Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική Διαδήλωση

Με μαζικό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα:

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΕΞΩ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
  • ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΜΙΣΘΟΥΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 17/3 στις 19:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

κάλεσμα : Οργανώσεις - Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Μαρτίου 20h


1 2 3 4

Η απειλή του Πολέμου χτυπάει την πόρτα όλων των λαών

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου, ιδιαίτερα της Ευρώπης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ακούγοντας με τρόμο τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ξανά στην περιοχή μας, προμηνύοντας νέες καταστροφές και δεινά για την ανθρωπότητα.

Η μεγάλης κλίμακας ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έρχεται ως απάντηση στην συνεχή περικύκλωση των ΝΑΤΟϊκών, που εδώ και χρόνια επιδιώκουν τον στραγγαλισμό της Ρωσίας. Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014, όπου έδρασαν φασιστικές ορδές με ανοιχτή χρηματοδότηση και ενίσχυση των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών, η Ουκρανία μετατράπηκε σε κράτος μαριονέτα των δυτικών ιμπεριαλιστών ενάντια στη Ρωσία, ενώ ο ουκρανικός λαός βυθίστηκε στην φτώχεια και εξαθλίωση. Η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, η ανακήρυξη των «Λαϊκών Δημοκρατιών» σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ έκανε σαφές πως η Ρωσία δεν θα υποχωρούσε άλλο. Έκτοτε, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, μέσα από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, καλλιεργούν την αντι-ρωσική υστερία, εξοπλίζουν το μισο-φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, ανάβουν έναν διαρκή εμφύλιο πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία, οργανώνουν την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένη «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία.

O Πούτιν, με γελοία αντικομμουνιστικά και αντιμπολσεβίκικα συνθήματα, διέταξε την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας, που εγκαινιάζει μια νέα ιστορική περίοδο αμφισβήτησης του συσχετισμού των δυνάμεων στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Η ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ-ΕΕ στο Αφγανιστάν, η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει ιδιαίτερα έντονα στις χώρες των δυτικών ιμπεριαλιστών, η μετατόπιση των συσχετισμών σε βάρος τους (άνοδος Κίνας, ήττες τους σε Λ. Αμερική, Μ. Ανατολή κ.ά.), τους σπρώχνουν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να αντιστρέψουν την υποβάθμισή τους. Η κατάσταση αυτή βάζει τους λαούς όλου του κόσμου μπροστά σε νέους τρομακτικούς κινδύνους, φέρνοντας όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας.

Η φιλοπόλεμη πολιτική της ΝΔ, που τάσσεται πλήρως με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, απειλεί με νέα κατάρρευση το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και της νεολαίας. Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.), βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Ενώ η ακρίβεια έχει ήδη γονατίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την πλήρη ενεργειακή εξάρτηση από το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ! Ακόμη, είναι βέβαιο ότι στο όνομα των «εθνικών κινδύνων» θα προσπαθήσει να σκληρύνει την αντεργατική επίθεσή της και την καταστολή, την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών, το κράτος έκτακτης ανάγκης και αστυνομοκρατίας.

Με την κατάσταση να κλιμακώνεται, καλούμαστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε ξανά τον λογαριασμό, ματώνοντας για εξοπλιστικές δαπάνες ή πολεμώντας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Είναι καθήκον και ανάγκη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια, πριν να είναι πολύ αργά. Δεν πρέπει να ταχθούμε στην πλευρά καμιάς από τις αντιδραστικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, που ανήκουν στο στρατόπεδο της «Δύσης», να διατρανώσουμε ότι δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ούτε της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που σπέρνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και θάνατο! Ενωτικά και μαχητικά, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχοί να οργανώσουμε ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Με απεργίες και διαδηλώσεις, με αντιπολεμικές επιτροπές και συνελεύσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή, να ανατρέψουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ. Να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή στις πολεμικές συρράξεις των ιμπεριαλιστών! Αυτός ο αγώνας, μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είναι η καλύτερη εγγύηση ενάντια στην φρίκη του πολέμου. Θα είναι η πιο μεγάλη συμβολή στον αγώνα όλων των λαών που απειλούνται και δοκιμάζονται από τον πόλεμο.

Όχι στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.

ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. Καμιά συμμετοχή στα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Όχι στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.

Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη. Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων - Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων.

κάλεσμα : ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Μαρτίου 21h


1 2 3 4

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κλιμακώνει ραγδαία τη σύγκρουση ανάμεσα στον Ευρωατλαντικό και τον Ρωσικό Ιμπεριαλισμό, διαμορφώνοντας σκηνικό γενικευμένου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Ως πόλεμος για την κατάκτηση αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και σφαιρών επιρροής, ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία είναι άδικος και από τις δύο πλευρές και καμιά έκβαση του δεν μπορεί να εκπληρώσει το δίκιο κανενός λαού.

Από τη μια, το καθεστώς του Κιέβου αποτελεί το οπλισμένο χέρι του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στον ανταγωνισμό του με τη Ρωσία και στην προσπάθεια περικύκλωσής της. Στην ουσία γι αυτόν ακριβώς το σκοπό συγκροτήθηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ το 2014, με το φασιστικό πραξικόπημα του Μαϊντάν, και μια τέτοια πολιτική υλοποίησε τα επόμενα χρόνια προχωρώντας σε μαζικές εκκαθαρίσεις ρωσόφωνων πληθυσμών στην Α. Ουκρανία και επιχειρώντας να μπει στο ΝΑΤΟ. Και από την άλλη η Ρωσία, μια αδυσώπητη ιμπεριαλιστική μηχανή, που φιλοδοξεί εισβάλλοντας στην Ουκρανία και διευρύνοντας την ζώνη επιρροής της, να γίνει αυτό που ήταν ο ιστορικός της πρόγονος, η Τσαρική Ρωσία: παγκόσμια υπερδύναμη και μια απέραντη φυλακή των λαών.

Οι λαοί της Ουκρανίας δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Όπως η ιστορία της ταξικής πάλης έχει - συχνά με πολύ οδυνηρό τρόπο- καταδείξει, και το παράδειγμα της Ουκρανίας το επιβεβαιώνει απόλυτα, η πρόσδεση στο άρμα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλισμού, το μόνο που μπορεί να φέρει για τους λαούς είναι πολέμους και καταστροφές. Παρά τις τρομακτικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι λαοί της Ουκρανίας, μοναδικός όρος για να αντισταθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους απέναντι στη μέγγενη του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των εθνικισμών που απειλούν να τους συνθλίψουν, είναι η αυτοτελής διεθνιστική, πολιτική και ταξική οργάνωση και πάλη.

Κι αν δεν θέλουμε -την ώρα που οι βόμβες και οι πύραυλοι πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές-κάτι τέτοιο να ακούγεται εκ μέρους μας σαν ευχολόγιο ή σαν μια ανέξοδη ρητορεία, άλλος δρόμος από την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας και την δυναμική αντιπολεμική κινητοποίηση δεν υπάρχει. Ειδικά για τους λαούς και τα κινήματα των χωρών που λαμβανουν ενεργό ρόλο στη σύγκρουση στην Ουκρανία κάτι τέτοιο αποτελεί ηθικό και πολιτικό χρέος.

Το δικό μας χρέος ως προλετάριοι/ες που διαβιούν και αγωνίζονται εντός μιας ευρωπαϊκής Νατοϊκής χώρας που προετοιμάζεται για πόλεμο, είναι όχι μόνο να αρνηθούμε αυτόν τον πόλεμο αλλά και να τον αποτρέψουμε. Ως εργάτες/τριες, καταπιεσμένοι/ες που βιώνουν την ανέχεια, την εκμετάλλευση και την καταστολή, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα. Βρίσκεται στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει το δικό μας κράτος. Στα χαμηλά μας μεροκάματα, στα ανύπαρκτα πια εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, στη βία της αστυνομίας και στην περιστολή των ελευθεριών μας, στην αποστέρηση των βασικών αναγκών μας για υγεία, στέγαση, ρεύμα και τροφή, στα 26.000 θύματα από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, στους επερχόμενους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, στις ανατιμήσεις.

Τον πόλεμο που σήμερα διεξάγει η κυβέρνηση μας, εμείς θα τον πληρώσουμε. Είτε άμεσα με την μετατροπή μας σε κρέας για τα κανόνια τους είτε έμμεσα με την επιβολή του κόστους των ''παράπλευρων συνεπειών'' του πολέμου και της κοινωνικής καταστροφής που θα ακολουθήσει. Ήδη, οι οικονομικές συνέπειες που προβλέπονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι (περαιτέρω) ανατιμήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, δημιουργούν συνθήκες γενικευμένης ενεργειακής και επισιτιστικής επισφάλειας. Συνθήκες δηλαδή κοινωνικής-ανθρωπιστικής κρίσης εν καιρώ πολέμου. Ως ύστατο διεθνιστικό καθήκον απέναντι στο λαούς που μακελεύονται στην Ουκρανία, αλλά και ως προλεταριακό καθήκον απέναντι στην τάξη μας που οδηγείται στη σφαγή, οφείλουμε να μεταφέρουμε τον πόλεμο στα μετόπισθεν των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων και να τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο -επαναστατικό ενάντια στη κυβέρνηση της χώρας μας.

H στοίχιση μας κάτω από «ξένες σημαίες», είτε ενός δήθεν ρωσικού αντιιμπεριαλισμού/αμυντισμού, είτε ενός δήθεν ουδέτερου ειρηνισμού που έμμεσα καλεί το ΝΑΤΟ σε επέμβαση, δεν παροπλίζει μονάχα την αυτοτελή διεθνιστική-αντιπολεμική προλεταριακή στρατηγική, αλλά κατατάσσει τους προλετάριους και σε αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ:

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

Αντιπολεμική διαδήλωση Πέμπτη 17 Μαρτίου 19.00 Άγαλμα Βενιζέλoυ

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης, ομάδα αναρχικών & κομμουνιστ(ρι)ών


1 2 3 4

Όλες και όλοι στις αντιπολεμικές αντιϊμπεριαλιστικές διαδηλώσεις

Όλες και όλοι στις αντιπολεμικές αντιϊμπεριαλιστικές διαδηλώσεις

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται. Ολόκληρες πόλεις ισοπεδώνονται. Οι νεκροί και οι τραυματίες πολλαπλασιάζονται, ενώ εκατομμύρια παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου και εκτός Ουκρανίας μεγαλώνει όσο η σύγκρουση παρατείνεται και επεκτείνεται.

Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από την μια, που στηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου και της Ρωσίας από την άλλη, που εισέβαλλε στην Ουκρανία, πλήττει τους λαούς. Πολεμικές επιχειρήσεις και οικονομικός πόλεμος βυθίζουν τους λαούς στη φτώχεια, επιτείνουν τις συνέπειες της πανδημίας και της διαρκούς επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους για να υπερβεί την κρίση του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο, πρωτοστατεί στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες που προχώρησαν σε αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ενώ η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, η Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας που υπάρχουν αμερικανονατοϊκές βάσεις μετατρέπονται σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για την εξυπηρέτηση των επιθετικών τους σχεδιασμών.

Τον πόλεμο θα τον σταματήσει μόνο ο αντιπολεμικός ξεσηκωμός των λαών στη Ρωσία, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ. Οι μαζικές αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία και στη Βρετανία που καταδικάζουν τους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας δείχνουν τον δρόμο.

Υπάρχει άμεση ανάγκη αγωνιστικού ξεσηκωμού, διαρκούς αντιπολεμικού κινήματος. Να συνδυάσουμε την πάλη για το σταμάτημα του πολέμου και την αποτροπή γενίκευσής του με τον αγώνα ενάντια στη φτωχοποίηση του λαού για να ηττηθεί η αντεργατική και πολεμική στρατηγική του κεφαλαίου, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή, αντιδραστική και φιλοπόλεμη κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της.

Παλεύουμε για

· Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία.

· Ανοιχτά σύνορα. Καλοδεχούμενοι ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

· Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Καμία ελληνική αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού στην Ουκρανία - κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

· Να κλείσουν οι βάσεις. Όχι στη μετατροπή της χώρας σε Νατοϊκό προγεφύρωμα.

· Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αγώνας για να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.

· Κάτω τα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα - λεφτά για τις ανάγκες του λαού σε ενέργεια, υγεία, παιδεία, αξιοπρεπή εργασία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες και όλους να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιπολεμικού κινήματος. Να συμμετέχουν ενεργά στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που οργανώνονται από κινήσεις και συλλογικότητες του μαζικού κινήματος, από αντιπολεμικές πρωτοβουλίες και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς

Συγκεκριμένα:

- Αθήνα, Τρίτη 15/3 , 19.00, Προπύλαια

- Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 17/3, 19.00 Άγαλμα Βενιζέλου

- Πάτρα, Πέμπτη 17/3, 18:00 Πλατεία Γεωργίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : https://antarsya.gr/node/6070