Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 10.00 πμ

Παρουσία αλληλεγγύης στον Τζαβέντ Ασλάμ

Ρατσιστική πρόκληση η προσφυγή Μηταράκη για ακύρωση του ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ

Παρουσία αλληλεγγύης στον Τζαβέντ Ασλάμ, Παρασκευή 18/3, 10.πμ, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Λ.Ριανκούρ 85-Μετρό Πανόρμου

Την Παρασκευή 18 Μάρτη θα γίνει η εξέταση της προσφυγής του υπουργού Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη κατά της απόφασης της επιτροπής ασύλου που έκρινε αναγκαία την χορήγηση ασύλου στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος "η ΕΝΟΤΗΤΑ" Τζαβέντ Ασλάμ.

Είναι τραγελαφική η προσπάθεια του υπουργού να αμφισβητήσει την εγκυρότητα απόφασης υπηρεσιών και διαδικασιών της αρμοδιότητας του, όπως η λειτουργία των επιτροπών ασύλου.

Πρόκειται για κίνηση πανικού αλλά και συμπόρευσης με ένα ακροδεξιό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται ολοένα και συχνότερα η ΝΔ υιοθετώντας ανοιχτά την αντιμεταναστευτική ρητορική του Ορμπαν που στοχοποιεί τους μετανάστες ως "εισβολείς που απειλούν με ισλαμοποίηση την Ευρώπη". Η υποκρισία τους είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν άνοιξαν τα σύνορα για τους πρόσφυγες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά κατατρέχουν όλους τους άλλους ενώ ο Θεοδωρικάκος εξαπέλυσε μια άθλια ρατσιστική επιχείρηση σκούπας κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Η ΝΔ στη κρίση της παίζει το χαρτί του ρατσισμού και επιδιώκει να συσπειρώσει ξανά την ακροδεξιά και τα ορφανά της Χρυσής Αυγής στην δεξιά πολυκατοικίας. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε!

Το εργατικό και το αντιρατσιστικό κίνημα καταδικάζει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις Μηταράκη για την απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ, γνωστού για την πρωτοπόρα συμβολή του στους αντιρατσιστικούς και αντιφασιστικούς του αγώνες.

Τα συνδικάτα στέκονται απέναντι στις ρατσιστικές προκλήσεις Μηταράκη, όπως έδειξε και η ανακοίνωση του ΕΚΑ, η οποία καταδικάζει τις αντεργατικές συμφωνίες με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν που μετατρέπουν σε σκλάβους τους μετανάστες εργάτες με συμβόλαια 9μηνης απασχόλησης, με υποχρεωτική επιστροφή στην χώρα τους για 3 μήνες κάθε χρόνο.

Το ΕΚΑ ζητάει νομιμοποίηση των μεταναστών με τους όρους της ισότιμης ένταξης και των ίσων δικαιωμάτων και όχι των αντεργατικών επιδιώξεων της εργοδοσίας και καλεί μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες από τα κάμπ, φοιτητικούς συλλόγους σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 19 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"