Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Στις 23/09/20 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε αποθήκη στο Κουκάκι. Λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνεται και ο σύντροφος Μιχάλης Τ. κάτω από το σπίτι του στα Πετράλωνα, όπου τα ξημερώματα η αντιτρομοκρατική εισβάλλει για έρευνα συλλαμβάνοντας και τη συντρόφισσα Ευτυχία Μ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αντιτρομοκρατική επικαλείται ως αφετηρία της επιχείρησης συλλήψεων την ''αξιοποίηση πληροφοριών'' γύρω από τους 2 πρώτους συντρόφους, οι οποίες υποτίθεται πως προήλθαν μέσω ενός ''ανώνυμου τηλεφωνήματος'' στην υπηρεσία της. Αρχικά, η συγκεκριμένη -πάγια πλέον- τακτική των ''ανώνυμων τηλεφωνημάτων'' αποτελεί την ''ομερτά'' του αστυνομικού - δικαστικού συμπλέγματος αναφορικά με τις πρακτικές ενοχοποίησης των εκάστοτε υπόπτων. Με την ''ανωνυμία'' να υιοθετείται πλήρως από τις δικαστικές αρχές, αφού ποτέ δεν ελέγχεται η πηγή και η εγκυρότητα τους, δημιουργείται το θεσμικό παραπέτασμα για την απόκρυψη των μεθόδων της αντιτρομοκρατικής γύρω από τις στοχοποιήσεις, τις παρακολουθήσεις και εν τέλει τις συλλήψεις αγωνιστών/στριών.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, η πρόφαση αξιοποίησης αυτών των ''ανώνυμων πληροφοριών'' κατέρρευσε αυτοστιγμεί αποκαλύπτοντας το πραγματικό κίνητρο και την πηγή τους, αφού την είδηση των συλλήψεων στα μίντια ακολουθούσαν οι ''ασφαλείς πληροφορίες'' της αντιτρομοκρατικής προς τους ρεπόρτερ, οι οποίες και ταύτιζαν προκαταβολικά τις συλλήψεις των συντρόφων με τη δράση της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης ''Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών''.

Με αυτόν το τρόπο (και όχι μόνο) έγινε σαφές πως οι συλλήψεις όχι μόνο δεν αποτέλεσαν μια αντανακλαστική ''αξιοποίηση πληροφοριών'' αλλά ήταν προϊόν μιας από καιρό ''χαρτογράφησης'' και στοχοποίησης των συντρόφων, αφού πριν καν συνταχθεί η δικογραφία η αντιτρομοκρατική ''διέρρεε'' την εξάρθρωση της οργάνωσης. Όμως αυτή η βεβαιότητα των αρχών, η οποία και επιχειρήθηκε να ''στοιχειοθετηθεί'' προπαγανδιστικά είτε με αναφορές στα κανάλια για επιπλέον βαρύ οπλισμό που δεν βρέθηκε ποτέ στην αποθήκη στο Κουκάκι είτε με υπόδειξη της οικίας στα Πετράλωνα ως ''ορμητήριο της οργάνωσης'', έπεσε στο κενό.

Με τα πραγματικά στοιχεία να καταρρίπτουν όλα τα ευφάνταστα σενάρια που διοχετευτήκαν στα μίντια, οι ''πολύκροτες συλλήψεις'' κινδύνευαν να μετατραπούν σε ένα σοβαρό πλήγμα στο γόητρο της αντιτρομοκρατικής. Γι' αυτό και μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, έπρεπε εσπευσμένα να επιστρατευθούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατασκευής ενόχων της αστυνομίας και να παρουσιάσουν μια ''κατεβασμένη'' από το διαδίκτυο ανάληψη ευθύνης σαν πρωτότυπο αρχείο κειμένου που δήθεν καταδείκνυε τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη ως συντάκτη της.

Όμως αυτή η κίνηση πανικού για την (με κάθε μέσο) επιζητούμενη διόγκωση του κατηγορητηρίου διακινδύνευε τον ολοκληρωτικό διασυρμό της αντιτρομοκρατικής, με τη ίδια την υπηρεσία να αποσύρει το ''στοιχείο'' μόλις ζητήθηκε από την υπεράσπιση να ελεγχθεί το αρχείο από δικό της πραγματογνώμονα. Και ενώ μετά το φιάσκο της ''προκήρυξης'' γίνεται σαφές ότι η αστυνομία επιχειρεί πάση θυσία να διογκώσει το κατηγορητήριο, λίγους μήνες αργότερα ''ανακαλύπτεται'' ένα ακόμα στοιχείο, αυτή τη φορά με μια ακατάληπτη απόπειρα να συνδεθούν οι σφαίρες που βρέθηκαν στο Κουκάκι με τα όπλα που χρησιμοποίησε η Ο.Λ.Α. σε επιθέσεις της.

Η εμμονή της αστυνομίας δεν μας προκαλεί έκπληξη. Η διαχρονική στοχοποίηση τόσο του ίδιου του Πολύκαρπου μέσα στην πολυετή του παρουσία στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες όσο και της συλλογικότητας ''Ταξική Αντεπίθεση'' στην οποία συμμετέχει τα τελευταία 7 χρόνια, αποτυπώνουν με απόλυτη ακρίβεια τα κίνητρα και τις επιδιώξεις της αστυνομίας γύρω από τις συλλήψεις στις 23/09/20, καταρρίπτοντας τα σαθρά αφηγήματα περί ''ανώνυμων τηλεφωνημάτων και πληροφοριών''. Άλλωστε, ταυτόχρονα με την παραπληροφόρηση και τα ανύπαρκτα δημοσιογραφικά ''ευρήματα'' στο Κουκάκι, η αντιτρομοκρατική διοχέτευε και πληροφορίες γύρω από την ''Ταξική Αντεπίθεση'' χαρακτηρίζοντάς την ως δεξαμενή τρομοκρατών (sic).

Η αρπαγή- απαγωγή συντρόφισσας μας από την αντιτρομοκρατική έξω από τον χώρο εργασίας της λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις με μοναδικό κριτήριο τις συντροφικές και εργασιακές σχέσεις με τον Πολύκαρπο, αλλά και οι δημόσιες καταγγελίες για τις επανειλημμένες τοποθετήσεις καμερών και ''κοριών'' παρακολούθησης στον πολιτικό μας χώρο και στα οχήματα συντρόφων μας, ταυτόχρονα με τις παρακολουθήσεις-παρενοχλήσεις στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους αρκετό καιρό πριν τα γεγονότα στις 23/09/20, συνθέτουν το διαχρονικό πλαίσιο στοχοποίησης της Ταξικής Αντεπίθεσης και των μελών της, με τις συλλήψεις να αποτελούν την κορύφωση των όσων είχαν προηγηθεί.

Ο τρομοϋστερικός οχετός που ξεβράστηκε από τα ΜΜΕ καθ΄ υπόδειξη της αντιτρομοκρατικής, η προφυλάκιση του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη και η καταφανής προχειρότητα με την οποία αποπειράθηκαν να προσθέσουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, δεν αφορούν ένα γεγονός διαχωρισμένο από την ευρύτερη συγκυρία, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της.Γιατί (και) οι συλλήψεις των 3 συντρόφων, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες υποθέσεις στημένων κατηγορητηρίων και συλλήψεων, εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό τσακίσματος της αντίστασης και επιβολής όρων γενικευμένης κρατικής τρομοκρατίας κατά των κοινωνικών-ταξικών δυνάμεων.

Με αυτόν τον τρόπο και μόνο, αντιλαμβανόμενοι δηλαδή την καταστολή τόσο ως εργαλείο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης όπως η σημερινή όσο και ως μέσο ανάσχεσης της κοινωνικής-ταξικής αντίστασης που αναπτύσσεται σε συνθήκες κρατικής βίας, θανάτου, φτώχειας και περιστολής ελευθεριών, θεωρούμε την υπόθεση υπεράσπισης του φυλακισμένου συντρόφους μας Πολύκαρπού Γεωργιάδη ως υπόθεση κοινωνική. Ως υπόθεση υπεράσπισης του δικού μας ταξικού στρατοπέδου και της ζωτικής του ανάγκης να οργανώνεται και να αντεπιτίθεται απέναντι στον εχθρό.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 11/2 Καμάρα 19:00

ΔΙΚΗ 14/2 ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 9:00

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Φεβρουαρίου 11h


1 2 3 4 5 6

Μικροφωνική-Συγκέντρωση Παρασκευή 11.02 στις 19:00 Καμάρα εν οψει της δικης (14.02) του συντροφου Π. Γεωργιαδη

Στις 23/09/20, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, συλλαμβάνεται στο Κουκάκι ο σύντροφος Π. Γεωργιάδης, ενώ ώρες αργότερα, στα Πετράλωνα, ο σύντροφος Μ.Τ. κι έπειτα η συντρόφισσα Ε.Μ. Πάντοτε κινούμενη με βάση τις "γνωστές-άγνωστες" και μη εξαιρετέες πληροφορίες, που κατακλύζουν τα τηλεφωνικά κέντρα του μπατσό-μεγάρου, η γνωστή υπηρεσία προχώρησε στο κλασικό της σόου.

Σαφώς και από το πλευρό τους δεν έλειπε ο μιντιακός συρφετός και οι "αγαπημένοι" τίτλοι ειδήσεων. «Εξάρθρωση της ΟΛΑ», «Δεξαμενή Τρομοκρατών» κ.ο.κ. έντυναν τα ρεπορτάζ των επίσημων ρουφιάνων, που επιδίδονταν σε ρεσιτάλ στα τηλεοπτικά πάνελ, ικανοποιώντας την εμβρόντητη κοινή γνώμη. Δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία που δεν υπάρχουν, κάνοντας λόγο για την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, αναφέροντας το παρελθόν και τα προφίλ των συλληφθέντων συντρόφων, έστησαν καρέ-καρέ την υπόθεση. Προφανώς και δεν βρεθήκαμε προ-εκπλήξεως, μιας και η αγαστή συνεργασία Κράτους-ΜΜΕ-Μπάτσων είναι πια ευρέως γνωστή.

Στις 25/09 ο σύντροφος Μ.Τ. και η συντρόφισσα Ε.Μ. αφήνονται ελεύθεροι, καθώς κατηγορούνται για απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος, για δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι τους, με απλούς περιοριστικούς όρους ο πρώτος και χωρίς περιοριστικούς όρους η δεύτερη.

Στις 28/09 ο σύντροφος Π. Γεωργιάδης προφυλακίζεται με την κατηγορία της "διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος", σε βαθμό κακουργήματος, για εκρηκτικά και σφαίρες που βρέθηκαν στην αποθήκη στο Κουκάκι.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ: Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις, οι διώξεις και οι φυλακίσεις δεν είναι ούτε στο ελάχιστο ικανές να αναχαιτίσουν το πάθος, να κοπάσουν τη λύσσα μας για ελευθερία. Η έμπρακτη αμφισβήτηση της εξουσίας μέσα από την επαναστατική δράση συνεχίζει αμείωτη συνθλίβοντας την παντοδυναμία της. Παραμένουμε εδώ, πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις, δεν κάνουμε βήμα πίσω, δεν αφήνουμε κανένα σύντροφο μόνο όμηρο στα χέρια του κράτους.

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Τ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Ε.Μ.

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

κάλεσμα : Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή
sakm@riseup.exnet
saekm.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ | ΠΑ. 11/2

Στις 23/9/2020 συλλαμβάνεται σε αποθήκη που διατηρεί στο Κουκάκι ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης, μετά από επιχείρηση της "αντιτρομοκρατικής" υπηρεσίας. Λίγες ώρες αργότερα, στα Πετράλωνα, συλλαμβάνονται οι Μιχάλης Τ. και Ευτυχία Μ. Έναυσμα της επιχείρησης για ακόμη μια φορά υποτίθεται πως είναι ένα "ανώνυμο" τηλεφώνημα, το μόνιμο ψευδές μοτίβο της "αντιτρομοκρατικής" υπηρεσίας.

Αμέσως μετά, σε μια συντονισμένη επιχείρηση αστυνομίας και καθεστωτικών ΜΜΕ στήνεται ένα επικοινωνιακό πάρτυ με σκοπό να παρουσιαστεί ότι οι συλληφθέντες έχουν σχέσεις με την επαναστατική οργάνωση "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών". Φωτογραφίζονται πολιτικές συλλογικότητες σαν "φυτώρια τρομοκρατών" ενώ το φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον του Π. Γεωργιάδη δέχεται πιέσεις από την αστυνομία.

Στις 25/9/2020 αφέθηκαν ελεύθεροι οι Μιχάλης Τ. και Ευτυχία Μ. με την κατηγορία της απλής οπλοκατοχής σε βαθμό πλημμελήματος. Ο Π. Γεωργιάδης, όμως, προφυλακίστηκε στις 28/9/2020 με την κακουργηματική κατηγορία της "διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος", απότοκο όλης της τρομοϋστερίας των προηγούμενων ημερών. Μια περίπτωσης απλής κατοχής εκρηκτικών μετατράπηκε με το έτσι θέλω σε υπόθεση "τρομοκρατίας", με μόνο βάση την πολιτική ταυτότητα του κατηγορούμενου. Συλλαμβάνεσαι με όπλο ή εκρηκτικά; Κατηγορία: Απλή οπλοκατοχή ή κατοχή εκρηκτικών υλών και αφήνεσαι. Είσαι αγωνιστής; Τότε το "με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος" μπαίνει πίσω από την κατηγορία χωρίς κανένα στοιχείο και προφυλακίζεσαι.

Όπως κάθε φορά, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η πρεμούρα της "αντιτρομοκρατικής" να κατασκευάσει στοιχεία για να στηρίξει σαθρές κατηγορίες κατέληξε σε φιάσκο. Ανακοινώθηκε με στόμφο και διακινήθηκε αφειδώς από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι στον υπολογιστή του Π. Γεωργιάδη βρέθηκε pdf προκήρυξης της "Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών" με ημερομηνία δημιουργίας πρωτύτερη της αποστολής της στα media, σε μια προσπάθεια να συνδεθεί με τη συγκεκριμένη οργάνωση. Αυτό διαψεύστηκε πανηγυρικά λίγες μέρες μετά. Παρόλα αυτά ο Π. Γεωργιάδης παραμένει προφυλακισμένος μέχρι σήμερα με μηδενικά στοιχεία για μια υπόθεση που δεν υπάρχει.

Στην υπόθεση του Π. Γεωργιάδη έχουμε μια κλασική στοχοποίηση ενός ενεργού αγωνιστή αλλά κι ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου και προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Το κράτος συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία συντρόφους και συντρόφισσες με σαθρές ή καταφανώς γελοίες υποθέσεις εξυπηρετώντας τον πολιτικό στόχο της καταστολής των κινημάτων. Συνεπώς η αλληλεγγύη προς τον Π. Γεωργιάδη του οποίου η δίκη ξεκινάει στις 14/2/2022 στο Εφετείο Αθηνών, δεν αφορά μόνο την υπεράσπιση του ίδιου αλλά την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στις πολιτικές κράτους και κεφαλαίου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/2 | 19:00 | Καμάρα

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
blog: libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_exthess@hoextmail.coexm

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2022/02…


1 2 3 4 5 6

[Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 11/2 19:00 στην Καμάρα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Το δικαστήριο του Πολύκαρπου Γεωργιάδη καθώς και του συντρόφου Μ.Τ. και της Ε.Μ ορίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου στις 9πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως). Επίσης, συγκέντρωση - μικροφωνική αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/2 στις 19:00 στην Καμάρα.

Στις 23.9.20 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε αποθήκη στο Κουκάκι όπου βρίσκονται και κατάσχονται ποσότητα εκρηκτικών και σφαίρες, καθώς η αποθήκη ενοικιάζονταν στο όνομα του. Λίγο αργότερα συλλαμβάνεται επίσης ο σύντροφος Μ.Τ . Μετά από ερεύνα στο σπίτι του συλλαμβάνεται επίσης η σύντροφος του Ε.Μ . Η όλη επιχείρηση εφορμάται από τις γνωστές και πάγιες πλέον (από την αστυνομία προς την αστυνομία) τηλεφωνικές κλήσεις από ανώνυμο αριθμό.!!!

Τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία προσπαθούν να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ και να τις παρουσιάσουν ως επιτυχία της ΕΛΑΣ στην εξάρθρωση της. Σενάρια που καταρρέουν καθώς η "αντιτρομοκρατική" παραδέχεται τη μη ύπαρξη στοιχείων παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να δημιουργήσουν κλίμα και να δικάσουν εκ των προτέρων τους τρεις συντρόφους.

Τελικά οι Μ.Τ. και Ε.Μ. κατηγορούνται για απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι στα Πετράλωνα και αφήνονται ελεύθεροι. Ο Π. Γεωργιάδης οδηγείται στις φυλακές της Λάρισας με την κατηγορία της "διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος".

Ωστόσο τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δεν το βάζουν κάτω και σε 2ο χρόνο επιχειρούν και πάλι να συνδέσουν τον Π. Γεωργιάδη με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ παρουσιάζοντας μια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της οργάνωσης που βρέθηκε στον υπολογιστή του Π.Γ , κατεβασμένη από διαδικτυακό ιστότοπο, ως αυθεντική. Μετά από ενστάσεις του ίδιου του συντρόφου και δράσεις του κινήματος αλληλεγγύης αυτό το φιάσκο έλαβε τέλος και η αντιτρομοκρατική υποχρεώθηκε να ανασκευάσει.

Η εμμονή των αντιτρομοκρατικών αρχών δεν σταματάει εδώ. Σε 3ο χρόνο προσπαθούν να συσχετίσουν κάποιες από τις σφαίρες που βρέθηκαν στην αποθήκη με οπλισμό των επαναστατικών οργανώσεων ΟΛΑ κ ΟΠΛΑ. Ωστόσο και η 3η απόπειρα σύνδεσης πέφτει στο κενό, αναδεικνύοντας παρόλη την προχειρότητα, την επιμονή των διωκτικών αρχών να συνδέσουν τον σύντροφο με ενέργειες που εκδικάζονται με τις διατάξεις του 187α ώστε να εξασφαλίσουν τα μέγιστα των ποινών και να του χρεώσουν μια δεύτερη προφυλάκιση.

Το δικαστήριο του Πολύκαρπου Γεωργιάδη καθώς και του συντρόφου Μ.Τ. και της Ε.Μ ορίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου στις 9πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως).

Επίσης, συγκέντρωση - μικροφωνική αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/2 στις 19:00 στην Καμάρα.

Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616952/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π. Γεωργιάδη

Καμία υποταγή στην ιδεολογική & κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

Λευτεριά στον Π. Γεωργιάδη

Τον Σεπτέμβρη του 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας άντρες της αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα, όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικό του Ε.Μ. Από την πρώτη στιγμή σύσσωμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν τις συλλήψεις ως εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. δίνοντας τα εύσημα στο Υπουργείο Προ.Πο. και πανηγυρίζοντας για «το πετυχημένο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας». Τα ΜΜΕ διαμορφώνοντας ένα κλίμα τρομολαγνείας, συνεχίζουν να διαρρέουν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συντρόφους και διογκώνοντας διαρκώς την υπόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος για την προφυλάκιση τους.

Η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να συνδέσει -χωρίς καμία επιτυχία- τα ευρήματα (σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν εκρηκτικά και σφαίρες) της αποθήκης που νοίκιαζε ο σύντροφος Π.Γ. καθώς και τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των άλλων 2 συλληφθέντων με τη δράση της Ο.Λ.Α. Πρωτόδικα αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα στους Μ.Τ. και Ε.Μ. και αφήνονται ελεύθεροι (ο Μ.Τ. με περιοριστικούς όρους, ενώ η συντρόφισσα Ε.Μ. χωρίς κανένα περιοριστικό όρο), ενώ για τον Π. Γεωργιάδη αποφασίζεται η προφυλάκισή του με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Η υπόθεση του Π. Γεωργιάδη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα εκδικητικής δίωξης αγωνιστών μέσω κρατικών και δικαστικών σκευωριών. Ενδεικτική είναι η προσπάθεια της αντιτρομοκρατικής, η οποία από την αρχή προσπαθούσε, να τον συνδέσει με την δράση της Ο.Λ.Α παρουσιάζοντας ένα κατεβασμένο αρχείο από το διαδίκτυο, το οποίο βρέθηκε σε ένα σκληρό δίσκο του συντρόφου, ως την αυθεντική προκήρυξη της οργάνωσης για την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ. Αστυνομία και ΜΜΕ προχωρούν σε μια συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης όχι μόνο των διωκόμενων συντρόφων της «Ταξικής Αντεπίθεσης», συλλογικότητας στην οποία ανήκουν κάποιοι εξ αυτών αλλά και συνολικά του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα.

Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, όπως αυτό εναντίον των συντρόφων Καλαϊτζίδη-Ματαράγκα, οι διώξεις με βάση το DNA, η εκδικητική μεταχείριση των αναρχικών Β. Σταθόπουλου, Κ. Σακκά, Γ. Δημητράκη και η προφυλάκιση και στοχοποίηση του Π. Γεωργιάδη, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως την κρατική δολοφονία του 18χρονου ρομά Ν. Σαμπάνη με 38 σφαίρες από τις ένστολες συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.

Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους συντρόφους από τις κρατικές και δικαστικές μεθοδεύσεις και να αντισταθούμε στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Αθήνα

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 14/2, Εφετείο (Λουκάρεως), 9.00

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση- μικροφωνική: Παρασκευή 11/2, Καμάρα, 19.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/lefteria-ston-p-geor…


1 2 3 4 5 6

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν τρεις αγωνιστές, πρόκειται για τους: Πολυκάρπος Γεωργιάδης τον Μ.Τ. και την Ε.Τ ως απόρροια "ανώνυμων πληροφοριών" που έφτασαν στην αντιτρομοκρατική, κατά την παλιά και δοκιμασμένη συνταγή. Τα γεγονότα: σε αποθήκη για το στοκάρισμα βιβλίων στο Κουκάκι που νοίκιαζε ο Π. Γεωργιάδης με τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του, βρέθηκαν εκρηκτικά και σφαίρες καθώς επίσης στο σπίτι των Μ.Τ και Ε.Τ βρέθηκαν δύο όπλα.

Η αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έσπευσαν λειτουργώντας συντονισμένα να διαρρεύσουν κατασκευασμένες πληροφορίες περί δήθεν σύνδεσης του Π. Γεωργιάδη και του Μ.Τ με την επαναστατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ). Και αφού για μέρες διατράνωναν με κάθε επισημότητα ότι πρόκειται για την εξάρθρωση της ΟΛΑ, προλείαναν το έδαφος για επερχόμενες προφυλακίσεις. Στη συνέχεια όμως έπρεπε να βρεθούν και τα πειστήρια ώστε να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί τους. Έτσι, τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής αφού ξεσκόνισαν τα σπίτια και τους υπολογιστές των συλληφθέντων το καλύτερο που βρήκαν ήταν μια …..κατεβασμένη από το διαδίκτυο προκήρυξη σε υπολογιστή του Π. Γεωργιάδη. Η αντιτρομοκρατική ψεύδεται ακόμα και για την ώρα σύλληψης του Π. Γεωργιάδη όπως καταδεικνύει και ο ίδιος σε κείμενό του (στις 28-10-2020) αλλά έτσι κι αλλιώς δε λογοδοτεί σε κανέναν, και παρουσιάζει τις κατασκευασμένες πληροφορίες της ως θέσφατα. Το ζήτημα όμως είναι ένα κατηγορητήριο που θα αφορούσε πλημμελήματα διογκώθηκε σε κατηγορητήριο κακουργημάτων πράγμα που οδήγησε στην προφυλάκιση του Π. Γεωργιάδη.

Βρισκόμαστε σε μια συνθήκη πάρα πολύ δύσκολη που η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω κορωνοιού ενώ αυτονόητα θα έπρεπε να σημαίνει θωράκιση του ΕΣΥ και αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας, για την ακροδεξιά κυβέρνηση σημαίνει περιστολή στοιχειωδών δικαιωμάτων, εκκενώσεις καταλήψεων, διάλυση συγκεντρώσεων με ξύλο κακοποιήσεις και βασανισμούς αγωνιστών και περιοίκων (με πρόσφατο παράδειγμα την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι την 1/11/2020) και γενικά αστυνομική διαχείριση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Τα πιο ευάλωτα κομμάτια του πληθυσμού που στοιβάζονται έγκλειστα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή σε φυλακές αδιαμφισβήτητα κινδυνεύουν πολλαπλάσια λόγω των κάκιστων συνθηκών και του συνωστισμού απόρροια της εγκληματικής πολιτικής του κράτους. Ήδη η φυλακή των Διαβατών μετρά δεκάδες κρούσματα κορωνοιού και δύο νεκρούς. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός είναι εδώ και η κρίση που προκαλεί ο κορωνοιός μεταφράζεται ως λυσσαλέα επίθεση σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Γνωρίζουμε πως οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ειδικά στον πρόσωπο αγωνιστών όπως ο Π. Γεωργιάδης αναγνωρίζουν τους εχθρούς τους που θα προσπαθήσουν να τους συνθλίψουν με κάθε τρόπο. Οι αγώνες που αφορούν αγωνιστές, συντρόφους που στοχοποιούνται, διώκονται, φυλακίζονται είναι σύμφυτοι με τον αγώνα για την ελευθερία ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ανθρώπων που οραματίζονται μια κοινωνία ελεύθερη, ανεξούσια, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία στα χέρια των αστυνομικών μεθοδεύσεων και της δικαστικής αυθαιρεσίας. Η αλληλεγγύη θα νικήσει…

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Μ.Τ και Ε.Μ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Δίκη : 14/02/2022 εφετείο Αθηνών

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός/pyranthos.org