Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 18.30

Κουβέντα για τη δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών

Η διαδικασία για τη δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών συνεχίζεται την Τετάρτη 2 Μάρτη, στις 18:30, στην ΑΣΟΕΕ.

[το κείμενο του αρχικού καλέσματος:

η πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στους εξαναγκασμούς και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό δημιουργήθηκε μέσα από μια βαθιά ανάγκη για έκφραση κι αγώνα απέναντι στη νέα εποχή καταστολής, με πρόσχημα τον υγειονομικό παράγοντα covid-19, όπως αυτός συνιστά πολιτικό επιταχυντή για τα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου.

Να ξεκαθαρίσουμε πως οι νέες συνθήκες που έχουν στρωθεί βάσει της πανδημίας με όλα τα παρελκόμενά της (lockdown, rapid tests, εμβόλια κ.ά.) δεν ετεροκαθορίζουν τη στάση μας ως αναρχικών προς το συνολικό διακύβευμα της ολικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της εξουσίας και της ριζικής ρήξης με την υπάρχουσα τάξη. Τουναντίον, η σύγκρουση με το υπάρχον και την κυριαρχία αποτελεί ένα από τα απαρέγκλιτα θεμέλια της σκέψης και της δράσης μας. Ορμώμενοι/ες, λοιπόν, από την αφετηρία αυτή, αισθανθήκαμε απαραίτητο να πάρουμε θέση για την όξυνση της καταπίεσης που αγγίζει την κοινωνία στο σύνολό της και σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ συμπιέζει ακόμη πιο συντριπτικά τους έγκλειστους πληθυσμούς σε φυλακές, κέντρα κράτησης μεταναστ(ρι)ών και ψυχιατρεία, μέσα στη συνθήκη γενικευμένης πλέον κοινωνικής αιχμαλωσίας.

Εν μέσω απαγορεύσεων κι υποχρεωτικότητας, περιοριστικών μέτρων (αυτο)επιτήρησης και συλλογικής τιμωρίας-επιβράβευσης που το κράτος προσπαθεί να επιβάλει στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής του για ολοκληρωτικό έλεγχο, η εμβάθυνση των (ήδη δυστυχώς υπαρχόντων) κοινωνικών διαχωρισμών μάς βρίσκει ενάντιους/ες.

Αντικρούουμε στη γενικευμένη αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου και τον συνακόλουθο -ανταγωνιστικού τύπου- εκφυλισμό των σχέσεων, την πηγαία αλληλεγγύη που λογικές διαχωρισμού και διχασμού αποπειρώνται να αποδυναμώσουν. Θεωρούμε σημαντικό να μη διολισθήσουμε στην παγίδα παραγωγής νέων τεχνητών διπόλων (λ.χ. «εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων»), που εκτρέφουν τη ροπή σε συμπεριφορές στοχοποίησης, στιγματισμού, διχόνοιας και κοινωνικού κανιβαλισμού. Ο εχθρός στον αντικρατικό κι αντικαπιταλιστικό αγώνα άλλωστε είναι γνωστός.

Με βλέψη κι οργάνωση εποικοδομητικών σχεδίων που θα φέρουν ενεργές δράσεις ζωτικής σημασίας, δημιουργίας κι αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης, για την ανέλιξη προς την απελευθέρωση της ζωής.

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στους εξαναγκασμούς και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Φεβρουαρίου 18h