Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 στις 18.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιπολεμική/ αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση

70 ΧΡΟΝΙΑ από την ΕΝΤΑΞΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ:

ΔΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 6:30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ προς το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Στις 18 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ένταξη τη χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Σ' αυτά τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ οι λαοί ολόκληρου του κόσμου συνεχίζουν να βιώνουν στο πετσί τους τη βάρβαρη και αιματηρή ιστορία της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας: ματοκύλισμα λαών, διαμελισμό χωρών, καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, πείνα και θάνατο. Οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας και ολόκληρων των Βαλκανίων, οι λαοί του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται κρέας για τα κανόνια της γεωπολιτικής κυριαρχίας και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το ΝΑΤΟ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι καθοριστικός παράγοντας στο ξέσπασμα νέων θερμών εντάσεων και εστιών πολέμου. Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας οξύνεται επικίνδυνα και η Ουκρανία είναι ξανά «καζάνι έτοιμο να εκραγεί» με τραγικές συνέπειες για τους λαούς ολόκληρης της περιοχής και του κόσμου.

Από τα 70 χρόνια της ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ο λαός μας έχει να θυμάται: την αμερικανοκίνητη Χούντα και τη μαύρη 7ετία, μέχρι τις φωτιές του πολέμου και του ολέθρου στα Βαλκάνια και ευρύτερα στην περιοχή. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ ήρθε να παγιώσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση υπέρ της αστικής τάξης στον Εμφύλιο Πόλεμο με το δόγμα Τρούμαν και την πολύπλευρη ενίσχυση με χρήμα και εξοπλισμό. Η αστική τάξη της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό, πιστοί στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση», 70 χρόνια δίνουν -όποτε χρειάζεται- γη και νερό στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. Ενώ εφαρμόζει άγρια λιτότητα για το λαό, είναι η πρώτη χώρα στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Μόνον το 2021 έδωσε 8 δις ευρώ!

Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων ετών, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Αναβαθμίζουν τις υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και δημιουργούν νέες σε ολόκληρη τη χώρα, για λογαριασμό της ΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζουν τη νεολαία «για κρέας στα κανόνια τους» με άμεση εμπλοκή σε θερμά μέτωπα και τροφοδοτούν το κυνήγι των εξοπλισμών στις δυο πλευρές του Αιγαίου με οδυνηρό κόστος για τους λαούς.

Η μαύρη επέτειος των 70 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ, και τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους, την ΕΕ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που θεριεύουν ξανά, ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, πρέπει και μπορεί να μαζικοποιηθεί.

Στις 18 Φλεβάρη, διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που καλεί το λαό "να χύσει το αίμα του για τους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες". Διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ, και για την απεμπλοκή της χώρας από τα φιλοπόλεμα σχέδιά του, παλεύουμε με προοπτική την έξοδο της χώρας μας από αυτή την δολοφονική μηχανή. Στις 18 Φλεβάρη διαδηλώνουμε για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

9/2/202

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της Θεσσαλονίκης


1 2 3

Σε κρίσιμο σημείο η κρίση στην Ουκρανία

Η απειλή του Πολέμου χτυπάει την πόρτα όλων των λαών

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ! Αντιπολεμική διαδήλωση Παρασκευή 18/2 - 6:30μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου, ιδιαίτερα της Ευρώπης, παρακολουθούμε ώρα με την ώρα τις εξελίξεις στην Ουκρανία, φοβούμενοι έναν πόλεμο που μόνο καταστροφή θα φέρει. Η συσσώρευση εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών και σύγχρονων όπλων αποτελεί πραγματική απειλή.

Η Ρωσία αποφάσισε να απαντήσει δυναμικά στο σχέδιο των ΝΑΤΟϊκών για περικύκλωση -πρακτικά στραγγαλισμό- της, που είναι σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Θεωρεί αιτία πολέμου την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και αξιώνει την ανακοπή της επέκτασής του προς τα ανατολικά και ουδετεροποίηση μιας ολόκληρης περιοχής στα δυτικά σύνορά της. Αυτή η «κόκκινη γραμμή» αντανακλά, σε μεγάλο βαθμό, και τον πραγματικό συσχετισμό δύναμης στην περιοχή.

Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, αφού χρόνια χτυπάνε τη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις, πραξικοπήματα (ακόμα και ανοιχτά φασιστικά, όπως στην Ουκρανία το 2014) σε χώρες που βρίσκονταν στην επιρροή της, εξαπολύουν μια τεράστια διεθνή προπαγάνδα για πιθανή εισβολή, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας. Από κοντά και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Παρόλο που ο συσχετισμός Ουκρανίας-Ρωσίας είναι συντριπτικός υπέρ της δεύτερης και οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι δεν θα στείλουν στρατεύματα στην ίδια την Ουκρανία, η συντήρηση της αστάθειας και του τρόμου τις συμφέρει, γιατί: α) Κρατάνε απασχολημένη τη Ρωσία σε ένα μέτωπο κοντά στα σύνορά της. Προσπαθούν έτσι να δυσκολέψουν το άνοιγμά της σε άλλες σημαντικές χώρες και να στερήσουν από την Κίνα (τον σημαντικότερο αντίπαλό τους) έναν πολύτιμο σύμμαχο. β) Στοχεύουν στη θωράκιση του ΝΑΤΟ στις γύρω χώρες (Πολωνία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.). γ) Αναγκάζουν τους συμμάχους αλλά και ανταγωνιστές τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές να εγκαταλείψουν τις σκέψεις οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία, εξαρτώντας τους σχεδόν αποκλειστικά από την αμερικάνικη αγορά ενέργειας. Ταυτόχρονα, ενισχύουν το πολεμικό κλίμα, ερχόμενοι να παίξουν ρόλο «προστάτη» των Ευρωπαίων, που είναι σχετικά «αδύναμοι» στρατιωτικά. δ) Αποτελεί πάγια τακτική των ΗΠΑ (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Συρία) να επιδιώκουν τη δημιουργία και διατήρηση μιας κατάστασης χάους, όπου δεν μπορούν να κυριαρχήσουν.

Μια τεράστια σύγκρουση είναι αργά ή γρήγορα μπροστά μας

Μόνο οι εργαζόμενοι και οι λαοί του κόσμου μπορούμε να την σταματήσουμε!

Οι συνομιλίες Μπάιντεν-Πούτιν περί «αποκλιμάκωσης» δεν οδήγησαν πουθενά. Οι απειλές για περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία μάλλον είναι αδύνατο να αλλάξουν την κατάσταση. Η Ρωσία το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα εισβάλλει στην Ουκρανία, καθώς επιδιώκει καταρχήν μια διπλωματική νίκη, κάνοντας ταυτόχρονα μια επίδειξη δύναμης. Ωστόσο, με τόσα στρατεύματα και όπλα συγκεντρωμένα, και καθώς κανείς δεν μπορεί εύκολα να υποχωρήσει, ο κίνδυνος ανάφλεξης είναι πάντα υπαρκτός. Έτσι κι αλλιώς, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας: Κίνα και Ρωσία από τη μία, δυτικοί ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ από την άλλη, που πασχίζουν να μην υποσκελιστούν στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η αποτροπή της, τώρα στην Ουκρανία ή στο κοντινό μέλλον, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ήδη εντείνονται τα καθημερινά προβλήματα, εκτοξεύεται η ακρίβεια, δίνεται λαβή για νέες επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες. Αν κλιμακωθεί η κατάσταση, θα κληθούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό, ματώνοντας για εξοπλιστικές δαπάνες ή πολεμώντας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με μια τυχοδιωκτική, επικίνδυνη πολιτική, τάσσονται άνευ όρων στο πλευρό των δυτικών ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.), βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Είναι καθήκον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια, πριν να είναι πολύ αργά. Δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ούτε της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που σπέρνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και θάνατο! Ενωτικά και μαχητικά, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχοί να οργανώσουμε ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Με απεργίες και διαδηλώσεις να ανατρέψουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ. Να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή σε όποια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη των ιμπεριαλιστών!

ΟΧΙ στον Πόλεμο. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. Να μπλοκάρουμε τις πολεμικές προετοιμασίες.

Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια. Όχι στους ανταγωνισμούς. Όχι στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.

Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Φεβρουαρίου 22h


1 2 3

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η πανδημία του Covid-19 που έπληξε τον πλανήτη όχι μόνο όξυνε τις υπάρχουσες αντιθέσεις, άλλα πρόσθεσε και νέα πεδία ανταγωνισμού ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην πλειοψηφία των κρατών, με την κοινωνικοποίηση της ζημιάς του κεφαλαίου, είχε σαν αποτέλεσμα τη διόγκωση του παγκόσμιου χρέους σε πρωτοφανή επίπεδα. Παράλληλα, οι ρυθμοί εξάντλησης των κοιτασμάτων πετρελαίου, η αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας και ορυκτών πόρων, όπως το φυσικό αέριο και οι σπάνιες γαίες και παράλληλα ο ανταγωνισμός στο πεδίο της αγοράς συνθέτουν ένα πλαίσιο ολοένα και πιο οξυμένων ανταγωνισμών.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περικυκλώσουν στρατιωτικά τη Ρωσία και την Κίνα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω ισχυροποίηση τους, με τις τελευταίες να αμφισβητούν ανοιχτά πλέον την ηγεμονία των ΗΠΑ, τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και των πολεμικών/στρατιωτικών εξοπλισμών. Η αντιπαράθεση κλιμακώνεται με νέες στρατιωτικές συμφωνίες όπως η AUKUS που συνάφθηκε το Σεπτέμβρη του 2021 αλλά και η πολύ πρόσφατη πολύπλευρη συμφωνία που συνάφθηκε μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Η ανταγωνιστική φύση του καπιταλισμού κάνει σαφές πως δε μπορεί να υπάρξει ισορροπία δυνάμεων όσο υπάρχουν διαφορετικοί πόλοι που διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος στην παγκόσμιο κυριαρχία. Στιγμιότυπο της έντασης αποτελεί το γεγονός ότι οι παγκόσμιες εξοπλιστικές δαπάνες - κατά SIPRI - , την περίοδο '19-'21, σημείωσαν ρεκόρ των τελευταίων 30 και χρόνων, με τις ΗΠΑ και τις Ρωσία/Κίνα να πρωτοστατούν σ' αυτήν την κούρσα των εξοπλισμών.

Τι συμβαίνει στην Ουκρανία;

Το 2013 είχαν ξεκινήσει διαδηλώσεις στην Ουκρανία στις οποίες κυριάρχησαν γρήγορα αντιδραστικές δυνάμεις που διεκδικούσαν την ένταξη στην ΕΕ (ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανέστειλε την υπογραφή της συνθήκης για την Ευρωένταξη, η οποία αφορούσε το ελεύθερο εμπόριο) με αποκορύφωμα το πραξικόπημα του Μαϊντάν (υπό την επίβλεψη του τότε πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν), που οδήγησε στην καθαίρεση του Γιανουκόβιτς και έφερε στην εξουσία έναν εσμό εθνικιστικών και νεοφασιστικών οργανώσεων, όπως οι χιτλερικοί φονιάδες του «Δυτικού Τομέα» και της «Ταξιαρχίας Αζόφ». Ακολούθησε το έγκλημα στην Οδησσό στα γραφεία των Συνδικάτων όπου κάηκαν από τους φασίστες δεκάδες άνθρωποι, τα πογκρόμ σε μειονότητες, η εμφύλια σύγκρουση με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες αλλά και η ενσωμάτωση της Κριμαίας από τη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα το 2014. Τέλος υπήρξε διχοτομήση της Ουκρανίας και δημιουργία ρωσόφωνων πολιτοφυλακών στο Ντονμπάς και άλλες επαρχίες.

Η αντίθεση των δύο κυρίαρχων σχηματισμών, Η.Π.Α./ΝΑΤΟ - Ρωσίας/Κίνας, εδαφικοποιείται και πάλι στην Ουκρανία, καθώς στην περιοχή βρίσκονται σημαντικά υπεράκτια κοιτάσματα φυσικού αερίου και διέρχεται το 50% του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ύστερα από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, αλλά και την αυτονόμηση ενός τμήματος της ανατολικής Ουκρανίας που πρόσκειται στη Ρωσία, ο Ουκρανός πρόεδρος, με τη στήριξη των ΗΠΑ, εκκίνησε σχεδιασμούς ανακατάληψης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, περιοχή μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελούν διέξοδο στη Μαύρη Θάλασσα και κατ' επέκταση στη Μεσόγειο. Μεγάλος αριθμός δυνάμεων και των δύο πόλων έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή μετατρέποντας το μέρος σε πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί, ενώ ξένες πρεσβείες αλλά και ντόπιοι καπιταλιστές απομακρύνονται από τα σύνορα ή και από την χώρα.

Οι Η.Π.Α., έχοντας αποτραβηχτεί την προηγούμενη περίοδο από άλλες μικρότερης κλίμακας περιφερειακές συγκρούσεις, σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης των δυνάμεων τους, επιχειρούν μέσω του ΝΑΤΟ την κεντρικοποίηση της αντίθεσης. Συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις της συμμαχίας σε χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία κάτι που έρχεται ως συνέχεια μίας μακράς περιόδου διαρκών πολεμικών ασκήσεων στην περιοχή με χιλιάδες πεζοναύτες, άρματα μάχης και ελικόπτερα να μεταφέρονται σε μεγάλο βαθμό εκεί, περνώντας από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αν και η πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών τάχθηκε στο πλευρό της Ουκρανίας αποστέλλοντας στρατιωτικό εξοπλισμό και συνάπτοντας συμφωνίες οικονομικής συνδρομής προέκυψαν ρωγμές στο κατά άλλα αρραγές μπλοκ. Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία στέκονται στο πλευρό της Ουκρανικής κυβέρνησης, Βουλγαρία και η Κροατία έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα εμπλακούν στρατιωτικά, ενώ η Γερμανία δεν έχει συνδράμει μέχρι στιγμής και προσπαθεί να επιτύχει την εκτόνωση της κρίσης, καθώς η Ρωσία, και μέσω της Ουκρανίας, αποτελεί τον κύριο πάροχο φυσικού αερίου στη γερμανική βιομηχανία. Παράλληλα, αναμένεται η αδειοδότηση του ήδη ολοκληρωμένου αγωγού NordStream 2 που συνδέει τα δύο κράτη.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, έτοιμη να επέμβει με τη σειρά της σε περίπτωση που υπάρξει απόπειρα επανακατάληψης της Κριμαίας και περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας, ενώ απαιτεί δεσμεύσεις εκ μέρους του ΝΑΤΟ ότι δε θα εντάξει την Ουκρανία στον οργανισμό, διεκδικώντας ταυτόχρονα την αποσύρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ και της συμμαχίας τους από πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες.

Σε αντιφατικά μονοπάτια φαίνεται να κινείται και η Τουρκία με τα συμφέροντα της να τάσσονται προφανώς με το ΝΑΤΟ (αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο στρατό της συμμαχίας), ενώ την ίδια στιγμή λειτουργεί ο TurkStream για παροχή ρωσικού αερίου στηνΕυρώπημέσωτηςΤουρκίας. Οι ΗΠΑ ενόψει της κεντρικοποίησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και σε μια προσπάθεια επαναρυμούλκησης της Τουρκίας στην αγκαλιά της συμμαχίας, με non- paper προς την Ελλάδα ακυρώνουν την κατασκευή του κοστοβόρουαγωγού East- Med. Χαρακτηριστική των διακρατικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα είναι η σιωπή των ελληνικών ΜΜΕ που κατά τ' άλλα είναι λαλίστατα στις λεκτικές επιθέσεις έναντι της γειτονικής χώρας.

Στα καθ' ημάς, το ελληνικό κράτος, προσδεμένο πλήρως στο άρμα του ΝΑΤΟ, ακολουθεί πιστά την κλιμακούμενη αντιπαράθεση. Η επίσκεψη του ΥΠ.ΕΞ. Δένδια στην Ουκρανία δηλώνει τις προθέσεις του ελληνικού κράτους: Σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη είναι έτοιμο να συνδράμει με όποια μέσα. Άλλωστε διαχρονικά επιτελεί ρόλο χωροφύλακα για λογαριασμό των Η.Π.Α./ΝΑΤΟ στην περιοχή και προσπαθεί, μέσα στις συνεχείς ανακατατάξεις,να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση και οι κοινές ασκήσεις με τον αμερικανικό στρατό λάμβαναν χώρα όλη την προηγούμενη περίοδο.

Οι αλόγιστες κρατικές δαπάνες σε πολεμικό εξοπλισμό και μπάτσους, έναντι των τεράστιων κοινωνικών αναγκών, είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί. Το κράτος από τη μία δηλώνει έτοιμο να συμβάλει σε οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη και από την άλλη επιβάλλει την «κοινωνική ειρήνη», μέσω της καταστολής, και το καθεστώς αντιεξέγερσης στο εσωτερικό του. Σήμερα τα κράτη, καταργώντας τα όποια «κοινωνικά συμβόλαια» είχαν απομείνει και έχοντας αποτραβηχτεί σχεδόν ολοκληρωτικά από την κοινωνική αναπαραγωγή, δεν παρέχουν τίποτα στην εργατική τάξη και στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα πέρα από θάνατο, μιζέρια και εξαθλίωση. Οι ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, την παιδεία, την ενέργεια μετατρέπουν όλα τα δημόσια αγαθά σε εμπόρευμα, περιορίζοντας την πρόσβαση σε αυτά από μεγάλο μέρος της κοινωνικής βάσης.

Είναι καθήκον των οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος, αλλά και της πολυεθνικής εργατικής τάξης που θα κληθεί να χύσει το αίμα της στις ανθρωποσφαγές που ετοιμάζουν, να χτίσουμε ένα ταξικό και διεθνιστικό, πλατύ και μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που σε κοινό βηματισμούς με τους λαούς της περιοχής θα βάλει φρένο στην πολεμική προετοιμασία που συντελείται, που θα αναμετρηθεί με τον φασισμό, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό στα μετόπισθεν, που θα ακυρώσει την μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε ΝΑΤΟϊκο ορμητήριο.

Μέσα από την ανάλυση της πραγματικότητας οφείλουν να προκύπτουν οι απτές προεκτάσεις της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, όπως αυτές γειώνονται εδώ και τώρα και όχι να αναζητείται ο εχθρός κάπου μακριά και έξω από το φυσικό πεδίο της ζωής και της δράσης μας. Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτένα αντιληφθούμε ότι οι λαοί, οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και πως ο βασικός μας εχθρός, στη δική μας γωνιά του πλανήτη, είναι μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ε.Ε., μέσα στο ΝΑΤΟ.Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό κίνημα που θα ακυρώσει τις πολεμικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, θα βάλει φρένο στην συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Σαχέλ, θα εναντιωθεί στην παρουσία δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα και σε μία σειρά άλλες περιοχές τις οποίες έχουν μετατρέψει σε περάσματα και ορμητήρια θανάτου. Ένα κίνημα που θα στοχοποιεί τα μεγάλα ενεργειακά έργα που συγκεντρώνουν το γεωπολιτικό ενδιαφέρον και αυξάνουν τις πιθανότητες επέμβασης από ανταγωνιστικές δυνάμεις, την κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών που ροκανίζει πόρους που θα μπορούσαν να καλύψουν τις κοινωνικές ανάγκες, τον μιλιταρισμό, την υποχρεωτική στράτευση, την εμπλοκή του στρατού σε κοινωνικά ζητήματα, την ίδια την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους. Είναι ώρα να γίνει κτήμα στο σύνολο της κοινωνικής βάσης ότι με τη συμμετοχή σε κάποιο πόλεμο δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, ότι έχουμε κάθε λόγο να μπλοκάρουμε και να αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στα σχέδια για τα νέα σφαγεία που μας ετοιμάζουν, αλλά και το ότι ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να παλέψουμε για να μετατρέψουμε τους επερχόμενους ιμπεριαλιστικούς και διακρατικούς πολέμους σε ταξικούς και επαναστατικούς.

Με το καπιταλιστικό σύστημα να έχει χρεοκοπήσει, το μέλλον των λαών του κόσμου είναι προδιαγεγραμμένο. Από την νοσούσα οικονομία , την καταστροφή του φυσικού κόσμου και τις πανδημίες, τη διαιώνιση της εξαθλίωσης, της φτώχειας, των διαχωρισμών, την ακρίβεια που διαλύει τα, ήδη πενιχρά, εισοδήματά μας μέχρι τους πολέμους που θα κληθούμε να χύσουμε το αίμα μας. Ο κόσμος τους καταρρέει και προς το παρόν καταρρέει στα κεφάλια μας. Σήμερα τα αδιέξοδα του καπιταλισμού είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Ο αγώνας για την επίτευξη μιας κοινωνίας χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά περνά μέσα από την ταξική και πολιτική οργάνωση της κοινωνικής βάσης. Αντιλαμβανόμενοι πως οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από κανέναν προστάτη, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας· να μπλοκάρουμε τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την πολεμική προετοιμασία· από την Ελλάδα μέχρι την Τουρκία, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο να οργανωθούμε, να ενωθούμε με τα ταξικά μας αδέλφια και να αγωνιστούμε για να κηρύξουμε τον πόλεμο στο κράτος και το κεφάλαιο και να κάνουμε ένα βήμα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης, τον μόνο δρόμο που οδηγεί στην χειραφέτηση της ανθρωπότητας και στη δημιουργία ενός κόσμου δικαιοσύνης, ισότητας και ελευθερίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΧΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΠΛΩΝ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ

Ολοι και όλες στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις:

Αθήνα Σάββατο 19/2 στις 12.00 στο Μετρό Ευαγγελισμός

Θεσσαλονίκη Παρασκευή 18/2 στις 18.30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Πάτρα Σάββατο 18/2 στις 12.00 στην Πλατεία Όλγας

Ξάνθη 19/2 στις 13.00 στα Προκάτ

Αλεξανδρούπολη 18/2 στις 19.00 στο Αναγνωστήριο

Πέλοτο, στο δρόμο για την αναρχία και τον κομμουνισμό (Ξάνθη) | Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη) | αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" (Πάτρα) | Ταξική Αντεπίθεση, ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη)