Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 12.00

Αντιπολεμική Συγκέντρωση

Αντιπολεμική Συγκέντωση Σαββατο 19/3, 12:00 στο Αναγνωστήριο

Κείμενο - κάλεσμα και αφίσα της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου:

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2/22 το Ρωσικό κράτος εισβάλει στρατιωτικά στην Ουκρανία ύστερα από διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Λίγα 24ωρα πριν, η Ρωσία είχε αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των περιοχών που αυτονομήθηκαν από την Ουκρανία, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, με πρόφαση πως σκοπεύει να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους κατοίκους των περιοχών αυτών από τις επιθετικές ενέργειες του ουκρανικού κράτους. Παρόλα αυτά, η στρατιωτική εισβολή των Ρώσων εκτείνεται στο σύνολο της χώρας. Οι στρατιωτικές προετοιμασίες των τελευταίων μηνών, τόσο από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ όσο και από την Ρωσία κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα την Ρώσικη εισβολή.

Οι διακρατικοί ανταγωνισμοί των δύο κυρίαρχων σχηματισμών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ - Ρωσία/Κίνα εδαφικοποιούνται στην Ουκρανία. Βάση των πολεμικών σχεδιασμών στην περιοχή αποτελεί ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων αλλά και η γεωγραφική θέση της Ουκρανίας που την καθιστά κομβικό γεωπολιτικό παράγοντα όσον αφορά την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ΗΠΑ επιχειρούν μέσω του ΝΑΤΟ να περικυκλώσουν τη Ρωσία και την Κίνα που αποτελούν αναδυόμενες ηγεμονικές υπερδυνάμεις. Στην ουσία γι αυτόν το σκοπό το 2014 πραγματοποιήθηκε το φασιστικό πραξικόπημα του Μαϊντάν, που στηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε στην Ουκρανία μετά το πραξικόπημα όπλισε και στήριξε παραστρατιωτικές νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως το Τάγμα του Αζόφ, που αποτελούν και επίσημα τμήμα της Ουκρανικής εθνικής φρουράς. Οι οργανώσεις αυτές προχώρησαν σε μαζικές εκκαθαρίσεις ρωσόφωνων πληθυσμών στην Α. Ουκρανία, δολοφονίες αγωνιστών όπως η σφαγή στο σπίτι των συνδικάτων στην Οδησσό. Επίσης με το νέο καθεστώς ξεκίνησε η κουβέντα για ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά η Ρωσία, έχοντας συνάψει παράλληλα πολύπλευρη συμφωνία με την Κίνα, επιχειρεί να αυξήσει το εκτόπισμα της και μέσω της ενοποίησης με πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες υψηλής γεωπολιτικής σημασίας, όπως έκανε και με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και σήμερα με την πλήρη κατάληψη της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαντήσει στην στρατιωτική περικύκλωση που υφίσταται από το ΝΑΤΟ, κόντρα στις βλέψεις της Δύσης για την ένταξη της Ουκρανίας στον οργανισμό, επιβάλλοντας τους δικούς της σχεδιασμούς για την γεωπολιτική της κυριαρχία.

Στη σύγκρουση αυτή ξεκάθαρη θέση παίρνει το ελληνικό κράτος, που για ακόμη μια φορά, είναι έτοιμο να λειτουργήσει σαν ορμητήριο, σφιχτά προσδεδεμένο στο άρμα του ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί. Επιχειρεί να αναδειχθεί ηγέτιδα δύναμη της συμμαχίας στα Βαλκάνια και έχει μετατρέψει τον ελλαδικό χώρο σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Όπως δήλωσε, άλλωστε, και ο στενός συνεργάτης του Μπάιντεν, Μ. Κάρπεντερ, τόσο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όσο και η βάση στην Σούδα, είναι πιθανό να συμμετέχουν στην πολεμική εμπλοκή. Συγκεκριμένα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού και πολεμικού εξοπλισμού. Ήδη, αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, η αποστολή αμυντικού υλικού με 2 C-130, τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία, μεταφέροντας πυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και εκτοξευτές, ενώ είναι υπό συζήτηση και η αποστολή επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει ΝΑΤΟικά και αμερικανικά πολεμικά πλοία, που θα μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17 Μάρτη θα δέσει ένα αγγλικό πλοίο του ΝΑΤΟικου στόλου και το Σάββατο 19 Μάρτη το αμερικανικό ''LIBERTY PASSION''. Η ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε έναν ακόμα πόλεμο, όπως συνέβη με την εμπλοκή του στον πόλεμο στη Συρία μέσω της βάσης στην Σούδα, σημαίνει συμμετοχή στο αιματοκύλισμα των λαών για τα γεωπολιτικά «παιχνίδια» των κρατών και τα συμφέροντα των καπιταλιστών, όσο και την μετατροπή του ίδιου του ελληνικού κράτους σε στόχο. Συγκεκριμένα, για την πόλη μας, βλέπουμε πλέον να διαψεύδεται στην πράξη το αφήγημα για την δήθεν ασφάλεια που θα εξασφάλιζε στην περιοχή η μόνιμη παρουσία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Οι απέραντες νατοϊκές βάσεις, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά νατοϊκών στρατευμάτων και η συνεχώς αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση, μετατρέπει την πόλη σε σημαντικό στόχο, φέρνει την βαρβαρότητα του πολέμου ακόμα πιο κοντά μας.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Η κρίση που βρίσκεται το κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια η οποία εντάθηκε με την πανδημία, εκτονώνεται μέσα από τους πολέμους που γίνονται για τα κέρδη και τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Οι πόλεμοι αυτοί αιματοκυλούν τους ανθρώπους της τάξης μας, σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Το σαπιο συστημα που γεννά και θρέφει τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση είναι το ίδιο που ξεριζώνει τους ανθρώπους, είτε αυτοί βρίσκονται στη Μέση Ανατολή είτε στην Ουκρανία. Ωστόσο τους πρώτους τους περιμένουν φράχτες, παράνομες επαναπροωθήσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο ή στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία ζούνε υπο άθλιες συνθήκες. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό οποιουδήποτε ανθρώπου της τάξης μας αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του ανεξάρτητα από την φυλή του την εθνικότητά του και την θρησκεία του. Οι λαοί, οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και ο εχθρός μας, βρίσκεται στη δική μας γωνιά του πλανήτη, είναι μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ε.Ε., μέσα στο ΝΑΤΟ. Είναι καθήκον μας να χτίσουμε ένα ταξικό και διεθνιστικό, πλατύ και μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που σε κοινούς βηματισμούς με τους λαούς της περιοχής θα βάλει φρένο στην πολεμική προετοιμασία που συντελείται, που θα αναμετρηθεί με τον φασισμό, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό στα μετόπισθεν, που θα ακυρώσει την μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε ΝΑΤΟϊκο ορμητήριο.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΠΛΟΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ-ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ

Καταληψη Παλιου Νεκροτομειου

πηγή : Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου | Facebook