τι; : πορεία θεματική : υγεία

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 8.30 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πανελλαδική συγκέντρωση-πορεία προς το υπουργείο Υγείας

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα - Εργαζόμενων Νοσοκομείων

πηγή : https://www.sekonline.gr/


1 2 3 4 5 6

Απέναντι στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, την ανέχεια, την εκμετάλλευση και την καταστολή που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης με την αντιεξεγερτική και αντικοινωνική ατζέντα των κυρίαρχων να ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα ενώ η πανδημία λειτουργεί ως καταλύτης για την σαρωτική επίθεση κράτους και αφεντικών απέναντι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και σε όλα τα μέτωπα. Σε αυτή την ασφυκτική πραγματικότητα η έξαρση της πανδημίας με τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, που συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 25.000, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης, της παντελούς αδιαφορίας και της απόλυτης απαξίωσης της ίδιας της ζωής. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι νοσούν και έχουν ήδη χάσει την ζωή τους, ως αποτέλεσμα της μεθοδικής εγκατάλειψης και συρρίκνωσης του δημοσίου συστήματος υγείας (με ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και νοσοκομεία) -η ακροδεξιά πολιτική διαχείριση επιταχύνει τις αντικοινωνικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης και το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών, οδηγώντας ολοένα και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας στην περαιτέρω εκμετάλλευση και εξαθλίωση. Έτσι σήμερα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στα ΜΜΜ, τους χώρους εκμετάλλευσης και τα σχολεία χωρίς να έχουν άμεση και δωρεάν δυνατότητα διενέργειας μοριακών τεστ, τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο ακόμα νοσούν, μειώνουν τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 800 εκ. ευρώ, χαρίζουν λεφτά σε επιχειρήσεις, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα που αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας για περίθαλψη, διάγνωση και προστασία, περικόπτουν αστικά δρομολόγια, συγχωνεύουν σχολικές μονάδες και συνεχίζουν να ενισχύουν την αστυνομία με νέο εξοπλισμό και προσλήψεις κάθε λογής μπάτσων, το στρατό με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τα μιντιακά φερέφωνα της εξουσίας με επιχορηγήσεις.

Η ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, η κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η απόλυτη απαξίωση του αγαθού της υγείας με συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων και ιδιωτικοποιήσεις, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των αποκλεισμών και της καταστολής, οι αντεργατικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, η περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών σε διαδηλώσεις, η επίθεση στους αγώνες των υγειονομικών, οι οποίοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αντιμετωπίζουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποτελούν κομμάτια της επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ολόκληρη την κοινωνία.

Παράλληλα, ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, η συνεχής αύξηση του κόστους διαβίωσης συνεχίζεται με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς ενώ η ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, τα ελαστικά ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαχείριση από τα αφεντικά όλων των βασικών μας αναγκών είναι σημεία που ανταποκρίνονται στην ανάγκη του καπιταλισμού για την όξυνση της ταξικής ανισότητας, την πλήρη υποτίμηση την ζωής μας και την δημιουργία σύγχρονων πληβείων.

Το στεγαστικό ζήτημα με την συνεχή αύξηση των ενοικίων έχει καταδικάσει μεγάλο μέρος της κοινωνικής βάσης στο να αδυνατεί να ανταπεξέλθει και παράλληλα ο νέος πτωχευτικός κώδικας απειλεί χιλιάδες οικογένειες με έξωση από την κατοικία τους. Η δωρεά των δημόσιων δομών παραγωγής ενέργειας στα χέρια των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών, με την τιμή της κιλοβατόρας στην Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης και το κόστος των καυσίμων στο υψηλότερο επίπεδο που έχει υπάρξει ποτέ καθιστώντας την ανάγκη της θέρμανσης και της μετακίνησης πολυτέλεια των λίγων καθώς και η συνολικότερη αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο την κοινωνία.

Η σημερινή νεοφιλελεύθερη διαχείριση έρχεται να υλοποιήσει την επιθετική κρατική πολιτική αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Ταυτόχρονα η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών τους. Η κατασταλτική εκστρατεία έχει ως σαφή στόχο την επιβολή ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή. Αυτός ο κοινωνικός μετασχηματισμός, η αλλαγή της κοινωνικής συνείδησης, η εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων είναι οι προϋποθέσεις για το βάθεμα των όρων επιβολής. Κράτος και κεφάλαιο επιχειρούν να καθυποτάξουν κάθε φωνή που αρθρώνεται ενάντια στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους είτε με τα ΜΑΤ είτε με την αναβάθμιση του νομικού και θεσμικού τους οπλοστασίου.

Μια ολομέτωπη επίθεση των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, που εκδηλώνεται με ακόμα πιο σφοδρούς όρους, απέναντι στην κοινωνική βάση, τους φτωχούς, τους απόκληρους, όσους και όσες αγωνίζονται. Από τη γιγάντωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της κρατικής επιθετικότητας, που οδηγεί σε συνεχείς δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της εκμετάλλευσης, τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύγχρονα Νταχάου των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τις χιλιάδες δολοφονίες τους στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο μέχρι τις σφαίρες, τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς των ένστολων δολοφόνων της δημοκρατίας στα αστυνομικά μπλόκα, τα τμήματα, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις γειτονιές.

Από τη μεριά μας, ως αναρχικοί/ές, αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης δεν πρόκειται να νοιαστεί για την υγεία και την επιβίωσή μας, παρά μόνο στον βαθμό που είμαστε χρήσιμοι για την αναπαραγωγή του. Προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την ανάγκη για συλλογική προστασία της κοινωνίας και ενώνουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς που διεκδικούν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα ήδη κορεσμένα και με ελλείψεις δημόσια νοσοκομεία, απέναντι στα αντικοινωνικά νομοσχέδια που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και νοσοκομείων.

Απέναντι στους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους, την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις, την γιγάντωση της ανεργίας και τις εργατικές δολοφονίες στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στεκόμαστε δίπλα σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή και σε όλους όσοι αγωνίζονται για ζωή και αξιοπρέπεια στους χώρους εκμετάλλευσης, στα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Απέναντι στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις για το γκρέμισμα του χρεοκοπημένου κόσμου της εξουσίας. Να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας. Απέναντι στην ηττοπάθεια, την απογοήτευση, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση.

Γιατί εμείς οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες αυτού του κόσμου δεν θα παζαρέψουμε τον θάνατό μας, θα πολεμήσουμε για τη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια!

Τρίτη 22 Φλεβάρη, εργατική διαδήλωση για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη,

6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή

Τετάρτη 23 Φλεβάρη, απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών για την άμεση ενίσχυση της δημόσιας υγείας και ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς για την περαιτέρω υποβάθμισή της,

πλατεία Μαβίλη 8.30 πμ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 21 Φεβρουαρίου 16h


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2022

Στηρίζουμε την πανυγειονομική απεργία που έχουν κηρύξει ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ στις 23 Φλεβάρη (απεργιακή συγκέντρωση στις 8:30 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο υγείας)

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

που μάχονται μαζί με την κοινωνία ενάντια στο θάνατο, την εξαθλίωση και τη διάλυση της δημόσιας υγείας

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Pasamontaña

21/2/2022

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2022/02/23-20…


1 2 3 4 5 6

Απόφαση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 18/2/2022

Συνεδρίασε την Παρασκευή 18/2 η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αποφάσισε τα εξής:

  1. Στηρίζουμε τη διαδήλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη την Τρίτη 22/2 6:30 μ.μ. στον πεζόδρομο Κοραή. Διεκδικούμε μείωση ωρών εργασίας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι απολύσεις, αυξήσεις στους μισθούς.
  2. Στηρίζουμε την πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία στις 23 Φλεβάρη και καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 8.30 πμ στην πλατεία Μαβίλη και στην πορεία προς το Υπουργείο Υγείας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που διεκδικούν μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, επιστροφή όσων βρίσκονται σε αναστολή, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ενίσχυση του ΕΣΥ. Θα κυκλοφορήσει ανακοίνωση με την οποία οργανώνουμε εξορμήσεις στα νοσοκομεία.
  3. Το Σάββατο 26 Φλεβάρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια της Καβάλας, στην COSCO, μαζί με πολλά ακόμα συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα. Υποδεχόμαστε τους απεργούς στις 10 πμ στην Ομόνοια και διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Με απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό μπορούμε να τσακίσουμε τις αντεργατικές επιθέσεις, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, το νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη.
  4. Στις 8 Μάρτη, στην παγκόσμια μέρα ενάντια στον σεξισμό και την καταπίεση των γυναικών, συμμετέχουμε στην στάση εργασίας και την απεργιακή συγκέντρωση που καλούν σωματεία, κινήσεις και συλλογικότητες, στη 1 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα που θρέφει τις σεξιστικές διακρίσεις, τις γυναικοκτονίες και τους βιασμούς. Διεκδικούμε δουλειά, ισότητα, παιδικούς σταθμούς, ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις και στις δράσεις που οργανώνονται από φεμινιστικές συλλογικότητες πανελλαδικά εκείνη την ημέρα.
  5. Στις 19 Μάρτη συμμετέχουμε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών και επιτροπές προσφύγων, συνδικάτα και οργανώσεις. Για να πέσουν τα τείχη της Ευρώπης - φρούριο και να σταματήσουν οι δολοφονικές επαναπροωθήσεις, άσυλο και στέγη, χαρτιά και δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί.
  6. Πρωτοστατούμε σε όλες τις μάχες, προβάλλοντας την εναλλακτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Με τη δύναμη των αγώνων μας, με ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά, συμβάλλοντας στο πολιτικό προχώρημα του μαχόμενου κόσμου, να διώξουμε τη μισητή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από κάτω και από τα αριστερά, ν' ανοίξουμε την προοπτική να απαλλαγούμε συνολικά από το σύστημα που απειλεί τη ζωή μας με φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό, σεξισμό και περιβαλλοντική καταστροφή.

Χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ, δυνατή αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά. Ενωτική στη δράση και ξεκάθαρη στην στρατηγική της ανατροπής.

Η 5η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που προγραμματίζεται για τον Μάη, θα είναι σημαντικό βήμα σ' αυτήν την κατεύθυνση. Έχει ξεκινήσει στην ΚΣΕ η συζήτηση για το κείμενο των Θέσεων της Συνδιάσκεψης, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα και να ακολουθήσει γύρος συνελεύσεων και εκδηλώσεων πανελλαδικά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : https://antarsya.gr/node/6063


1 2 3 4 5 6

Πανυγειονομική Απεργία για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

Εμπρός για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων υποστηρίζει την απεργία της ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ στις 23/2/22 και συμμετέχει στη συγκέντρωση - διαδήλωση (Πλατεία Μαβίλη, 9 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Yγείας. Η Προκήρυξη του Δικτύου αναφέρει:

Έχουν ξεπεράσει, ήδη, τις 25000 οι νεκροί της πανδημίας του κορονοϊού, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει το "τέλος της πανδημίας" και χαλαρώνει τα μέτρα.

Οι υγειονομικοί εκπέμπουν από καιρό σήμα κινδύνου. Η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ΕΣΥ έχει χρεοκοπήσει. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα και η πρόληψη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, η Ψυχική Υγεία βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Χιλιάδες υγειονομικοί έχουν τεθεί σε αναστολή και ο Πλεύρης απειλεί με απολύσεις. Με μεθοδευμένες ενέργειες η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρεί στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, στην χωρίς όρια εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, στην πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις των πολυεθνικών του φαρμάκου.

Την ίδια στιγμή ο κόσμος εξακολουθεί να συνωστίζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι μαθητές σε αίθουσες 25-30 ατόμων, τα δημόσια κονδύλια διοχετεύονται στους εξοπλισμούς και ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και η φτώχεια μεγαλώνουν τρομακτικά.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση εξαίρεσης, όπου στο όνομα της Δημόσιας Υγείας καταπατώνται όλα τα κατακτημένα με σκληρούς αγώνες δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβέρνηση βουλιάζει στη διαφθορά. Η άγρια καταστολή, η ανικανότητα των α(χ)ρίστων που κυβερνούν, η ακροδεξιά εγκληματική πολιτική, έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή όλων μας. Όμως, ο λαός οργανώνει τις αντιστάσεις του. Γίνονται μαζικές κινητοποιήσεις σε διάφορους κλάδους, απεργιακοί αγώνες, μπλόκα αγροτών, δίκτυα αλληλεγγύης, συλλογικότητες αγώνα. Η οργή ξεχειλίζει. Όλοι οι αγώνες πρέπει να συνενωθούν, μέσα από μια ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την εργατική εξουσία.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων καλεί όλη την κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά σε μια συντονισμένη και αποφασιστική δράση, απαιτώντας άμεσα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ που καταρρέει, επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση και κάτω από τον έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων, οργάνωση ενός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης, καμιά απόλυση υγειονομικών.

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη ΖΩΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

(Εξαρχείων, Ν. Σμύρνης, Ιλίου)

Αθήνα 23\2\22

πηγή : https://www.neaprooptiki.gr/panygeionomiki-ap…


1 2 3 4 5 6

23 Φεβρουαρίου: Να μπλοκάρουμε την δημιουργία του "νέου ΕΣΥ" και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας-Κάλεσμα στήριξης στην πανυγειονομική απεργία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ήδη από τις αρχές του 2022 βρίσκεται σε εκρηκτική έξαρση η πανδημία του Covid στην Ελλάδα, όπου ως τώρα έχει επιφέρει ένα φόρο αίματος που ξεπερνάει τους 25.000 θανάτους, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται ενώ τα καθημερινά νέα κρούσματα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Η Ελλάδα στο σύνολο των χωρών με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα καθημερινά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, καθώς και στον εβδομαδιαίο μέσο όρο, ενώ και στους θανάτους εξακολουθεί να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις.

Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από τότε που απέναντι στην κατακόρυφη άυξηση των κρουσμάτων η κυβέρνηση μετέτρεψε το τεκμηριωμένο μέτρο για χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού με τις τιμές να εκτοξεύονται κατα 23%, από τότε που έφερε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα περαιτέρω μέτρο προστασίας για μαθητές, εκπαιδευτικόυς και γονείς και εφάρμοσε την μείωση των ημερών απομόνωσης ενός κρούσματος από τις 10 στις 5 (την ίδια στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέμενε στις 14) επιλογές που δεν βασίστηκαν σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκαν με κριτήριο "τις αντοχές της οικονομίας" και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους και του κεφαλαίου.

Και ενώ η κυβέρνηση με τρομακτική συνέπεια στην νεοφιλελεύθερη γραμμή της αρνείται να προβεί σε ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας οι κλινικάρχες και το κομμάτι της αστικής τάξης που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της υγείας βλέπουν τα δεκάδες χιλιάδες νέα καθημερινά κρούσματα ως μία καλή ευκαιρία για αύξηση των κερδών τους μέσω των χιλιάδων καθημερινών PCR τεστ, που άτυπα η διεξαγωγή τους έχει ανατεθεί αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα.

Στις μέρες μας το αφήγημα της πλειονότητας των καπιταλιστικών κρατών αλλάζει εκ νέου: Από το "αναπόφευκτο" της κατάστασης περνάμε για μία ακόμα φορά στο "τέλος της πανδημίας". Η "αναπόφευκτη" εξάπλωση της πανδημίας, οι "αναπόφευκτοι" θάνατοι, η λήψη "αναπόφευκτων" μέτρων αντικαθιστάται πλέον από την επικοινωνιακή εξαφάνιση της πανδημίας καθώς οι μηχανές της καπιταλιστικής οικονομίας πρέπει να δουλέψουν ακόμα πιο γρήγορα.

Και την ίδια στιγμή το κεφάλαιο μπαίνει με ακόμα πιο άγριες διαθέσεις κερδοφορίας στο πεδίο της Υγείας, έχοντας πρώτα συνειδητά υποβαθμίσει το ΕΣΥ αφήνοντας το με εξαντλημένο προσωπικό, ανεπαρκείς υποδομές, ελάχιστους πόρους:

Από το χαρτζιλίκωμα σε ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία δεν επιτάχθηκαν ποτέ μέχρι το σπρώξιμο δεκάδων χιλιάδων ασθενών σε αυτά εν μέσω πανδημίας την ίδιω ώρα που υπήρχε μείωση της τάξης του 80% των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία. Από την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για τον covid-19 από ιδιώτες σε εξωφρενικές τιμές μέχρι τις -προ πανδημίας- δεσμεύσεις για είσοδο ιδιωτικών διαγνωστικών μέσων (αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι κλπ) στα δημόσια νοσοκομεία. Από τις νέες εργασιακές σχέσεις με την πρόσληψη part time ιδιωτών γιατρών, μέχρι τις ΣΔΙΤ, τα νέα ιδιωτικά νοσοκομεία που υπάρχουν στα σκαριά και τα απογευματινά και επί πληρωμή χειρουργεία όπου όπως δήλωσε ο Πλεύρης "με συμμετοχή και του ασθενή στο κόστος του χειρουργείου, θα αυξηθεί το εισόδημα του ιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού".

Για το κράτος αναπόφευκτη είναι η υπεράσπιση της κερδοφορίας των αστών

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης επέλεξαν επανειλημμένα την άρση κάθε υγειονομικού μέτρου προκειμένου το "τουριστικό" κεφάλαιο να συνεχίσει να δραστηριοποιείται ανενόχλητο, αδιαφορώντας για το ότι το ΕΣΥ οδηγούνταν πέρα από τα όρια της κατάρρευσης, αδιαφορώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Κάπως έτσι έσπευδαν να εκμεταλλευτούν τα λοκνταουν για να νομοθετήσουν εις βάρος της κοινωνικής βάσης εκτρώματα όπως ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, το εργασιακό νομοσχέδιο, ο νέος πτωχευτικός κώδικας, το νομοσχέδιο περιστολής του δικαιώματος στη διαδήλωση κ.α..

Αυτός είναι κι ο λόγος που απροκάλυπτα η κυβέρνηση επέλεξε την μετάβαση από την "Επιχείρηση Ελευθερία" στην "Επιχείρηση Ανοσία της Αγέλης" αφήνοντας ανεξέλεγκτη την μετάδοση ενός ιού. Στην πραγματικότητα, όμως, τα νέα μέτρα θα πλήξουν κατ' αποκλειστικότητα τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα γιατί ακριβώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανόνες για τους φτωχούς και πολύ διαφορετικοί για τους πλούσιους.

Γιατί από τη μία βρίσκονται οι φτωχοί που αν είναι τυχεροί και δεν πεθάνουν αναμένοντας τον θάνατο κάποιου άλλου για να βρουν θέση σε κάποιο νοσοκομείο, καταλήγουν πολλές φορές διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κάποιον κοινό θάλαμο, ενώ είναι οι ίδιοι που βλέπουν τα χειρουργεία και τα τακτικά τους ιατρεία να ακυρώνονται. Απ' την άλλη, αστοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί και μέλη του κλήρου τεστάρονται στην ελάχιστη υποψία νόσησης και έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, κι αυτό την ίδια στιγμή που η δωρεάν διανομή (των ελάχιστων) τεστ έχει διακοπεί ανεπιστρεπτί.

O αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι χρέος του λαού απέναντι στην πολιτική κράτους και κεφαλαίου που σπέρνουν το θάνατο

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τα νοσοκομεία ήδη καταρρέουν, οι ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν με αμείωτο ρυθμό, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για τους χιλιάδες ασθενείς και οι γιατροί προχωρούν σε διαλογή ανθρώπων που θα καταφέρουν να επιβιώσουν ή θα πεθάνουν αβοήθητοι. Η ιστορία της ταξική πάλης καθιστά σαφές ότι στον καπιταλισμό οι ζωές των εργατών δε σημαίνουν τίποτα μπροστά στα κέρδη των αφεντικών. Γνωρίζουμε καλά ότι για την παρασιτική αστική τάξη που κυβερνά αυτή τη χώρα οι λέξεις "δημόσια υγεία" είναι τουλάχιστον ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Η δημόσια υγεία οφείλει να είναι αγαθό, καθολικά εξασφαλισμένο προς όλους και όχι εμπόρευμα που θα υπακούσει στους καννιβαλιστικούς νόμους της αγοράς και του Κεφαλαίου. Κάθε ανάγνωση που θέλει το αγαθό της Υγείας, ως κάτι άλλο, είναι βαθιά αντικοινωνική, αντιδραστική και εχθρική προς τον λαό και την εργατική τάξη.

Στηρίζουμε την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 23ης Φεβρουαρίου και τις συγκεντρώσεις στις 08.30 στην πλατεία Μαβίλη και στην πορεία προς το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στις 10.00 έξω από την ΥΠΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Να παλέψουμε για:

-ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

-ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ PCR TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

- ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

-ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΟ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΑΙΘΟΥΣΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ 5ΗΜΕΡΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΒΔΟΜΑΔΗ ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ

-ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ταξική Αντεπίθεση, ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών

πηγή : https://efodos.net/2022/02/22/23-fevroyarioy-…