Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 στις 11.00

Δικη για την εκκενωση Παναιτωλιου και Αρβαλη (κοινοτητα καταληψεων κουκακιου)

Δευτέρα 21/02 στις 11 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων

κτήριο 9, αίθουσα 4

Τη Δευτέρα 21/02 έχει οριστεί το δικαστήριο για την εκκένωση της Παναιτωλίου 21 και της Αρβάλης 3 (κοινότητα καταλήψεων κουκακίου) οι οποίες μαζί με τη Ματρόζου 45 εκκενώθηκαν στις 18/12/2019, λίγες μέρες μετά τη λήξη του περίφημου τελεσίγραφου για εγκατάλειψη όλων των κατειλημμένων χώρων από το Χρυσοχοΐδη.

Οι κατηγορίες που μας αποδίδονται από κοινού είναι : διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας, απλή σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα βίας κατά υπαλλήλων.

Οι καταλήψεις βρίσκονται ανέκαθεν στο στόχαστρο του κράτους ανεξαρτήτως κυβέρνησης, ανεξαρτήτως "κανονικής" ή πανδημικής συνθήκης εφόσον ο αναρχικός χώρος και οι δομές του αποτελούν σταθερά έναν εσωτερικό εχθρό που πρέπει να χτυπηθεί με κάθε μέσο. Σε ένα καλοστημένο λοιπόν σόου επιβολής του νόμου και της τάξης όπου μεταδίδονταν σε live μετάδοση εκκενώθηκαν και τα τρία σπίτια της κοινότητας μετατρέποντας ολόκληρη τη γειτονιά σε μια στρατιωτικοποιημένη περιοχή όπου κυριαρχούσαν αντιτρομοκρατική, ματ, οπκε και κάθε λογής μπάτσοι. Η αντίσταση μας απέναντι στην εισβολή των μπάτσων και τον κρατικό έλεγχο στα σώματα μας και στους χώρους μας ήταν το επιστέγασμα των ιδεών και των συντροφικών σχέσεων που είχαμε δομήσει. Μια αντίσταση που αν και είχε ως αποτέλεσμα κρότου λάμψης και δακρυγόνα σε κατοικημένη περιοχή καθώς και πλαστικές σφαίρες στο σωρό, από τις οποίες τραυματίστηκε και μια συντρόφισσα, μας ενδυνάμωσε πολιτικά και ψυχολογικά ώστε να ανακαταλάβουμε την Παναιτωλίου και τη Ματρόζου ένα μήνα αργότερα. Το αδιανόητο φιάσκο όμως για την κυβέρνηση προήλθε από την αποτυχία των μπάτσων να πιάσουν τους καταληψίες της Ματρόζου κάτι το οποίο οδήγησε στο ξυλοδαρμό και τη βίαιη σύλληψη της γειτονικής οικογένειας (Ινδαρές και οι δυο γιοι του). Ένα φιάσκο το οποίο έδειξε για ακόμα μια φορά το πραγματικό πρόσωπο του κράτους αφού δε δίστασαν να υποστηρίξουν ότι οι γείτονες μας ήταν καταληψίες καθώς και να εξισώσουν τις πλαστικές σφαίρες με μπαλάκια του πινγκ-πονγκ.

Τα σπίτια της κοινότητας καταλήψεων κουκακίου καταλήφθηκαν με το πολιτικό σκεπτικό που χαρακτηρίζει όλο το καταληψιακό κίνημα: Να μπούμε στα άδεια σπίτια. Να επαναχρησιμοποιήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο των εγκαταλειμμένων κρατικών ή ιδιωτικών κτιρίων που σαπίζουν επί δεκαετίες αναξιοποίητα, στεγάζοντας μέσα ανάγκες και συλλογικούς αγώνες ανθρώπων, προσπαθώντας να αποτάξουμε την ιδεολογία της ιδιοκτησίας. Σε μια ακόμη γειτονιά που την καταπίνει η αποξένωση των διαμερισμάτων και η απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων, θελήσαμε τα σπίτια μας να αποτελέσουν ένα κοινοτικό και ανοιχτό τρόπο δημόσιας ζωής. Να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και συνάντησης με δομές αλληλεγγύης, εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες. Επιθυμούμε σε κάθε γειτονιά να λύνουμε τα προβλήματα μας χωρίς μπάτσους και δικαστήρια, να οργανωνόμαστε και να αντιδρούμε απέναντι στην οικονομική και πολιτική επιβολή. Οι καταλήψεις είναι ζωντανές εστίες συνάντησης, επικοινωνίας και συντροφικότητας, όπου μέσα τους επανακτούμε το χρόνο και το χώρο που μας κλέβουν καθημερινά. Είναι οι χώροι που ζούμε και υπάρχουμε και ως τέτοιους τους υπερασπιζόμαστε.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ¨ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ¨

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Φεβρουαρίου 17h