Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 στις 21.00

Καφενειο της Τσαγκαροδευτέρας

Ο όρος ¨τσαγκαροδευτέρα¨ καθιερώθηκε προπολέμικα απ' τους τσαγκάρηδες της Ελλάδας. Επειδή μετά την Κυριακή, που ήταν αργία, ερχόταν η Δευτέρα που δεν είχαν καθόλου δουλειά, καθιέρωσαν απο μόνοι τους την διήμερη αργία έτσι έμεινε ο όρος τσαγκαροδευτέρα. Με τον καιρό, επεκτάθηκε και σε άλλους κλάδους, με την συλλογική λούφα των εργαζομένων, να προκαλεί πολλά προβλήματα στα αφεντικά.

Στο καφενείο της ΕΣΕ Ιωαννίνων όμως, μπορεί να λουφάρουμε, να τα πίνουμε και να περνάμε καλά, αλλά δεν γίνεται μόνο για αυτό. Ο σκοπός του είναι να ενισχυθούν οικονομικά οι δραστηριότητες της ΕΣΕ και κυρίως, η έκδοση της εφημερίδας ¨Αναρχοσυνδικαλισμός¨ που μοιράζεται σε χώρους εργασίας και δρόμους. Συνεπώς η οικονομική συνεισφορά είναι απαραίτητη. Σε αυτό το καφενείο, δεν υπάρχουν σερβιτόροι/ες, ούτε κάποιος βγάζει μεροκάματα. Όλα τα κέρδη πάνε για τους παραπάνω σκοπούς.

Σκέψου ότι για κάθε ένα ευρώ που βγαίνει από το καφενείο, εκδίδονται και μοιράζονται 43 εφημερίδες στην πόλη! Βόηθα λοιπόν!

Ωραία όμως είναι τα τσίπουρα, οι μουσικές και οι μεζέδες ενώ πολύ χρήσιμη είναι η οικονομική συνεισφορά. Αλλά δεν αρκούν. Πιο ωραία και χρήσιμη είναι η αντίσταση ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Γι΄αυτό, μη μένεις στα καφενεία! Οργανώσου, σκέψου, δράσε!

Το καφενείο θα γίνεται κάθε Δευτέρα από τις 21:00 και μετά. Θα αναβάλλεται μόνο αν υπάρχει κάποια συνέλευση για σημαντικό λόγο, ή αν την επόμενη έχει κηρυχτεί απεργία. Τα ποτά είναι με αντίτιμο ενώ οι μεζέδες με ελεύθερη συνεισφορά.

Στην υγειά μας και…

Θάνατος στ΄αφεντικά!

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Φεβρουαρίου 16h