Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιπολεμική Συγκέντρωση

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Όχι στον πόλεμο σημαίνει όχι στο κράτος και τον καπιταλισμό, στον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Καμία δικαιολόγηση και υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Διεθνιστική και κοινωνική- ταξική αλληλεγγύη στους λαούς που σύρονται από τα κράτη στη σφαγή

Ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τους σχεδιασμούς τους, καμία ανοχή σε οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Συγκέντρωση: Σάββατο 12 Μάρτη, Μοναστηράκι, 12.00

κάλεσμα : Τοπικός Συντονισμός Αθήνας- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαρτίου 21h


Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών | Αντιπολεμική Συγκέντρωση

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΩΝ & ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ενάντια στον πόλεμο, τα κράτη και το κεφάλαιο, τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό

Το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας βρίσκεται σε συνολική και βαθιά κρίση, λόγω των ίδιων των αντιφάσεών του, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο χρεοκοπημένος κόσμος της εξουσίας δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον στους από τα κάτω πέρα από πόλεμο και φασισμό, τίποτα πέρα από προσφυγιά, λεηλασία της φύσης και των κοινωνιών, τίποτα πέρα από εξαθλίωση και θάνατο. Αδυνατώντας πλέον να παράξει οποιοδήποτε συνεκτικό κοινωνικό όραμα, προοπτική και ελπίδα για τους από τα κάτω και προκειμένου να συνεχίζει να επιβάλλει και να διαιωνίζει την κυριαρχία του και να επεκτείνει την ισχύ του, κλιμακώνει συνεχώς την επιθετικότητά του. Έτσι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στην κοινωνική βάση, στους φτωχούς και τους απόκληρους και επιχειρεί να αναχαιτίσει την όποια έκφραση κοινωνικής δυσαρέσκειας στοχεύοντας στην πλήρη καθυπόταξή της ανθρωπότητας στους σχεδιασμούς κράτους και αφεντικών.

Αυτή η αποσάθρωση του κόσμου της βαρβαρότητας είναι που προκαλεί την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τα αστικά επιτελεία μπορεί να στοχεύουν, το κάθε ένα για τον εαυτό του, στη διεύρυνση της «σφαίρας επιρροής» του προκειμένου να επεκτείνουν τα πεδία ελέγχου και εκμετάλλευσης, όμως σύσσωμα κράτη και αφεντικά προσπαθούν να περισώσουν απ' την κατάρρευση τον κρατικό-καπιταλιστικό μηχανισμό και μπροστά σε αυτή την προοπτική καθόλου δεν διστάζουν να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις και να διαμορφώνουν εμπόλεμες κοινωνίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση η διάχυση των εθνικισμών αποτελεί απαραίτητο όπλο στη φαρέτρα των κυρίαρχων. Ο πόλεμος αλλά και η συνεχής απειλή πολέμου καλλιεργείται ως συνθήκη, προτάσσοντας μία φαντασιακή κοινότητα εθνικών συμφερόντων, αρνούμενη οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα πέραν της εθνικής, στοχεύοντας στον κατακερματισμό των καταπιεσμένων, στον αποπροσανατολισμό τους από τα πραγματικά συμφέροντα και ανάγκες τους και στη σύμπλευση και συμμετοχή τους στο πολεμικό σφαγείο. Ταυτόχρονα, διαμορφώνουν το στρατόπεδο της Αντεπανάστασης, επιστρατεύοντας τις ακροδεξιές και φασιστικές εφεδρείες τους ώστε να τσακίσουν τον «εσωτερικό εχθρό» και όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στους αντικοινωνικούς και καταστροφικούς τους σχεδιασμούς.

Τα σύννεφα του πολέμου πύκνωναν εδώ και χρόνια στην περιοχή των Βαλκανίων. Η ύπαρξη των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ -σημεία από τα οποία εφορμούσαν, εξοντώνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην «καπιταλιστική περιφέρεια»- αλλά και η εξάπλωσή τους στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου αποτελούσε κομμάτι του σχεδιασμού των ΗΠΑ για την επέκταση του ζωτικού τους χώρου. Στην Ουκρανία, οι δυτικοί δυνάστες χρηματοδοτούσαν την ακροδεξιά και επέβαλλαν μία φιλελεύθερη και δυτικόφιλη κυβέρνηση, η οποία νομιμοποίησε δολοφονικές νεοναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες και ήταν πρόθυμη να προσδεθεί στον ιμπεριαλιστικό πόλο της Δύσης. Το ρωσικό κράτος, χρησιμοποιώντας προσχηματικά το αφήγημα της αποναζιστικοποίησης, την ίδια στιγμή που πριμοδοτεί σταθερά φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο Ντονμπάς και σε περιοχές που την αφορούν (Συρία, Λιβύη), διεκδικώντας να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό της Ουκρανίας ώστε να την επαναφέρει στη δική της σφαίρα επιρροής, εισβάλει στην Ουκρανία. Βόμβες, οβίδες, καταστροφή πόλεων και χωριών, άνθρωποι σκοτώνονται, οδηγούνται στην εξαθλίωση στερούμενοι τα στοιχειώδη για την επιβίωση αγαθά και παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Το ελληνικό κράτος, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικής και οικονομικής ελίτ, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών στρατιωτικών βάσεων αλλά και η διεύρυνση της παρουσίας τους σε όλο τον ελλαδικό χώρο δεν σηματοδοτεί παρά την πρόθεση για ενίσχυση του ρόλου του στη νευραλγική θέση των Βαλκανίων και την επικύρωση πρόσδεσης της ελληνικής αστικής τάξης στο άρμα συμφερόντων του Ευρωατλαντισμού. Παράλληλα η ενίσχυση του πολεμικού εξοπλισμού όλων των κρατών δεν σηματοδοτεί παρά την πιθανότητα γενίκευσης του πολέμου.

Απέναντι στον πόλεμο, που αποτελεί μονόδρομο σωτηρίας για το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα, απέναντι στο σχέδιο αλληλοεξόντωσης των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, απέναντι στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό η μόνη ελπίδα είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των από τα κάτω. Ο μόνος δικός μας πόλεμος είναι ο κοινωνικός και ταξικός! Για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης!

Αντιπολεμική Συγκέντρωση: Σάββατο 12/3, Μοναστηράκι στις 12.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ & ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ- ΡΩΣΙΑ- ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2022/03/11/i-all…