τι; : από : Πιγκάλ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00

Άνοιγμα του studio και γνωριμία

- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ STUDIO ΠΙΓΚΑΛ -

Την περίοδο του 2021, ορισμένα άτομα που συμμετέχουμε στην Κατάληψη Αντινομία, θέλοντας να αξιοποιήσουμε έναν ήδη υπάρχον εξοπλισμό κι ένα δωμάτιο του χώρου, αποφασίσαμε να κινήσουμε τις διαδικασίες για την κατασκευή ενός αυτοοργανωμένου μουσικού στουντίου. Βασικό κίνητρο αποτέλεσε η ανάγκη μας για ελεύθερη έκφραση και δημιουργία μακριά από τα καθιερωμένα επί πληρωμή στούντιο, έχοντας εν γνώση μας αντίστοιχα εγχειρήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, θεωρήσαμε ότι θα ήταν μία καλή αφορμή έτσι ώστε επιπλέον κόσμος να έρθει σε επαφή με τη λογική και την λειτουργία ενός απελευθερωμένου χώρου και των ατόμων που το απαρτίζουν.

Βασιζόμενοι/ες μονάχα στις δικές μας ικανότητες και γνώσεις καταφέραμε να στήσουμε από το μηδέν μία δομή, η οποία σε πρώτη φάση, μπορεί να καλύψει τις προδιαγραφές για την πραγματοποίηση αυτοσχεδιασμών, προβών, εξάσκησης ή και γνωριμίας με κάποιο μουσικό όργανο. Εξάλλου, η μουσική για εμάς δεν έχει στεγανά.

Κύριοι γνώμονες από πλευράς μας αποτελούν η αυτοδιαχείρηση, η αντι-εμπορευματικότητα και οι ισότιμες αντι-ιεραρχικές σχέσεις απαλλαγμένες από διακρίσεις κι αναθέσεις. Αντιλαμβανόμαστε πως τα προτάγματα του DIY δεν είναι ευρέως γνωστοποιημένα ούτε και εμείς τα 'χουμε πλήρως κατακτημένα. Αποβλέπουμε μέσα από αυτή την διαδικασία και ζύμωση να τα μοιραστούμε και να τα εξελίξουμε. Για τον λόγο αυτό δεν επιθυμούμε απρόσωπες σχέσεις ούτε θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση της δομής και της κατάληψης, όπου θα χρησιμοποιείται μόνο ως ενας τζάμπα χώρος δραστηριοποίησης. Στοχεύουμε μέσω των ανοιχτών συνελεύσεων και της συμμετοχής, πέρα από την ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων, να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε το στούντιο έτσι ώστε, σε βάθος χρόνου, να φτάσει στο έπακρο των δυνατοτήτων του. Για την επίτευξη αυτού, είναι αναγκαία η στήριξή του κουτιού ελεύθερης συνεισφοράς που θα βρίσκεται στον χώρο ή και η παραχώρηση εξοπλισμού για όποιο άτομο το επιθυμεί

Τέλος, ευελπιστούμε η δομή αυτή να αποτελέσει την απαρχή για την εκ νέου δημιουργία μπαντών στο νησί της Κέρκυρας που θα προστεθούν στον χάρτη της αντιεμπορευματικής μουσικής. Μακριά από τη λογική του κέρδους και της αυτοπροβολής, απέναντι στα μαγαζιά, την μουσική βιομηχανία και ό,τι τα συνοδεύει.

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/News-…