Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 12.00

2ημερο Αλληλεγγύης στον σύντροφο Δ. Κουφοντίνα

Δύο Μέρες ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα

Παρασκευή 18/3 - 18:30 ΑΣΟΕE

Εκδήλωση - Συζήτηση: Η απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα, η προοπτική της απελευθέρωσής του, η εκδικητικότητα του ελληνικού κράτους, της οικονομικής ελιτ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού απέναντι στην Ε.Ο 17Ν.

Προβολή ντοκιμαντέρ «Ο άνεμος γυρίζει, τα σημάδια προμηνύουν θύελλα».

Τηλεφωνική παρέμβαση του Δημήτρη Κουφοντίνα απο τις φυλακές Δομοκού.

Παρουσίαση της μπροσούρας "Ημέρες Αγώνα κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα" και προβολή βίντεο.

Σάββατο 19/3 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Προπύλαια 12:00

Η απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα πριν από περίπου ένα χρόνο κατάφερε να δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κοινωνική κινητοποίηση, να διαμορφώσει ένα πολύμορφο και εξωστρεφές μέτωπο αλληλεγγύης που με αφορμή το αίτημα του συντρόφου επιδίωξε και κατάφερε το πλάτεμα της αλληλεγγύης, την όξυνση των κοινωνικών - ταξικών αντιστάσεων, την σύνδεση του αιτήματος του απεργού με τα επίδικα της πολιτικής/ κοινωνικής συγκυρίας. Τελικά κατάφερε να διαμορφώσει μια εξεγερτική συνθήκη που αμφισβήτησε συλλογικά το κρατικό μονοπώλιο της βίας και αναμετρήθηκε με το «δόγμα Νόμος και Τάξη», οδηγώντας την κυβέρνηση της ΝΔ σε τακτική αναδίπλωση μετά τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Ο σύντροφος μετα απο 66 ημέρες σταμάτησε την απεργία πείνας και παραμένει κρατούμενος στην φυλακή στο Δομοκό με την υγεία του να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη εξαιτίας των αλλεπάλληλων απεργιών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους Αγωνιστές

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών