Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Ενάντια σε κρατικές υποχρεωτικότητες, πιστοποιήσεις φρονημάτων, διαχωρισμούς...

Ενάντια σε κρατικές υποχρεωτικότητες, πιστοποιήσεις φρονημάτων, διαχωρισμούς, επιτήρηση, πρόστιμα, αναστολές και απολύσεις

Πορεία Σάββατο 19/3, 12:00, Μοναστηράκι

Από την 1η του περασμένου Σεπτέμβρη, χιλιάδες εργαζόμενοι/ες στη βιομηχανία της υγείας τελούν υπό αναστολή εργασίας -χωρίς μισθό και ένσημα- γιατί δεν επέλεξαν να εμβολιαστούν. Εν τω μεταξύ, όσοι από αυτούς ήταν με σύμβαση, έχουν ήδη απολυθεί. Το τελεσίγραφο από τον υπουργό υγείας λήγει στις 31/3 για τους εναπομείναντες εργαζομένους σε αναστολή (σε αριθμό περίπου 4.700) και όποιος δεν έχει εμβολιαστεί έως τότε, θα απολυθεί.

Το κράτος ξεφορτώνεται κάποιους από τους «ήρωες του πολέμου έναντι του αόρατου εχθρού», τα στάδια θεραπείας και περίθαλψης μεταξύ ντεπόν και ΜΕΘ καταργούνται, τα μονοθεματικά νοσοκομεία εδώ και 2 χρόνια διώχνουν τον κόσμο στις ιδιωτικές υπηρεσίες, προλειαίνοντας το έδαφος για συγχωνεύσεις-διάλυση υποδομών, περαιτέρω μειώσεις προσωπικού και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Το σύστημα υγείας και ασφάλισης, λοιπόν, αναδιαρθρώνεται και μαζί του αναδιαρθρώνονται οι εργασιακές σχέσεις συνολικά∙ ήδη προαναγγέλλεται ο εμβολιασμός ως τυπικό προσόν για το ΕΣΥ, πράγμα που εφαρμόζεται εδώ και περίπου έναν χρόνο άτυπα και κατά τη διακριτική ευχέρεια των αφεντικών σε διάφορα τμήματα του ιδιωτικού τομέα. Ακόμα κι αν αλλάζει στα σημεία η κρατική διαχείριση της πανδημίας, μας κληροδοτεί, ωστόσο, ένα καθεστώς ρευστού/υγειονομικού απαρτχάιντ με πιστοποιητικά, εξακριβώσεις στοιχείων σε κάθε βήμα, τεστ για το παραμικρό και πρόστιμα. Ήδη επιστρατεύονται οι κρίσεις «δημοσιονομικής σταθερότητας», ενέργειας, τροφίμων και κλίματος για τη συνέχιση της πειθάρχησής μας.

Με τους παραδοσιακούς φορείς κριτικής της εξουσίας, θεσμικούς και μη, να στέκονται στη πλειοψηφία τους δίπλα στο κράτος και τους ειδικούς του, γίνεται φανερό ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα και από κανέναν, παρά μόνο από εμάς τους ίδιους.

κάλεσμα :

  • Πρωτοβουλία ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ
  • Μουσικοί Ενάντια στους Αποκλεισμούς

1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση - Ενάντια στις απολύσεις, στις αναστολές, στα πρόστιμα, στους εκβιασμούς υγειονομικών και μη

κάλεσμα : κόκκινα μαντήλια

πηγή : https://www.redscarves.net/2022/03/3057/
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μαρτίου 00h


1 2 3 4 5 6

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Η ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ (Σάββατο 19/03 - 12:00 - Μοναστηράκι)

Κλείσαμε και με τη βούλα τα δύο χρόνια από όταν ξεκίνησε η καταιγιστική αλληλουχία απαγορεύσεων, καταναγκασμών και αποκλεισμών στο όνομα της υγείας. Από τότε, έχουν ακουστεί πολλά γι'αυτήν: «υγεία» είναι ο μπάτσος με το θερμόμετρο στο χέρι, είναι τα κουσούρια που μας άφησε η καραντίνα, είναι η ζωή μέσα από οθόνες, είναι τα νοσοκομεία που μοιάζουν όλο και περισσότερο με πτωχοκομεία, είναι η ατομική/κοινωνική ευθύνη, είναι οι τηλεφωνικές γραμμές του εοδυ, είναι το σκανάρισμα, είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και οι υγειονομικές ζώνες. Όλα στο ίδιο καταλήγουν: η «υγεία» και το σύστημά της θα πρέπει να ιδωθούν ως σύμπλεγμα πειθαρχικών μηχανισμών, ως ένας σύγχρονος τρόπος διακυβέρνησης. Έτσι, τα «λεφτά για την υγεία που δεν υπάρχουν» και το σύστημα που «είναι υπό πίεση» - ακόμα και αν έχουν δαπανηθεί αμέτρητα ποσά στις φαρμακοβιομηχανίες και σε νέες τεχνολογίες -, μεταφράζονται στο ότι όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όσες έχουν «κακές συμπεριφορές», θα περισσεύουν και θα πληρώνουν «αντίτιμα υγείας». Και ποιος ξέρει τι άλλο.

Το κράτος δεν είναι μόνο τα χουντικού τύπου διαγγέλματα, αλλά έχει όσα πρόσωπα του αναλογούν: αν η κυβέρνηση, η λεγόμενη δεξιά, εκπροσωπεί τη μία πλευρά των ασταμάτητων προσταγών και της οργανωμένης σύγχυσης, τότε η αντιπολίτευση, η λεγόμενη αριστερά, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Γι'αυτό και οι λαϊκίστικες κραυγές περί «υγείας του λαού» σωπαίνουν όταν μας απολύουν, μας ρίχνουν τα μεροκάματα και μας αρρωσταίνουν με πρόσχημα το καλό μας. Γι'αυτό και θεωρούν ότι αν δεν βγάζεις τον σκασμό και δεν ανανεώνεις τη νομιμοφροσύνη σου κάθε μερικούς μήνες μέσω διαδοχικών εμβολιασμών, είσαι άξιος της μοίρας σου.

Στις αναστολές και τις επερχόμενες απολύσεις των χιλιάδων «ανεμβολίαστων» εργαζόμενων στη βιομηχανία της υγείας - των ίδιων δηλαδή που ανακήρυξαν ως ήρωες πριν δύο χρόνια - βρίσκεται μία κεντρική επιλογή του κράτους και των αφεντικών. Δείχνει, για όσους δεν το είχαν ήδη καταλάβει, ποια είναι η μοίρα που επιφυλάσσουν για όσες από μας δεν πειθαρχούν στις εκάστοτε εντολές. Και τοποθετεί τα «συστήματα υγείας» στην πρώτη γραμμή της επέλασης της καπιταλιστικής κρίσης και αναδιάρθρωσης - εκεί που κανένας στρατός δεν ανέχεται την ανυπακοή.

Να τους κόψουμε τη φόρα!

-αφίσες που τυπώθηκαν σε 3000 αντίτυπα και κολλήθηκαν σε γειτονιές της Αθήνας ως προπαγανδιστικό μέσο για την διαδήλωση της 19ης Μαρτίου-

κάλεσμα : Outsiders

πηγή : https://outsiders.noblogs.org/
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μαρτίου 00h


1 2 3 4 5 6

Ενάντια σε εξαναγκασμούς, πιστοποιήσεις φρονημάτων, επιτήρηση, πρόστιμα, αναστολές και στο κράτος έκτακτης ανάγκης

Φαίνεται πως το αφήγημα της πανδημίας έκανε τον κύκλο του. Και είναι κατανοητό και ανθρώπινο να θέλουμε να το αφήσουμε πίσω μας σαν μια κακή παρένθεση που μας ζόρισε δύο χρόνια αλλά τώρα πάει, πέρασε.

Ας μη γελιόμαστε όμως, η πανδημία δεν ήταν παρά το όχημα για την επιβολή της κατάστασης εξαίρεσης - και αν η τρομοϋστερία καταλαγιάζει, τα πιστοποιητικά και οι συνεχείς έλεγχοι, η επιβολή της γενετικής μηχανικής στα σώματά μας και οι υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις (τεστ, γονιδιακές θεραπείες - «εμβόλια» και προσεχώς «παραδοσιακά» εμβόλια), οι αναστολές, οι απολύσεις και τα πρόστιμα, και οι διαχωρισμοί μεταξύ «προνομιούχων» (σε διαρκή όμως επισφάλεια) και αποκλεισμένων παραμένουν σε ισχύ. Όσο για άλλες τεχνικές, όπως τα lockdown, οι εκκενώσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας και το σύμβολο υπενθύμισης της κατάστασης εξαίρεσης, η μάσκα, θα βγαίνουν από το συρτάρι όποτε χρειάζεται. Κανένα κράτος δεν πρόκειται άλλωστε να παραιτηθεί από τέτοιες τεχνικές ολοκληρωτικής διακυβέρνησης, όταν έχει καταφέρει να τις κατοχυρώσει.

Με άλλα λόγια, την ωμή κρατική βία που βιώσαμε στο πετσί μας δύο χρόνια τώρα, θα την ξαναβρούμε μπροστά μας προκειμένου να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στις ανάγκες της νέας κανονικότητας. Είτε με το ίδιο όχημα (για την καινούργια παραλλαγή covid, για το AIDS, ή για κάποιον εντελώς νέο ιό), είτε με κάποιο νέο: επισιτιστική κρίση, ενεργειακή κρίση, κλιματική κρίση ή βεβαίως πολεμική κρίση. Εξάλλου, ήδη κάποιες από τις τεχνικές που δοκιμάστηκαν πάνω μας αυτά τα δύο χρόνια επιστρατεύονται και στην περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία: προπαγανδιστικό blitzkrieg και μονοκρατορία ειδικών στον δημόσιο λόγο που σαρώνουν τα πάντα, λογοκρισία και αποκλεισμός ολόκληρων ειδησεογραφικών οργανισμών, απόλυτος εχθρός -ορατός αυτήν τη φορά- έναντι του οποίου καλούμαστε να συσπειρωθούμε, ακραία πόλωση και διαχωρισμοί, παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Να μην ξεχάσουμε, να μην εφησυχάσουμε.

κάλεσμα : Λέσχη Ανιδείκευτων

ΠΟΡΕΙΑ

Μοναστηράκι

Σάββατο 19 Μάρτη, 12μμ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87054/


1 2 3 4 5 6

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, Σάββατο 19/03/22 - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ - 12.00

κάλεσμα : ΚΕΔ Avant Garde


1 2 3 4 5 6

Πορεία ταξικής αλληλεγγύης και διεκδίκησης εναντια σε αναστολές/απολύσεις υγειονομικών

κάλεσμα : Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία & την Κλεισούρα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ενάντια σε αναστολές και απολύσεις υγειονομικών και μη

ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης

Την ώρα που το νεοφιλελεύθερο υγιεινιστικό ρευστό απαρτχάιντ και οι νέες διαιρέσεις που αυτό συνεπάγεται εντός της εργατικής τάξης φαίνονται πλέον να παγιώνονται, ο κοινωνικοποιημένος έμμεσος μισθός αποσαθρώνεται ακόμα πιο βίαια, με αιχμή την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.

Όσο κι αν προετοιμάζονταν αρκετά πριν το ξέσπασμα της πανδημίας πλάνα για μειώσεις των κρατικών δαπανών για την υγεία, συγχωνεύσεις τμημάτων νοσοκομείων και δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας, ιδιωτικοποιήσεις και επισφαλειοποίηση των σχέσεων εργασίας μέσω εργολαβιών, οι κρατικοί σχεδιασμοί δεν θα επιταχύνονταν και διευκολύνονταν τόσο πολύ, αν δεν μεσολαβούσε μια γενικευμένη συναίνεση στην κρατική διαχείριση της πανδημίας η οποία ευνόησε την άνευ προηγουμένου καταστολή της προλεταριακής μαχητικότητας.

Στο πλαίσιο αυτών των καπιταλιστικών σχεδιασμών για την αντιμετώπιση της πολυεπίπεδης κρίσης αναπαραγωγής των καπιταλιστικών σχέσεων εν μέσω μιας γενικευμένης αναδιάρθρωσης, ο έμμεσος μισθός της εργατικής τάξης χρησιμοποιείται πλέον σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό ως μέσο άμεσης κεφαλαιακής αξιοποίησης και πειθάρχησης και συμπίεσης των πολύπλευρων κοινωνικών μας αναγκών.

Η υλοποίηση των καπιταλιστικών στόχων περνάει πάνω από την απόλυση στο τέλος Μαρτίου (ή τη διαιώνιση της ομηρίας τους για κάποιους μήνες ακόμα) των 4.700 περίπου εργατ(ρι)ών υγείας που απέμειναν από τους 7.500 που έχουν πεταχτεί εδώ και 7 μήνες σε ολοκληρωτική στέρηση μισθού επειδή επέλεξαν να μην υποκύψουν στο κρατικό πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού. Επιπλέον, η 31η Μαρτίου αναγορεύεται σε ημερομηνία ορόσημο με την απόλυση 8.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, τη σίτιση, την εστίαση και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων προκειμένου αυτές να ιδιωτικοποιηθούν.

Να μην τους αφήσουμε

Αλληλεγγύη σε όλες τις σε αναστολή μισθού και απολυμένες εργαζόμενες στον χώρο της υγείας και σε όλους τους χώρους εργασίας

Όχι στην αναδιάρθρωση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης

Άμεση κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων

Ναι στον αυτοκαθορισμό του σώματος, όχι στην απαλλοτρίωσή του από τους ειδικούς της φαρμακοβιοτεχνολογίας

Να επανακαθορίσουμε την υγεία μας στη βάση των αναγκών μας και όχι στη βάση της «υγείας» της εργασιακής δύναμης

Κοινοί αγώνες υγειονομικών και χρηστών υπηρεσιών υγείας

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΗ, 12:00 , ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

19 Μαρτίου 22- Πορεία ταξικής αλληλεγγύης και διεκδίκησης - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ (noblogs.org)