Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 στις 20.00

Πολιτικό Καφενείο

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

από τις 20.00 (μέχρι τις 24.00)

στην Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου.

¡Το καφενείο ανοίγει!

Εδώ ήρθαμε για να περάσουμε ωραία. Ήρθαμε και να συμφωνήσουμε και να συγκρουστούμε με πάθος. Εδώ δίνουμε χώρο και χρόνο για πολιτική ζύμωση. Συναντιόμαστε φέρνοντας και νέες ιδέες, πρακτικές και αναγνώσεις.― Ποιος είπε ότι στις καταλήψεις δεν υπάρχουν προκαταλήψεις;― Ποιος είπε ότι στις καταλήψεις δεν αμφισβητούνται και στη πράξη οι προκαταλήψεις; Στο κοινό αυτό τόπο ερχόμενες αντιμέτωποι με το εμείς, κοιτάμε στα μάτια το εγώ και γινόμαστε ζμπαράλια.

Όλα ήταν αφόρητα μέχρι που βρεθήκαμε. Καθημερινότητα ήταν η κοινωνική απομόνωση, η απαγόρευση των συναθροίσεων και η ποινικοποίηση του νυκτερινού περιπάτου. Στη δυστοπία αυτή βρεθήκαμε και βράσαμε. Ένας συντονισμός γεννήθηκε. Καλλιέργησε πολιτικές σχέσεις και ζυμώσεις σε επίπεδο γειτονιών. Συλλογικά ραγίσαμε το φόβο οργανώνοντας πορείες γειτονιάς, μικροφωνικές και προβολές παρά το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής.

Στοχεύσαμε στο να απεγκλωβίσουμε τη συλλογικοποίηση ετερόκλιτων προσώπων και ομάδων από την αποκλειστικότητα των «κρίσιμων περιόδων». Γι' αυτό οι επιθυμίες μας και οι σχέσεις που αναπτύξαμε άφησαν τη δικιά τους παρακαταθήκη οδηγώντας στη δημιουργία μιας νέας συνέλευσης που ξεφύτρωσε μέσα σε άγονο τοπίο. Αυτή είναι η σεμπρεβίβα.

τέλος πάντων...το καφενείο ανοίγει

ο χρόνος είναι τώρα ο τόπος είναι εδώ

αντιεξουσιαστική συνέλευση

σεμπρεβίβα

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Φεβρουαρίου 16h