Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 στις 13.00

Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη τύπου, Δευτέρα 14/2, 1μμ,

στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη

Θέμα: Οι συμφωνίες Μηταράκη με Μπαγκλαντές και Πακιστάν,

οι μαζικές απελάσεις και η ανάγκη για νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών

Ομιλητές: Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος ¨η Ενότητα", Σέιχ Γκιάς, Συμβούλιο Δικαιωμάτων Αποδήμων Μπαγκλαντές-Τμήμα Ελλάδος, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Αποστόλης Καψάλης, ερευνητής ΙΝΕ ΓΣΕΕ,

Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι συνδικάτων, εργάτες γης από Μανωλάδα, Ασπρόπυργο, Μαραθώνα, Θήβα, Σκάλα Λακωνίας, ΄Αργος, εργάτες από πτηνοτροφικές μονάδες Ιωαννίνων, Χαλκίδας , Κατερίνης,εργάτες σε αποθήκες σούπερ μάρκετ, διανομείς.

Χιλιάδες μετανάστες εργάτες εργάζονται σε χωράφια, σε εργοστάσια, σε πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες, σε αποθήκες, σε εστιατόρια και στην διανομή, σε ξενοδοχεία, πλάι-πλάι με ντόπιους εργάτες, με τους οποίους δίνουν κοινούς αγώνες μέσα από τα συνδικάτα.

Οι εργοδότες θέλουν να απλωθούν οι Μανωλάδες σε όλη την Ελλάδα και αντιμετωπίζουν με ρατσιστικές διακρίσεις τους μετανάστες εργάτες. Ζητάνε να δουλεύουνε με χαμηλότερα μεροκάματα, χωρίς δικαιώματα, σαν σκλάβοι.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρνει συμφωνίες στα μέτρα της εργοδοσίας, ούτε να απειλεί με μαζικές απελάσεις και άρνηση επανένωσης οικογενειών.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να ακούσει τη φωνή των εργατών που ενωμένοι απαιτούν νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς και ίσα δικαιώματα. Είμαστε, όχι σκλάβοι και ζητάμε σεβασμό στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "η Ενότητα"

Ένωση Μεταναστών Εργατών

Συμβούλιο Δικαιωμάτων Αποδήμων Μπαγκλαντές-Τμήμα Ελλάδος

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/