Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Εφετείο για την υπόθεση σύλληψής μας στην Αθηνών-Λαμίας (09/2018)

Ενημέρωση για την επερχόμενη εκδίκαση σε β' βαθμό για την υπόθεση σύλληψής μας στην Αθηνών-Λαμίας τον Σεπτέμβρη του 2018

Τον Σεπτέμβρη του 2018 επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική φιέστα της ΔΕΘ. Στις 6 του μήνα, το μεσημέρι, ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο, μαζί με ακόμα δύο άτομα, με σκοπό να είμαστε το ίδιο βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά τα πρώτα τα διόδια στην Αθηνών-Λαμίας, το αυτοκίνητό μας δέχτηκε σήμα από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν λάβει εντολή να μας σταματήσουν, και περίμεναν την έλευσή μας από τον σταθμό διοδίων. Μας προσήγαγαν στο Α.Τ. Ωροπού, και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, όπου ανακοινώθηκε η σύλληψη όλων των επιβατών του οχήματος, με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής, και της απείθειας (για τους 3 από τους 4). Στο πλαίσιο των συλλήψεων πραγματοποιήθηκαν κατ' οίκον έρευνες.

Οι κινητοποιήσεις του αναρχικού χώρου στη Θεσσαλονίκη, έλαβαν χώρα σε ένα περιβάλλον όξυνσης του εθνικισμού, με την ανακίνηση του μακεδονικού μέσα από την «Συμφωνία των Πρεσπών», και του μιλιταρισμού, με τις εντεινόμενες προστριβές του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, με φόντο τα ενεργειακά αποθέματα της Μεσογείου. Η συσπείρωση του εθνικού κορμού για τα παραπάνω, θα συναντούσε στη φιέστα της ΔΕΘ τις «γιορτινές» εξαγγελίες της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περί «εξόδου από τα μνημόνια», επιχειρώντας να επενδύσει με θετικό πρόσημο το βάθεμα της ταξικής εκμετάλλευσης και την επισφράγιση της ελαστικής εργασίας.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι στη Θεσσαλονίκη, σε εκείνο το δύσκολο πολιτικό περιβάλλον, στάθηκαν με αξιοπρέπεια, στήνοντας αναχώματα στις εθνικιστικές φιέστες, τους κρατικούς και παρακρατικούς σχεδιασμούς, με την πολύμορφη δράση τους. Σε αυτή τη συγκυρία, επιλέξαμε (μαζί με συντρόφισσες και συντρόφους από όλη την Ελλάδα) να βρεθούμε στο πλάι τους.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, το ανταγωνιστικό κίνημα βρίσκεται αντιμέτωπο με τα ίδια διακυβεύματα: Φασιστικά μορφώματα επιχειρούν να ξαναβγούν στο προσκήνιο, την ίδια ώρα που οι διακρατικοί ανταγωνισμοί κορυφώνονται γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ η ταξική ανισότητα δεν σταμάτησε ποτέ να βαθαίνει, αλλά αντιθέτως επιταχύνεται. Εμείς από την πλευρά μας, στο πλαίσιο της δίκης, σκοπεύουμε να αναδείξουμε για ακόμα μια φορά τα ίδια διακυβεύματα, υπερασπιζόμενοι την επιλογή μας.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου -12.00 - Εφετείο (Λουκάρεως) - Αίθουσα Δ80Γ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1617470/
πηγή : email που λάβαμε στις 9 Μαρτίου 17h


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2018

https://apatris.info/kalesma-allileggyis-sto-…

Στις 06/09/18 έπειτα απο έλεγχο που δέχτηκε όχημα συντρόφων στην Αθηνών-Λαμίας, όλοι οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν σε σύλληψη απο αστυνομικές δυνάμεις, με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής, και της απείθειας για τους 3 από τους 4. Τα συντρόφια ταξιδεύανε στη Θεσσαλονίκη ώστε να συμμετάσχουν στις πορείες ενάντια στο κρατικό πανηγύρι της ΔΕΘ. Μέσα σε ένα κλίμα εθνικιστικού παραληρήματος, έντονων διακρατικών ανταγωνισμών και κινητικότητας των φασιστών με εφόρμηση τα συλλαλητήριά τους ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, οι σύντροφοι ενίσχυσαν τα καλέσματα του ανταγωνιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, που δεν έσκυψε το κεφάλι και έδωσε αγώνες μέσα σε ένα πολύ δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον.

Σήμερα που οι διεθνείς εξελίξεις σε έναν ζωντανά εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία ταρακουνούν την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, η υπόθεσή τους είναι ένα ακόμη στιγμιότυπο στον πόλεμο ενάντια στη σήψη και τον θάνατο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα την

Παρασκευή 11 Μαρτίου -12.00 - Εφετείο (Λουκάρεως) - Αίθουσα Δ80Γ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΟ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

κάλεσμα : Εφημερίδα Δρόμου Άπατρις Σ.Ο. Αθήνας