Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συντρόφους Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Μ.Τ. και Ε.Μ.

Εν όψει της απόφασης- Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συντρόφους Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Μ.Τ. και την συντρόφισσα Ε.Μ.

Στις 23.9.20 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε αποθήκη στο Κουκάκι όπου βρίσκονται και κατάσχονται ποσότητα εκρηκτικών και σφαίρες, καθώς η αποθήκη ενοικιάζονταν στο όνομα του. Λίγο αργότερα συλλαμβάνεται επίσης ο σύντροφος Μ.Τ . Μετά από ερεύνα στο σπίτι του συλλαμβάνεται επίσης η σύντροφος του Ε.Μ . Η όλη επιχείρηση εφορμάται από τις γνωστές και πάγιες πλέον (από την αστυνομία προς την αστυνομία) τηλεφωνικές κλήσεις από ανώνυμο αριθμό.!!!

Τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία προσπαθούν να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ και να τις παρουσιάσουν ως επιτυχία της ΕΛΑΣ στην εξάρθρωση της. Σενάρια που καταρρέουν καθώς η "αντιτρομοκρατική" παραδέχεται τη μη ύπαρξη στοιχείων παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να δημιουργήσουν κλίμα και να δικάσουν εκ των προτέρων τους τρεις συντρόφους.

Τελικά οι Μ.Τ. και Ε.Μ. κατηγορούνται για απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι στα Πετράλωνα και αφήνονται ελεύθεροι. Ο Π. Γεωργιάδης οδηγείται στις φυλακές της Λάρισας με την κατηγορία της "διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος".

Ωστόσο τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δεν το βάζουν κάτω και σε 2ο χρόνο επιχειρούν και πάλι να συνδέσουν τον Π. Γεωργιάδη με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ παρουσιάζοντας μια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της οργάνωσης που βρέθηκε στον υπολογιστή του Π.Γ , κατεβασμένη από διαδικτυακό ιστότοπο, ως αυθεντική. Μετά από ενστάσεις του ίδιου του συντρόφου και δράσεις του κινήματος αλληλεγγύης αυτό το φιάσκο έλαβε τέλος και η αντιτρομοκρατική υποχρεώθηκε να ανασκευάσει.

Η εμμονή των αντιτρομοκρατικών αρχών δεν σταματάει εδώ. Σε 3ο χρόνο προσπαθούν να συσχετίσουν κάποιες από τις σφαίρες που βρέθηκαν στην αποθήκη με οπλισμό των επαναστατικών οργανώσεων ΟΛΑ κ ΟΠΛΑ. Ωστόσο και η 3η απόπειρα σύνδεσης πέφτει στο κενό, αναδεικνύοντας παρόλη την προχειρότητα, την επιμονή των διωκτικών αρχών να συνδέσουν τον σύντροφο με ενέργειες που εκδικάζονται με τις διατάξεις του 187α ώστε να εξασφαλίσουν τα μέγιστα των ποινών και να του χρεώσουν μια δεύτερη προφυλάκιση.

Το δικαστήριο του Πολύκαρπου Γεωργιάδη καθώς και του συντρόφου Μ.Τ. και της Ε.Μ ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου και η απόφαση θα βγει στη 1 Μάρτη στις 9πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως).

Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617221/