Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00

Εκδήλωση της Λαϊκής Δράσης - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Εκδήλωση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών-λαϊκών αγωνιστών για τη συγκρότηση μαχητικού-λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος | Αποτίμηση της παρουσίας μας στο Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο [Σάββατο 26 Φλέβαρη στις 19:00 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»]

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο δομικής κρίσης του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος. Χιλιάδες δολοφονίες εργαζόμενων, λαού και νεολαίας εξαιτίας της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Κατακρεούργηση μισθών - συντάξεων, τρομακτική αύξηση στο κόστος ζωής, ενεργειακή φτώχεια.

Διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, κατάργηση του λαϊκού ασύλου αγώνα στα πανεπιστήμια, πέταγμα χιλιάδων παιδιών των εργατικών-λαϊκών οικογενειών έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τσάκισμα δημοκρατικών- λαϊκών ελευθεριών, όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας, ασύδοτη βία των κρατικών- κατασταλτικών συμμοριών απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Ελληνογαλλική συμφωνία και βαθύτερη εξάρτηση από τον γαλλικό ιμπεριαλισμό, ελληνοαμερικανική συμφωνία για να γεμίσει ο τόπος μας ακόμη περισσότερες βάσεις θανάτου, σε μια συνθήκη που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός σε ένα πλαίσιο ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γίνεται ακόμη πιο επιθετικός για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ανασυγκρότηση του φασιστικού-παρακράτους και η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι με άξονα τις αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις όπως και οι δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα κυρίως στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα δεν συνέβησαν σε κενό χρόνο.

Αυτή η «νέα συνθήκη» μας υπενθύμισε πως τα αστικά δικαστήρια δεν μπορούν να δώσουν καμία οριστική λύση απέναντι στην ανάπτυξη του φασιστικού παρακράτους που είναι αλληλένδετη με την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Αυτή η «ιστορία που επαναλαμβάνεται σαν φάρσα» μας καλεί να μελετήσουμε την ταξική-αντιφασιστική πείρα και να ατσαλωθούμε ιδεολογικά και πολιτικά για να συγκροτήσουμε τους υλικούς όρους αντιμετώπισης του φασιστικού παρακράτους.

Επιδιώκουμε στην πρώτη μας εκδήλωση να προχωρήσουμε σε ένα απολογισμό και αποτίμηση της παρουσίας μας στο Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο που αποτέλεσε το σημείο όπου δημιουργήθηκε η ομάδα μας, να αναλύσουμε σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο το φασιστικό φαινόμενο και τις ιδιομορφίες που λαμβάνει στον Ελλαδικό χώρο και να προχωρήσουμε στην δική μας προσέγγιση για τα καθήκοντα που οριοθετούμε για το δυνάμωμα του μαχητικού λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος.

Καλούμε αγωνιστές και αγωνίστριες, εργαζόμενους- εργαζόμενες, την εργατική-φοιτητική και μαθητική νεολαία να γίνουν οργανικό κομμάτι της εκδήλωσης για να μετατραπεί σε ανοιχτό και ζωντανό πεδίο πολιτικής ζύμωσης.

Σάββατο 26 Φλεβάρη 19:00 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» [Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου - Γκύζη]

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40 ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών - Αγωνιστών

Βίντεο-κάλεσμα στην εκδήλωση: Στιγμές μαχητικής αντιφασιστικής δράσης - Όλοι και όλες στην εκδήλωση της Λαϊκής Δράσης

https://youtu.be/Lc7BWfot8r0

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Φεβρουαρίου 10h