Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 16.30

Μικροφωνική/συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε ομοφοβική επίθεση

Με αφορμή ομοφοβική επίθεση πριν λίγους μήνες από μπράβο γνωστού club στην Πετρούπολη το Σάββατο 19/03 κι ώρα 16.30 στην πλατεία Ηρώ καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες σε μικροφωνική συγκέντρωση ενάντια σε μπραβιλίκια, εκφοβισμό, ομο/τρανσφοβικές συμπεριφορές και οποιαδήποτε μορφή έμφυλης καταπίεσης στις γειτονιές μας.

Σχετικά με το περιστατικό:

Πριν από κάποιους μήνες είχε κυκλοφορήσει μια καταγγελία για το προσωπικό ασφαλείας του γνωστού στα δυτικά προάστια, Mylos Club που βρίσκεται στην Πετρούπολη.
Σύμφωνα με την αναλυτική περιγραφή των γεγονότων, ένας άντρας της ασφάλειας του μαγαζιού προέβη σε απρόκλητα ομοφοβικά και προσβλητικά σχόλια προς άτομο που μόλις είχε βγεί από το εσωτερικό. Αφότου το εν λόγω άτομο έκανε εμφανή την δυσαρέσκειά του για τα χυδαία σχόλια του πορτιέρη, ο τελευταίος προέβη σε άσκηση απρόκλητης βίας, με την συνοδεία άλλων δύο μπράβων του κλαμπ. Οι μπράβοι, συμπεριφερόμενοι ως συμμορία, δεν δίστασαν να βιαιοπραγήσουν και σε τρίτα άτομα της παρέας του θύματος που προσπάθησαν να το υπερασπιστούν. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν ύστερα από λίγο έξω από το μαγαζί, αφότου δέχτηκαν τον ισχυρισμό του διευθυντή περί μη λειτουργίας των καμερών, προσπάθησαν να επιρρίψουν την ευθύνη στον κόσμο που βρισκόταν έξω, καθώς θα έπρεπε εκείν@ να έχουν βγάλει βίντεο. Ύστερα από το περιστατικό, μπροστά στο οποίο βρίσκονταν αρκετ@ μαρτυρ@, το θύμα επιχείρησε να κάνει καταγγελία στο Α.Τ. Πετρούπολης, στο οποίο όμως ήρθε αντιμέτωπο με απόπειρες συγκάλυψης του περιστατικού από τα κρατικά όργανα. Οι ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό, μάλιστα, έγιναν παρουσία του υπεύθυνου του κλαμπ, ο οποίος συνέχεια διέκοπτε και διόρθωνε το θύμα, ενώ οι μπάτσοι προσπαθούσαν να αποθαρρύνουν το θύμα από το να καταθέσει την καταγγελία του και αρνούνταν την ύπαρξη οπτικού υλικού και μαρτύρων που να επιβεβαιώνει τα γεγονότα.

Είναι και -εδώ και καιρό- ήταν ξεκάθαρη η ταυτότητα του συγκεκριμένου μαγαζιού στην περιοχή μας. Αποτελεί ένα σημείο, το οποίο ενθαρρύνει τη ματσίλα και την ομοφοβική βία, τόσο από το διοικητικό όσο και από το εργατικό προσωπικό του, και έχει την άνεση να το κάνει, καθώς φαίνεται, και με την ευλογία της αστυνομίας. Αν ακόμη εξετάσουμε τα στοιχεία του περιστατικού στην βάση τους, διαπιστώνουμε με οργή πως η συγκεκριμένη επίθεση εμφανίζει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον ξυλοδαρμό και τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh πριν από 3 χρόνια στην Ομόνοια. Μπράβοι που προβαίνουν σε άσκηση απρόκλητης βίας με ομοφοβικά κίνητρα, αφεντικά που συναινούν και επικροτούν, αστυνομία που κάνει πλάτες, νοικοκυραίοι που σιωπούν...

Ως αυτοοργανωμένη φεμινιστική ομάδα που δραστηριοποιούμαστε στην Πετρούπολη, θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρη τη θέση μας όσον αφορά το περιστατικό. Θεωρούμε πως πρόκειται για ένα γεγονός που δεν πρέπει να ξεχαστεί, να "θαφτεί" κάτω από προσπάθειες συγκάλυψης και ανόρθωσης της φήμης του εν λόγω μαγαζιού.Στεκόμαστε δίπλα στο θύμα/τα θύματα της πατριαρχικής και κρατικής βίας, ενάντια σε μπραβιλίκια, εκφοβισμό, ομο/τρανσφοβικές συμπεριφορές και οποιαδήποτε μορφή έμφυλης καταπίεσης. Θέλουμε ένα τέλος στην ματσίλα και στον φόβο στις γειτονιές μας. Θέλουμε χώρους ασφαλείς για όλες και για όλα μας!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΙ
ΕΞΩ Η ΜΑΤΣΙΛΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΠΡΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΙ,
ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΕΞΙΣΤΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

πηγή : Μικροφωνική/ συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε ομοφοβική επίθεση στην Πετρούπολη | Facebook