Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα διωκόμενα άτομα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 24/2 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 11.30 ΚΤΗΡΙΟ 7 ΑΙΘΟΥΣΑ 3

Στις 12/6/2018 έξω από το κτήριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών σπάνε την πρόσοψη του κτιρίου και πετάνε φέιγ βολάν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον κομμουνιστή επαναστάτη Δ. Κουφοντινα.

Σε δεύτερο χρόνο η αστυνομία μετά από αναζητήσεις προχωρά σε δύο προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων οι οποίες μετατρέπονται σε συλλήψεις.Με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης -διακεκριμένων φθορών -οπλοκατοχης οπλοφορίας και οπλοχρησιας,παράνομης βίας και απείθειας όπως και με το κακούργημα της ληστειας (που σχετίζεται με την αφαίρεση που έγινε στο τσαντάκι του φρουρού του ιδρυματος) οι συλληφθέντες παραμένουν στην ΓΑΔΑ. Οι κατ οίκον έρευνες που ακολούθησαν και με βάση τα ευρήματα οδήγησαν και σε μια τρίτη σύλληψη.

Τόσο κατά την προανακριτική διαδικασία όσο και στην κύρια ανάκριση ο σύντροφός Φ.Κ και μέλος της εργατικής ομάδας Τ-34,ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του σε αυτήν την κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα του πολιτικού κρατούμενου Δ Κουφοντινα. Ήταν μια κίνηση η οποία στόχευσε να αναδείξει το καθεστώς εξαίρεσης και ειδικής νομοθετικής μεταχείρισης του τότε απεργου πείνας Δ.Κουφοντινα.Η απεργία πείνας αφορούσε την άρση του εισαγγελικού βέτο που με αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του στερούσε το νόμιμο και κατακτημένο με σκληρούς αγώνες από τις μάχες των κρατουμένων διαχρονικά, δικαίωμα στις τακτικές άδειες.

Η κίνηση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ανέδειξε και αυτή με τον τρόπο της την εκδικητικότητα απέναντι στο πρόσωπο ενός αγωνιστή αλύγιστου μέσα στην πορεία των χρόνων, στις φυλακές. Ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας και επαναλαμβανόμενων εκβιασμών ώστε να αποσπάσουν δηλώσεις αποκήρυξης και τήρησης αποστάσεων από τον Δημήτρη Κουφοντινα. Ζητούσαν και ζητούν την καταδίκη της αναγκαιότητας για ένοπλη πάλη απέναντι στο κεφάλαιο και το κράτος του στους δολοφονικους μηχανισμούς τους,όσο και στις ισοπεδωτικες πολιτικές του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος που τσακίζει τους λαούς και τους θέλει με το κεφάλι σκυφτό.

Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντινας μέσα από την μακρά αγωνιστική του παράδοση και συμβολή στο ταξικό λαϊκό κίνημα τόσο πριν όσο και μετά την αιχμαλωσία του, αποτελεί αγκάθι στο μάτι όλων αυτών που θέλουν στο πρόσωπο του μέσω της τρομοκρατίας και της κατασταλτικής βίας να κόψουν το κόκκινο νήμα που συνδέει τους αγώνες του χθές με τις ανάγκες του σήμερα, εν πολλοίς την ανάγκη και την επιτακτικότητα με όλα τα μέσα της σκληρής και αποφασισμένης πάλης απέναντι στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.

Γι'αυτό λοιπόν και σε αυτήν την προσπάθεια έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να πέσουν πάνω από τους πολιτικούς κρατούμενους και τους αγωνιζόμενους φυλακισμένους, γι'αυτό καναλάρχες, πολιτικοί προϊστάμενοι και μεγαλοαστοί έχουν βάλει πλάτη σε αυτήν την απόπειρα εξόντωσης που φτάνει με κυνισμό και αυθαδεια μέχρι τις μυστικές υπηρεσίες, ξένους αξιωματούχους , πρεσβείες και σε ντόπιους υπηρέτες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των πολιτικων της ΕΕ σε σχέση με την "αντιτρομοκρατική " σταυροφορία. Όλοι αυτοί μαζί χέρι χέρι έκαναν κουρελοχαρτα τους νόμους και το ίδιο το Σύνταγμα ως άλλοι πραξικοπηματίες στερώντας στον Δ.Κουφοντινα το δικαίωμα που κέρδισαν με το κορμί και την ψυχή τους εκατοντάδες κρατούμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Η κίνηση αυτή εντάσσονταν σε ένα μωσαϊκό κινήσεων και παρεμβάσεων προσπαθώντας να δημιουργήσει με τις μικρές της δυνάμεις ένα δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης γύρω από τον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντινα, δίνοντας ένα σινιαλο αλλά και μία προειδοποίηση ότι - και- αυτήν την μάχη θα την δώσουμε μαζί και πλάι πλάι.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 24/2 στα δικαστήρια Ευελπίδων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Φ.Κ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617166/


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 24/2 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 11.30

ΚΤΗΡΙΟ 7 ΑΙΘΟΥΣΑ 3

Στις 12/6/2018 έξω από το κτήριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών έσπασαν την πρόσοψη του κτιρίου και πέταξαν τρικάκια σε ένδειξη αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα.

Οι κρατικές κατασταλτικές συμμορίες προχώρησαν αρχικά σε 2 συλλήψεις και έπειτα από κατ' οίκον έρευνες σε μία ακόμη σύλληψη. Ένας από τους αγωνιστές που συνελήφθησαν είναι και ο σύντροφος μας και μέλος της Εργατικής Ομάδας Τ-34 και του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» Κ.Φ.

Η κίνηση αλληλεγγύης ήταν ενταγμένη σε ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που σκοπός του ήταν να σπάσει την διαδικασία εξαίρεσης απέναντι στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα ο οποίος με απεργία πείνας διεκδικούσε την άρση του εισαγγελικού βέτο το οποίο καταργούσε ακόμη και κατοχυρωμένα αστικοδημοκρατικά δικαιώματα.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, η εξαρτημένη άρχουσα τάξη και το σύνολο των αστικών κυβερνήσεων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια επιτέθηκαν με δολοφονική μανία στα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα του πολιτικού κρατούμενου Δ.Κ. , όπως και στο σύνολο των πολιτικών κρατουμένων.

Μια επίθεση που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την συνολικότερη διάλυση των συνδικαλιστικών-δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 24/2 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων 11.30 Κτήριο 7 Αίθουσα 3 εργαζόμενους-ες, αγωνιστές- αγωνίστριες. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι νόμιμη, δίκαιη και επιβεβλημένη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Φ.Κ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…