Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00

Αυτοοργανωμένη Δανειστική Βιβλιοθήκη

ΔΟΜΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΦΥΣΙΚΟΥ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ψηφίστηκε το αντικοινωνικό νομοσχέδιο Κ-Χ, που ανάμεσα σε πολλές πτυχές του, όπως ΕΒΕ, πανεπιστημιακή αστυνομία κ.α., ισχυροποιεί την εντατικοποίηση και καταστολή των φοιτητικών και μη αγώνων μέσα στα πανεπιστήμια. Το άνοιγμα των σχολών έπειτα από 2 χρόνια πανδημίας ήρθε με σχεδόν μηδενικά μέτρα προστασίας αλλά περισσότερους ελέγχους, προωθώντας ένα στείρο ακαδημαικό περιβάλλον. Κράτος και πρυτανεία προσπαθούν με το αφήγημα της ανομίας μέσα στο κάμπους να εδραιώσουν και κανονικοποιήσουν την παρουσία μπάτσων στις σχολές (ακόμα και με ασφαλίτες!). Αποκορύφωμα στη συγκυρία αυτή είναι η εκκένωση του Στεκιού στο Βιολογικό, με πρόφαση τη δημιουργία ενοποιημένης βιβλιοθήκης ΣΘΕ.

Το πανεπιστήμιο αποτελεί χώρο ανταλλαγής συστημικής γνώσης, αποκλειστικά ακαδημαικής, προετοιμάζοντάς μας να είμαστε παραγωγικοί εξυπηρετώντας τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου. Εμείς σε όλα αυτά απαντάμε με αυτοργανωμένες δομές που προσφέρουν γνώση για τις ανάγκες μας και το κοινωνικό συμφέρον, που θα αποτελέσουν ένα χώρο μνήμης, διακίνησης ιδεών και πολιτικής ζύμωσης.

Η δομή αυτή είναι ανοιχτή σε όλες και όλους, φοιτητ(ρι)ές και μη, που θέλουν γνωρίσουν, μελετήσουν, συναντηθούν ή να εμβαθύνουν σε ριζοσπατικές, ελευθεριακές και κινηματικές εκδόσεις και εγχειρήματα. Τα βιβλία και οι μπροσούρες της βιβλιοθήκης προέρχονται από αυτοργανωμένους χώρους και καταλήψεις, κινηματικές εκδόσεις ή μη, που σκοπό έχουν τη διατήρηση της πολιτικής και ιστορικής μνήμης από τη μεριά των καταπιεσμένων. Σας καλούμε να βγούμε μαζί για λίγες ώρες από την ασφυκτική καθημερινότητα της σχολής και να μοιραστούμε στο χώρο του στεκιού την απελευθερωτική πλευρά της γνώσης και του διαβάσματος.

Η δομή της βιβλιοθήκης θα λειτουργεί τις Δευτέρες 15:00 - 18:00 όπου τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα είτε για δανεισμό είτε και για ανάγνωση στο χώρο του στεκιού.

Απέναντι στην καταστολή και την αποστείρωση των πανεπιστημίων, αντιπαραθέτουμε αυτοργανωμένες βιβλιοθήκες

Οργάνωση στη βάση από τους φοιτητές, εστίες αγώνα να γίνουν οι σχολές

Αλληλεγγύη στις δομές αγώνα που απειλούνται από κράτος και κεφάλαιο

Κάτω ο ν. 4777

Στέκι Φυσικού

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Φεβρουαρίου 16h