Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στις 20.30

Δωρεαν ΣινεΠ - Η ληστεια του αιώνα

Απολαυστικό heist movie και μαζί ένα καίριο, απενεχοποιημένο σχόλιο για την οικονομική κρίση και την «μπρεχτική» δικαιοσύνη.
«Τι είναι χειρότερο, να κλέβεις ή να ιδρύεις μια τράπεζα;» είπε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ , έμπνευση για αυτην τη ληστεία στο Μπουένος Αϊρες το 2006 .Αφορά την οικονομική κρίση, αλλά και την ορατότητα μιας ομάδας ανθρώπων που μέσα από αυτή τη ληστεία βρήκαν τον μοναδικό τρόπο να διαχειριστούν την οργή τους απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα που τους σπρώχνει διαχρονικά εκτός… ονείρου.
Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, μικροεγκληματίες με καλή καρδιά, χαμένα κορμιά που βρέθηκαν στο περιθώριο μιας κοινωνίας που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το νερό που κυλάει από τον ουρανό και ξεχύνεται στους υπονόμους της ζωής, γίνονται εδώ οι «λαϊκοί ήρωες» ενός παραμυθιού με happy end.
Με μια περίτεχνη αφήγηση που όμως δεν χάνει ποτέ την απολαυστική απλότητά της, ο Αριέλ Γουινογκράδ συστήνει έναν-έναν τους «δράστες» της ληστείας, απλώνει στον κινηματογραφικό χρόνο το ευφυές σχέδιό τους και διακόπτει την αφήγησή του για να επιστρέψει πίσω κάθε φορά που πιστεύεις ότι κάτι θα πάει στραβά. Σε μια διαρκή εναλλαγή κωμικής διάθεσης, αγωνίας και περιπέτειας, όλα είναι τόσο προμελετημένα, γραμμένα και παιγμένα πάνω σε ένα αλάνθαστο timing, που οι ισορροπίες διαταράσσονται μόνο για να εντείνουν την αίσθηση του θεατή που από την αρχή μέχρι το τέλος βρίσκεται μαζί με τους ληστές μέσα στην τράπεζα.
Πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας υγείας , εχουμε δανειστικη βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη , χαριστικό παζάρι , παγκο ΒΙΟΜΕ κ.α. Συλλέγουμε πρώτες υλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα El Chef .

πηγή : https://www.facebook.com/events/1093737534759…
πηγή : email που λάβαμε στις 20 Φεβρουαρίου 11h