Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 στις 19.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιπολεμική Διαδήλωση

Μαζικό αντιπολεμικό κίνημα τώρα! Αντιπολεμική Διαδήλωση, Τρίτη 1/3

Η απειλή του Πολέμου χτυπάει την πόρτα όλων των λαών

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ!

Όλοι στην Αντιπολεμική Διαδήλωση: Τρίτη 1/3, 19:00, Προπύλαια - Βουλή

-

Οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου, ιδιαίτερα της Ευρώπης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ακούγοντας με τρόμο τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ξανά στην περιοχή μας, προμηνύοντας νέες καταστροφές και δεινά για την ανθρωπότητα.

Η μεγάλης κλίμακας ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έρχεται ως απάντηση στην συνεχή περικύκλωση των ΝΑΤΟϊκών, που εδώ και χρόνια επιδιώκουν τον στραγγαλισμό της Ρωσίας. Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014, όπου έδρασαν φασιστικές ορδές με ανοιχτή χρηματοδότηση και ενίσχυση των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών, η Ουκρανία μετατράπηκε σε κράτος μαριονέτα των δυτικών ιμπεριαλιστών ενάντια στη Ρωσία, ενώ ο ουκρανικός λαός βυθίστηκε στην φτώχεια και εξαθλίωση. Η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, η ανακήρυξη των «Λαϊκών Δημοκρατιών» σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ έκανε σαφές πως η Ρωσία δεν θα υποχωρούσε άλλο. Έκτοτε, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, μέσα από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, καλλιεργούν την αντι-ρωσική υστερία, εξοπλίζουν το μισο-φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, ανάβουν έναν διαρκή εμφύλιο πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία, οργανώνουν την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένη «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία.

O Πούτιν, με γελοία αντικομμουνιστικά και αντιμπολσεβίκικα συνθήματα, διέταξε την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας, που εγκαινιάζει μια νέα ιστορική περίοδο αμφισβήτησης του συσχετισμού των δυνάμεων στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Η ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ-ΕΕ στο Αφγανιστάν, η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει ιδιαίτερα έντονα στις χώρες των δυτικών ιμπεριαλιστών, η μετατόπιση των συσχετισμών σε βάρος τους (άνοδος Κίνας, ήττες τους σε Λ. Αμερική, Μ. Ανατολή κ.ά.), τους σπρώχνουν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να αντιστρέψουν την υποβάθμισή τους. Η κατάσταση αυτή βάζει τους λαούς όλου του κόσμου μπροστά σε νέους τρομακτικούς κινδύνους, φέρνοντας όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας.

Η φιλοπόλεμη πολιτική της ΝΔ, που τάσσεται πλήρως με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, απειλεί με νέα κατάρρευση το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και της νεολαίας. Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.), βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Ενώ η ακρίβεια έχει ήδη γονατίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την πλήρη ενεργειακή εξάρτηση από το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ! Ακόμη, είναι βέβαιο ότι στο όνομα των «εθνικών κινδύνων» θα προσπαθήσει να σκληρύνει την αντεργατική επίθεσή της και την καταστολή, την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών, το κράτος έκτακτης ανάγκης και αστυνομοκρατίας.

Με την κατάσταση να κλιμακώνεται, καλούμαστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε ξανά τον λογαριασμό, ματώνοντας για εξοπλιστικές δαπάνες ή πολεμώντας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Είναι καθήκον και ανάγκη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια, πριν να είναι πολύ αργά. Δεν πρέπει να ταχθούμε στην πλευρά καμιάς από τις αντιδραστικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, που ανήκουν στο στρατόπεδο της «Δύσης», να διατρανώσουμε ότι δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ούτε της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που σπέρνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και θάνατο! Ενωτικά και μαχητικά, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχοί να οργανώσουμε ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Με απεργίες και διαδηλώσεις, με αντιπολεμικές επιτροπές και συνελεύσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή, να ανατρέψουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ. Να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή στις πολεμικές συρράξεις των ιμπεριαλιστών! Αυτός ο αγώνας, μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είναι η καλύτερη εγγύηση ενάντια στην φρίκη του πολέμου. Θα είναι η πιο μεγάλη συμβολή στον αγώνα όλων των λαών που απειλούνται και δοκιμάζονται από τον πόλεμο.

Όχι στους Ανταγωνισμούς. Πόλεμο στον Πόλεμο των Ιμπεριαλιστών, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.

Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ. Όχι στα Πυρηνικά. Καμιά συμμετοχή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Όχι στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.

Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη. Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων - Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων.

πηγή : https://www.okde.gr/archives/16241


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στον απόηχο της πανδημίας και μπροστά σε νέα οικονομική ύφεση, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφή τη προτεραιότητα της για πολεμική προετοιμασία έναντι των κοινωνικών αναγκών. Δεν αρκούν τα αντιαρματικά όπλα, οι τορπίλες βαρέως τύπου και οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι. Δεν αρκεί η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ. Δεν αρκεί η κούρσα εξοπλισμών και τα δις που πετιούνται για rafallικές φιέστες. Δεν αρκεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, που καταδεικνύει ότι το κεφάλαιο και η ελληνική αστική τάξη έχουν ανάγκη και από έμψυχο δυναμικό και επιθυμούν η νεολαία να παίξει αυτό το ρόλο. Τώρα με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, φτάσαμε στο απόγειο της πολεμολαγνείας και του τυχοδιωκτισμού!

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει χάσει ευκαιρία να επιδοθεί σε λεονταρισμούς και απερίσκεπτες δηλώσεις προθέσεων. Ο πρωθυπουργός, με συνεχόμενες δηλώσεις και tweets, καλεί σε διευρυμένη ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στον πόλεμο, επιδεικνύοντας ότι η πολιτική του αντίληψη εξαντλείται σε αναπαραγωγή των πιο ακραίων θέσεων - θέσεων που εντείνουν τη πιθανότητα πολέμου.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των εκάστοτε ακροδεξιών συμπαραστατών τους, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει απειλήσει η Ρωσία.

Σήμερα Κυριακή 27/2, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει την εμπλοκή της χώρας στον εξελισσόμενο πόλεμο. Ανάλογες κινήσεις πραγματοποιούνται από διάφορες αστικές κυβερνήσεις, δημιουργώντας όρους και συνθήκες αύξησης της πολεμικής έντασης.

Είναι προφανές ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης επιφυλάσσουν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς. Το συμφέρον του ελληνικού λαού και κάθε λαού είναι στη δική του πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι στη πρόσδεση στο εκάστοτε πολεμικό άρμα.

Ξεκάθαρα, μαζικά και δυναμικά καλούμαστε να επιβάλλουμε το βασικότερο λαϊκό αίτημα:

Να σταματήσουμε ΑΜΕΣΑ κάθε εμπλοκή.

Καμία συμμετοχή, καμία στρατιωτική συνδρομή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Nα κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια κανενός.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΡΤΗ, 19.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πηγή : https://synantisi.org/kamia-emploki-kamia-sym…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κλιμακώνει ραγδαία τη σύγκρουση ανάμεσα στον Ευρωατλαντικό και τον Ρωσικό Ιμπεριαλισμό, διαμορφώνοντας σκηνικό γενικευμένου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Ως πόλεμος για την κατάκτηση αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και σφαιρών επιρροής, ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία είναι άδικος και από τις δύο πλευρές και καμιά έκβαση του δεν μπορεί να εκπληρώσει το δίκιο κανενός λαού.

Από τη μια, το καθεστώς του Κιέβου αποτελεί το οπλισμένο χέρι του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στον ανταγωνισμό του με τη Ρωσία και στην προσπάθεια περικύκλωσής της. Στην ουσία γι αυτόν ακριβώς το σκοπό συγκροτήθηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ το 2014, με το φασιστικό πραξικόπημα του Μαϊντάν, και μια τέτοια πολιτική υλοποίησε τα επόμενα χρόνια προχωρώντας σε μαζικές εκκαθαρίσεις ρωσόφωνων πληθυσμών στην Α. Ουκρανία και επιχειρώντας να μπει στο ΝΑΤΟ. Και από την άλλη η Ρωσία, μια αδυσώπητη ιμπεριαλιστική μηχανή, που φιλοδοξεί εισβάλλοντας στην Ουκρανία να γίνει αυτό που ήταν ο ιστορικός της πρόγονος, η Τσαρική Ρωσία: παγκόσμια υπερδύναμη και μια απέραντη φυλακή των λαών.

Οι λαοί της Ουκρανίας δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Όπως η ιστορία της ταξικής πάλης έχει - συχνά με πολύ οδυνηρό τρόπο- καταδείξει, και το παράδειγμα της Ουκρανίας το επιβεβαιώνει απόλυτα, η πρόσδεση στο άρμα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλισμού, το μόνο που μπορεί να φέρει για τους λαούς είναι πολέμους και καταστροφές. Παρά τις τρομακτικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι λαοί της Ουκρανίας, μοναδικός όρος για να αντισταθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους απέναντι στη μέγγενη του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των εθνικισμών που απειλούν να τους συνθλίψουν, είναι η αυτοτελής διεθνιστική, πολιτική και ταξική οργάνωση και πάλη.

Κι αν δεν θέλουμε -την ώρα που οι βόμβες και οι πύραυλοι πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές-κάτι τέτοιο να ακούγεται εκ μέρους μας σαν ευχολόγιο ή σαν μια ανέξοδη ρητορεία, άλλος δρόμος από την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας και την δυναμική αντιπολεμική κινητοποίηση δεν υπάρχει. Ειδικά για τους λαούς και τα κινήματα των χωρών που λαμβανουν ενεργό ρόλο στη σύγκρουση στην Ουκρανία κάτι τέτοιο αποτελεί ηθικό και πολιτικό χρέος.

Για το εγχώριο ανταγωνιστικό κίνημα, αυτό πρακτικά σημαίνει σύγκρουση με τις βασικές στρατηγικές της ελληνικής αστικής τάξης και του κράτους της, με τις στρατηγικές εκείνες δηλαδή που εμπλέκουν ενεργά την Ελλάδα στον πόλεμο και απειλούν ταυτόχρονα να μετατρέψουν την εργατική τάξη και το λαό της σε κρέας για τα κανόνια των διασταυρούμενων πυρών των ιμπεριαλιστών.

Σύγκρουση με την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την μετατροπή τη χώρας σε μια απέραντη αμερικανονατϊκή βάση και κόμβο μεταφοράς ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, με τις μπίζνες που στήνει το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο για την μεταφορά αμερικάνικου υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Σύγκρουση με την συμμετοχή στους πολεμοκάπηλους άξονες με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Σαχέλ, στην αποστολή πολεμικού υλικού ή και δυνάμεων στην Ουκρανία όπως ήδη έχει συμβεί στην Σαουδική Αραβία.

Το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που πρέπει να ακουστεί πάνδημα στη χώρα συνδέεται οργανικά με αυτές τις στοχεύσεις και μαζί οριοθετούν στην παρούσα στιγμή τα αντίπαλα ταξικά μέτωπα και τις αντίπαλες ταξικά στρατηγικές: από τη μια το μέτωπο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, το μέτωπο της ζωής, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της προόδου και από την άλλη το μέτωπο του ελληνικού κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το μέτωπο του πολέμου, της φτώχειας, της καταστολής, της φασιστικοποίησης, της πολιτιστικής και αξιακής παρακμής.

Αυτή η ιστορικού χαρακτήρα αντίθεση για την ελληνική κοινωνία θέτει σήμερα πιο εμφατικά από ποτέ την ανάγκη επαναστατικής υπέρβασης της.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 1ης ΜΑΡΤΙΟΥ:

ΑΘΗΝΑ 19.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19.00 ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Ταξική Αντεπίθεση, ομάδα αναρχικών & κομμουνιστ(ρι)ών

φωτογραφία : 23 Ιούλη 1990, από τις πολύωρες αντιΝΑΤΟικές συγκρούσεις του λαού των Χανίων με τους μπάτσους


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα σε αντι ιμπεριαλιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση-διαδήλωση [Τρίτη 1 Μάρτη 19:00 Προπύλαια]

Η ανοιχτή πολιτική-στρατιωτική υποστήριξη μέσα από την αποστολή πολεμικού υλικού του αποικιοκρατικού-φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση από την εισβολή του ρώσικου ιμπεριαλιστικού κράτους στην Ουκρανία-η οποία πραγματοποιείται για τα αυτοτελή οικονομικά-πολιτικά του συμφέροντα.

Αυτή η έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης κατ εντολήν της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού πρέπει να αποτελεί αιτία πολέμου για το αντι ιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό- αντιπολεμικό-ταξικό-λαϊκό κίνημα του τόπου μας.

Οφείλουμε να συγκροτήσουμε αντι ιμπεριαλιστικό- αντιπολεμικό και αντιφασιστικό κίνημα σε κατεύθυνση άμεσης αμφισβήτησης της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο.

Να συγκροτήσουμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία στη κατεύθυνση να τσακιστεί η αμερικανόδουλη κυβέρνηση που ταϊζει με όπλα τους ναζί του Κιέβου και η ιμπεριαλιστική εξάρτηση από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε αντι ιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση την Τρίτη 1 Μάρτη στις 19:00 στα Προπύλαια.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, μαζικά, πλατιά, οργανωμένα, δυναμικά να απαιτήσουμε καμία συμμετοχή του ελληνικού κράτους στο Πόλεμο, άμεση αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, να υποχωρήσει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός από την επιδίωξή του για ένταξη της Δυτικής Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και να σταματήσει ο πόλεμος, να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις από τον τόπο μας.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ

ΤΟΥ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ - ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Φεβρουαρίου 19h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ειρήνη τώρα στην Ουκρανία - Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Να σταματήσει η ρωσική εισβολή - Όχι στον νέο Ψυχρό Πόλεμο -Καμία ελληνική εμπλοκή - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί αιματοχυσία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Σαν έτοιμοι από καιρό οι ισχυροί του κόσμου οδηγούν την ανθρωπότητα σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Ακόμα κι ο εφιάλτης της πυρηνικής απειλής επιστρέφει.

Αυτές τι κρίσιμες ώρες στο αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός συμπυκνώνονται το πρόταγμα της ανθρωπιας, η επιθυμία για δικαιοσύνη και η αγωνία για την επιβίωση του πολιτισμού. Ειρήνη τώρα στην Ουκρανία, ειρήνη τώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Πρόκειται για ιμπεριαλιστική επιδρομή που καταπατά βάναυσα όχι μόνο τα δικαιώματα του ουκρανικού λαού, αλλά κάθε έννοια δικαίου. Το ζήτημα του Πούτιν είναι το ρωσικό Imperium, όχι τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων.

Την ίδια στιγμή είναι πρόκληση να παρουσιάζονται η Δύση και το ΝΑΤΟ ως δύναμη υπεράσπισης της διεθνούς νομιμότητας. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου για να ξεχάσουμε τις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Αφγανιστάν, αλλά και τον τρόπο που η επέκταση του ΝΑΤΟ οδήγησε στην κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Στον επιχειρούμενο νέο Ψυχρό Πόλεμο, εμείς δεν διαλέγουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Για την ακρίβεια, τοποθετούμαστε στο στρατόπεδο της ύφεσης και της ειρήνης. Ο μιλιταρισμός, η αύξηση των πολεμικών δαπανών και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης δεν θα φέρουν επίλυση της κρίσης, αλλά όξυνσή της με απρόβλεπτες συνέπειες. Όποιος θέλει την ειρήνη δεν μπορεί να υποδαυλίζει τον πόλεμο. Από αυτή τη σκοπιά, απορρίπτουμε την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον ελληνικό λαό, χωρίς να προσφέρει τίποτα στην ειρήνευση στην Ουκρανία. Μια Ελλάδα, χώρα της ειρήνης με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση θα μπορούσε να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. Αυτοί τη στιγμή περισσεύουν οι πρόθυμοι του πολέμου. Οι υπερασπιστές της ειρήνης λείπουν

Tην Τρίτη 1η Μάρτη συμμετέχουμε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, Προπύλαια 7:00 μ.μ.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1563


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα σε αντι ιμπεριαλιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση-διαδήλωση [Τρίτη 1 Μάρτη 19:00 Προπύλαια]

Οι δριμύτατες ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις σαν αποτέλεσμα της δομικής κρίσης του συστήματος που οξύνθηκε ακόμη περισσότερο με την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 δείχνουν πως οδηγούμαστε αργά αλλά σταθερά σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, που θα ομοιάζει του πρώτου ιμπεριαλιστικού-αρπακτικού πολέμου εφόσον απουσιάζει ένα Σοσιαλιστικό Κράτος αντίστοιχου βεληνεκούς με την ΈΣΣΔ αλλά και ένα δυνατό διεθνές εργατικό- λαϊκό κίνημα.

Στιγμές και μηνύματα από την ολομέτωπη πολεμική σύρραξη που προετοιμάζεται από άκρη σε άκρη του πλανήτη είδαμε στην Συρία, στο Αφγανιστάν και στην Ουκρανία.

Οι ήττες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και στα δύο πρώτα μέτωπα θέτουν σε αμφισβήτηση την παγκόσμια ηγεμονία του, τον μετατρέπουν σε μια εξαγριωμένη τίγρη για να διατηρήσει την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία του.

Ο πόλεμος στο τρίτο μέτωπο της Ουκρανίας δεν ξεκίνησε στις 24 Φλεβάρη του 2022.

Ξεκίνησε πριν 8 χρόνια με την ανατροπή της κυβέρνησης του Γιανούκοβιτς και την αντικατάστασή της από μια φασιστική κυβέρνηση- άμεσα στηριζόμενη οικονομικά, υλικά, στρατιωτικά από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Αμερικάνοι, Γάλλοι, Βρετανοί, Γερμανοί ιμπεριαλιστές πόνταραν τα λεφτά τους στο άλογο του φασισμού για να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση μαριονέτα και να εξοπλίσουν νεοναζιστικά τάγματα με την σημαία του Μπαντέρα ώστε να περικυκλώσουν το ρώσικο ιμπεριαλιστικό κράτος στην «αυλή» του και συγκεκριμένα στο στρατηγικό του βάθος, την Ουκρανία.

Οι νεοναζί εξοπλισμένοι και με πλήρη πολιτική κάλυψη προχώρησαν σε πραγματική γενοκτονία απέναντι σε κομμουνιστές-εργάτες-αντιφασίστες, έκαψαν το σπίτι των Συνδικάτων, ποινικοποίησαν την ρώσικη γλώσσα, προχώρησαν σε φρικιαστικά εγκλήματα απέναντι στην ανθρωπότητα.

Η ιμπεριαλιστική- αποικοκρατική- κρατική και νεοναζιστική βία του καθεστώτος της Δυτικής Ουκρανίας και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού βρήκε απέναντι του την πρώτη αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική εξέγερση του 21ου αιώνα.

Απέναντι σε αυτή την τετραπλή θηριωδία λαϊκές πολιτοφυλακές με την συμμετοχή κομμουνιστών- αντιφασιστών- εργατών-νεολαίων-εθνικιστών αλλά και την εμφανή επιρροή του ρώσικου ιμπεριαλιστικού παράγοντα αντικατέστησαν την κριτική στα όπλα με την κριτική των όπλων και συγκρότησαν τις δικές τους κρατικές οντότητες, τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ.

Ο μονόπλευρος πόλεμος του Δυτικού Ουκρανικού Κράτους με την ανοιχτή υποστήριξη του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού αμφισβήτησε κάθε συνθήκη ειρήνης, κάθε συμφωνία κατάπαυσης πυρός, κάθε λύση που επιδιώχθηκε ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ευρώπη και Ρωσία.

Αυτός ο οκταετής πόλεμος από την πλευρά του Ουκρανικού φασιστικού κράτους-ανδρείκελου και της ξεπουλημένης στον δυτικό ιμπεριαλισμό αστικής του τάξης ήταν από όλες τις απόψεις ένας άδικος πόλεμος και η ένοπλη αντίσταση των λαών της Ανατολικής Ουκρανίας υπήρξε δίκαιη.

Η ρώσικη επέμβαση υπηρετεί τα μονοπωλιακά και γεωπολιτικά σχέδια της ρωσικής καπιταλιστικής άρχουσας τάξης και μετατρέπει τον πόλεμο σε ιμπεριαλιστικό.

Από την μία μεριά μια κυβέρνηση μαριονέτα και νεοναζιστικές παραστρατιωτικές-παρακρατικές ομάδες που υπερεξοπλίζονται από τον Δυτικό Κόσμο και χρησιμοποιούν αμάχους για ασπίδα με ολοκληρωτική κάλυψη από την Δυτική- Ιμπεριαλιστική Προπαγάνδα και από την άλλη μεριά ο ρώσικος στρατός που πραγματοποιεί ιμπεριαλιστική επέμβαση σε συντονισμό με τις Λαϊκές Πολιτοφυλακές του Ντονπάς και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ.

Οι Λαϊκές Δημοκρατίες και οι Λαϊκοί Πολιτοφύλακες εκφραστές της ένοπλης αντιφασιστικής θέλησης του λαού έχουν πρόσφατα τα διδάγματα των συμφωνιών του Μινσκ που στραγγάλισαν τον αγώνα τους σε υποχώρηση, γιατί καμία ταξική-λαϊκή απελευθέρωση για μια Ενιαία-Λαοκρατική και τελικά Σοσιαλιστική Ουκρανία δεν θα επέλθει κάτω από καμία ξένη ιμπεριαλιστική σημαία.

Σε αυτόν τον πόλεμο το Ελληνικό Αστικό Κράτος, η αμερικανόδουλη κυβέρνηση του, η εξαρτημένη άρχουσα τάξη του και ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός μας έχουν μετατρέψει ήδη σε συμμέτοχους.

Η αποστολή πολεμικού υλικού, ο καθημερινός βομβαρδισμός μέσα στα σπίτια μας Δυτικής προπαγάνδας, τα καλέσματα για ένοπλη συμμετοχή του λαού μας υπέρ του φασιστικού καθεστώτος της Δυτικής Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ , μας θέτουν καθήκοντα να λειτουργήσουμε με χαρακτηριστικά εσωτερικού εχθρού.

Η συγκρότηση αντι ιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού-αντιφασιστικού κινήματος ανεξάρτητου από την πίεση της Αστικής Δυτικής Προπαγάνδας και της παγκόσμιας πίεσης που επιβάλλει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός με προμετωπίδα τους εμπρηστές του πολέμου Φονιάδες των Λαών Αμερικάνους είναι αναγκαιότητα για το σύνολο του εργαζόμενου λαού.

Καθήκον των επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων, των πραγματικά δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων και αγωνιστών είναι να στρέψουν τα βέλη απέναντι στην εξαρτημένη άρχουσα τάξη του τόπου τους, την κυβέρνηση της και του ιμπεριαλιστικό μπλοκ στο οποίο συμμετέχουν. Αυτό σημαίνει ότι όσον αφόρα την Ελλάδα που είναι προσδεμένη στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού το ελληνικό εργατικό- αντιιμπεριαλιστικό- αντιφασιστικό κίνημα έχει καταρχήν χρέος να στρέψει τα βέλη του απέναντι στον ηγεμονικό ιμπεριαλισμό της εποχής μας - το ΝΑΤΟ - που εδώ και 70 χρόνια βυθίζει στην υποτέλεια, στην καταστροφή και στο θάνατο τους λαούς του κόσμου.

Οι συγκεντρώσεις Ουκρανών και Νεοδημοκρατών που προβάλλονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αποτέλεσμα κρατικού-κυβερνητικού μηχανισμού και συντάσσονται με την πολιτική την φιλοπόλεμη πολιτική της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε αντι ιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση την Τρίτη 1 Μάρτη στις 19:00 στα Προπύλαια.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, μαζικά, πλατιά, οργανωμένα, δυναμικά να απαιτήσουμε καμία συμμετοχή του ελληνικού κράτους στο Πόλεμο, άμεση αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, να υποχωρήσει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός από την επιδίωξή του για ένταξη της Δυτικής Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και να σταματήσει ο πόλεμος, να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις από τον τόπο μας.

Καλούμε σε μαζική στήριξη- συμμετοχή στο μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου».

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ - ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ - ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

28/2/22

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Φεβρουαρίου 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Όχι στον πόλεμο σημαίνει όχι στο κράτος και τον καπιταλισμό, στον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Καμία δικαιολόγηση και υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Διεθνιστική και κοινωνική- ταξική αλληλεγγύη στους λαούς που σύρονται από τα κράτη στη σφαγή

Ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τους σχεδιασμούς τους, καμία ανοχή σε οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Διαδήλωση: Τρίτη 1 Μάρτη, 19.00, Προπύλαια

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μαρτίου 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ !

ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα ενάντια στο αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑΣ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο πολεμικό σφαγείο.

Μετά από τις πετυχημένες πανελλαδικές διαδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ, μετά από τις μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα το διήμερο 25-26 Φλεβάρη ενάντια στο πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία, το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να διαδηλώσει μαζικά την Τρίτη 1 Μάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώνουν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας ήδη έχει κοστίσει εκατοντάδες ζωές στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο λαός της πληρώνει ακριβά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και την πρόθεση της άρχουσας τάξης της Ουκρανίας μέσω της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου να ενταχθεί πλήρως στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για περικύκλωση-περίσφιξη της Ρωσίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ήδη συρρέουν στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας. Ο κίνδυνος για ευρύτερη ανάφλεξη στην Ευρώπη έρχεται όλο και πιο κοντά.

Η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ, πέρα από τη μετατροπή της χώρας μας σε βάση εξόρμησης των αμερικανονατοϊκών φονιάδων, σπεύδει να στείλει πολεμικό εξοπλισμό στο Κίεβο, μπλέκοντας ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, και εκθέτοντας το λαό σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογηθεί προς επικύρωση απ' τη Βουλή η νέα Συμφωνία για τις Αμερικανικές Βάσεις.

Ο λαός μας καλείται να βάλει τη δική του σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις. Να βροντοφωνάξει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Να καταδικάσει πλατιά και μαζικά τα αντιδραστικά ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑΣ. Να συμβάλει στο δυνάμωμα του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και παγκόσμια. Να ενώσει τη φωνή του με τις φωνές των λαών που ήδη έχουν ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις.

- ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/02/1…
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μαρτίου 16h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Μασόβκα: Κάλεσμα στην αντιπολεμική συγκέντρωση Τρίτη 1/3 19:00 στα Προπύλαια.

"Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους

καθώς ο γιος από τη μάνα.

Έχει τα δικά της

απαίσια χαρακτηριστικά."

Φτάνουν λίγα και μόνο λόγια του Μπερτολντ Μπρεχτ να περιγράψουν την φρικαλέοτητα του πολέμου που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες και τις ρίζες του στην άτυπη σύμβαση των λαών σε μια φαινομενική ειρήνη υπό την επιβολή των κρατών του και τους μακροχρόνιους και μη ιμπεριαλιστικούς σκοπούς τους. Ειρήνη που μπορεί να σπάει ανά πάσα στιγμή ανάλογα τα γεωπολιτικά συμφέροντα των μεγάλων παικτών του ιμπεριαλισμού.

Την ίδια στιγμή που τα αφεντικά των Ρώσων και Ουκρανών στέλνουν στρατούς και ταξιαρχίες να μάχονται για τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους κέρδη, άμαχοι άνθρωποι, ολότελα ίδιοι με εμάς ταξικά προσφεύγουν μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους ή πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες των προαναφερθέντων.

Η ιστορία μας έχει δείξει αρκετές φορές τι συνεπάγεται ο πόλεμος. Οι συνέπειες πάντα συμπιέζονται προς τα κάτω.

Με καμία Ρωσία, με καμία Ουκρανία λοιπόν.

Με κανέναν Πουτιν ή Ζελενσκι. Με κανένα κράτος. Με κανέναν πόλεμο για τα δικά τους συμφέροντα.

Μόνο με τα ταξικά μας αδέρφια και τον πόλεμο μας ενάντια στους καταπιεστές μας.

Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

κάλεσμα : Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιπολεμική Πορεία Τρίτη 1/3 στις 19:00, Προπύλαια

-Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
-Δεν τασσόμαστε με κανέναν ιμπεριαλιστή, δεν πολεμάμε για κεφάλαιο-ΕΕ- ΝΑΤΟ
-Καμιά επέμβαση Ρωσίας ΗΠΑ ΕΕ στην Ουκρανία
-Καμία εμπλοκή στις πολεμικές επιχειρήσεις
-Ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες
-Σύνορα ανοικτά για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες
-Ενάντια στη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ για διαχωρισμό των προσφύγων
-Ενάντια στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ/να φύγουν οι βάσεις από την Ελλάδα
-Το τέλος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων να το δώσουν οι λαοί με την ανατροπή των δικών τους κυβερνήσεων
-Ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο που γεννά πολέμους, την λεηλασία της φύσης και φέρνει γενικευμένη καταστροφή

κάλεσμα : Υδραγωγείο