Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γ. Μιχαηλίδη

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γ. Μιχαηλίδη

Τρίτη 29 Μαρτίου στις 6μμ στην ΑΣΟΕΕ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για τον σύντροφο Γ.Μιχαηλίδη λόγω της πρόσφατης απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Θα υπάρχει ενημέρωση και συζητηθούν κινήσεις αλληλεγγύης.

Γιάννης Μιχαηλίδης: Κρατούμενος αορίστου χρόνου

Ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται για περισσότερα από 8.5 χρόνια έγκλειστος στα κελιά της δημοκρατίας και 3 χρόνια σε καθεστώς φυγοδικίας σε δυο διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Η συνεπής στράτευση του στον αναρχικό αγώνα, η αμετανόητη στάση του μπροστά στους δήμιους της αστικής δικαιοσύνης, η έμπρακτη αμφισβήτηση του κόσμου της εξουσίας και της αστικής νομιμότητας τον έχει θέσει στο στόχαστρο των κατασταλτικών και δικαστικών μηχανισμών εδώ και χρόνια.

Ο Γιάννης διώχθηκε με βάση ένα στημένο κατηγορητήριο για την μαζική εξέγερση των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ενάντια στην βίαιη αρπαγή του τότε απεργού πείνας αναρχικού κρατούμενου Ντίνου Γιαγτζόγλου. Μια δίωξη που στοχοποίησε χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο πέρα από κείμενα αλληλεγγύης το σύνολο των πολιτικών κρατουμένων εκείνης της περιόδου με σκοπό να τους θέσουν σε ένα νέο καθεστώς ομηρίας, κομμένων αδειών, μεταγωγής τους από αγροτικές φυλακές κλπ.

Μπροστά στον κίνδυνο παράτασης της φυλάκισης του και της μεταγωγής του από τις αγροτικές φυλακές όπου βρισκόταν ο Γιάννης επέλεξε τον δρόμο της ελευθερίας πραγματοποιώντας μια απόδραση που του επέτρεψε να περπατήσει στα μονοπάτια της ελευθερίας για την την οποία έχει αγωνιστεί με συνέπεια και μεγάλο κόστος σε όλη του την ζωή.

Μετά από επιχείρηση τις αντιτρομοκρατικής συνελήφθη μαζί με άλλες δυο συντρόφισσες και προφυλακίστηκε εκ΄ νέου ενώ στο δικαστήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης καταδικάστηκε για μια απαλλοτρίωση τράπεζας που διέπραξε το διάστημα το οποίο ήταν καταζητούμενος.

Ο σύντροφος συγχώνευσε τις ποινές του επιβλήθηκαν όπως ορίζει ο νόμος ότι μπορεί να συμβεί μετά από την διάπραξη μιας απόδρασης ενώ εξέτισε και την ποινή της απόδραση στο σύνολο της.

Ενώ λοιπόν με βάση τους νόμους τους δικαιούται να αποφυλακιστεί αφού έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας μέσα από μια σειρά αυθαίρετων ερμηνειών και ρεβανσισμού όχι μόνο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη αλλά υπερθεμάτισε πάνω στο γεγονός ότι δεν έχει δείξει καμία μετάνοια για τις πολιτικές του επιλογές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μετάνοια αποτελεί το βασικό επίδικο για το κράτος και τους μηχανισμούς του ώστε να απελευθερώσει έναν αμετανόητο αναρχικό ή κομμουνιστή από τα δεσμά της αιχμαλωσίας. Δεν είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε την ταξική μεροληψία της αστικής δικαιοσύνης να ξετυλίγεται σε όλο της το μεγαλείο με προκλητικές αποφυλακίσεις των νεοναζί της ΧΑ, το σπάσιμο των ισοβίων στον αμετανόητο δολοφόνο Κορκονέα, τις προκλητικές απαλλαγές όλων των διεφθαρμένων στελεχών του σάπιου συστήματος που κατηγορούνται για κάθε λογής σκάνδαλα.

Το έχουμε βιώσει στο πετσί μας και το γνωρίζουμε καλά. Η αστική δικαιοσύνη δεν είναι ουδέτερη. Ως μηχανισμός ταξικής κυριαρχίας βλέπει τον κόσμο μέσα από τα γυαλιά που τον βλέπουν και οι πολιτικοί, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι εκδότες, οι διευθύνων σύμβουλοι των πολυεθνικών, οι τραπεζίτες. Μέσα από τα γυαλιά της ταξικής εκμετάλλευσης, της κρατικής βίας σε όσους/ες περισσέψουν από τις γραμμές της καπιταλιστικής παραγωγής, της εκδίκησης για όσους/ες ύψωσαν το ανάστημα τους ενάντια στον πλούτο και την εξουσία τους.

Γνωρίζουμε επίσης πως μονάχα μέσα από την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους μπορούμε να ελπίζουμε πως θα πετύχουμε την δικαίωση των αγώνων των πολιτικών κρατουμένων. Την απελευθέρωση τους ώστε να βαδίσουμε όλοι/ες μαζί στους δρόμους της αντίστασης και του αγώνα.

Η Άμεση Απελευθέρωση του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη είναι ένας σταθμός σε αυτή την πορεία του αγώνα και θα φροντίσουμε ώστε να σταματήσουμε το καθεστώς αιχμαλωσίας αορίστου χρόνου που του επιβλήθηκε με την σφραγίδα του δικαστικού συμβουλίου της Άμφισσας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ANAΡXIKO ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87137/