Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στις 20.30

Προβολή ντοκιμαντέρ “Audrie and Daisy”

Τρίτη 8 Μάρτη - Προβολή ντοκιμαντέρ "Audrie and Daisy"

Ιανουάριος 2012, Μιζούρι, ΗΠΑ, Η 14χρονη Daisy Coleman κακοποιείται σεξουαλικά από ένα 17χρονο, τον Matthew Barnett σε ένα πάρτυ. Η Daisy δήλωσε στους αστυνομικούς ότι της έδωσε ένα διάφανο υγρό και στη συνέχεια τη βίασε, ενώ ένας άλλος τραβούσε την κακοποίησή της με κάμερα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι το βίντεο δεν υπήρχε πλέον. Οι βιαστές την άφησαν στη συνέχεια στην πυλωτή, σε παγωμένες θερμοκρασίες με βρεγμένα μαλλιά και φορώντας μόνο μπλουζάκι και παντελόνι, μέχρι που εντοπίστηκε την επόμενη μέρα. O Matthew Barnett κατηγορήθηκε μεν για σεξουαλική επίθεση, αλλά τελικά η υπόθεση απορρίφθηκε λόγω των πολιτικών διασυνδέσεων της οικογένειάς του. Κάποια στιγμή, ο Barnett ομολόγησε αλλά η ποινή του ήταν μόνο 2 χρόνια σε επιτήρηση. Η Daisy και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να μετακομίσουν λόγω των απειλών και της παρενόχλησης που δεχόταν στο σχολείο. Τον Απρίλιο του 2013 άγνωστοι έκαψαν το σπίτι της οικογένειας, το οποίο ήταν άδειο.

Σεπτέμβριος 2012, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Η 15χρονη Audrie Pott δέχεται σεξουαλική επίθεση από τρεις νεαρούς. Λίγες μέρες αργότερα η Audrie αυτοκτονεί.

Η Daisy εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ "Audrie and Daisy" το 2016, το οποίο εστιάζει στη σεξουαλική επίθεση, το επακόλουθο τραύμα και την επακόλουθη παρενόχληση κατά της οικογένειά της.

(Τον Αύγουστο του 2020 η Daisy αυτοκτονεί και 4 μήνες αργότερα αυτοκτονεί και η μητέρα της)

Trigger warning: σεξουαλική κακοποίηση, βιασμός, bullying, αυτοκτονία

Ιανουάριος 2022, Θεσσαλονίκη. Η 23χρονη Γεωργία Μπίκα πέφτει θύμα βιασμού σε πρωτοχρονιάτικό πάρτυ, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της. Οι βιαστές προερχόμενοι από τους κόλπους της δήθεν καλής και κυρίως εύπορης κοινωνίας, δεν προφυλακίζονται και η αστυνομία δεν παρέχει καμία ουσιαστική στήριξη στη Γεωργία ώστε να μπορέσει να καταθέσει χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η Γεωργία, όμως, έχει ένα τεράστιο κύμα στήριξης και με περισσή δύναμη διεκδικεί το δίκιο και την αξιοπρέπειά της.

Αφιερωμένο στις Γεωργίες αυτού του κόσμου, που αν και πέφτουν θύματα, γίνονται μεγάλες αγωνίστριες και έχουν την αμέριστη στήριξη και το σεβασμό μας.

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα