Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 18.00

Justice for Bakari

Αυτό το μήνυμα είναι μια έκκληση για δικαιοσύνη και αλληλεγγύη για τον Bakari και την οικογένειά του.
Το 2017, ο Bakari Henderson ξυλοκοπήθηκε βίαια μέχρι θανάτου μετά από μια ρατσιστική επίθεση στη Ζάκυνθο. Ήταν μόνο 22 ετών.
Εννιά από τους ενόχους δικάστηκαν το 2018, τρεις αθωώθηκαν και οι υπόλοιποι 6 καταδικάστηκαν για θανατηφόρο βλάβη σε ποινές 5 εώς 15 ετών.
Κανείς δεν καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία! 4 από τους 6 κατηγορούμενους κυκλοφορούν ήδη ελεύθεροι. Η δίκη δεν μεταφράστηκε στα Αγγλικά για την οικογένειά του, και η δημοσιογραφική κάλυψη για την υπόθεση ήταν πολύ μικρή.
Αμέσως μετά την πρωτόδικη απόφαση, ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε αμέσως έφεση θεωρώντας τις ποινές αυτές επιεικείς. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στις 21/02 και συνεχίζεται στις 11/03 στο Εφετείο Πάτρας.
Στεκόμαστε ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό σε όλες του τις μορφές και πιο συγκεκριμένα στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την οικογένεια του Bakari σε αυτές τις απίστευτα οδυνηρές στιγμές και απαιτούμε μαζί τους δικαιοσύνη για το γιο τους.
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ καθώς ανάβουμε ΚΕΡΙΑ για να τιμήσουμε τον BAKARI και όλες τις ΖΩΕΣ των ΜΑΥΡΩΝ που χάθηκαν απάνθρωπα από το ρατσισμό.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
18.00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
#JUSTICEFORBAKARI

πηγή : https://facebook.com/events/s/justice-for-bak…
πηγή : email που λάβαμε στις 9 Μαρτίου 14h