τι; :

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στις 7.00 πμ

Πεζοπορία στην Λίμνη Δόξα

Πεζοπορία στην Λίμνη Δόξα

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

στην Λίμνη Δόξα στο Φενεό Κορινθίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/03/2022

Αναχώρηση: 7.00πμ από Κρατητος 52 (Δίπλα στην ΕΛΝΣ)

Επιστροφή: 7.00μμ στην Νέα Σμύρνη.

Την ΚΥΡΙΑΚΉ 20/3/2022 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στην ΛΊΜΝΗ ΔΌΞΑ από την Ομάδα Πεζοπορίας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.

Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Προορισμός μας η υπέροχη Λίμνη Δόξα στον Αρχαίο Φενεό.

Η πεζοπορική διαδρομή είναι κυκλική διαδρομή από το ξεκίνημα για Ντουρντουβάνα μέχρι το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Φενεού.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη λίμνη Δόξα Φενεού Κορινθίας, το στολίδι της Πελοποννήσου μέσα σε δάσος μαύρης πεύκης & ελάτης με ήπια ανηφόρα. Τεράστια έλατα, πεύκα & πουρνάρια δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στο τοπίο.

Μετά από 1,5 περίπου ώρα αντικρίζουμε το μαντρί του Γκογκάκη. Η θέα προς τη λίμνη και τη χιονισμένη Μεγάλη Ζήρεια Κορινθίας είναι ανεπανάληπτη. Μία στάση με τέτοια θέα είναι απαραίτητη, σε λίγο ξεκινάμε εύκολη πορεία και μετά από μισή ώρα βγαίνουμε σε ξέφωτο με επίσης πολύ ωραία θέα προς το οροπέδιο Φενεού, τη λίμνη Δόξα , τη Μεγάλη Ζήρεια και άλλα βουνά.

Αφού ξεκουραστούμε λίγο παίρνουμε δασικό δρόμο με ήπια κλίση για μισή ώρα περίπου, μετά μπαίνουμε σε ήπιο στενό κατηφορικό μονοπάτι με πεύκα , βελανιδιές & σπάρτα και βγαίνουμε πολύ κοντά στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Φενεού Κορινθίας ολοκληρώνοντας την πεζοπορική πορεία μας μετά από περίπου 4 ώρες.

Μήκος: 10,9 χλμ / Υψ. Διαφορά: 480 m / Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο / Κατάβαση: 480 m / Max elevation: 1.338 m

Η διαδρομή εδώ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

- Παπούτσια ορειβατικά ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν, μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό.
. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6972209745 (Δημήτρης) ή 6976725642 (Αγγελική) και στο zervexasdim@gmexail.com

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαρτίου 22h