Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 στις 21.00

2 καλέσματα : 1 2

Θέατρο: Μια εκδοχή

ekdoxh-b1fUjD.jpg

ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ

από την θεατρική ομάδα Roswitha

Από τις 17 Οκτωβρίου 2011

κάθε Δευτέρα & Τρίτη

στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο NOSOTROS

«Θέλαμε να κάνουμε μια παράσταση που να μιλάει για αυτό που είναι σημαντικό. Να μιλήσουμε για πράγματα που μας αφορούν όλους, να μιλήσουμε για αυτό που έχει σημασία να μιλήσει κανείς σήμερα. Και πραγματικά το ψάξαμε πολύ. Τελικά δεν τα καταφέραμε. Και τώρα βρισκόμαστε σε δυσάρεστη θέση».

Η παράσταση όμως πρέπει να συνεχίσει...

Ακροβατώντας ανάμεσα στο ύφος του καμπαρέ και του stand up comedy δύο ηθοποιοί σε μια άδεια σκηνή αναζητούν τις αιτίες μίας αποτυχίας. Μετρούν τα λάθη, απαριθμούν τους ενόχους, ζητούν σωτήρες. Το θέμα της προσωπικής ευθύνης και η σκληρή ανάγκη για ελπίδα τους ακολουθούν στην διαδοχή των αυτοσχέδιων σκηνών που φτιάχνουν πάνω στη σκηνή. Το τέλος πλησιάζει και σύντομα οι ήρωες θα πρέπει να αφήσουν την σκηνή. Μοιάζει να μην έχουν πια τίποτα στα χέρια. Είναι όμως έτοιμοι να παραδοθούν; Μήπως ήρθε η ώρα; Η ώρα να παραδεχτούμε ότι η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μιας αδυνατότητας, αλλά η ιστορία της πεισματικής άρνησης παράδοσής μας στην ασημαντότητα.

Η θεατρική ομάδα Roswitha συστάθηκε το 2010, ο Θοδωρής Σκυφτούλης και η Δανάη Σπηλιώτη, όμως συνεργάζονται από το 2006 κάνοντας θεατρικές παραστάσεις στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros.

Η παράσταση «Μια εκδοχή» παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο-Μαρτη κάθε Δευτέρα και Τρίτη σ' ένα από τα δωμάτια του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ.

Χώρος: NOSOTROS, Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα- Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια: 50 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες & κρατήσεις: 6936641544

Παίζουν και σκηνοθετούν: Θοδωρής Σκυφτούλης, Δανάη Σπηλιώτη

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...