Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 19.00

Κάλεσμα σε αντιπολεμική/αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση-πορεία

Δεν πολεμάμε για καμία πατρίδα, κανέναν αφέντη και καμία θρησκεία, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια των αφεντικών. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον στο να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των ισχυρών. Οργανωνόμαστε στην κοινωνική βάση για αντεπίθεση στους καταπιεστές μας.

post image

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Η εισβολή στην Ουκρανία ήταν αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαμάχης ΝΑΤΟ και Ρωσίας για την κυριαρχία στα Ουκρανικά εδάφη και συνεπώς τον έλεγχο των εμπορικών οδών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Η επιθυμία της φιλοναζιστικής ουκρανικής κυβέρνησης να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, απείλησε άμεσα τα συμφέροντα του ρωσικού ιμπεριαλισμού, η οποία Ρωσία απ'την μεριά της, το μόνο που θέλει είναι να επιβάλλει τους δικούς της όρους στους εξελισσόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Τα ΜΜΕ απ'την άλλη, πιστά στον εχθρικό ρόλο προς τα συμφέροντα της κοινωνικής βάσης, λειτουργούν σαν γραφεία τύπου της εκάστοτε κυβέρνησης και των συμφερόντων που αυτή εξυπηρετεί. Συντάσσονται με το μέρος του ιμπεριαλισμού, τον οποίο τα αφεντικά τους υποδεικνύουν, προσπαθώντας να οξύνουν το εθνικό αίσθημα, να δημιουργήσουν εχθρότητες μεταξύ των λαών και εν τέλει να ταυτίσουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης με αυτά των καταπιεστών μας.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, το μόνο που μας φαίνεται ξεκάθαρο είναι η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση της τάξης μας για τα καπιταλιστικά συμφέροντα των κρατών - αφεντικών. Πέρα από την οικονομική εξαθλίωση που θα επιφέρει ο πόλεμος, δυσχεραίνει τις συνθήκες σε μέγιστο βαθμό έτσι ώστε οι πιθανότητες επιβίωσης να λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο. Ταυτόχρονα, αποπροσανατολίζει και αποδυναμώνει κάθε προσπάθεια για ριζοσπαστικοποίηση.

Καμία συμμετοχή σε κανένα πόλεμο, πέρα του ταξικού. Δεν πολεμάμε για καμία πατρίδα, κανέναν αφέντη και καμία θρησκεία, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια των αφεντικών. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον στο να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των ισχυρών. Οργανωνόμαστε στην κοινωνική βάση για αντεπίθεση στους καταπιεστές μας. Χρέος μας είναι να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή όπου απόρροια αυτής είναι η εξόντωση της τάξης μας.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ , ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617284/