Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Συγκέντρωση & πορεία ενάντια στη συγκάλυψη των βιαστών

Αδερφή μας εμείς σε πιστεύουμε πάντα!

Πριν καλά καλά μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε τι ήταν αυτό που συνέβη στη #Γεωργία στη Θεσσαλονίκη ήρθαν οι δευτέρες τοξικολογικές -από την Ελβετία αυτή τη φορά- για να "καταρρίψουν" τις πρώτες και να "αποδείξουν" ότι δεν έγινε χρήση ουσιών στο σώμα της Γεωργίας. Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως για εμάς οι τοξικολογικές είτε όλες έδειχναν το ίδιο (όπως αρχικά έδειξαν ύπαρξη ουσιών) είτε όχι τη Γεωργία θα την πιστεύαμε και την πιστεύουμε και δεν τις περιμέναμε καν για να το κάνουμε. Γιατί η αναμονή για "επίσημα" στοιχεία είναι αντίστοιχη της άποψης ότι οι καταγγέλουσες λένε συνήθως ψέματα, ότι βιασμός υπάρχει μόνο αν σε σκοτώσουν στο ξύλο, αν δεν γνωρίζεις το θύτη κλπ. Δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε όχι απλώς για τη δική της δικαίωση αλλά και όλων των άλλων θηλυκότητων που έπεσαν στα χέρια αυτού του κυκλώματος πλούσιων βιαστών.

Ξέρουμε πολύ καλά πως εδώ παίζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη δικαίωση της ίδιας της Γεωργίας. Τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια και μάλιστα χωρίς καμία προβολή από τα επίσημα ΜΜΕ της Ελλάδας φαίνεται να μιλούν για ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που ενορχηστρώνεται από πολύ μεγάλα ονόματα της εγχώριας (και όχι μόνο) αστικής τάξης, με διασυνδέσεις με αστυνομία, αλλά και με την κυβέρνηση. Η σιωπή που τηρείται γύρω από την ταυτότητα των θυτών δεν είναι τυχαία. Ούτε τυχαία η στοχοποίηση του ακτιβιστή #ΗλίαΓκιώνη που συνέβαλε στην ανάδειξη του ζητήματος. Και φυσικά δεν είναι τυχαία και η σιωπή που για άλλη μια φορά διατηρεί η κυβέρνηση.

Άλλωστε δεν ξεχνάμε την υπόθεση #Λιγνάδη, ο οποίος ήταν ο εκλεκτός της υπουργού Λίνας Μενδώνη και της κυβέρνησης ΝΔ μέχρι να "πέσουν" όλοι από τα "σύννεφα" με την αποκάλυψη ότι ήταν συστηματικά παιδοβιαστής και τις έρευνες να δείχνουν ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας. Ακόμη φαίνεται να εμπλέκεται και κακοποίηση και εκβιασμό ανήλικων μεταναστών. Υπήρξε σε υψηλόβαθμη θέση ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επί κυβέρνησης ΝΔ, γεγονός που του έδινε ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκμετάλλευση ανηλίκων.

Τα κυκλώματα αυτά (εκείνο πίσω από την υπόθεση της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη κι αυτό στην υπόθεση Λιγνάδη) μοιάζουν να μη συνδέονται όμως έχουν μια πολύ σημαντική συσχέτιση: φαίνεται να πηγαίνουν βαθιά στον κόσμο της αστικής τάξης, να διαπλέκονται με όλες τις κεντρικές εξουσίες και να διαχέονται μέσα στην κοινωνία. Η προσπάθεια να "φύγει" το βάρος από το βάθος των υποθέσεων αυτών και να στραφεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα είναι άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης ιστοριών που όπως φαίνεται να αποκαλύπτουν στοιχεία από τις ως τώρα μαρτυρίες και έρευνες, εμπλέκουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η πατριαρχία και η εξουσία που γεννάει διαπλέκεται άμεσα με όλη τη σαπίλα του καπιταλισμού φέρνοντας βαθιά εκμετάλλευση για τα θηλυκά, ΛΟΑΤΚΙΑ+ και ανήλικα σώματα.

Οι υποθέσεις αυτές τείνουν να συγκαλύπτονται, τα επιζώντα ή τα θύματα να μη δικαιώνονται και η κοινωνία να σιωπά.

Από την άλλη, πέραν των προφανών ευθυνών που πέφτουν στις πλάτες αυτής της κυβέρνησης για τις δύο αυτές υποθέσεις, δεν αφήνουμε απέξω και κανέναν επίδοξο κυβερνητικό διαχειριστή. Είναι χαρακτηριστική η "καμπάνια" που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να δείξει ότι είναι "διαφορετικός" από τη ΝΔ, ότι είναι ενάντια στην έμφυλη καταπίεση. Ωστόσο η ασκούμενη πολιτική δεν είναι άσχετη από την έμφυλη καταπίεση, αντιθέτως κάθε αστική κυβέρνηση χτυπάει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των πιο φτωχών στρωμάτων και συνεπώς τα πιο καταπιέζομενα τμήματα τους που είναι οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, τα ΛΟΑΤΚΙΑ+, οι μετανάστριες. Δε γίνεται από τη μία να φυλακίζονται (και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) προσφυγισσες σε camp με καταγγελίες για βιασμούς και κυκλώματα trafficking να δρουν ανενόχλητα και από την άλλη να μας παρουσιάζονται οι ίδιοι καταπιεστές ως σωτήρες, δημοκράτες και δίκαιοι.

Τα κυκλώματα αυτά είναι συνυφασμένα με το αστικό κράτος, χαίρουν της κάλυψης της αστυνομίας, των κυβερνήσεων, των καθεστωτικών ΜΜΕ. Το γεγονός ότι τα άτομα που τα απαρτίζουν βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε θέσεις εξουσίας, μπορεί ακόμα να είναι διάσημα δίνει εύκολη πρόσβαση στα σώματά μας και εξασφαλίζει μεγαλύτερη σιωπή. Η ανώτερη ταξική θέση προφανώς δίνει στους κακοποιητές πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες συγκάλυψης και ενίοτε την αίσθηση ότι δρουν με πλήρη ασυλία. Ωστόσο σε αυτή την πατριαρχική κοινωνία η κουλτούρα της σιωπής, του βιασμού που κατηγορεί την επιζώσα αντί να τη στηρίξει, δίνει ακόμα μεγαλύτερο άλλοθι τόσο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά και γενικότερα όταν η έμφυλη βία δεν έχει ως θύτες μόνο πλούσιους σε θέσεις εξουσίας. Για αυτό και οφείλουμε να ενταντιωθούμε συνολικά στην πατριαρχία και στις σχέσεις εξουσίας αυτές.

Να δικαιωθούν τα επιζώντα αυτών των κυκλωμάτων.

Καμία συγκάλυψη του Λιγνάδη!

Πλήρη δικαίωση για τη Γεωργία!

Λιγνάδης, Γεωργιάδης, Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση ξέρει να συγκαλύπτει!

Πέμπτη 10/02 στις 19.30 συγκέντρωση & πορεία / Προπύλαια ενάντια στη συγκάλυψη

Παρασκευή 11/02 στις 09.00 συγκέντρωση έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίων Αθηνών (Δέγλερη 2) για την έναρξη της δίκης του παιδοβιαστή Λιγνάδη

Sabbat

πηγή : https://www.facebook.com/SabbatFeministCollec…


1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στη συγκάλυψη των βιαστών
Πέμπτη 10 Φλεβάρη, 19:30 Προπύλαια

Μαχητικές και Ελεύθερες

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Int…


1 2 3 4 5 6

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης 10/02 ενάντια στην κρατική συγκάλυψη

Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης 10/02 ενάντια στην κρατική συγκάλυψη

Το #metoo δυναμώνει συνεχώς και είναι εδώ για να μείνει και να δώσει φωνή στα θύματα. Οι καταγγελίες που φτάνουν στο φως πλέον όλο και πληθαίνουν, συχνά με τις λεπτομέρειές τους να είναι γροθιές και κόμποι στο στομάχι, να μας θυμίζουν πόσο μακρύς δρόμος μας απομένει ακόμη.

Από τα πρώτα ονόματα που έφτασαν στην επιφάνεια ήταν και αυτό του Δημήτρη Λιγνάδη. Ένας ακόμη επιφανής ηθοποιός, με άμεσες σχέσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού, πολλούς υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και πληθώρα διασυνδέσεων με κράτος και κεφάλαιο. Σίγουρα ένας βιαστής ή κακοποιητής μπορεί να πηγάζει από κάθε τάξη, αλλά δε μπορεί να εξασφαλίσει οποιαδήποτε τάξη ένα μήνα απραγίας από τον "νόμο και τάξη" της αστικής δημοκρατίας ώστε να εξαφανισθούν αποδεικτικά στοιχεία.

Ενώ λοιπόν οδεύουμε προς την έναρξη της δίκης του Λιγνάδη δε μπορεί κανείς παρά να δει τους παραλληλισμούς με τόσα ακόμη περιστατικά, όπως τη Γεωργία από τη Θεσσαλονική και τη συγκάλυψη και δυσφήμιση με κάθε τρόπο από δημοσιογράφους και αστυνομία, την υπόθεση της Ηλιούπολης με το μαστροπό μπάτσο που επίσης, με περίσσεια συναδελφική αλληλεγγύη, του δόθηκε χρόνος να εξαφανίσει το laptop του και άλλα στοιχεία, τον άριστο πιλότο από τα Γλυκά Νερά, που παρότι γυναικοκτόνος ας μην προτρέχουμε να πούμε ότι θα ήταν και κακός πατέρας. Αν είσαι χρήσιμος για το κεφάλαιο και το κράτος, θα σου παρέχει και τις εξουσίες να επιβληθείς σε ξένα σώματα και ζωές, και θα σε καλύψει με κάθε τρόπο.

Αφότου αποκαλύφθηκε ότι επί χρόνια ο Μπαμπινιώτης κάλυπτε τονΛιγνάδη στα Αρσάκεια και έπειτα ακολούθησαν συνεχή νταραβέρια με τον κομματικό μηχανισμό και το παρακράτος να του παρέχουν διαρκή πρόσβαση σε καινούρια θύματα, δε θα γνωρίσουμε ποτέ την πραγματική έκταση της δράσης του Λιγνάδη και η δίκη η οποία ακολουθεί κυρίως θα κρίνει αν οι συνεργοί του θα ξεπλύνουν τα χέρια τους με την καταδίκη του ή εάν θεωρείται αρκετά σημαντικός ώστε να επιστρέψει στη θέση του.

Το αποτέλεσμά της δε θα αλλάξει αυτό που ήδη γνωρίζουμε, δε θα παρέχει κάποια ιδιαίτερη βοήθεια στα θύματά του, ούτε θα μπορούσε να αποκαταστήσει κάποια εμπιστοσύνη στο αστικό δίκαιο, η παρουσία μας όμως είναι ένα σημαντικό μήνυμα πως οι εξουσίες τους δεν είναι τόσο στιβαρές όσο νιώθουν ασφαλείς από πίσω τους.

Κανένας βιαστής δε θα είναι ασφαλής πουθενά. Κανένας συνεργός τους δε θα ξεχαστεί.

Πέμπτη, 10/02: Συγκέντρωση & Πορεία, Προπύλαια, 19:30

Παρασκευή, 11/02: Συγκέντρωση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την έναρξη της δίκης, Δέγλερη 2, 09:00

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5557


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση-Πορεία Πέμπτη 10/2 Προπύλαια 19.30

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Τη θανατοπολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έρχεται να συμπληρώσει η πατριαρχική βία του συστήματος που αυτή υπηρετεί και εκφράζει. Γεωργιάδης, Λιγνάδης, Δράκος (ΑΣΟΕΕ), αδέρφια Λεβέντη: κυκλώματα βιαστών σε καίριες θέσεις πολιτισμού, σε πανεπιστήμια και κυβερνητικά γραφεία, πλουσιόπαιδα που πιστεύουν πως ο κόσμος τους ανήκει.

ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝΜε αιχμή την υπόθεση της Θεσσαλονίκης σε καρέ της τηλεόρασης και λογαριασμούς σκουπιδιών influencers εκφράζεται ένας συντεταγμένος σεξιστικός οχετός που στοχεύει στο ξέπλυμα του κυκλώματος μαστροπών και στην ενοχοποίηση της Γεωργίας.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΜε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποτελεί τη βάση ενός διάχυτου συστήματος συγκάλυψης: υπουργοί, βουλευτές, πρυτάνεις πανεπιστημίων, διπλωμάτες, κρατικοδίαιτοι «καλλιτέχνες και προπονητές», μπάτσοι, στρατιωτικοί, δικαστικοί… η λίστα ατελείωτη.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10/2 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 19.30

Ταξική Αντεπίθεση

πηγή : https://taksiki-antepithesi.gr/2022/02/συγκέν…


1 2 3 4 5 6

ΜΠΑΤΣΟΙ- ΑΦΕΝΤΙΚΑ- ΜΜΕ - ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ | Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΜΠΑΤΣΟΙ- ΑΦΕΝΤΙΚΑ- ΜΜΕ - ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

Η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο τελευταίος χρόνος, μέσα σε συνθήκες υγειονομικής και συστημικής κρίσης, κατέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το μέλλον που μας επιφυλάσσει το κρατικό, καπιταλιστικό, πατριαρχικό σύστημα: γυναικοκτονίες, κακοποιήσεις και βιασμοί, κυκλώματα trafficking με τη συγκάλυψη της αστυνομίας και των πολιτικών της προϊσταμένων, συγκάλυψη κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας και παιδοβιασμού, καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βασανισμούς μέσα σε αστυνομικά τμήματα.

Τόσο η υπόθεση των ειδεχθών εγκλημάτων του άλλοτε εκλεκτού των πολιτικών προϊσταμένων του κράτους Δ. Λιγνάδη που τώρα εκδικάζεται όσο και η υπόθεση της Γεωργίας, η οποία αποκαλύπτει τη συστηματική εγκληματική δράση ενός κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται επιχειρηματίες, μεγαλοαφεντικά, παράσιτα-γόνοι μεγαλοαστικών οικογενειών και μαφίες, καταδεικνύει πως οι δράστες βασίζονται απροκάλυπτα στην εξουσία που έχουν και στη γνώση τους πως η δράση τους θα υποβαθμιστεί, θα συγκαλυφθεί και θα ξεπλυθεί από την αστυνομία, τις δικαστικές αρχές, τα ΜΜΕ και τα πολιτικά αφεντικά.

Εκείνο που οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων και των βιαστών, και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Από την προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού και εκφασισμού, τον εγκλεισμό προσφύγων - μεταναστριών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους βασανισμούς στα αστυνομικά τμήματα και τις εν ψυχρώ δολοφονίες από τα σώματα ασφαλείας μέχρι την αθώωση βιαστών και την όξυνση της ταξικής εκμετάλλευσης.

Ως αναρχικές και ως γυναίκες οργανωνόμαστε και συλλογικοποιούμαστε απέναντι στο κράτος, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Χέρι - χέρι, η μια δίπλα στην άλλη, στον δρόμο σπάμε τον τρόμο που προσπαθεί να μας επιβάλει το κράτος και οι ένστολοι εντολοδόχοι του. Για να καταστρέψουμε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και να φωνάξουμε μαζί με τις αδερφές μας σε όλο τον κόσμο ότι καμία δολοφονία και καμία κακοποίηση δε θα μείνει αναπάντητη, ότι η συλλογική φωνή μας μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά και να ρίξει όλα τα τείχη. Μέχρι να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα. Μέχρι να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα χωρά μέσα του όλους τους κόσμους.

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αθήνα
Διαδήλωση: Πέμπτη 10/2, Προπύλαια, 19.30
Συγκέντρωση: Παρασκευή 11/2 (ημέρα έναρξης της δίκης του παιδοβιαστή Λιγνάδη),
Μ.Ο.Δ. (Δέγλερη), 9.00

Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση: Παρασκευή 11/2, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 11.00

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : http://apo.squathost.com/batsi-afentika-mme-k…


1 2 3 4 5 6

Όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για να μην συγκαλυφτούν οι ένοχοι από τις κυβερνήσεις και το αστικό κράτος. Για να γίνουν οι φωνές όλων μας υπερασπιστική γραμμή των θυμάτων - για να δικαιωθούν!

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA