Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στις 18.00

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ιστορίες Φυγοδικίας"

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ιστορίες Φυγοδικίας"

Με τη συμμετοχή Συντρόφων/ισσών

Σάββατο 12.03 στη ΣΘΕ στις 18:00

«Αυτό το βιβλίο μιλάει για την παρανομία. Επιδιώκοντας να ανοίξει μια χαραμάδα στο σκοτάδι, να κάνει ένα άλμα προς εκείνο το ανεξιχνίαστο μυστικό, σ'εκείνη την παράλληλη διάσταση, στην οποία ακόμα κι αυτό που μπορεί να ειπωθεί δεν ειπώνεται. Ορμώμενοι από μια υπερβολική λεπτότητα, ίσως από φόβο ή ακόμα και γιατί τη θεωρούμε μια υπόθεση που δε μας αφορά. Στη χειρότερη των περιπτώσεων μάλιστα σε ορισμένους κύκλους αυτό παρατηρείται εξαιτίας και μόνο μιας υπολογιστικής πολιτικής. Παρόλα αυτά, όσο επιφανειακά και να προσεγγίσει κανείς την παρανομία, δεν συναντάει μπροστά του μια έρημη γη, αλλά έναν κατοικημένο κόσμο, από ζωντανούς ανθρώπους, με εμπειρίες και ιδέες, που συμπλέουν μαζί, στις πιο σκοτεινές και γοητευτικές πτυχές της καθημερινότητας μας, με τις πιο φλογερές επιθυμίες μας και που τους έχουμε πλάι μας όταν ονειρευόμαστε παθιασμένα με τα μάτια ανοιχτά».
(Από τον πρόλογο της ιταλικής έκδοσης)

«Κρατώντας λοιπόν το πνεύμα της παλιάς ιταλικής έκδοσης, που σύμφωνα με τους συγγραφείς της αποσκοπούσε στην προσφορά ενός "οδηγού" προς μελλοντικούς ναυτιλλομένους και ενός φακού προς όλους όσους "ακολουθούν την επιθυμία τους για μια πραγματικά ελεύθερη ζωή", διατηρούμε στην παρούσα έκδοση όλες τις παλιές ιστορίες, εμπλουτίζοντάς τις με τις αντίστοιχες δικές μας εγχώριας εμπειρίας, που αν και υπήρξαν πιο σωρευτικές τα τελευταία 17 χρόνια, οφείλουμε να πούμε ότι εκτείνονται μέσα στο χρόνο και στις προηγούμενες δεκαετίες της μεταπολίτευσης.

Η ανάγνωση διαφορετικών εμπειριών από διαφορετικά κινηματικά περιβάλλοντα σε διαφορετικές εποχές, ευελπιστούμε να οδηγήσει, υπό το πρίσμα της συγκριτικής μελέτης και της κριτικής παρατήρησης, σε συμπεράσματα ως προς το κατά πόσο κοντά ή μακριά μπορούν να έρθουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα ανθρώπων, που παρότι δε συναντήθηκαν ποτέ τους, βρέθηκαν στην ίδια αυτή γη, τη χώρα της φυγοδικίας».
(Από τον πρόλογο της Β' έκδοσης)

*Στο χώρο θα υπάρχει έντυπο υλικό

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

saekm.espivblogs.net

sakm@riseup.exnet