Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα στήριξης για τις συλλήψεις για την επίθεση στην «Αττική οδός ΑΕ»

Κάλεσμα στήριξης στο αυριανό δικαστήριο για τις συλλήψεις για την επίθεση στην «Αττική οδός ΑΕ»

Την Τρίτη, 01/02/22, τα ξημερώματα επιτεθήκαμε με βαριοπούλες σε γραφεία της «Αττική Οδός Α.Ε.», στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι κοράκια του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου.

Η επίθεσή μας αυτή, σε συνδυασμό με την παρέμβασή μας λίγες ώρες πριν στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποτέλεσε μια απάντηση στην αναλγησία και την εγκληματική απραγία κράτους και κεφαλαίου, όταν σχεδόν ολόκληρη η χώρα βυθίστηκε στο χιόνι. Χιλιάδες άνθρωποι αφέθηκαν στο έλεος της κρίσης, μιας κρίσης για καιρό αναμενόμενης, είτε επειδή αποκλείστηκαν στο χιόνι, είτε επειδή τους κόπηκε το ρεύμα.

Τα «συγγνώμη» και τα δύο χιλιάρικα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δε μας λένε τίποτα, και το εκλογικό τους παιχνιδάκι στο '90 δε σώζεται. Η κοινωνική βάση δεν πρέπει να ξεχνάει το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας και της αδιαφορίας των κηφήνων του κράτους και των αδίστακτων καπιταλιστών, που μπρος στα κέρδη και τους θώκους τους δε λογαριάζουν τίποτα. Και αποδείχθηκε πως αυτή η κοινωνική βάση μπορεί και μόνη της και στο μέλλον θα κληθεί να τηρήσει ανάλογη στάση.

Εμείς απ' την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τα μέσα μας και από το δικό μας μετερίζι, δίχως να χαριζόμαστε σε κανένα πρόσωπο και θεσμό που συνιστούν το καταστροφικό, όπως πάντα αποδεικνύεται, πλέγμα κράτους και κεφαλαίου.

Καλούμε αύριο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Κτίριο 2, αίθουσα 1, 09:00.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5559