Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στις 20.00

Προβολή της ταινίας ''Στέλλα'' του Μιχάλη Κακογιάννη

από Camera Obscura

Η ταινία πραγματεύεται τον αδέσμευτο χαρακτήρα μιας λαϊκής τραγουδίστριας και το πάθος της για ζωή, την ελευθερία, το ανεκπλήρωτο του απόλυτου έρωτα, την κόντρα άντρα - γυναίκας, την ελληνική κοινωνία. Αποτελεί μια νατουραλιστική τραγωδία και συνάμα ένα ηθογραφικό πάζλ. Μια αντιπαράθεση παράδοσης και μοντερνισμού. Ένα καυστικό σχόλιο στην ελληνική μεταπολεμική πραγματικότητα.Η ηρωίδα, μια γυναίκα. Η Στέλλα.

Η Στέλλα είναι μια γυναίκα που εργάζεται. Μια γυναίκα που βγάζει τα δικά της χρήματα και ζει μόνη. Μια γυναίκα απελευθερωμένη και ανεξάρτητη. Η Στέλλα αγαπά τη ζωή, το τραγούδι, τον έρωτα. Δεν ανήκει σε κανέναν άντρα. Δεν θέλει γάμους, παντριές και κουτσούβελα. Θέλει να γιορτάζει τα νιάτα και την σεξουαλικότητά της. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς επιβολές, χωρίς συμβιβασμούς. Αψηφά τους πάντες και δεν ζει σε προκαθορισμένα κοινωνικά καλούπια. Δεν επιθυμεί να στηρίξει τη ζωή της σε επιλογές άλλων για εκείνη. Και αντιστέκεται.

Υ.Γ.: COVID 19: Προσπαθούμε να διατηρούμε τον χώρο όσο πιο προστατευμένο από covid μπορούμε, για την υγεία και προστασία όλων μας, χωρίς όμως να αποκλείουμε κανέναν από την κοινότητά μας.

Κυριακή, 20 Μαρτίου 8:00 μ.μ. Κοινωνικό Κέντρο Σκοπευτήριο (Ηρώς Κωνσταντοπούλου 16-18, Καισαριανή).

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87052/