Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 18.30

Φύλο, σώμα & σεξουαλικότητα στην παιδική ηλικία

Με μεγάλη χαρά, το Σάββατο 19.03.22 συζητάμε με την παιδαγωγική ομάδα του Μικρού Δέντρου (https://alliotikosxoleio.espivblogs.net/) για το φύλο, το σώμα και τη σεξουαλικότητα στην παιδική ηλικία. Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο σε ομάδες.

Όπως σχολιάζουν οι ίδιες: "Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας αποτελείται και αποτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες. Καθ' αυτόν τον τρόπο, έχοντας βιώσει την υποτίμηση του φύλου μας, την αντικειμενοποίηση των σωμάτων μας και την βία της ετεροκανονικότητας, δεν μπορούμε παρά να δίνουμε σημασία σε όσα πρέπει να ειπωθούν για το φύλο, το σώμα και την σεξουαλικότητα τόσο για την ενήλικη όσο και για την παιδική ηλικία. θέλουμε να μοιραστούμε πως γνωρίζoυμε εξαρχής πως αυτό το ζήτημα φέρνει τους ενήλικες σε αμηχανία, υποτίθεται πως είναι θέμα της κλειστής οικογενειακής και ιδιωτικής σφαίρας και δεν συζητιέται με ευκολία. Γνωρίζουμε, ακόμα, πως σε δύο ή τρεις ώρες δεν είναι εφικτό να μιλήσουμε και να αμφισβητήσουμε τις στερεοτυπίες/ κανονικότητες για το σώμα, το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Βέβαια, σε κάθε ανοιχτή αυτομόρφωση βλέπουμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε τέτοιου είδους ζητήματα, να μοιραστούμε θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία να μιλήσουμε για τα βιώματά μας και να βρούμε τις συλλογικές τους προεκτάσεις."

Σας περιμένουμε 18.30 στο χώρο του στεκιού (πλατεία νεομάρτυρος ιωάννη 5, έναντι δημοτικού ωδείου).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, ενώ συνιστάται από τα μέλη της διαχειριστικής η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, ενώ συνιστάται από τα μέλη της διαχειριστικής η χρήση προστατευτικής μάσκας.

πηγή : https://akoixi.espivblogs.net/fylo-soma-amp-a…