Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση: Η ΛΑΡΚΟ δεν χαρίζεται – δεν ξεπουλιέται!

Η ΛΑΡΚΟ δεν χαρίζεται - δεν ξεπουλιέται! Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 26/02 12.00 Σύνταγμα

Η ΛΑΡΚΟ δεν χαρίζεται - δεν ξεπουλιέται!

Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 26/02 12.00 Σύνταγμα

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα, με εκτιμώμενη αξία κοιτασμάτων 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που καλύπτει το 6% της ζήτησης της ευρωπαϊκής αγοράς στην οποία εργάζονται 1300 εργαζόμενοι που ζουν στην περιοχή με τις οικογένειές τους.

Αυτή την εταιρία, οι διορισμένες διοικήσεις από τις κυβερνήσεις κατάφεραν να την οδηγήσουν στο χείλος του γκρεμού, με την μακρόχρονη κακοδιαχείριση (προπωλήσεις παραγωγής κ.α.), κάνοντας λόγο για βιωσιμότητα μόλις ενός μήνα! Είναι εξόφθαλμο ότι πρόκειται για ένα μεθοδευμένο σχέδιο ώστε να δοθεί στους διάφορους «σωτήρες» ιδιώτες αντί πινακίου φακής, απαλλαγμένη από τα χρέη της αλλά και με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο. Έτσι, μετά τη νομοθετική τακτοποίηση με μια ρύθμιση όλων των αυθαίρετων κατασκευών της ΛΑΡΚΟ που έχουν γίνει στο πέρασμα 60 χρόνων, πλέον οι «μνηστήρες» ζητούν να προβλεφθεί πως θα απαλλαγούν από οποιοδήποτε χρέος και ζημιά του παρελθόντος.

Ενώ, όλο και πιο πιθανό γίνεται και το ενδεχόμενο της πτώχευσης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι γνωστοί επιχειρηματίες/ ιδιώτες σαν τα όρνεα ορμούν πάνω στα περιουσιακά στοιχεία της Λάρκο. Επιπλέων, το Δημόσιο θα επωμιστεί τα τεράστια χρέη (οφειλές και πρόστιμα) και οι εργαζόμενοι θα πεταχτούν στον δρόμο, ακόμα και κυριολεκτικά καθώς πολλοί από αυτούς μένουν στους οικισμούς της εταιρίας στην Λάρυμνα, λαμβάνοντας μόνο κάποιες μικρές αποζημιώσεις.

Είναι χρέος όλων μας να σταματήσουμε αυτό το νέο έγκλημα που πάνε να πραγματοποιήσουν κυβέρνηση και μεγαλοκαρχαρίες. Η άθλια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρίζει κάθε πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του κράτους, κάνοντας όλο και πιο δύσκολο ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας. Είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, η βιωσιμότητα της, ο εκσυγχρονισμός και η παραπέρα καθετοποίηση της παραγωγής σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες και ειδικευμένες προτάσεις των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν τα αποθέματα νικελίου και κοβαλτίου που έχει η χωρά μας και καλύπτουν το 90% του συνόλου της ΕΕ, αλλά και η τεχνογνωσία του εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στην πυρομεταλλουργική αξιοποίηση, στα επιτυχημένα πειράματα παραγωγικής εμβέλειας, καθαρού νικελίου, κοβαλτίου και ανοξείδωτου χάλυβα, καθώς και την αξιοποίηση των υποπροϊόντων τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δείχνουν τον δρόμο του αγώνα, ενάντια στα σχέδια τους. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο πλευρό τους ώστε να διώξουμε μια και καλή την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλους όσους μας σπρώχνουν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

  • Καμία απόλυση - έξωση εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ
  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  • Διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ - Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/16262


1 2 3

Όλοι και όλες στο Πανεργατικό συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα

Η δομική κρίση του συστήματος που επιταχύνθηκε με την πανδημία του Covid-19 έχει σαν αποτέλεσμα να διεξάγεται μια σκληρή επίθεση απέναντι στις συνδικαλιστικές-εργατικές -λαϊκές ελευθερίες,απέναντι σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη συμπυκνώνει την ανώτερη μορφή αυτής της επίθεσης διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη,τον λαό και την νεολαία.

Σε συνδυασμό με την συνολική επίθεση απέναντι στην υγεία του εργαζόμενου λαού και στον μισθό μέσα από την τεράστια ακρίβεια, οδηγεί την εργατική τάξη,τον λαό και την νεολαία με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση.

Ο νικηφόρος αγώνας της E-food και των λιμενεργατών της Cosco,ο εργατικός αγώνας που αναπτύσσεται στην Larco για να μην ξεσπιτωθούν οι εργάτες και οι οικογένειες τους και για να παραμείνει ανοιχτή ,ο μαχητικός ταξικός αγώνας των εργατών του εργοστασίου της Energean στην Καβάλα αποδεικνύουν πως η οργανωμένη και ενωμένη εργατιά μπορεί και πρέπει να γίνει εφιάλτης του συστήματος.

Αποτελεί αναγκαιότητα να συγκροτηθεί παλλαϊκό-πανεργατικό κίνημα που να αγωνιστεί για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και της αξιοπρέπειας του λαού, για μισθούς στο ύψος των αναγκών μας.

Αποτελεί αναγκαιότητα το σύνολο των δυνάμεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος, σωματεία,συνδικάτα,φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες γειτονιάς να συγκροτηθούν σε πανεργατική-παλλαϊκή κατεύθυνση για να ανατραπεί το αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στις 12:00 στο Σύνταγμα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3

Ανακοίνωση / κάλεσμα στην συγκέντρωση 26/2 στο Συνταγμα 12:00

Στις 26 Φλεβάρη σωματεία, οργανώσεις και μαζικοί φορείς με μπροστάρηδες τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, της COSCO και της Καβάλα Oil, καλούν σε συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Συντάγματος, για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς και της υγείας του λαού.

Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια πανδημίας 2 χρόνια δολοφονικής διαχείρισης από το αστικό κράτος, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 25.000. Η μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου και η εγκληματική άρνηση ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες συνάνθρωποι μας να στοιβάζονται δια σωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται και οι υγειονομικοί να δουλεύουν εξαντλητικές ώρες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Με τον τρόπο αυτό σπρώχνουν το λαό και την εργατική τάξη στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα να δώσει από το υστέρημα του για να πραγματοποιήσει τεστ και ότι άλλο προκύψει. Αυτό οφείλεται στην πολιτική την ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού σαν κόστος.

Παράλληλα η ΝΔ μέσα στην πανδημία κλιμάκωσε τον πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα που ο λαός έχει κερδίσει με αγώνα και αίμα. Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρα, με πρωτοφανείς διατάξεις για την κατάργηση του 8ωρου, για την επιβολή 10ωρης εργασίας, για την αύξηση και υποτίμηση των υπερωριών, για την επέκταση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας, για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, για την αφαίρεση του δικαιώματος στην απεργία και την δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Την ίδια στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης λόγω της ενεργειακής κρίσης, βλέποντας έτσι το εισόδημα μας να συρρικνώνεται και να μην φτάνει ούτε το πρώτο 10ημερο του μήνα. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει από τα 11 δις του Ταμείου ανάκαμψης, ένα πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους για να ταΐσει το αδηφάγο σύστημα που τους συντηρεί.

Καλούμε λοιπόν και εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις, τον λαό, την εργατική τάξη και την νεολαία στις 26 Φλεβάρη 12:00 η ώρα στην πλατεία Συντάγματος, να βάλουμε τα δικά μας συμφέροντα, ενάντια στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του, που θέλουν να θυσιάσουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους

-ΔΗΜΌΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

-ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, COSCO, ΚΑΒΑΛΑ OIL.

-ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

-ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617214/