμβουλή."

Ναζίμ Χικμέτ

"Το πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Αυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι, που να μη τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα 'ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει … να πει: Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου - στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας."

Νικολάι Οστρόφσκι

Στις 23 Σεπτέμβρη 2020, μετά από δήθεν ανώνυμο τηλεφώνημα, συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ., την επόμενη μέρα εισβάλουν στο σπίτι του δεύτερου όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικο του E.M. Μετά από έρευνα που ακολούθησε στην νόμιμα νοικιασμένη αποθήκη βιβλίων του Π.Γ. και την ανεύρεση ποσότητας εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών διατάσσεται η προφυλάκιση του συντρόφου με διογκωμένο κατηγορητήριο.

Αμέσως μετά τις συλλήψεις των συντρόφων, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ξεκινάνε τις γνωστές "διαρροές" και μιλούν για "άρωμα τρομοκρατίας" αρχικά, για εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στη συνέχεια, σε ένα κρεσέντο τρομο-υστερίας συνεχίζουν να αναπαράγουν και να επινοούν καταφανή ψέματα. Μιλούν μέχρι και για την ύπαρξη έτοιμης προς χρήση βόμβας, αναιρώντας μέχρι και τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν την ίδια στιγμή στα "ρεπορτάζ" τους. Τις επόμενες μέρες «αντι»τρομοκρατική και ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία, συνεχίζουν να στοχοποιούν τους συντρόφους αλλά και την Ταξική Αντεπίθεση, την πολιτική συλλογικότητα που συμμετέχουν οι 2 σύντροφοι, με παρακολουθήσεις και εισβολές σε σπίτια, ενώ διαρρέουν ότι δήθεν βρέθηκε πρωτότυπη προκήρυξη της ΟΛΑ. Το φιάσκο όμως της «αντι»τρομοκρατικής είναι τέτοιο, όπου όταν ορίζεται εμπειρογνώμονας από την υπεράσπιση, οι μπάτσοι αναγκάζονται να ανασκευάσουν και να παραδεχθούν ότι η προκήρυξη ήταν κατεβασμένη από το διαδίκτυο.

Ο σύντροφος βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών γιατί για περισσότερα από είκοσι χρόνια είναι αδιάλειπτα παρών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής του. Είτε κατά την παραμονή του στα κολαστήρια της ελληνικής "δημοκρατίας" στις προγενέστερες περιόδους κράτησής του, είτε με την πολιτική του συλλογικότητα τα τελευταία χρόνια, την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους (για την οποία και συνελήφθη το 2015), την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον Βασίλη Παλαιοκώστα (για την οποία και φυλακίστηκε το 2008), την αλληλεγγύη στους μετανάστες, τη συμμετοχή του σε αντι-ιμπεριαλιστικούς - αντικαπιταλιστικούς - αντιφασιστικούς και εργατικούς αγώνες και σε τόσες άλλες, μεγάλες ή και μικρότερες, στιγμές της ταξικής πάλης. Παρών στη διάδοση του ανατρεπτικού λόγου, είτε μέσω των εκδόσεων Ασύμμετρη Aπειλή, Μόλοτ και Red n Noir, είτε μέσω του κινηματικού εκδοτικού εγχειρήματος Los Solidarios.

Από τον περσινό Σεπτέμβρη κι έπειτα, ο σύντροφος συνεχίζει να συμβάλει μέσα από τα κελιά των φυλακών -με κείμενα, αναλύσεις και τηλεφωνικές παρεμβάσεις του σε κινηματικές εκδηλώσεις- στον πολιτικό διάλογο, την προλεταριακή αυτομόρφωση, την ιδεολογική ζύμωση και τη θεωρητική συγκρότηση του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Ασύμμετρη Απειλή, η συλλογή κειμένων του "Ο Γεωπολιτικός Μεντεσές. Ένστολο κράτος. Γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί. Έρπων παγκόσμιος πόλεμος".

Ταυτόχρονα, δεν συνήθισε το θάνατο και μαζί με τον συγκρατούμενο του, σύντροφο και πολιτικό κρατούμενο Βαγγέλη Σταθόπουλο δεν έπαψαν να δημοσιοποιούν το αίσχος της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας στις φυλακές.

[...] Η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στην υγειονομική κρίση ήταν μία: καταστολή, καταστολή και καταστολή! Το υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Εγκληματικής Πολιτικής αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του κατ' ευφημισμό "σωφρονιστικού συστήματος", έχουν ξεκινήσει όλο αυτό το διάστημα μια καταιγιστική επικοινωνιακή εκστρατεία ώστε να δοθεί η ψευδής εικόνα στην κοινωνία πως οι φυλακές είναι γεμάτες σουίτες και οι κρατούμενοι ζουν πλουσιοπάροχη ζωή. Έκαναν τα πάντα για να πείσουν την κοινωνία πως η υγειονομική κρίση είναι απόλυτα ελεγχόμενη, ενώ έφτασαν στο σημείο να διαψεύσουν τις συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες καταγγελίες που κάναμε δημόσια και επώνυμα δείχνοντας την παντελή τους άγνοια και αδιαφορία για την πραγματική κατάσταση στις φυλακές. Είναι τόσο τραγελαφικοί, όμως, που στην ουσία μας είπαν πως πολεμάνε τον κορονοϊό με σαμπουάν και αφρόλουτρα […]Καλά θα κάνει, λοιπόν, η Γ.Γ. Εγκληματικής Πολιτικής αντί να φλυαρεί αδιάκοπα και να διασπείρει συκοφαντίες και fake news για την εφιαλτική κατάσταση στις φυλακές, να στρωθεί στη δουλειά και να λάβει άμεσα μέτρα που να εξασφαλίζουν πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. Για να σταματήσει πριν να είναι αργά το καθεστώς της αργής δολοφονίας των χιλιάδων ανθρώπων που στοιβάζονται στις αποθήκες ψυχών των κολαστηρίων, τα οποία κατ' ευφημισμό αποκαλούνται "σωφρονιστικά καταστήματα"…

Βαγγέλης Σταθόπουλος, Πολύκαρπος Γεωργιάδης.

Φυλακή Λάρισας, 03/02/2021

Εν μέσω της τέταρτης φάσης της πανδημίας και αυτής της εγκληματικής διαχείρισής της, οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο, εντός και εκτός των τειχών, πέρα από την όξυνση της καταστολής. Απαγορεύοντας διαδηλώσεις και ξυλοκοπώντας διαδηλωτές, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα να δολοφονούν εν ψυχρώ και να συγχαίρονται από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, όπως στην περίπτωση του 18 χρόνου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, στήνοντας σκευωρίες εναντίον αγωνιστών με βάση μόνο το DNA, όπως πχ στις πρόσφατες περιπτώσεις των συντρόφων Κώστα Κ. και Χάρη Μ. καθώς και σ' εκείνη των 14 διωκόμενων φοιτητών για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ το προπερσινό Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια του απαγορευμένου τριήμερου εορτασμού για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση, οξύνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα, μάς υπενθυμίζει ότι την ώρα που η εργατική Τάξη φτωχοποιείται περαιτέρω, οι αγωνιστές στοχοποιούνται και καταστέλλονται και για την Υγεία δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ, λεφτά υπάρχουν αφειδώς για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και τους κλινικάρχες. Την ώρα που οι εργατικές διαδηλώσεις και το δικαίωμα στην απεργία ποινικοποιούνται, οι εργαζόμενοι απολύονται στο σωρό ή οι σχέσεις εργασίας τους ελαστικοποιούνται, τα εργατικά κεκτημένα χάνονται το ένα μετά το άλλο, για τους εξοπλισμούς (των -ως επί των πλείστων- ανεμβολίαστων και αντιεμβολιαστών) αστυνομικών δίνονται δεκάδες εκατομμύρια. Την ώρα που η ανεργία εκτοξεύεται και η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, το πολυεθνικό προλεταριάτο υποβαθμίζεται και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στοιβάζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή επαναπροωθούνται βίαια, αγοράζονται Ραφάλ και η Ελλάδα μετατρέπεται περαιτέρω -με τη βούλα της πρόσφατης στρατιωτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ- σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Το αστικό Κράτος γνωρίζει ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις στη ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του θα οξυνθούν και απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο θωρακίζεται. Χτίζονται νέες φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, η εργατική νομοθεσία γίνεται κουρελόχαρτο, o ποινικός και ο σωφρονιστικός κώδικας αυστηροποιούνται, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στοχοποιούνται, διώκονται, φυλακίζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των αστυνομοδικαστικών μηχανισμών. Γιατί δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, γιατί δεν παραιτήθηκε, δεν ιδιώτευσε. Γιατί στον ανειρήνευτο ταξικό πόλεμο ήταν, είναι και θα είναι με την πλευρά των καταπιεσμένων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί είναι με την πλευρά αυτών που "έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο".

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Στηρίζουμε τη Συγκέντρωση -Πορεία που καλείται από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές το Σάββατο 12 Φλεβάρη στην πλατεία Εξαρχείων στις 20.00

Δίκη. Δευτέρα 14 Φλεβάρη. Εφετείο Αθηνών (οδός Λουκάρεως) στις 9.00 πμ.

κάλεσμα : Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Φλεβάρης 2022


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Λευτεριά στο σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Συγκέντρωση-Πορεία 12/02, Δίκη 14/02

Στις 23/09/20 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε αποθήκη στο Κουκάκι. Λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνεται και ο σύντροφος Μιχάλης Τ. κάτω από το σπίτι του στα Πετράλωνα, όπου τα ξημερώματα η αντιτρομοκρατική εισβάλλει για έρευνα συλλαμβάνοντας και τη συντρόφισσα Ευτυχία Μ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αντιτρομοκρατική επικαλείται ως αφετηρία της επιχείρησης συλλήψεων την ''αξιοποίηση πληροφοριών'' γύρω από τους 2 πρώτους συντρόφους, οι οποίες υποτίθεται πως προήλθαν μέσω ενός ''ανώνυμου τηλεφωνήματος'' στην υπηρεσία της. Αρχικά, η συγκεκριμένη -πάγια πλέον- τακτική των ''ανώνυμων τηλεφωνημάτων'' αποτελεί την ''ομερτά'' του αστυνομικού - δικαστικού συμπλέγματος αναφορικά με τις πρακτικές ενοχοποίησης των εκάστοτε υπόπτων. Με την ''ανωνυμία'' να υιοθετείται πλήρως από τις δικαστικές αρχές, αφού ποτέ δεν ελέγχεται η πηγή και η εγκυρότητα τους, δημιουργείται το θεσμικό παραπέτασμα για την απόκρυψη των μεθόδων της αντιτρομοκρατικής γύρω από τις στοχοποιήσεις, τις παρακολουθήσεις και εν τέλει τις συλλήψεις αγωνιστών/στριών.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, η πρόφαση αξιοποίησης αυτών των ''ανώνυμων πληροφοριών'' κατέρρευσε αυτοστιγμεί αποκαλύπτοντας το πραγματικό κίνητρο και την πηγή τους, αφού την είδηση των συλλήψεων στα μίντια ακολουθούσαν οι ''ασφαλείς πληροφορίες'' της αντιτρομοκρατικής προς τους ρεπόρτερ, οι οποίες και ταύτιζαν προκαταβολικά τις συλλήψεις των συντρόφων με τη δράση της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης ''Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών''.

Με αυτόν το τρόπο (και όχι μόνο) έγινε σαφές πως οι συλλήψεις όχι μόνο δεν αποτέλεσαν μια αντανακλαστική ''αξιοποίηση πληροφοριών'' αλλά ήταν προϊόν μιας από καιρό ''χαρτογράφησης'' και στοχοποίησης των συντρόφων, αφού πριν καν συνταχθεί η δικογραφία η αντιτρομοκρατική ''διέρρεε'' την εξάρθρωση της οργάνωσης. Όμως αυτή η βεβαιότητα των αρχών, η οποία και επιχειρήθηκε να ''στοιχειοθετηθεί'' προπαγανδιστικά είτε με αναφορές στα κανάλια για επιπλέον βαρύ οπλισμό που δεν βρέθηκε ποτέ στην αποθήκη στο Κουκάκι είτε με υπόδειξη της οικίας στα Πετράλωνα ως ''ορμητήριο της οργάνωσης'', έπεσε στο κενό.

Με τα πραγματικά στοιχεία να καταρρίπτουν όλα τα ευφάνταστα σενάρια που διοχετευτήκαν στα μίντια, οι ''πολύκροτες συλλήψεις'' κινδύνευαν να μετατραπούν σε ένα σοβαρό πλήγμα στο γόητρο της αντιτρομοκρατικής. Γι' αυτό και μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, έπρεπε εσπευσμένα να επιστρατευθούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατασκευής ενόχων της αστυνομίας και να παρουσιάσουν μια ''κατεβασμένη'' από το διαδίκτυο ανάληψη ευθύνης σαν πρωτότυπο αρχείο κειμένου που δήθεν καταδείκνυε τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη ως συντάκτη της.

Όμως αυτή η κίνηση πανικού για την (με κάθε μέσο) επιζητούμενη διόγκωση του κατηγορητηρίου διακινδύνευε τον ολοκληρωτικό διασυρμό της αντιτρομοκρατικής, με τη ίδια την υπηρεσία να αποσύρει το ''στοιχείο'' μόλις ζητήθηκε από την υπεράσπιση να ελεγχθεί το αρχείο από δικό της πραγματογνώμονα. Και ενώ μετά το φιάσκο της ''προκήρυξης'' γίνεται σαφές ότι η αστυνομία επιχειρεί πάση θυσία να διογκώσει το κατηγορητήριο, λίγους μήνες αργότερα ''ανακαλύπτεται'' ένα ακόμα στοιχείο, αυτή τη φορά με μια ακατάληπτη απόπειρα να συνδεθούν οι σφαίρες που βρέθηκαν στο Κουκάκι με τα όπλα που χρησιμοποίησε η Ο.Λ.Α. σε επιθέσεις της.

Η εμμονή της αστυνομίας δεν μας προκαλεί έκπληξη. Η διαχρονική στοχοποίηση τόσο του ίδιου του Πολύκαρπου μέσα στην πολυετή του παρουσία στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες όσο και της συλλογικότητας ''Ταξική Αντεπίθεση'' στην οποία συμμετέχει τα τελευταία 7 χρόνια, αποτυπώνουν με απόλυτη ακρίβεια τα κίνητρα και τις επιδιώξεις της αστυνομίας γύρω από τις συλλήψεις στις 23/09/20, καταρρίπτοντας τα σαθρά αφηγήματα περί ''ανώνυμων τηλεφωνημάτων και πληροφοριών''. Άλλωστε, ταυτόχρονα με την παραπληροφόρηση και τα ανύπαρκτα δημοσιογραφικά ''ευρήματα'' στο Κουκάκι, η αντιτρομοκρατική διοχέτευε και πληροφορίες γύρω από την ''Ταξική Αντεπίθεση'' χαρακτηρίζοντάς την ως δεξαμενή τρομοκρατών (sic).

Η αρπαγή-απαγωγή συντρόφισσας μας από την αντιτρομοκρατική έξω από τον χώρο εργασίας της λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις με μοναδικό κριτήριο τις συντροφικές και εργασιακές σχέσεις με τον Πολύκαρπο, αλλά και οι δημόσιες καταγγελίες για τις επανειλημμένες τοποθετήσεις καμερών και ''κοριών'' παρακολούθησης στον πολιτικό μας χώρο και στα οχήματα συντρόφων μας, ταυτόχρονα με τις παρακολουθήσεις-παρενοχλήσεις στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους αρκετό καιρό πριν τα γεγονότα στις 23/09/20, συνθέτουν το διαχρονικό πλαίσιο στοχοποίησης της Ταξικής Αντεπίθεσης και των μελών της, με τις συλλήψεις να αποτελούν την κορύφωση των όσων είχαν προηγηθεί.

Ο τρομοϋστερικός οχετός που ξεβράστηκε από τα ΜΜΕ καθ΄ υπόδειξη της αντιτρομοκρατικής, η προφυλάκιση του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη και η καταφανής προχειρότητα με την οποία αποπειράθηκαν να προσθέσουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, δεν αφορούν ένα γεγονός διαχωρισμένο από την ευρύτερη συγκυρία, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της.Γιατί (και) οι συλλήψεις των 3 συντρόφων, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες υποθέσεις στημένων κατηγορητηρίων και συλλήψεων, εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό τσακίσματος της αντίστασης και επιβολής όρων γενικευμένης κρατικής τρομοκρατίας κατά των κοινωνικών-ταξικών δυνάμεων.

Με αυτόν τον τρόπο και μόνο, αντιλαμβανόμενοι δηλαδή την καταστολή τόσο ως εργαλείο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης όπως η σημερινή όσο και ως μέσο ανάσχεσης της κοινωνικής-ταξικής αντίστασης που αναπτύσσεται σε συνθήκες κρατικής βίας, θανάτου, φτώχειας και περιστολής ελευθεριών, θεωρούμε την υπόθεση υπεράσπισης του φυλακισμένου συντρόφους μας Πολύκαρπού Γεωργιάδη ως υπόθεση κοινωνική. Ως υπόθεση υπεράσπισης του δικού μας ταξικού στρατοπέδου και της ζωτικής του ανάγκης να οργανώνεται και να αντεπιτίθεται απέναντι στον εχθρό.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, 20:00

ΔΙΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ, 09.00

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π. Γεωργιάδη

Καμία υποταγή στην ιδεολογική & κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

Λευτεριά στον Π. Γεωργιάδη

Τον Σεπτέμβρη του 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας άντρες της αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα, όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικό του Ε.Μ. Από την πρώτη στιγμή σύσσωμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν τις συλλήψεις ως εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. δίνοντας τα εύσημα στο Υπουργείο Προ.Πο. και πανηγυρίζοντας για «το πετυχημένο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας». Τα ΜΜΕ διαμορφώνοντας ένα κλίμα τρομολαγνείας, συνεχίζουν να διαρρέουν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συντρόφους και διογκώνοντας διαρκώς την υπόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος για την προφυλάκιση τους.

Η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να συνδέσει -χωρίς καμία επιτυχία- τα ευρήματα (σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν εκρηκτικά και σφαίρες) της αποθήκης που νοίκιαζε ο σύντροφος Π.Γ. καθώς και τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των άλλων 2 συλληφθέντων με τη δράση της Ο.Λ.Α. Πρωτόδικα αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα στους Μ.Τ. και Ε.Μ. και αφήνονται ελεύθεροι (ο Μ.Τ. με περιοριστικούς όρους, ενώ η συντρόφισσα Ε.Μ. χωρίς κανένα περιοριστικό όρο), ενώ για τον Π. Γεωργιάδη αποφασίζεται η προφυλάκισή του με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Η υπόθεση του Π. Γεωργιάδη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα εκδικητικής δίωξης αγωνιστών μέσω κρατικών και δικαστικών σκευωριών. Ενδεικτική είναι η προσπάθεια της αντιτρομοκρατικής, η οποία από την αρχή προσπαθούσε, να τον συνδέσει με την δράση της Ο.Λ.Α παρουσιάζοντας ένα κατεβασμένο αρχείο από το διαδίκτυο, το οποίο βρέθηκε σε ένα σκληρό δίσκο του συντρόφου, ως την αυθεντική προκήρυξη της οργάνωσης για την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ. Αστυνομία και ΜΜΕ προχωρούν σε μια συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης όχι μόνο των διωκόμενων συντρόφων της «Ταξικής Αντεπίθεσης», συλλογικότητας στην οποία ανήκουν κάποιοι εξ αυτών αλλά και συνολικά του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα.

Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, όπως αυτό εναντίον των συντρόφων Καλαϊτζίδη-Ματαράγκα, οι διώξεις με βάση το DNA, η εκδικητική μεταχείριση των αναρχικών Β. Σταθόπουλου, Κ. Σακκά, Γ. Δημητράκη και η προφυλάκιση και στοχοποίηση του Π. Γεωργιάδη, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως την κρατική δολοφονία του 18χρονου ρομά Ν. Σαμπάνη με 38 σφαίρες από τις ένστολες συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.

Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους συντρόφους από τις κρατικές και δικαστικές μεθοδεύσεις και να αντισταθούμε στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Αθήνα

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 14/2, Εφετείο (Λουκάρεως), 9.00

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση- μικροφωνική: Παρασκευή 11/2, Καμάρα, 19.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/lefteria-ston-p-geor…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΔΙΚΗ 14/2 ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

ΔIKH: 14 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

«Δίπλα στα μάτια τους έχουν ένα δεντράκι καλοσύνη
ανάμεσα στα φρύδια τους ένα γεράκι δύναμη
κι ένα μουλάρι από θυμό μες στην καρδιά τους
που δε σηκώνει τ' άδικο»

Την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020, έπειτα από επιχείρηση της «αντι»-τρομοκρατικής υπηρεσίας, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μιχάλης Τ. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας άντρες της «αντι»τρομοκρατικής εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα όπου και συλλαμβάνουν την συντρόφισσα και συγκάτοικό του Ευτυχία Μ. Σύμφωνα με την «αντι»τρομοκρατική οι πληροφορίες για τη σύλληψη των δυο πρώτων συντρόφων προήλθαν από «ανώνυμα τηλεφωνήματα», μια πάγια πλέον τακτική της συγκεκριμένης υπηρεσίας για την ενοχοποίηση αγωνιστών.

Από την πρώτη στιγμή σύσσωμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν τις συλλήψεις ως εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. δίνοντας τα εύσημα στο Υπουργείο Προ. Πο. και πανηγυρίζοντας για «το πετυχημένο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας». Τα ΜΜΕ, μέσα στο ευρύτερο κλίμα τρομολαγνείας, συνεχίζουν να διαρρέουν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συντρόφους και διογκώνοντας διαρκώς την υπόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος για την προφυλάκιση τους.

Η «αντι»τρομοκρατική προσπαθεί να συνδέσει -χωρίς καμία επιτυχία- τα ευρήματα της αποθήκης που νοίκιαζε ο σύντροφος Π.Γ. καθώς και τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των άλλων 2 συλληφθέντων με την δράση της Ο.Λ.Α. Παράλληλα, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, αναπαράγοντας τα τρομοσενάρια της ΓΑΔΑ και πιστά στο ρόλο τους, συνεχίζουν να στοχοποιούν τους συντρόφους δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους συνοδευόμενα από βαρύγδουπους τίτλους και συνεχίζουν να διαρρέουν άσχετες πληροφορίες, συνδέοντας τις συλλήψεις των τριών συντρόφων με άλλες υποθέσεις ενώ φτάνουν στο σημείο να κατασκευάσουν και δικά τους ευρήματα, μιλώντας για ύπαρξη έτοιμης βόμβας στην αποθήκη στο Κουκάκι. Τα παραπάνω κάνουν σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αντανακλαστικές συλλήψεις που προέρχονται από «αξιοποίηση πληροφοριών», αλλά αντίθετα εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο της αντιτρομοκρατικής για στοχοποίση των συγκεκριμένων συντρόφων και εκ των προτέρων σύνδεσή τους με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Μερικές μέρες μετά, οι σύντροφοι Μ.Τ. και Ε.Μ., περνάνε από τον ανακριτή με πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη και αφήνονται ελεύθεροι (ο Μ.Τ. με περιοριστικούς όρους, ενώ η συντρόφισσα Ε.Μ. χωρίς κανένα περιοριστικό όρο). Ο σύντροφος Π.Γ. κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή, περνάει από ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι αποφασίζουν την προφυλάκιση του τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη του 2020. Τα ΜΜΕ αποκρύπτουν την απελευθέρωση των 2 συντρόφων δυο μέρες πριν, καθώς φαίνεται ότι δεν ταίριαζε στα τρομοσενάριά τους, και την αναφέρουν μόνο όταν ανακοινώνεται η προφυλάκιση του Π.Γ.

Εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας και της εγκληματικής τους διαχείρισης από το κράτος με 17 χιλιάδες νεκρούς δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της, και με ήδη εμφανή τα σημάδια της οικονομικής κρίσης στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, το κράτος και το κεφάλαιο δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα άλλο πέρα από εξαθλίωση, φτώχεια, πόλεμο, καταστολή και θάνατο. Ενώ από τη μια, καναλάρχες και επιφανείς επιχειρηματίες παίρνουν με το σωρό εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση, από την άλλη χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης, δεν υπάρχει καμία στήριξη του ΕΣΥ με τις ΜΕΘ να έχουν ήδη γεμίσει για μια ακόμα χρονιά, οι εργαζόμενοι στοιβάζονται κατά εκατοντάδες στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ενώ ακόμα και η υπόθεση του εμβολιασμού χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα για να ξεπλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και να ενισχύσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Παράλληλα, δεκάδες εκατομμύρια δαπανούνται για στρατιωτικό εξοπλισμό και πολεμική προετοιμασία, γίνονται προσλήψεις μπάτσων και στρατιωτικών, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά για υγεία, παιδεία και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Το κράτος επιβάλλει στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία μια ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί και για αυτό δεν έχει να επενδύσει σε τίποτα άλλο πέρα από τον φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή. Για αυτό βαφτίζει τους αγωνιστές τρομοκράτες. Για αυτό επιτίθεται σε κάθε κοινωνικό και ταξικό κεκτημένο. Για αυτό επιχειρεί να διαλύσει και να συντρίψει κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκηση, κάθε φωνή αμφισβήτησης και εστία αντίστασης. Για αυτό χτυπάει τις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα, κάνει πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων, στήνει σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών (όπως στην πρόσφατη περίπτωση των συντρόφων Καλαϊτζίδη και Ματαράγκα), ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, θωρακίζεται νομικά και κατασταλτικά (με πρόσφατο παράδειγμα το στήσιμο κατηγορητηρίων με βάση δείγματα dna σε βάρος του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη ο οποίος προφυλακίστηκε, των 14 φοιτητών από την κατάληψη πρυτανείας, του συντρόφου Κώστα Κ.), εδραιώνοντας το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Για αυτό χτυπάει κάθε διαδήλωση, ξυλοκοπεί, βασανίζει και φυλακίζει τους αγωνιστές.

Πρόκειται για μια κίνηση προληπτικής επίθεσης η οποία επιχειρεί να ισοπεδώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους μπροστά στο φόβο των επερχόμενων κοινωνικών και ταξικών εξεγέρσεων. Μπροστά στον φόβο της διογκούμενης οργής που μπορεί να βγει στους δρόμους και να συντρίψει το κράτος, τα αφεντικά και τους λακέδες τους. Μπροστά στον φόβο της συνειδητοποίησης από την μεγάλη πλειοψηφία της ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε -στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης- πάνω στα συμφέροντα και τις ανάγκες μας και την ανάληψη δράσης για να αποτραπεί.

Ο σύντροφος Π. Γεωργιάδης βρίσκεται για ακόμα μια φορά στα χέρια των διωκτικών αρχών και στα κολαστήριά τους. Πληρώνει για ακόμα μια φορά το τίμημα της αφοσίωσης του στην επαναστατική υπόθεση και της δράσης του απέναντι στους λακέδες της εξουσίας. Συνεχίζει να λοιδορείται και να στοχοποιείται από την αστυνομία και τα ΜΜΕ.
Από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να σταθούμε ολόψυχα στο πλευρό του συντρόφου. Να του σταθούμε αλληλέγγυοι με κάθε μέσο και τρόπο. Να συνεχίσουμε τους αγώνες που δίναμε μαζί σε μια σειρά από μέτωπα με ακόμα περισσότερο πείσμα, οργή, θέληση.

Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στην καταστολή. Να βγούμε μαζικά και μαχητικά στους δρόμους. Να συγκρουστούμε. Να οξύνουμε τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Να δράσουμε και να κινηθούμε. Να μην φοβηθούμε, να οργανωθούμε. Να δοθούμε ολόψυχα στον αγώνα. Να μην φοβηθούμε τις συλλήψεις, τις διώξεις, τις φυλακίσεις. Να οπλιστούμε με ταξικό μίσος και οργή. Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη εστιών αντίστασης και αγώνα.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από αυτή του αδιάλλακτου αγώνα. Με πίστη στις δυνάμεις μας και απεριόριστη θέληση να παλέψουμε για την ανατροπή του σάπιου κόσμου του κράτους και των αφεντικών. Για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΜΗΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ - ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

πηγή : https://ipposd.org/2022/02/10/λευτερια-στο-συ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αλληλλεγγύη στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Διόγκωση, διόγκωση, διόγκωση μέχρι να στηθεί μία επιτυχία της αντιτρομοκρατικής

Αλληλεγγύη, αλληλεγγύη, αλληλεγγύη μέχρι να τελειώσει η φάρσα.

Γράφαμε τον Σεπτέμβρη του 2020, διασκευάζοντας τους γνωστούς στίχους, ότι ο τότε κραταίος υπουργός Προ.Πο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάπνιζε και σκεφτόταν:

"Τι καλά που θα 'ταν, να είχαμε τώρα μία επιτυχία της αντιτρομοκρατικής"

Αμέσως μετά τη περίοδο του πρώτου lockdown και του ανοίγματος για την τουριστική βιομηχανία, γινόταν ξεκάθαρο στη μεγάλη πλειοψηφία ότι η καταστολή και η κυβερνητική πολιτική μηδενικής ανοχής είχε αναβαθμίστει τόσο ποιοτικά όσο και ιδεολογικά, με την πανδημία να γίνεται πρόσχημα βίαιης καταστολής συναθροίσεων (όπως στη Κυψέλη και στο Παγκράτι με επιθέσεις της αστυνομίας στους νέους που συγκεντρώνονταν σε πλατείες). Το κοινωνικό κίνημα βρισκόταν σε μία συνθήκη που προσπαθούσε να αρθρώσει εκ νέου αντιστάσεις, ενώ ο κρατικός μηχανισμός ετοιμαζόταν να παγιώσει τις κατασταλτικές κατακτήσεις του και την αναβάθμιση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών εκμεταλλευόμενη την πανδημία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, είδαμε χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις κυκλοφορίας και συναθροίσεων βασιζόμενες σε μια διαρκή επίκληση έκτακτης συνθήκης αλλά και συλλήψεις για δήθεν τρομοκρατικές οργανώσεις με την υπογραφή "Σύντροφοι/ισσες" ή, όπως στη περίπτωση του αγωνιστή Πολύκαρπου Γεωργιάδη, επικοινωνιακά show βασισμένα στη διόγκωση κατηγορητηρίου, την κατασκευή ενόχου και την υπερσυγκέντρωση εξουσιών.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης συλλαμβάνεται από την «Αντιτρομοκρατική» έξω από την αποθήκη την οποία νοίκιαζε για λογαριασμό των εκδόσεων «Ασύμμετρη Απειλή», στην οδό Αναστασίου Ζίννη στο Κουκάκι.

Στο εσωτερικό της αποθήκης εκτός από κούτες με βιβλία των εκδόσεων, εντοπίζεται και μια τσάντα πλάτης, η οποία περιείχε ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και φυσιγγίων, αντικείμενα των οποίων η κατοχή είναι βέβαια παράνομη, πλην όμως, υπό κανονικές συνθήκες, διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Στην απολογία του, δηλώνει ότι:

«Σκοπός της ενοικίασης της αποθήκης ήταν το στοκάρισμα παλαιότερων βιβλίων των εκδόσεων Ασύμμετρη Απειλή. Πράγματι, ανάμεσα στα βιβλία βρέθηκε και σακ βουαγιάζ με εκρηκτική ύλη και μια κούτα με σφαίρες και πυροκροτητές. Από την πρώτη στιγμή, ήμουν σαφέστατος σχετικά με την προέλευσή τους: ήταν υλικό το οποίο δεν είχε βρεθεί από τις αστυνομικές έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2008, μετά την απαγωγή του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Γ. Μυλωνά. Το υλικό αυτό ήταν θαμμένο σε χώρο στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και όταν ξεκίνησαν στην περιοχή οικοδομικές εργασίες, το μετέφερα τμηματικά στην Αθήνα τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή μου, για λόγους ασφαλείας. Το αποθήκευσα σε χώρους νόμιμης ιδιοκτησίας μου και κανένας άλλος, πέρα από εμένα, δεν είχε γνώση της ύπαρξής του ή πρόσβαση σε αυτό».

Παρά το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα, ο Γεωργιάδης συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται άμεσα, αφού μέσα από αστυνομικές και δικαστικές "συνέργειες", του ασκείται κακουργηματική δίωξη. Συγκεκριμένα, για το κακούργημα της «κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή τροφοδοσία ομάδων, οργανώσεων, ενώσεων προσώπων κλπ» - χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια τεκμηρίωση σχετικά με την υποτιθέμενη διάθεση ή την υπάρξη ομάδων ή οργανώσεων που θα λάμβαναν αυτό το υλικό.

Για μία ακόμη φορά, βλέπουμε μία δήθεν επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής - μιας υπηρεσίας που λειτουργεί χωρίς κανέναν θεμελιώδη έλεγχο και θωρακίζεται συστηματικά με τρομονόμους και φωτογραφικές διατάξεις- ακριβώς την στιγμή που το κράτος την χρειάζεται περισσότερο.

Σε μια περίοδο που οι συνέπειες των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης ήταν πιο ορατές από ποτέ, τα συστημικά ΜΜΕ προσπάθησαν να χτίσουν κλίμα τρομοϋστερίας και ηθικού πανικού, πάνω στην "εξάρθρωση" μιας υποτιθέμενης τρομοκρατικής οργάνωσης. Τα κανάλια και τα μέσα, επικαλούμενα στημένες "πηγές" της Αντιτρομοκρατικής, μίλησαν για την ύπαρξη τρομοκρατικής οργάνωσης σε μία προσπάθεια να προκαταβάλλουν την κοινή γνώμη και το δημόσιο διάλογο για την υπόθεση, στοχοποιώντας τους συλληφθέντες και τη συλληφθείσα χωρίς να προκύπτει οποιαδήποτε πράξη.

Αντίστοιχες πηγές και διαρροές, έχουμε δει να παίρνουν μορφές "αποκαλυπτικών πρωτοσέλιδων" στοχοποίησης, όπως στην περίπτωση του αναρχικού κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου, ή να μπαίνουν σε δικογραφίες με την μορφή πληροφοριών, ανώνυμων καταγγελιών-τηλεφωνήματων, όπως στην πρόσφατη σκευωρία που υπέστησαν οι Ηριάννα-Περικλής.

Ωστόσο στην υπόθεση Γεωργιάδη υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά: όπως γράφει ο ίδιος ο Θεοφίλου, που πέρασε 5 χρόνια στην φυλακή εώς ότου αθωωθεί, είναι "η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος βρίσκεται τόσο καιρό προφυλακισμένος, αντιμέτωπος με βαριά ποινή, από κατηγορίες όχι βασισμένες σε πλαστά ή σαθρά στοιχεία, αλλά μονάχα σε μια εικασία που δεν μπορεί να υποστηριχτεί από κανένα άλλο δεδομένο της ίδιας της εναντίον του δικογραφίας".

Σε μια τέτοια συνθήκη λοιπόν, εμείς επιλέγουμε ξανά να μην σταθούμε απέναντι η μια στην άλλη, αλλά να διασφαλίσουμε ότι οι ανθρωποφάγοι δε θα περάσουν πάνω απ' τα κορμιά όσων τοποθετούνται δίπλα και μαζί μας.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να λειτουργεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης παραβιάζοντας σταθερά δικαιώματα και ελευθερίες, να νομοθετεί συστηματικά με βάση πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Άλλωστε μια τέτοια ''επιτυχία'' και ο φόβος των "τρομακρατών" προσφέρονται για θεάματα μιας και ο άρτος λιγοστεύει. Τι πιο εύκολο από το να στρέψεις με τρομολαγνικά ψέματα και παραδειγματική καταστολή την κοινή γνώμη μακριά από τα πραγματικά προβλήματά της (πχ ελλείψεις στο ΕΣΥ, την ακρίβεια, την ανεργία κοκ);

Η δήθεν αυτή επιτυχία της αντιτρομοκρατικής, έρχεται να νομιμοποιήσει ένα συνεχές στη δημιουργία καθεστώτων εξαίρεσης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στήνοντας ένα ακόμα κανιβαλιστικό show. Θύμα της είναι τόσο ο Π. Γεωργιάδης όσο και το σύνολο της κοινωνίας - το σχέδιο άμεσης και προληπτικής καταστολής και κρατικής βίας που οραματίζεται η κυβέρνηση, είναι ήδη σε εφαρμογή:

  • Με τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα τον Σεπτέμβρη του 2019 και την εκχώρηση εξουσιών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προ.Πο.
  • Με την ένταση της καταστολής και το φόρτωμα κατηγοριών μέσα από συλλήψεις σε σωρό.
  • Με την υπερστελέχωση της αστυνομίας - κινδυνεύοντας από εκεί που είχαμε περισσότερους παπάδες από γιατρούς και δασκάλους, να έχουμε περισσότερους αστυνομικούς ακόμη και από παπάδες.
  • Με τις επιθέσεις στους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, από τις καταλήψεις μέχρι τη ποινικοποίηση της νεανικής εξόδου σε πλατείες και δημόσιους χώρους.
  • Με το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το οποίο καλά θα κάνει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι θα μείνει στα χαρτιά.
  • Με συλλήψεις αγωνιστών και κλίμα τρομουστερίας για την στοχοποίηση πολιτικών χώρων.
  • Με την άρση των δικαιωμάτων των κρατούμενων, οι οποίοι έχουν απολέσει τη δυνατότητα αδειών (ειδικότερα οι πολιτικοί κρατούμενοι) και αντιμετωπίζονται με μεταγωγές και απομονώσεις όταν ζητούν μέτρα για την υγειονομική τους προστασία σε συνθήκες πανδημίας. Δικαιώματα για τα οποία, ο Π. Γεωργιάδης έχει πρωτοστατήσει και αγωνιστεί συστηματικά.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Κανένας μόνος απέναντι στη συστημική βία. Καμία μόνη απέναντι στην κρατική εκδικητικότητα.

Δεύτερα 14/2 στις 9:00, όπου δικάζεται ο Π. Γεωργιάδης, θα είμαστε στο Εφετείο στην Λουκάρεως:

Αδιαπραγματεύτα στο πλευρό του Π. Γεωργιάδη για να τελειώσει η φάρσα.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/4891-2/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Π. Γεωργιάδη, Μ.Τ. και Ε.Μ., Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως), 14 Φλεβάρη, 09:00

00

Μέσα από τη γνωστή φάμπρικα της ''αντι''τρομοκρατικής και των "ανωνύμων τηλεφωνημάτων" που κατασκευάζει υποθέσεις, έχει στηθεί και η συγκεκριμένη δίωξη κατά του συντρόφου Μ.Τ. και της συντρόφισσας Ε.Μ., με αποκορύφωμα την περισσότερο από έναν χρόνο προφυλάκιση του συντρόφου Π. Γεωργιάδη, μετά τη σύλληψή τους στις 23/09/2020. Οι νομικές ακροβασίες και οι κινήσεις εντυπωσιασμού από πλευράς ''αντι''τρομοκρατικής είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγοριών για απλή κατοχή εκρηκτικών και πυρομαχικών, σε "παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών για διάπραξη κακουργήματος", καθώς διέρρευσαν τότε οι αρχές πως, παράλληλα με τις εκρηκτικές ύλες, βρέθηκε και μια πρωτότυπη προκήρυξη (στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα απλό PDF κατεβασμένο από το ίντερνετ) της ΟΛΑ (''Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών''), προσπαθώντας έτσι να φυλακίσουν τους συντρόφους και τη συντρόφισσα σε μια υπόθεση ''τρομοκρατίας''.

Όσον αφορά τον Π. Γεωργιάδη, η πολιτική του παρουσία και δράση στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες είναι γνωστή και πολύχρονη, και προφανώς ενοχλεί. Η εξουσία δε μπορεί να ανεχτεί κάποιον να της χαλάει τη δουλειά, εκθέτοντας το ταξικό και κοινωνικά εχθρικό πρόσημό της, εκθέτοντας το μόνο εργαλείο που ξέρει να χρησιμοποιεί και καταλαβαίνει: την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Προσφάτως, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας νέας εκστρατείας καταστολής, με το κράτος να δείχνει διαρκώς τα δόντια του είτε ευθέως απέναντι σε αγωνιστές (Σταθόπουλος, Κώστας Κ., Χάρης Μαντζουρίδης, 14 της Πρυτανείας ΕΜΠ), είτε απέναντι στα εργατικά κεκτημένα του κινήματος, και της κοινωνικής βάσης ευρύτερα (ποινικοποίηση διαδηλώσεων, νόμος Χατζηδάκη).

Αλλά για αυτήν την καταστολή δεν τρέχει κάστανο. Δεν μας πειράζει η πρόσληψη τόσων μπάτσων και τα 30.000.000 για την εξοπλιστική ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ., τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας πονούσε κι ακόμα πονάει, αποφέροντας στο τέλος της μέρας ακόμα περισσότερους νεκρούς παρά τις ακαταπόνητες προσπάθειες των γιατρών. Δε μας πειράζει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σαν το παρανυφάκι της Γαλλίας, σε φυσική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Αφρική (βλ. Σαχέλ). Ούτε μας πειράζει η καμένη γη που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, και αμέσως μετά και όλως τυχαίως να γίνεται κτήμα του αρπακτικού κεφαλαίου (βλ. EREN).

Όλα αυτά και άλλα πολλά, βέβαια, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από το πέπλο ομίχλης, αλλά και σιωπής που στήνουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Που έχουν μπουκώσει τόσο πολύ από τα bonus του Μητσοτάκη και του Πέτσα, ώστε να αποτελούν την προμετωπίδα του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Εκείνων των ΜΜΕ, που μετά τη σύλληψη των παραπάνω συντρόφων έσπευσαν να σηκώσουν ψηλά την κρατική προπαγάνδα κάνοντας λόγο για «γιάφκες», «οπλοστάσια» και «εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης».

Δε ξεχνάμε επίσης τη στοχοποίηση που δέχθηκε η ''Ταξική Αντεπίθεση'', συλλογικότητα στην οποία ο Π. Γεωργιάδης συμμετέχει από το 2014, όταν μετά τη σύλληψή του χαρακτηρίστηκε μιντιακά ως "πολιτική οργάνωση-βιτρίνα" και "δεξαμενή τρομοκρατών", και βρέθηκε σε έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον σύντροφο Π. Γεωργιάδη, αιχμάλωτο του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, και δε μπορούμε παρά να υπερασπιστούμε τη συνεπή πολιτική του στράτευση, την πίστη και την αφοσίωσή του στον αγώνα για την ανατροπή του υπάρχοντος.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Π. Γεωργιάδη, Μ.Τ. και Ε.Μ., Δευτέρα 14 Φλεβάρη, Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως) στις 09:00.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5571


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη [Δευτέρα 14/02/22 09:00 Εφετείο Αθηνών - Λουκάρεως]

Μέσα σε μια περίοδο που το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση, η εξαρτημένη άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό σκληραίνουν την επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία. Καταπατούν δημοκρατικά-λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, δημιουργούν κλίμα κρατικής τρομοκρατίας, επιτίθενται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τις εργατικές λαϊκές κατακτήσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής εντάσσεται και η δίωξη του αγωνιστή Πολύκαρπου Γεωργιάδη και των άλλων 2 αγωνιστών, με τη γνωστή τακτική της κατασκευής υποθέσεων.

Στις 23.09.2020 έπειτα από την κλασσική τακτική των ανώνυμων τηλεφωνημάτων και ανώνυμων πληροφοριοδοτών της ''αντι''τρομοκρατικής πραγματοποιείται εισβολή σε αποθήκη βιβλίων του αγωνιστή Πολύκαρπου Γεωργιάδη και έπειτα πραγματοποιούνται ακόμη δύο συλλήψεις αγωνιστών του Μ.Τ. και της Ε.Μ. ο πρώτος κάτω από το σπίτι του και η δεύτερη μέσα στο σπίτι της.

Μετά τις συλλήψεις, ακολουθεί η κλασσική τακτική διαρροής πληροφοριών προς τα Μ.Μ.Ε. και η δήθεν εξάρθρωση ένοπλης οργάνωσης, οι κατηγορίες απέναντι στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη αναβαθμίζονται με αποτέλεσμα την προφυλάκισή του, ενώ ακόμη μια φορά βλέπουμε τις συντροφικές-κοινωνικές- πολιτικές σχέσεις να ποινικοποιούνται από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ντόπιας πλουτοκρατίας, όπως και τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης σαν μαγειρείο που τίθεται απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές του.

Η προφυλάκιση του αγωνιστή Πολύκαρπου Γεωργιάδη και οι διώξεις του αγωνιστή Μ.Τ. και της αγωνίστριας Ε.Μ. αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης κατασταλτικής εκστρατείας και της βιομηχανίας κατασκευασμένων διώξεων απέναντι σε αγωνιστές-αγωνίστριες του εργατικού-λαϊκού και ευρύτερα του ανταγωνιστικού κινήματος με στρατηγική την εξόντωση τους πολιτικά-οικονομικά-ηθικά

Καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο Αθηνών την Δευτέρα 14/02 στις 09:00 για να ανακόψουμε την κρατική αυτή μεθόδευση και να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή Π.Γ. και την παύση της δίωξης του αγωνιστή Μ.Τ. και της αγωνίστριας Ε.Μ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΠΛΑΤΥ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συντρόφους Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Μ.Τ. και την συντρόφισσα Ε.Μ.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τους συντρόφους Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Μ.Τ. και την συντρόφισσα Ε.Μ.

[Δευτέρα 14/2 Εφετείο]

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020 έπειτα από "ανώνυμο" τηλεφώνημα συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης από την "αντι"τρομοκρατική υπηρεσία. Γίνεται έρευνα στην αποθήκη που νοίκιαζε στο όνομα του με αποτέλεσμα να βρεθεί μια τσάντα με εκρηκτικά, πυροκροτητές και σφαίρες. Λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνεται ο σύντροφος Μ.Τ και δίνεται εντολή εισβολής στο σπίτι του όπου συλλαμβάνεται και η συντρόφισσα Ε.Μ. Στην συνέχεια ο σύντροφος Π.Γ προφυλακίστηκε με διογκωμένο κατηγορητήριο, διότι τα πλημμελήματα της απλής κατοχής εκρηκτικών υλών και πυρομαχικών αναβαθμίστηκαν στο κακούργημα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών για διάπραξη κακουργήματος χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Ο σύντροφος Μ.Τ και η Ε.Μ κατηγορήθηκαν για οπλοκατοχή και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα τα ΜΜΕ σε στενή συνεργασία με την αντιτρομοκρατική στοχοποιούν τους συντρόφους, επινοώντας ψευδή στοιχεία και συνδέσεις με άλλες υποθέσεις προσπαθώντας να τα συνδέσουν με τα ευρήματα, ενώ διαρρέουν ότι βρέθηκε πρωτότυπη προκήρυξη της ΟΛΑ αναπαράγωντας την εξάρθρωση της. Τα στοιχεία πέφτουν από την πρώτη στιγμή και κατά τον διορισμό εμπειρογνώμονα η αντιτρομοκρατική αναγκάζεται να ανασκευάσει και να παραδεχθεί ότι η προκήρυξη ήταν κατεβασμένη από το διαδίκτυο. Αστυνομία και ΜΜΕ δεν μένουν μόνο στην στοχοποίηση των διωκόμενων συντρόφων αλλα στοχοποιούν και την συλλογικότητα «Ταξική Αντεπίθεση», όπου ανήκουν 2 εκ των κατηγορουμένων, με επανειλημμένες τοποθετήσεις καμερών και κοριών καθώς και με την αρπαγή συντρόφισσας μέλος της συγκεκριμένης συλλογικότητας με μοναδικό κριτήριο τις συντροφικές και εργασιακές σχέσεις με τον Πολύκαρπο.

Η λυσσαλέα επίθεση του αστικού κράτους και του κεφαλαίου επιστρατεύοντας μάλιστα και τα μέσα αστικής προπαγάνδας, απέναντι σε αγωνιστές και αγωνίστριες του ευρύτερου ριζοσπαστικού λαϊκού κινήματος, έρχεται να καλύψει και να ρίξει στάχτη στα μάτια της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Σε μια περίοδο που βιώνει στο πετσί της την άνοδο των τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης, την ενεργειακή κρίση που για άλλη μία φορά καλείται να σηκώσει στις πλάτες της, τις "ακραίες" καιρικές συνθήκες που ο κρατικός μηχανισμός στέκει ανήμπορος μπροστά τους, την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ με αποτέλεσμα οι φτωχοί να πεθαίνουν στα σπίτια τους ή στους διαδρόμους των νοσοκομείων και την καταπάτηση δημοκρατικών λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αυτή τη φορά οι δυο σύντροφοι και η συντρόφισσα, έχοντας χρόνια στο κίνημα και συνέπεια στον αγώνα για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, καλούνται να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στις συκοφαντίες και τις μηχανορραφίες της "αντι"τρομοκρατικής και της αστικής δικαιοσύνης. Με μοναδικά τους όπλα το δίκιο και την πίστη στον αγώνα. Για αυτό και εμείς πρέπει να σταθούμε πλάι στους συντρόφους, υψώνοντας ένα τοίχος αλληλεγγύης απέναντι στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του που θέλει τους αγωνιζόμενους με το κεφάλι σκυφτό.

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617019/