Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Κάλεσμα στήριξης δίκης Κώστα Κ

Τον Οκτώβρη του 2020 πραγματοποιήθηκε επίθεση αντιφασιστών/στριών στο σπίτι και το αυτοκίνητο του χρυσαυγίτη υποψήφιου δημάρχου Καλλιθέας Τρύφωνα Μπουγά. Κατά την προσφιλή τακτική των φασιστών ο Μπουγάς προχώρησε σε κατάθεση ότι δήθεν αναγνώρισε τον Κώστα Κ, σύντροφο που έχει ξαναστοχοποιηθεί από την ναζιστική συμμορία λόγω της συμμέτοχής του στο αντιφασιστικό κίνημα.

Την Δευτέρα 28 Φλεβάρη δικάζεται ο Κώστας Κ στο κτήριο 2 της Ευελπίδων. Είμαστε δίπλα σε όλους όσους αντιμάχονται τον φασισμό και στοχοποιούνται από κράτος και παρακράτος.

Ζήτω ο Μαχητικός Αντιφασισμός!

Σιδηρά Φάλαγγα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617206/


1 2 3 4 5

Ενάντια στις χρυσαυγίτικες στοχοποιήσεις Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κώστα Κ.

Ενάντια στις χρυσαυγίτικες στοχοποιήσεις-

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ.

Τον Οκτώβρη του 2020 (τις μέρες που ανακοινώθηκε η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής) πραγματοποιήθηκε μια δίκαιη και στοχευμένη επίθεση κατά ενός "επιφανούς" στελέχους της Χ.Α, του Τρύφωνα Μπουγά. Υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας, υποψήφιος δήμαρχος στην Καλλιθέα, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.

Οι μπογιές που πέταξαν στο σπίτι του (Αρχιμήδους 7, Παλιό Φάληρο) και οι σφυριές στο αμάξι του από αντιφασίστες-αντιφασίστριες, ήταν το ελάχιστο που του αναλογούσε Πόσο μάλλον που πρόκειται για κάποιον βαθιά χωμένο και σε άλλες αντικοινωνικές δραστηριότητες όπως η ιδιοκτησία καταστήματος "Αγοράζω Χρυσό" (Θησέως 172, Καλλιθέα) και εταιρείας "security" κινούμενης στα όρια της "προστασίας".

Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι σχεδόν αναμενόμενο. Σε μια γελοιοδέστατη κατάθεση "αναγνωρίζει" τον σύντροφο Κώστα Κ. (και τη μοτοσυκλέτα του) ως συμμετέχοντα στην επίθεση. ( https://athens.indymedia.org/post/1617118/ )

Είναι η ίδια πρακτική των "αναγνωρίσεων" που κατά κόρον έχει χρησιμοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τους χρυσαυγίτες για να στοχοποιούν αγωνιστές του μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος.

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στο κτίριο 2 της Ευελπίδων, θα είμαστε μαζί με τον σύντροφό μας, στήνοντας ένα ακόμα ανάχωμα ενάντια στους φασίστες, στο μακρύ χέρι των αφεντικών και του κράτους τους.

Για τον μαχητικό αντιφασισμό

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων αγωνιστών-στριών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617220/


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ.

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, 9πμ, θα βρεθούμε στο κτίριο 2 της Ευελπίδων όπου ο σύντροφός μας Κώστας Κ θα δικαστεί για επίθεση στο σπίτι (Αρχιμήδους 7, Π. Φάληρο) και το αυτοκίνητο του χρυσαυγίτη δημοτικού σύμβουλου Καλλιθέας, Τρύφωνα Μπουγά.

Και αυτή η δίκη θα αποτελέσει μια μάχη στην οποία δεν θα χαριστούμε στα τσιράκια των αφεντικών, στο μακρύ χέρι των βρώμικων δουλειών του κράτους του κεφάλαιου, στους φασίστες.

ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ… ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

κάλεσμα : Αντιφασιστικό Δίκτυο στα Νότια

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86832/


1 2 3 4 5

Καλλιθεα, πoλη αντιφασιστική

Η αντίσταση κατά του φασισμού έχει βαθιές ρίζες στην Καλλιθέα. Στους δρόμους της δόθηκαν ιστορικές μάχες από τον ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές και τους συνεργάτες τους. Κορυφαία η «μάχη της Καλλιθέας» στις 24 Ιουνίου του '44 και το «ολοκαύτωμα της οδού Μπιζανίου», όταν δέκα παλικάρια της ΕΠΟΝ πολεμούσαν για πέντε ώρες με ένα τάγμα σχεδόν από ναζί και ταγματασφαλίτες και αυτοκτόνησαν ομαδικά όταν σώθηκαν τα πυρομαχικά τους. Στην Καλλιθέα είχαν την έδρα τους η αντιστασιακή οργάνωση ΠΕΑΝ και το παράνομο τυπογραφείο του ΕΑΜ.

Εκεί γράφτηκε τον Αύγουστο του '44 ένα από τα πιο αιματηρά κεφάλαια της Εθνικής Αντίστασης, με το μπλόκο της Καλλιθέας και την πυρπόληση της προσφυγικής γειτονιάς των Παλαιών Σφαγείων. Σε μια περιοχή με τέτοια βαριά ιστορία, με ισχυρές ακόμα κοινωνικές αντιστάσεις, δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι μπορεί να βρει έδαφος το ναζιστικό δηλητήριο των πολιτικών απογόνων του δωσιλογισμού.

Ο χρυσαυγίτης ενεχυροδανειστής Τρύφωνας Μπουγά

Ο ίδιος δηλώνει «συλλέκτης και εκτιμητής έργων τέχνης». Το σίγουρο είναι ότι στο κατάστημά του επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου (πρώην Θησέως), το οποίο διαφημίζει με το σλόγκαν «δίνεις τα χρυσά και παίρνεις μετρητά», δεν εκτιμά μόνο έργα τέχνης αλλά και «ρολόγια, κοσμήματα, λίρες, χρυσαφικά, ρόλεξ, Patek Phillipe».

Πρώην επιχειρηματίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στην Καλλιθέα και στην Αμφιθέα (ρεμπετάδικο, ταβέρνα, νυχτερινό κέντρο), εμφανίζεται επίσης ως συνδιαχειριστής ιστοσελίδας που εμπορεύεται είδη μυστικής παρακολούθησης (κοριούς, καταγραφείς πληκτρολόγησης, κρυφές κάμερες κ.λπ.), με την επωνυμία spy727.gr και ίδιο τηλέφωνο με το ενεχυροδανειστήριο.

Την περίοδο του 2012, πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι που παρέχει, με το αζημίωτο, προστασία σε «συνταξιούχους που θέλουν να σηκώσουν τη σύνταξή τους αλλά φοβούνται την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών».

Το 2015 κατεβαίνει υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις βουλευτικές εκλογές και με την «Ελληνική Αυγή» στο Φάληρο στις δημοτικές εκλογές - όπου και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.

Στις αρχές του 2018 πρωτοστάτησε στις σκοταδιστικές διαμαρτυρίες για το κόκκινο γλυπτό «Phylax», στο Φάληρο, το οποίο τελικά βανδαλίστηκε. Δημότες της Καλλιθέας εκτιμούν ότι η μεταγραφή του Μπουγά ως επικεφαλής του χρυσαυγίτικου συνδυασμού στον δήμο τους έγινε με εντολή Μιχαλολιάκου.

Η προεκλογική του εκστρατεία, με το σύνθημα «Καλλιθέα Καθαρή και Ελληνική», έχει ξενοφοβικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, ενώ δίνει ρέστα στη ρουσφετολογία μόνο για... ομογενείς: «Η δημοτική μας παράταξη προτίθεται να εξασφαλίσει μέσω της Υπηρεσίας Καθαριότητας-Περιβάλλον θέσεις εργασίας σε 600 αδέρφια μας παλιννοστούντες Πόντιους ομογενείς και ομογενείς που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια, πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων».

Σχετικά με την επίθεση στο σπίτι του χρυσαυγίτη Τρ. Μπουγά

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/10 πραγματοποιείται επίθεση στο σπίτι του Τρύφωνα Μπουγά στο Π.Φάληρο, επικεφαλή της Ελληνικής Αυγής (την δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής) στην Καλλιθέα. Στην ευρύτερη περιοχή συλλαμβάνεται ο σύντροφος Κώστας Κ. και κατόπιν πραγματοποιείται έρευνα στην οικία του. Η κατηγορία που του προσάπτεται είναι "φθορές κατά συναυτουργία" για μπογιές που ρίχτηκαν στο σπίτι και για το σπάσιμο του προσωπικού οχήματος του φασίστα.

Ακολουθώντας το συνηθισμένο χρυσαυγίτικο μοντέλο της κατάδοσης και ρουφιανίας, o φασίστας Τρύφωνα Μπουγά έσπευσε να δώσει μια βλακώδη κατάθεση όλο αντιφάσεις όπου αναγνωρίζει τον σύντροφο ότι ήταν στην ενέργεια.

Ο σύντροφος Κώστας Κ. περνάει 28-2, κτίριο 2 της Ευελπίδων.

Θα βρισκόμαστε στο πλευρό του μην αφήνοντας τους κατηγορούμενους στην κοινωνική συνείδηση φασίστες, να μετατραπούν σε κατήγορους οποιουδήποτε ανθρώπου του αγώνα.

Σε αυτόν τον τόπο της προσφυγιάς, της κατοχής, των μαζικών εκτελέσεων από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες και των βασανιστηρίων των χουντικών της ΕΣΑ, ο φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον. Είναι ιστορικό χρέος της πολυεθνικής εργατικής τάξης, των νέων, του λαού, να μην αφεθεί ούτε σπιθαμή χώρου για την παρουσία οποιοδήποτε ακροδεξιού νεοναζί στους δρόμους και στις ζωές μας, αλλά και να τσακιστεί η ρατσιστική κρατική πολιτική που εφαρμόζεται στα σύνορα και στις πόλεις.

Η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕIΝΑI ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΌΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ.

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617235/


1 2 3 4 5

Κτίριο 2, Ευελπίδων, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 9 πμ

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, 9πμ, θα βρεθούμε στο κτίριο 2 της Ευελπίδων όπου ο σύντροφός μας Κώστας Κ θα δικαστεί για επίθεση στο σπίτι (Αρχιμήδους 7, Π. Φάληρο) και το αυτοκίνητο του γυρολόγου της ακροδεξιάς "πολυκατοικίας", Τρύφωνα Μπουγά.

https://www.youtube.com/watch?v=F2bAC6IvXPo

https://athens.indymedia.org/post/1617118/

Του φασίστα σαλτιμπάγκου που διένυσε όλη τη διαδρομή από τη Ν.Δ. στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, από εκεί στη Χ.Α., για να καταλήξει στους Έλληνες ΓΤΠ του Κασιδιάρη, διακηρύσσοντας: "Κόμματα αλλάζουμε. Ιδέες ποτέ".

Χέρι χέρι με τη ναζιστική "στράτευση" του Μπουγά πηγαίνει και ολόκληρη η αντικοινωνική του πρακτική. Ιδιοκτήτης καταστήματος "Αγοράζω Χρυσό" (Θησέως 172, Καλλιθέα), από αυτά που άνθισαν την περίοδο της "κρίσης" και βίαιης φτωχοποίησης των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, ιδιοκτήτης εταιρείας security και σκυλάδικου, κρίθηκε ως το πλέον κατάλληλο άτομο για να επιχειρήσει η Χ.Α. τη διείσδυση στα αυτοδιοικητικά της Καλλιθέας, ενός δήμου με λαϊκή ταξική σύνθεση. Υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

Με κάθε τρόπο και σε κάθε στιγμή, αντιφασίστες και αντιφασίστριες στάθηκαν ανάχωμα στις φασιστικές μεθοδεύσεις, δείχνοντας στους φασίστες ότι γι' αυτούς δεν υπάρχει χώρος στις γειτονιές μας.

Ο σύντροφός μας θα δικαστεί στις 28 Φεβρουαρίου με μοναδικό σε βάρος του στοιχείο μια υποτιθέμενη "αναγνώριση" από τον Μπουγά.

Και αυτή η δίκη θα αποτελέσει μια μάχη στην οποία δεν θα χαριστούμε στα τσιράκια των αφεντικών, στο μακρύ χέρι των βρώμικων δουλειών του κράτους του κεφάλαιου, στους φασίστες.

ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ… ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

κάλεσμα : Συντρόφισσες / σύντροφοι από τα Νότια

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617229/