Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στις 11.00

17 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία

Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε. Τη στιγμή που οι ανάγκες μας όλο και μεγαλώνουν μέσω των συνεχών ανατιμήσεων σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, οι μισθοί μειώνονται, οι απεργίες ποινικοποιούνται, οι αγώνες καταστέλλονται.

Η δική μας απάντηση είναι η οργάνωση στα σωματεία βάσης, η συλλογική διεκδίκηση, ο αγώνας με αιτήματα:

Πλήρη ένσημα και αυξήσεις στους μισθούς βάσει των αναγκών μας
Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα


Καλούμε σε απεργία στα Προπύλαια στις 11:00, Τετάρτη 6 Απρίλη

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

πηγή : https://ssm.espivblogs.net/apergia-tetarti-6-…
πηγή : email που λάβαμε στις 28 Μαρτίου 17h


Πανεργατική Απεργία ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Πανεργατική Απεργία

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς. Ταυτόχρονα απειλεί να πληρώσουν οι λαοί με νέες θυσίες, αίμα, φτώχεια.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, με τη συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ, με την αποστολή όπλων, με τη χρησιμοποίηση των βάσεων που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και με τις δαπάνες για στρατιωτικές αποστολές και εξοπλισμούς, φέρνει τον πόλεμο πιο κοντά στην περιοχή. Αυτή η συμμετοχή μας στερεί τη δυνατότητα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ως εργαζόμενοι.

Πέρα από τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης και στην περιοχή μας αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση. Μετά τα μνημόνια και την πανδημία προβάλουν το φόβητρο του πολέμου για να συνεχίσουν την καταλήστευση του εισοδήματός μας με την έκρηξη της ακρίβειας. Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα, η απογείωση των τιμών στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο), ο διπλασιασμός στους λογαριασμούς του ρεύματος προκαλούν ηλεκτροσόκ στα νοικοκυριά. Ασήκωτο έχει γίνει ακόμη και το κόστος για τη μετακίνηση στη δουλειά.

Η ζωή μας γίνεται αβίωτη ενώ, ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο αξιοποιούν τον πόλεμο για ακόμα περισσότερα κέρδη. Προσπαθούν να κρύψουν ότι, πίσω από τον πόλεμο μαζί με την απογείωση των τιμών απογειώνονται και τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών για το ρεύμα. Προσπαθούν να κρύψουν ότι, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των λίγων οδηγούν σε ραγδαία φτωχοποίηση όλους εμάς.

Την ίδια στιγμή παγωμένοι παραμένουν οι μισθοί μετά τις περικοπές των μνημονίων. Η πανδημία και ο νόμος Χατζηδάκη επεκτείνουν την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων. Οι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος μας απειλούν όλο και περισσότερο, την ώρα που οι ιδιώτες - «επενδυτές» θησαυρίζουν.

Η οργή των εργαζόμενων μεγαλώνει και γι΄ αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή. Με το ν. Χατζηδάκη επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα. Είναι ενδεικτικά, η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα με τις απεργίες που βγαίνουν παράνομες, η ποινικοποίηση της απεργίας με τις κυρώσεις σε απεργούς εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση.

Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων. Το Εργατικό Κίνημα να μπει μπροστά στον αγώνα - κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που συναινεί με την κυβερνητική πολιτική, που συναινεί με την ταύτιση της χώρας με το ΝΑΤΟ, ενώ δεν αμφισβητεί το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. και των Μνημονίων.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ:

Ανατροπή της φιλοπόλεμης πολιτικής κυβέρνησης - εργοδοσίας, για να σταματήσει ο πόλεμος.

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Πραγματικές αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού για κάλυψη των απωλειών των Μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα, τις αμοιβές, τις συντάξεις, το επίδομα ανεργίας…. ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Αύξηση του αφορολόγητου ορίου

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Δαπάνες για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. Όχι δουλειά την Κυριακή.

ΛΕΜΕ:

ΌΧΙ στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της Ε.Ε. Διαγραφή του Χρέους.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια

Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ - Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Ταξική Απεργιακή Συγκέντρωση των Σωματείων

11 π.μ. στα Προπύλαια

θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή

……………………………………………………………………………………………..

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων

Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2022/03/30/π…


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις, τις συνέπειες των οποίων βιώνουν οι κοινωνίες ανά τον κόσμο, δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων αλλά προκύπτουν από τη βαθιά συνολική συστημική κρίση, τις ίδιες τις αντιφάσεις του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος οργάνωσης της κοινωνίας, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ εργαλειοποιούν τις κρίσεις, ώστε να μπορέσει το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα να διαιωνίσει την ύπαρξή του, να αυξήσει τα κέρδη του, να επεκτείνει την ισχύ του και να βαθύνει την επιβολή της κυριαρχίας του πάνω στις κοινωνίες και τη φύση. Έτσι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους λαούς. Επιβάλει ένα μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, βάσει του οποίου οξύνονται περαιτέρω οι συνθήκες καταπίεσης και εκμετάλλευσης, διαμορφώνει στρατικοποιημένες κοινωνίες στο εσωτερικό των δυτικών μητροπόλεων, ενώ παράλληλα διεξάγει συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις και εφαρμόζει ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης για όσους θεωρούνται περισσευούμενοι πληθυσμοί. Ταυτόχρονα, απογειώνει την κατασταλτική βία απέναντι σε όσους αγωνίζονται, επιχειρώντας να αναχαιτίσει την όποια έκφραση κοινωνικής δυσαρέσκειας, στοχεύοντας στην πλήρη καθυπόταξή της ανθρωπότητας στους σχεδιασμούς κράτους και αφεντικών.

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί το πιο πρόσφατο γεγονός μέσα από το οποίο αναδεικνύεται πως σε καιρούς αποσάθρωσης του κόσμου της εξουσίας και της συνεπακόλουθης όξυνσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, κράτη και διακρατικοί μηχανισμοί, στοχεύοντας στη διεύρυνση της «σφαίρας επιρροής» τους αλλά και στη σωτηρία σύσσωμης της κρατικής-καπιταλιστικής μηχανής, αφήνοντας το όποιο «φιλειρηνικό» τους προσωπείο, δεν διστάζουν να βάλουν μπροστά τις πολεμικές μηχανές τους, φέρνοντας βία και καταστροφή, εξαπολύοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις και διαμορφώνοντας εμπόλεμες κοινωνίες. Μοναδικός χαμένος σε μία τέτοια πραγματικότητα είναι οι πληβείοι όλου του κόσμου, πρωτίστως οι λαοί που βιώνουν την φρίκη του πολέμου και του ξεριζωμού και έπειτα όλοι οι υπόλοιποι που βιώνουν τόσο τις συνέπειες της λεηλασίας κάθε πεδίου παροχής των στοιχειωδών για την επιβίωση κοινωνικών αγαθών όσο και την περαιτέρω όξυνση του ελέγχου, της επιτήρησης, της καταστολής και των όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Μέσα στα τελευταία 2 χρόνια όπου η πανδημία του covid-19 και η εγκληματική διαχείρισή της έχουν αφήσει εκατομμύρια νεκρούς ανά τον κόσμο και 27.000 χιλιάδες στον ελλαδικό χώρο, το ελληνικό κράτος το μόνο που προσέφερε ήταν άγρια καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους και την επιπλέον διάλυση του ΕΣΥ, με την πλήρη εγκατάλειψή του, με συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων και ιδιωτικοποιήσεις και με τη μη στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό. Το κράτος πιστό στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ακολουθείται από τα χρόνια του μνημονίου στον ελλαδικό χώρο, συνεχίζει να αυξάνει το κόστος επιβίωσης με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, ενώ η ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, τα ελαστικά ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαχείριση από τα αφεντικά όλων των βασικών μας αναγκών είναι σημεία που ανταποκρίνονται στην ανάγκη του καπιταλισμού για την όξυνση της ταξικής ανισότητας και την πλήρη υποτίμηση της ζωής μας. Το στεγαστικό ζήτημα με την συνεχή αύξηση των ενοικίων έχει καταδικάσει μεγάλο μέρος της κοινωνικής βάσης στο να αδυνατεί να ανταπεξέλθει και παράλληλα ο νέος πτωχευτικός κώδικας απειλεί χιλιάδες οικογένειες με έξωση από την κατοικία τους. Η δωρεά των δημόσιων δομών παραγωγής ενέργειας στα χέρια των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών, με την τιμή της κιλοβατόρας στην Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης και το κόστος των καυσίμων στο υψηλότερο επίπεδο που έχει υπάρξει ποτέ καθιστώντας την ανάγκη της θέρμανσης και της μετακίνησης πολυτέλεια των λίγων καθώς και η συνολικότερη αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο την κοινωνία. Αυτή η συνθήκη σε συνδυασμό με τον πόλεμο και την γενικότερη παγκόσμια κρίση έχει οδηγήσει το σύνολο της κοινωνικής βάσης στην μαζική και βίαιη φτωχοποίηση και τους ταξικά πιο αδύναμους να δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικότερες ανάγκες τους για την επιβίωσή τους. Προϋποθέσεις για αυτό τον βίαιο κοινωνικό μετασχηματισμό είναι η αλλαγή της κοινωνικής συνείδησης και η εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Η κατασταλτική εκστρατεία έχει ως σαφή στόχο την επιβολή ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή. Η ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, η κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η απόλυτη απαξίωση του αγαθού της δημόσιας υγείας, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των αποκλεισμών και της καταστολής, η περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών σε διαδηλώσεις, η επίθεση στους αγώνες των υγειονομικών, οι οποίοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αντιμετωπίζουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποτελούν κομμάτια της επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ολόκληρη την κοινωνία.

Απέναντι στους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους, την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις, την γιγάντωση της ανεργίας και τις εργατικές δολοφονίες στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στεκόμαστε δίπλα σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή και σε όλους όσοι αγωνίζονται για ζωή και αξιοπρέπεια στους χώρους εκμετάλλευσης, στα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Ενάντια στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις για το γκρέμισμα του χρεοκοπημένου κόσμου της εξουσίας. Να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Απέναντι στον πόλεμο, που αποτελεί μονόδρομο σωτηρίας για το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα, απέναντι στο σχέδιο αλληλοεξόντωσης των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, απέναντι στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό η μόνη ελπίδα είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των από τα κάτω. Ο μόνος δικός μας πόλεμος είναι ο κοινωνικός και ταξικός! Για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης!

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία: Τετάρτη 6 Απρίλη, Προπύλαια, 11.00

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

παιδεία, υγεία, τροφή, στέγαση

Οργάνωση και αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

saktx.espivblogs.net

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Απριλίου 15h


ΝΑΡ-νΚΑ: 6/4 Απεργούμε! Ο αγωνιζόμενος οργανωμένος λαός θα σώσει τον λαό!

Ο αγωνιζόμενος οργανωμένος λαός θα σώσει τον λαό από την φτώχεια και τον πόλεμο!

Στις 6 Απρίλη απεργούμε:

  • Για να διεκδικήσουμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να καλύπτουν την ακρίβεια και να βελτιώνουν την ζωή μας ενάντια στην πολιτική που βάζει πάνω απ' όλα τα κέρδη των επιχειρήσεων!
  • Για να μπει φρένο στην ακρίβεια, που δεν ήρθε από τον ουρανό, ούτε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά πρώτα από όλα από την αχαλίνωτη κερδοσκοπία των μεγαλεμπόρων, των εταιρειών ενέργειας, την «απελευθέρωση» των αγορών.
  • Για να προασπίσουμε τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, τις συγκοινωνίες, την ενέργεια.
  • Για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, που μας σέρνουν η κυβέρνηση της ΝΔ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ. Ενάντια στους θηριώδεις εξοπλισμούς που τσακίζουν τις κοινωνικές δαπάνες και τους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Εργαζόμενες-οι

Ο πόλεμος χτυπάει όλο και πιο δυνατά και την δική μας πόρτα. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην κλιμάκωση του ανταγωνισμού των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων για την παγκόσμια κυριαρχία, για το μοίρασμα των αγορών, των πρώτων υλών, των δρόμων μεταφοράς τους.

Ένας πόλεμος που δεν ξεκίνησε τώρα. Είναι το πρώτο επεισόδιο μιας νέας περιόδου όπου οι καπιταλιστικοί ανταγωνισμοί θα επιλύονται όλο και πιο συχνά με προσφυγή στα όπλα. Η επέκταση του επιθετικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, η ανοικτή στοχοποίηση της Ρωσίας και της Κίνας από το ΝΑΤΟ και η τρομακτική κούρσα των εξοπλισμών την τελευταία πενταετία ειδικά σηματοδοτούσε αυτή την επικίνδυνη πορεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την καταθλιπτική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, εμπλέκει ενεργά την χώρα στον πόλεμο. Χρόνια τώρα εμφανίζονται σαν το «καλό παιδί της Δύσης», φορτώνουν τον λαό με βάσεις και εξοπλισμούς, με στόχο το να αποσπάσει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίττα της Μεσογείου για τους «δικούς μας» βιομήχανους και εφοπλιστές.

Υψώνουμε την φωνή μας:

  • Ειρήνη τώρα! Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Έξω από την Ουκρανία η Ρωσία, να σταματήσει κάθε επέμβαση και επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή. Να αποφασίσουν οι κάτοικοι της Ουκρανίας για το μέλλον τους.
  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Έξω οι βάσεις. Να ακυρωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα - λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Συναδέλφισσες-οι

Ούτε η οικονομική κρίση, ούτε η πανδημία, ούτε ο πόλεμος «έπεσαν από τον ουρανό». Σε τελική ανάλυση όλα έχουν την ίδια αιτία, τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και τις επιδιώξεις του. Το πως θα βαθύνει η εκμετάλλευση και θα πολλαπλασιαστούν τα κέρδη, πως οι τραπεζίτες, οι κλινικάρχες, οι εφοπλιστές θα βγουν πιο δυνατοί και από την οικονομική κρίση και από την πανδημία και από τον πόλεμο, ενώ όλα τα δεινά της δικής τους πολιτικής θα φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού.

Αυτή την πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με την συναίνεση και των άλλων αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση). Γιατί θεωρούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ «Λυδία λίθο» της πολιτικής τους.

Για αυτό αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης της Ν.Δ. και την συναίνεση. Ενάντια στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού. Δεν θα περιμένουμε τις εκλογές, ούτε κάποια κυβερνητική εναλλαγή που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με «άλλα ρούχα».

Η ελπίδα σε όλο τον κόσμο βρίσκεται στον ενωμένο αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, για την ειρήνη των λαών και την ελευθερία, για την ήττα της πολεμικής εκστρατείας του κεφαλαίου.

Δεν περιμένουμε να δώσουν τη λύση η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτοί σκέφτονται τις καρέκλες τους και τα εκατομμύρια των «προγραμμάρων κατάρτισης».

Απαιτείται λαϊκή οργάνωση για ένα ισχυρό, πολιτικοποιημένο, ανασυγκροτημένο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα ανατροπής που θα αντισταθεί στον αντεργατικό Αρμαγεδδώνα κυβέρνησης, εργοδοτών, Ε.Ε., θα επιβάλλει κατακτήσεις τώρα, θα διαμορφώσει όρους για την εργατική λαϊκή αντεπίθεση, για να εμφανιστεί ένα αντίπαλο δέος στην αστική πολιτική και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία πρέπει να αποτελέσει αποφασιστικό σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης. Να κάνουμε την 6η Απρίλη σταθμό για να περάσει η εργατική τάξη και το κίνημά της στην αντεπίθεση.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Παλεύουμε για:

  • Επιβολή διατίμησης στις τιμές ενέργειας και στα βασικά είδη διατροφής και καθημερινής ζωής τώρα! Κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα βασικά είδη διαβίωσης.
  • Αύξηση όλων των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων ανεργίας. Αύξηση της φορολογίας στο κεφάλαιο και στον πλούτο.
  • Τέρμα στα χρηματιστήρια ενέργειας. Ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση δεν είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό. Να περάσουν στο δημόσιο με εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση όλες οι εταιρείες ενέργειας, που πρέπει να λειτουργούν υπό εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των εταιρειών.
  • Αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας από τον εθνικοποιημένο ενεργειακό τομέα, και τροφίμων από τους πρωτοβάθμιους γεωργικούς συνεταιρισμούς, για φτηνά, ασφαλή τρόφιμα για όλους!
  • Κάτω ο αντεργατικός Νόμος Χατζηδάκη. Απειθαρχία / Κατάργηση του Νόμου.
  • Απειθαρχία στη δημοσιονομική φυλακή της Ε.Ε., όχι στα ευρω-μνημόνια διαρκείας και στην εξυπηρέτηση του χιλιοπληρωμένου χρέους.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε: κατεβάζουμε ρολά σε όλους τους χώρους δουλειάς για να ακουστεί η δική μας φωνή!

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΑΘΗΝΑ 11 πμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Απρίλης 2022

πηγή : https://nka.gr/nar-nka-6-4-apergoyme-o-agoniz…


H απεργία της 6ης Απριλίου να γίνει βατήρας για κλιμάκωση του αγώνα μας

Η εργατική τάξη καλείται για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, να σηκώσει στην πλάτη της τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης η οποία τώρα έχει φτάσει στο ανώτερο στάδιο της, προκαλώντας έναν ακόμα καταστροφικό πόλεμο. Η ακρίβεια έχει χτυπήσει το ήδη λεηλατημένο εισόδημα. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στη διατροφή, στις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, στη θέρμανση, στη βενζίνη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δε δημιούργησε τα προβλήματα, αλλά τα επέτεινε. Η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας και η σύγκρουσή της με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., η ενεργοποίηση αντιδραστικών και φασιστικών δυνάμεων, οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονίες αμάχων, τα εκατομμύρια προσφύγων, είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των καπιταλιστικών ανταγωνισμών, το τίμημα των οποίων καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς. Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη σφαγή, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στο άμεσο μάλλον.

Ο δικός μας καθημερινός πόλεμος βρίσκεται εδώ! Μέσα στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι, στο δρόμο. Τον ζούμε όλη την περίοδο της πανδημίας μετρώντας χιλιάδες νεκρούς και διαλυμένο το δημόσιο σύστημα υγείας, προς όφελος των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.

Το κεφάλαιο για να τη βγάλει καθαρή απαίτησε και έλαβε γενναίες χρηματοδοτήσεις μέσω των προγραμμάτων στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και του ταμείου ανάκαμψης, μέσω των φοροελεφρύνσεων, της επιδότησης του μισθολογικού κόστους για νέους εργαζόμενους, του κουρέματος των χρεών και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Μετά το αντεργατικό νομοθετικό μπαράζ και τη θεσμοθέτηση της ελαστικής εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών της υποαπασχόλησης και το χτύπημα της ασφάλισης, η εργοδοτική ασυδοσία οργίασε μέσα στους χώρους δουλειάς.

Ο νόμος Χατζηδάκη χτύπησε και τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματά μας, επιβάλλοντας τα 10 ωρα, τη δουλειά την Κυριακή, την επέκταση του δελτίου παροχής υπηρεσιών, την περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων. Παράλληλα έδωσε τη χαριστική βολή στο ήδη εξασθενημένο συνδικαλιστικό κίνημα, απαιτώντας το φακέλωμα, τον έλεγχο και την κρατική εποπτεία των διαδικασιών του. Ουσιαστικά ωθεί τις οργανώσεις μας στην παρανομία ή στο ξεπούλημα και τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης.

Ήδη συμπληρώνουμε 13 χρόνια με τις Συμβάσεις εργασίας στο γύψο και τους μισθούς καθηλωμένους από την εποχή των μνημονίων. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε συναντήσει τόσο μακρά περίοδο εργασιακής ειρήνης με την φαρδιά πλατιά υπογραφή του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η σιγή να σπάσει τώρα! Η απεργία στις 6 Απρίλη, να γίνει δική μας υπόθεση.

Η ανάγκη ενοποίησης των επιμέρους κλαδικών αγώνων στην κατεύθυνση της αγωνιστικής και απεργιακής κλιμάκωσης είχε γίνει επιτακτική εδώ και καιρό. Χάσαμε αδικαιολόγητα πολύτιμο χρόνο αναμένοντας να πάρει απόφαση για απεργία η ΓΣΕΕ όταν και όπως βόλευε αυτήν και τους συνεργάτες της.

Η επιτυχία της απεργίας περνάει μέσα από την οργάνωσή της στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία, με ζωντανές και μαζικές διαδικασίες, παρεμβάσεις και συνελεύσεις, κόντρα στις πιέσεις και τις απειλές των εργοδοτών και με την προβολή των πραγματικών προβλημάτων και την υιοθέτηση αιτημάτων που θα προωθούν την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης σήμερα.

Η υπογραφή αξιοπρεπούς Εθνικής Σύμβασης Εργασίας, με ταξικούς όρους και όχι της συναίνεσης και της υποταγής, θα ανοίξει το δρόμο για την μάχη των κλαδικών συμβάσεων το επόμενο διάστημα.

  • Αυξήσεις στους μισθούς - μείωση του χρόνου εργασίας
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλες και όλους.
  • Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη στο σύνολό του.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων χρόνων.
  • Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Αμέσως μετά την απεργία, να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις σωματείων και ομοσπονδιών, για την ενημέρωση των εργαζομένων, τον ευρύτερο συντονισμό και το σχεδιασμό της αγωνιστικής κλιμάκωσης.

Αυτός ο πόλεμος να είναι ο μόνος που θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρωθούν οι στόχοι του.

Συμμετοχή όλων μας στην απεργία στις 6 Απρίλη με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ στα Προπύλαια.

κάλεσμα : Ροσινάντε


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΤΑΞΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ
Αθήνα: Συγκέντρωση, Προπύλαια, 11.00 & Διαδήλωση με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση
Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση, Καμάρα, 10.30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Απριλίου 22h


όλα/ες/οι στην Γενική Απεργία της 6ης Απρίλη

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η περίοδος της πανδημίας έχει αποτελέσει για το κράτος την κατάλληλη συγκυρία ώστε να περάσει μια σωρεία νόμων σε βάρος των καταπιεσμένων κομματιών της κοινωνίας, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος του κεφαλαίου και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των «ισχυρών». Τέτοιοι νόμοι είναι ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την εκπαίδευση - που στοχεύει στον περαιτέρω αποκλεισμό της εργατικής τάξης από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω βάσεων εισαγωγής, διαγραφές φοιτητ(ρι)ών ορίζοντας πλαφόν σε συγκεκριμένα έτη φοίτησης, στην ίδρυση τμημάτων με δίδακτρα, αλλά και στην κοινωνική και πολιτική αποστείρωση των Πανεπιστημίων με μπάτσους, face-control,και πειθαρχικά-, ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, για την ιδιωτικοποίηση δασικών εκτάσεων και δημοσίων χώρων κλπ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε ένας ακόμα νομος-επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα,πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη που ψηφίστηκε πέρσι (όταν μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων βρισκόταν σε αναστολή σύμβασης και σε τηλεργασία).

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ?

Η θεσμική κατάργηση του εργατικού 8ώρου και η επαναφορά του 10ωρου, η αύξηση των υπερωριών (χωρίς μισθολογική προσαύξηση) και η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας (συνέχεια του πολυνομοσχεδίου που είχε περάσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), αποτελούν κάποιες από τις πολύ σημαντικές πτυχές του όσον αφορά την εντατικοποίηση της εργασίας. Πέρα όμως από την όξυνση της συνθήκης της εντατικοποίησης, το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρεί την αναίρεση όλων των εργατικών κεκτημένων και την αύξηση της εργασιακής εκμετάλλευσης. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει στον περιορισμό των απεργιών και των ριζοσπαστικών διεκδικήσεων, στην καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων για το ωράριο του/της κάθε εργαζομένου/ης και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όλα αυτά επιτυγχάνονται πολύ εύκολα, με τη θέσπιση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με το δικαίωμα των αφεντικών να κυρήξουν λοκ-άουτ ανά πάσα στιγμή και με την απαγόρευση της κατάληψης-αποκλεισμού των κτηρίων. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια ολομέτωπη επίθεση στα συλλογικά-συνδικαλιστικά όργανα στους εργασιακούς χώρους και σε όποιον ή όποια τολμήσει να αντισταθεί, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του/της.

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ;

Παρατηρούμε πολύ εύκολα ότι τόσο το εργασιακό νομοσχέδιο όσο και ο πρόσφατος πανεκπαιδευτικός νόμος έχουν πολλά βασικά κοινά σημεία. Αυτά τα κοινά σημεία ωστόσο, συγκλίνουν σε ένα: Στην υποβάθμιση των ζωών μας. Ακόμα και αν δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε πως επηρεάζουν όλα αυτά τις ζωές μας σαν φοιτητές/τριες, στην περίπτωση που δεν βρισκόμαστε στην ανάγκη της ταυτόχρονης εργασίας και σπουδών (όπως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό φοιτητών/ριών της τάξης μας), μπορούμε να δούμε το παράδειγμα της «μαύρης» εργασίας και των ελαστικών ωραρίων μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως συμβαίνει με τους υποψήφιους διδάκτορες και τις ερευνήτριες, με τις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων που αγωνίζονται, με την ψηφιοποίηση και την αποστείρωση των συλλογικών διαδικασιών κ.α.

Είναι ξεκάθαρο πως οι συγκεριμένοι νόμοι -χρησιμοποιώντας προφανώς και τα αντίστοιχα μέσα επιβολής (μπάτσοι, ισχυροποίηση των διοικητικών οργάνωνων (αφεντικά, πρυτάνεις κτλπ)) και προωθώντας τον ατομικισμό και τον ανταγωνισμό- έρχονται για να καταστείλουν τις αντιδράσεις του κόσμου του αγώνα και των «από τα κάτω», από τις απεργίες των σωματείων βάσης μέχρι τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και τους αδιαμεσολάβητους αγώνες.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ "ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Ο κρατικός μηχανισμός σε αγαστή συνεργασία με το κεφάλαιο και τις επιταγές του, νομιμοποιεί τις εργοδοτικές δολοφονίες κάνοντας κατανοητό πως στην δουλειά είμαστε αναλώσιμοι για το κέρδος των αφεντικών. Τα αφεντικά για να μην χάνουν λεφτά σε μέτρα ασφαλείας ,"ξεζουμίζουν" τους εργάτες με εξαντλητικά ωράρια, ανασφάλιστη εργασία επιβάλλοντας την δυστοπική πραγματικότητα του καπιταλισμού. Λίγοι μόνο νεκροί του ταξικού πολέμου αποτελούν: ο λιμενεργάτης που πέθανε στα εργασιακά κάτεργα της COSCO μετά από εξαντλητικές υπερωρίες(25/10/21),ο εργάτης του ΗΣΑΠ που πεθανε αφου το μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του(νοικιασμένο από εργολαβία του εξωτερικού)(16/11/21), οι πολλοί ντελιβεράδες που λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου και της έντατικοποιησης της εργασίας βρήκαν φρικτό θανατο στην άσφαλτο, οι 3 εργάτες που έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά (22/3/22), οι 2 τεχνίτες στη ΔΕΗ που έπεσαν στο κενό από βλάβη του κουβουκλίου μεταφοράς(16/04/21), με πιο πρόσφατο θάνατο του εργαζομένου που δούλευε σε εταιρεία που είχε αναλάβει εργολαβία για το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης που έπεσε από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής κλαδιών(30/3/22).. Τα εργατικά ατυχήματα δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, ούτε απλά ατυχήματα, αποτελούν δολοφονίες στο βωμό του κέρδους.

Για όλα αυτά και άλλα τόσα..από τη μεριά μας, οφείλουμε να δώσουμε την απάντηση μας στον δρόμο, φοιτητές και μαθήτριες, εργαζόμενες και άνεργοι, μετανάστ(ρι)ες και όλος ο κόσμος που αγωνίζεται και οργανώνεται με αντι-ιεραρχικά χαρακτηριστικά, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της τάξης μας.

Απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά και στις αισχρές συνθήκες εργασίας, απαντάμε με ταξικούς, αδιαμεσολάβητους και κοινωνικούς αγώνες ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

11:00 Προπύλαια με τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Δεν κατεβαίνουμε στον δρόμο δίπλα στα αφεντικά, στηρίζουμε τα καλέσματα των σωματείων βάσης

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

πηγή : https://el-gr.facebook.com/autonomohmmy/


6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στην φτώχεια και τον πόλεμο

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων

Παλεύουμε για Ειρήνη, Ψωμί, Δουλειά, Ελευθερία

Για τη ζωή που αξίζουμε εμείς που παράγουμε τον πλούτο

Όλοι μας βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και δυσκολότερη.

Εδώ και μήνες βλέπουμε τις τιμές ακόμη και βασικών καταναλωτικών αγαθών να σκαρφαλώνουν συνεχώς, ενώ οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι. Παράλληλα οι αυξήσεις στην ενέργεια επιβαρύνουν δραματικά το κόστος ζωής και ανάγκασαν πολύ κόσμο να στερηθεί ακόμη και τη θέρμανση σε έναν ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα. Βλέπουμε το εισόδημά μας να μειώνεται συνεχώς και όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Ενώ τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας μειώνονται συνεχώς από την επίθεση των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, μέσω των μνημονιακών νόμων και του νόμου Χατζηδάκη. Επίθεση που εκτυλίχθηκε με ένταση και μέσα στην πανδημία.

Σε αυτό το σκηνικό ο πόλεμος στην Ουκρανία, που αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην κλιμάκωση του ανταγωνισμού των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων για την παγκόσμια κυριαρχία και το μοίρασμα των αγορών, θα φέρει μεγαλύτερη δυστυχία στους λαούς και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχοντας την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στο ΝΑΤΟ, την εμπλέκει ενεργά στον πόλεμο και την ίδια στιγμή επικαλείται τον πόλεμο για να δικαιολογήσει το ράλι των τιμών.

Για ακόμη μια φορά η καλλιέργεια εθνικιστικών αισθημάτων χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση των από κάτω. Με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες χώρες που ξοδεύουν τεράστια ποσά για τις στρατιωτικές δαπάνες ενώ οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της χώρες στερούνται εδώ και χρόνια των βασικών βιοτικών αναγκών.

Όλα αυτά, ενώ εξακολουθούμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας με δεκάδες νεκρούς καθημερινά ως αποτέλεσμα της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισής της.

Ήρθε η ώρα να πούμε «ΩΣ ΕΔΩ». Να κάνουμε την οργή μας δύναμη. Να αγωνιστούμε για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Να κάνουμε την απεργία της 6ης Απρίλη πολιτικό γεγονός που θα το νιώσουν το σύστημα και η κυβέρνηση και βήμα για την κλιμάκωση των αγώνων και τον ξεσηκωμό των εργαζομένων κόντρα στην πολιτική υποταγής σε κυβέρνηση και κεφάλαιο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ.

Γιατί απέναντι στο μαύρο κόσμο του πολέμου και της φτώχειας, η ελπίδα βρίσκεται στην συλλογική πάλη των εργαζομένων για ειρήνη και αξιοβίωτη ζωή

Μόνο ο Αγωνιζόμενος Λαός θα σώσει το Λαό

Αγωνιζόμαστε για :

  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Έξω Ρωσία - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ από την Ουκρανία. Καμία εμπλοκή - Καμία συμμετοχή της χώρας. Έξω από το ΝΑΤΟ - Να κλείσουν οι βάσεις. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών - Ειρήνη και Φιλία των Λαών
  • Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε εργαζόμενους και συνταξιούχους
  • Άμεσο πάγωμα των ανατιμήσεων και μείωση τιμών στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, διατροφής και υγιεινής. Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, μείωση συντελεστών σε ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη. Να σταματήσουν οι συνεχείς φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου.
  • Να μην γίνουν εμπορεύματα το ρεύμα, το νερό, η θέρμανση και η τηλεπικοινωνία.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Κατάργηση του Ν.Χατζηδάκη.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

11πμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/6-απριλη-απεργουμε-ενάντ…


Συμμετοχή στην απεργία 6/4/2022

-Να καταργήσουμε τον αντεργατικό νόμο 4808/2021

-Να ανατρέψουμε τις εξοντωτικές πολιτικές της ακρίβειας και της φτωχοποίησης

-Δουλειά για όλα - δεν κάνουμε πίσω στα εργασιακά μας δικαιώματα

-Δίπλα σε κάθε ξεριζωμένο, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό πραγματικών και μη πραγματικών προσφύγων και μεταναστών

-Η αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το όπλο των λαών ενάντια σε όλους του πολέμους των αφεντικών

Το ΣΒΕΜΚΟ συμμετέχει στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου 2022 και καλεί στην Ταξική Απεργιακή Συγκέντρωση των Σωματείων στις 11 π.μ. στα Προπύλαια.

Αυτοοργανωμένοι, μαζικοί, εργατικοί αγώνες από τα κάτω για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της τάξης μας.

ΣΒΕΜΚΟ

πηγή : https://svemko.espivblogs.net/?p=1688


Απεργία 6 Απρίλη: Ή θα πέσουν οι τιμές ή θα πέσει η κυβέρνηση

Όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη και τη φιλία των λαών

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην Ευρώπη και ο ήχος τους ακούγεται πολύ πιο πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, όπου συνεχίζεται η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας. Το κόστος για τους λαούς είναι τεράστιο, με πρώτους τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που το πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά. Οι υπόλοιποι το πληρώνουμε προς το παρόν με τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και στα τρόφιμα, και με τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, που τώρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν γίνονται για την άμυνα της χώρας αλλά υπηρετούν τον επιθετικό σχεδιασμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την απόκτηση ενεργειακών πηγών, δρόμων και αγορών.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έτρεξε πρώτη και «καλύτερη» να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, μπλέκοντας έτσι ενεργά την χώρα μας στον πόλεμο. Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργες, οι συνταξιούχοι και οι νέες στην Ελλάδα από τον πόλεμο αυτό. Εμείς παίρνουμε θέση στο πλάι όλων των λαών που αγωνίζονται και στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με όσους και όσες δοκιμάζονται από τον πόλεμο. Παλεύουμε για να ηττηθούν οι σχεδιασμοί των δικών μας κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο, από όπου ξεκινούν οι φονικές αποστολές.

Από τη μία κρίση στην άλλη

Πρώτα οικονομική, ύστερα υγειονομική και τώρα ενεργειακή, η κρίση ήρθε για να μείνει. Και όπως το 2008 για το χρέος δεν έφταιγε εκείνη η απόδειξη της τυρόπιτας που δεν κόπηκε, έτσι και σήμερα για τις αυξήσεις δεν ευθύνεται η φανταστική δύναμη του πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο τα κράτη διαχειρίστηκαν την πανδημία, με τις κοινωνικές απαγορεύσεις και τα lockdown, και κατά δεύτερον, της ενεργειακής κρίσης που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμια κλίμακα πολύ πριν την πανδημία και τον πόλεμο, όπου πρωταγωνιστεί ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγαθήρια των ορυκτών καυσίμων και η διακρατική δια ροπάλου μετάβαση στην «πράσινη ενέργεια».

Ως εδώ με την ακρίβεια, δεν θα την πληρώσουμε πάλι εμείς!

Την ώρα που εμείς δυσκολεύομαστε να τα βγάλουμε πέρα, τα κέρδη των καρτέλ της ενέργειας, των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των επενδυτών του real estate εκτοξεύονται. Η κυβέρνηση δεν τολμάει να βάλει χέρι σε αυτά, το αυξημένο κόστος μετακυλίεται πάλι στις δικές μας πλάτες, και επιχειρήσεις και εργοδότες εντείνουν την εκμετάλλευσή μας για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τα κέρδη τους. Η οργή μας μεγαλώνει και γι' αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή. Με τον νόμο Χατζηδάκη εκτός από την κατάργηση του οκταώρου επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα. Δεν θα τους περάσει!

Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την αγανάκτηση στην οργάνωση! Η ξεπουλημένη εργοδοτική και κυβερνητική ηγεσία της ΓΣΕΕ θυμήθηκε να προκηρύξει απεργία μετά από 10 μήνες. Μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε δική μας υπόθεση: μιλάμε με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας στους χώρους δουλειάς, οργανωνόμαστε και απεργούμε μαζικά. Στις 6 Απρίλη ενώνουμε τις φωνές μας και στέλνουμε μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που μας βλέπουν μοναχά ως κρέας για τη μηχανή της κερδοφορίας τους. Σήμερα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να ζούμε καλύτερα. Τίποτα όμως δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!

  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες - 6ωρο 5ήμερο 30ωρο
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης - κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες
  • Δημόσια ιδιοκτησία στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας - διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και του φυσικού αερίου - κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό
  • Τέρμα στις απλήρωτες υπερωρίες και τα πιεστικά deadline - μαζικές προσλήψεις με βάση τις ανάγκες του κάθε έργου
  • Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων - μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας - μαζικά τεστ με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας
  • Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεργασίας - παροχή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αποζημίωσης από την εργοδοσία σε όσους και όσες εργάζονται με τηλεργασία
  • Κάτω τα χέρια από την απεργία - μαχητικά σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, ανεξάρτητα από κράτος και εργοδοσία - όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο - να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου - ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών - ειρήνη και φιλία των λαών
  • Ξεσηκωμός για ειρήνη-ψωμί-δουλειά-υγεία και ζωή με αξιοπρέπεια - ανατροπή της κυβέρνησης της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων

Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη

Προσυγκέντρωση με το μπλοκ του Radical I.T. 11.00 π.μ. στα Προπύλαια

Radical I.T.

πηγή : https://www.radicalit.gr/2022/04/04/apergia-6…


Ενάντια στον πόλεμο και στην "ειρήνη" τους δεν θα πληρώσουμε και αυτή την κρίση τους-Κάλεσμα στην απεργιακή πορεία στις 6/04

Ενάντια στον πόλεμο και στην "ειρήνη" τους δεν θα πληρώσουμε και αυτή την κρίση τους

Μέσα σε μια δεκαετία αλλεπάλληλων κρίσεων (χρηματοπιστωτικής, υγειονομικής, πολιτικής, ενεργειακής, κλιματικής) και την διαρκή προσπάθεια κρατικής-καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης για την διαχείρισή τους, βλέπουμε τη ζωή μας να κατρακυλά σε σημείο που ακόμα και η επιβίωσή μας καθίσταται αμφίβολη. Στη νέα "κανονικότητα" που μας επιβάλλουν το κράτος και τα αφεντικά, μια διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των κρίσεων ώστε να "επανεκκινήσει" η οικονομία, να έρθει η "ανάπτυξη", να σωθεί η ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή. Καλούμαστε να σώσουμε τις τράπεζες από τη χρεωκοπία, να καλύψουμε την κατάρρευση των εφοδιαστικών αλυσίδων, να στηρίξουμε την παραγωγή και τις αγορές. Καλούμαστε να στηρίξουμε την επιβίωση ενός συστήματος που μας εκμεταλλεύεται και μας καταπιέζει τόσο σε εποχές ανάπτυξης όσο και σε εποχές κρίσεων.

Προκειμένου να στηριχθεί η επιβίωση και η κερδοφορία των αφεντικών, αναγκαζόμαστε να επιβιώσουμε με μισθούς 650 ευρώ, με επίδομα ανεργίας 400 ευρώ ή, ακόμα χειρότερα, χωρίς καν αυτά αν είμαστε άνεργοι/ες ή μετανάστες/στριες. Για όσους/ες "τυχερούς/ες" εργαζόμαστε, πέρα από τις διαρκείς μειώσεις των μισθών, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα διευρυμένα, εντατικοποιημένα και ελαστικά ωράρια εργασίας, τη θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, την εξίσου ελαστική και επισφαλή απασχόληση, τις εργατικές δολοφονίες στα κάτεργα των αφεντικών. Ως επισφράγισμα των παραπάνω ήρθε ο νόμος Χατζηδάκη, ο οποίος στοχοποίησε ταυτόχρονα, τη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες. Με τις τιμές στα super market να αυξάνουν διαρκώς, τα ενοίκια να γίνονται απλησίαστα, τα καύσιμα και την ενέργεια να έχουν γίνει είδος πολυτελείας, το κόστος των εισιτηρίων και των μετακινήσεών μας να αυξάνεται διαρκώς, είναι αδύνατο για οποιονδήποτε να επιβιώσει αξιοπρεπώς. Επιπρόσθετα στα παραπάνω, η κρατική διαχείριση της Covid 19 έθεσε για ακόμη μια φορά το ζήτημα της υγείας και των δομών της στο δημόσιο διάλογο. Η πάγια επιδίωξη ιδιωτικοποίησής της από κράτος και αφεντικά, έρχεται στο σήμερα να επιβληθεί ως λύση για την ασθένεια του κορωνοϊού, υπό το πρόσχημα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού. Προέκταση αποτελεί η νέα διάταξη που οδηγεί στον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από την συνταγογράφηση μέσω ιδιωτών γιατρών.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήρθε να οξύνει τις προϋπάρχουσες συνθήκες κρίσης και να επιδεινώσει τη θέση της τάξης μας. Τους πολέμους δεν τους επιλέγουν, ούτε τους επιβάλλουν οι εκμεταλλευόμενοι /ες και καταιεσμένοι/ες, όμως αυτοί και αυτές είναι που καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες: με τη ζωή ή με τον ξεριζωμό τους στις εμπόλεμες χώρες, με την περαιτέρω εξαθλίωση τους στις υπόλοιπες. Αν οι τιμές των καυσίμων, της ενέργειας, των πρώτων υλών και των τροφίμων εκτινάχθηκαν μετά την έναρξη του πολέμου, δεν σημαίνει ότι δεν γινόταν το ίδιο εδώ και πολλά χρόνια. Σε αντίθεση με το κρατικό / καπιταλιστικό αφήγημα και τις φιλελεύθερες προβλέψεις περί μείωσης των τιμών λόγω ανταγωνισμού, η πλήρης εμπορευματοποίηση της ενέργειας εκτίναξε τις τιμές παγκοσμίως, επηρεάζοντας όλους τους καπιταλιστικούς κλάδους, μεταφέροντας όλο το οικονομικό βάρος στους από τα κάτω. Και αυτό, βέβαια, είχε ξεκινήσει πολύ πριν το ξέσπασμα του πολέμου. Εκεί που άρχιζε να ωριμάζει εμπορικά και η μετάβαση στις πιο ¨πράσινες¨ μορφές ενέργειας, οι οποίες προσέφεραν ένα εναλλακτικό μονοπάτι γεμάτο κέρδη για το κεφάλαιο, με κύριο πρόσχημα τη δήθεν προστασία του περιβάλλοντος. Στα πλαίσια της καπιταλιστικής πράσινης ανάπτυξης, ουσιαστικά κληθήκαμε και εμείς με ειδικούς φόρους και εισφορές να συνεισφέρουμε στις επιχορηγήσεις που δίνονται στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε αυτό το τομέα, για να δούμε τα δάση και τα βουνά μας αποψιλωμένα, γεμάτα με φορτηγά και ανεμογεννήτριες. Βέβαια, τώρα που η παγκόσμια ενεργειακή κρίση άλλαξε τελείως τα δεδομένα, γίνεται στροφή προς τις ΗΠΑ για φυσικό αέριο, ενώ παρατείνεται η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Παράλληλα, επανεξετάζονται τα "ξεχασμένα" κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που ίσως κρύβονται στο υπέδαφος της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο χρώμα που έχει η ενέργεια, είναι το χρώμα του χρήματος που αποφέρει σε αυτούς που την κατέχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και οι οποίοι ρυθμίζουν τη τιμή της, ανάλογα με τα κέρδη τους.

Η κατακόρυφη άνοδος των ενοικίων δεν σχετίζεται με τον πόλεμο. Ξεκίνησε προ δεκαετίας, όταν ολόκληρα τετράγωνα αγοράστηκαν από επενδυτές για να τα εκμεταλλευτούν τουριστικά. Τα σπίτια μετατράπηκαν από χώρους κατοικίας σε επενδυτικά προϊόντα, τόσο από τις διάφορες τουριστικές εταιρίες και τους μικροϊδιοκτήτες που είδαν στον τουρισμό την ευκαιρία τους και γρήγορο και εύκολο χρήμα, όσο και από τις τράπεζες μέσω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Παράλληλα, μέσω του "εξευγενισμού" ολόκληρων περιοχών (gentrification), άνθρωποι της τάξης μας εκδιώκονται άμεσα ή έμμεσα από τις κατοικίες τους, ώστε οι περιοχές τους να "αναβαθμιστούν" εμπορικά και τουριστικά με σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών των αφεντικών. Η κατάληξη είναι η αδυναμία της τάξης μας να έχει πρόσβαση σε οικονομικά βιώσιμη στέγαση.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα όμως για την αστική δημοκρατία. Ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τις επερχόμενες εκλογές που θα λύσουν όλα μας τα προβλήματα. Οι εκλογές αποτελούσαν πάντα βαλβίδα κοινωνικής αποσυμπίεσης στις αστικές δημοκρατίες. Νέοι και παλιοί σωτήρες εμφανίζονται για να υποσχεθούν τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, να διοχετεύσουν τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή στα ακίνδυνα για τα αφεντικά εκλογικά κανάλια, να δώσουν την ψευδαίσθηση της "τιμωρίας" της προηγούμενης κυβέρνησης και της επιβράβευσης της επόμενης για τα όμορφα "θα" που χρησιμοποίησε. Η γελοιότητα των εξαγγελλόμενων "παροχών" θα μπορούσε μάλλον να συμπυκνωθεί στις υποσχέσεις για αυξήσεις 2-5% τη στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει με 8%.

Από τη μεριά μας, ως αναρχικοί/ες δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι είτε οι εκλογές, είτε οποιαδήποτε δεξιά ή αριστερή κρατική διαχείριση μπορούν να επιφέρουν οποιαδήποτε βελτίωση της ζωής μας. Αναγνωρίζουμε ότι οι καθημερινοί, μαχητικοί και αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί/ταξικοί αγώνες, η ταξική αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια, η συλλογικοποίηση και η οργάνωσή μας σε ταξικά σωματεία βάσης, σε συνελεύσεις γειτονιάς, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι απαλλοτριώσεις, οι καταλήψεις στέγης, η βίαιη απάντηση απέναντι στην κρατική-καπιταλιστική βία είναι ο μόνος τρόπος να στηθούν πραγματικά αναχώματα στην κρατική-καπιταλιστική επέλαση.

Ακόμα όμως και οι μικροβελτιώσεις που μπορούμε να πετύχουμε μέσα από αυτούς τους αγώνες, δεν μας είναι αρκετές. Στοχεύουμε στην πλήρη καταστροφή του κράτους, του κεφαλαίου και κάθε εξουσιαστικής σχέσης. Αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία μιας ακρατικής, αταξικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Κάλεσμα στην απεργιακή πορεία Τετάρτη 6 Απριλίου στις 11:00 στα Προπύλαια.

Να μετατρέψουμε τις κρίσεις και τους πολέμους τους σε κοινωνική επανάσταση

Μαχητικοί κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες

Αναρχικές συλλογικότητες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87227/


Τετάρτη 6 του Απρίλη: 24ωρη πανεργατική απεργία

Αντίσταση στη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων, στην εγκληματοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, στον πόλεμο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση

Εναντίον της χολέρας του 1865 διετάχθησαν εν Ελλάδι μακραὶ και αυστηραὶ καθάρσεις. […] Το κρέας επωλείτο υπό ελαστικής συνειδήσεως κερδοσκόπων αντί τριών δραχμών κατ᾽ οκάν, ο άρτος αντί ογδοήκοντα λεπτών και ο οίνος αντί δραχμής. […] Οι κερδοσκόποι απέθετον τα εμπορεύματά των εις την άκραν της απωτάτης ακτής της ερημονήσου, ελάμβανον τα λεπτά των και έφευγον. Η χολέρα δυνατὸν να κολλά εις κάθε πράγμα, αλλ᾽ εις τα χρήματα όχι. […] Θα έλεγέ τις ότι η χολέρα ήτο μόνον πρόφασις, και ότι η εκμετάλλευσις των ανθρώπων ήτο η αλήθεια.
Βαρδιάνος στα σπόρκα, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Εμιλούσαν για τους φόρους που έβαζε η Κυβέρνηση, κάθε Κυβέρνηση, ετοιμάζοντας πόλεμο, για να στέλνει του τόπου τα πλούτη, τον ιδρώτα του εργάτη, σε ξένα πουγκιά, των πλούσιων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας.
Η Τιμή και το Χρήμα, Κωνσταντίνος Θεοτόκης

Μετά από 2 χρόνια λεηλασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, εγκληματοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, αντιμετώπισης -με πρόσχημα τη λοίμωξη Covid-19- ως εσωτερικού εχθρού αρχικά των διαδηλωτών και στη συνέχεια όσων δεν εμβολιάστηκαν. 23 χρόνια μετά την ισοπέδωση της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, ο πόλεμος προβάλλει ξανά στην Ευρώπη ως το πιο φονικό εργαλείο για την καπιταλιστική αναδιάρθρωση, για να συνεχίσει το κεφάλαιο την κερδοφορία του μέσα στην κρίση επενδύοντας στην πολεμική βιομηχανία και στη μαύρη αγορά στην τροφή και την ενέργεια.

Φόβος και τρόμος, όπως χρόνια τώρα στην Ασία, στην Αμερική, στην Αφρική, και στους κατοίκους της…. πολιτισμένης Ευρώπης. Εδώ φτώχεια και ανεργία. Προσφυγιά και θάνατος για Oυκρανές/ούς και Ρώσους στο πεδίο του πολέμου. Για όσες/ους είχαν την αυταπάτη ότι η ψευδαίσθηση της ευμάρειας θα έρθει με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για όσους γίνονται κρέας για τα κανόνια. Μοιράζεται λοιπόν ξανά ο κόσμος. Ζώνες γεωστρατηγικής κυριαρχίας. Το κεφάλαιο και τα κράτη επιβάλλουν το ματοκύλισμα στη γραμμή παραγωγής και στο πεδίο της σφαγής.

Σε αυτές τις συνθήκες οι ακηδεμόνευτοι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία -όσο και αν δυσκολεύουν οι αντικειμενικοί όροι, όσο και να περιορίζονται οι υποκειμενικές δυνάμεις. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να ανατραπεί από τα κάτω η ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική της νέας δημοκρατίας, η οποία μεθόδευσε την ποινικοποίηση κάθε αγώνα εκτελώντας τις εντολές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να συγκρουστούμε με την προπαγάνδα των μέσων μαζικής εξαπάτησης που διαχωρίζουν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες ανάλογα με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ: στρατόπεδα συγκέντρωσης, αρρώστιες και θάνατος στα κολαστήρια για όσες/ους έρχονται από την Ασία και την Αφρική, υποδοχή με θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Εργαζόμενοι και άνεργοι χρειάζεται να διαμορφώσουμε ταξική συνείδηση ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και στην ξενοφοβία.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται πολιτική και οργανωτική ρήξη με τον καθεστωτικό εργοδοτικό συνδικαλισμό που σιτίζεται από το κράτος, χειραγωγεί, αφομοιώνει, ευτελίζει και απαξιώνει τους εργατικούς αγώνες.

Χρειάζεται ακηδεμόνευτος ταξικός συνδικαλισμός: σωματεία βάσης χωρίς ιεραρχία, χωρίς περσόνες και παράγοντες, αποσπασμένους συνδικαλιστές που αποδέχονται και αναπαράγουν ρόλους. Μακριά από το θέαμα και την αυτοαναφορικότητα. Για να ενώσουμε το νήμα από τις μικρές και μεγάλες μάχες που δόθηκαν από τα κάτω στους δρόμους με τους νικηφόρους απεργιακούς αποκλεισμούς που έδωσαν τη δύναμη στις/στους εργαζόμενες/ους να πιστέψουν στη σημασία της συλλογικότητας κόντρα στην ιδιοτέλεια και στη μοιρολατρία.

Στους εργασιακούς χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης λεηλατούνται τα εργασιακά δικαιώματα. Με πρόσχημα τον Covid-19 τα αφεντικά επέβαλαν γενίκευση της τηλεργασίας, υπασφάλιση, μαύρη εργασία και δραματική μείωση των ωρών εργασίας. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο αγώνας μέσα στους χώρους δουλειάς όσων βάζουν κόκκινη γραμμή ανάμεσα στους εργαζομένους και στα αφεντικά, όσων αντιστέκονται στην επιβολή της μετατροπής των αιθουσών διδασκαλίας σε χώρους reality και συνεχίζουν να στέκουν όρθιες/οι και να διδάσκουν αξιοπρέπεια. Όσο όμως δεν αποδομείται η φενακισμένη αντίληψη ότι ο χώρος εργασίας είναι μια …καβάτζα για την έστω και στοιχειώδη ασφάλιση και το βασικό μεροκάματο, όσο υπάρχει η ψευδαίσθηση του ατομικού δρόμου της επιστημοσύνης, που αναπαράγεται και από… πρωτοβάθμια σωματεία που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους της εκπαίδευσης σε καθηγητές και σε… «υπόλοιπους», αυτή η δυστοπία θα συνεχίζει να μας συνθλίβει.

Γι′ αυτό η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 του Απρίλη και στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχει ιδιαίτερη σημασία για τη συνέχιση του αγώνα, για να μη γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω, που η λέξη απεργία στην ιδιωτική εκπαίδευση είχε χαθεί στο πέρασμα των χρόνων από τις απεργίες του '77 και του '82 στα ιδιωτικά σχολεία για την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Γι' αυτό η αναζήτηση του δρόμου του ακηδεμόνευτου αγώνα αποτελεί τη μόνη προοπτική για τη δημιουργία ενός σωματείου βάσης κλαδικού πανελλαδικού για όλες/ους τις/τους εργαζόμενες/ους στην ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς διαχωρισμούς στη μορφή εργασίας, σε ντόπιους και ξένους, χωρίς έμφυλα στερεότυπα…

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ο ταξικός αγώνας θα είναι νικηφόρος μόνο αν είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Να δώσουμε τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, να αναζητήσουμε αυτά που μας ενώνουν, να βρούμε το μονοπάτι της αλληλεγγύης και της συλλογικής αντίστασης.

Όλες/οι στην απεργία την Τετάρτη 6 του Απρίλη,
να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα

Προπύλαια, 11.00 π.μ.

Αντίσταση Αυτοοργάνωση Ταξική αλληλεγγύη

Όλα για όλες/ους, τίποτε για μας…

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2022/04/03/τ…


06/04 ΑΠΕΡΓΙΑ 11:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η νέα τουριστική σεζόν για το 2022 είναι έτοιμη να ξεκινήσει ωστόσο εμείς οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στην εστίαση μετράμε ακόμα τις πληγές μας από άλλη μια χρονιά εντατικοποίησης της δουλειάς μας , απαξίωσης του μισθού μας και υγειονομικής έκθεσής μας σε συνθήκες πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας. Η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, η βαριά βιομηχανία του τουρισμού είναι έτοιμη να ξαναπάρει μπρος με τα καύσιμα να είναι για μια ακόμα φορά η κακοπληρωμένη και υποδηλωμένη εργασία των εργαζόμενων στον κλάδο.

Μας το ζητούν αυτοί που το 2012 μαζί με τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές υπέγραψαν -15% στην συλλογική μας σύμβαση, η οποία παραμένει έως και σήμερα, αυξημένη κατά 1% για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, την ίδια ώρα που οι αφίξεις φτάνουν τους 32 εκατομμύρια τουρίστες από 10 εκατομμύρια που ήταν το 2008. Για το 2022 περιμένουμε 35 εκατομμύρια αφίξεις. Η κρίση για την οποία μας μιλάνε, αφορά μόνο την δική μας τσέπη.

Μας ζητούν για μια ακόμη φορά να μπούμε μπροστά και να στηρίξουμε την κοινή προσπάθεια να ανακάμψει η χώρα.

Μας το ζητούν αυτοί που επιδοτήσαν με παχυλές επιδοτήσεις και μη επιστρεπτέες προκαταβολές τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου για όσο διάστημα παρέμειναν κλειστές, ενώ με το ζόρι πέταξαν στους εργαζόμενους ένα επίδομα πείνας 534 ευρώ, ενώ όσοι εργάζονταν ζούσαν με πενιχρούς μισθούς λόγω του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ.

Μας το ζητούν αυτοί που θεωρούν ότι μπορούμε να ζούμε με βασικό μισθό 665 ευρώ και να πληρώνουμε (όσοι είμαστε πλούσιοι) 2 ευρώ για ένα λίτρο βενζίνης.

Μας το ζητούν αυτοί που απολύουν προσωπικό ακόμα και από το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με πρόσχημα την υπολειτουργία των ξενοδοχείων και των εστιατορίων. Οι απολύσεις από τα ξενοδοχεία της Αττικής (Caravel, Melia, κ.α.) είναι ακόμα νωπές όπως και οι αρνήσεις των ξενοδόχων να δεσμευτούν για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας.

Μας το ζητούν αυτοί που ανακαινίζουν ξενοδοχεία μεγαθήρια σαν το Hilton με κρατικό χρήμα, που θησαύρισαν από τον κόπο και την προσφορά των συναδέλφων μας και τώρα τους πετούν στην ανεργία γιατί δεν θα είναι χρήσιμοι στη νέα φιλοσοφία και λειτουργία του ξενοδοχείου όταν αυτό ξανανοίξει.

Μας το ζητούν αυτοί που θεωρούν αυτονόητο ένας εργαζόμενος να δουλεύει σεζόν 7 μέρες τη βδομάδα, 12 ώρες τη μέρα για να εξυπηρετήσει τον φόρτο εργασίας και την υπερωριακή του απασχόληση να την πληρώνεται μελλοντικά σε ρεπό.

Μας το ζητούν όσοι θεωρούν τους ντελιβεράδες που μετρούν καθημερινά εργατικά ατυχήματα στο δρόμο, συνεργάτες γραφείου χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μας το ζητούν αυτοί που θεωρούν αναχρονιστικό να υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεσμευτικές για τους εργοδότες που να καθορίζουν κατώτατα όρια μισθών, ασφαλιστικά δικαιώματα, θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα ανά κλάδο.

Μας το ζητούν όσοι ποινικοποιούν τον συνδικαλισμό, βγάζουν στα δικαστήριά τους τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, τις καταστέλλουν με βία ή αποδέχονται ως νόμιμο και θεσμικό μόνο τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που οι ίδιοι ορίζουν.

Μας το ζητούν όσοι απαξίωσαν το σύστημα υγείας και με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας μας έστελναν για δουλεία μέσα στην πανδημία με 5 μέρες (στην καλύτερη) καραντίνα όταν νοσούσαμε.

Αυτή είναι η κατάσταση στα Ξενοδοχεία και στην εστίαση. Εργοδότες που είναι απρόθυμοι να εκπληρώσουν έστω και τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, που χρησιμοποίησαν την πανδημία για να αυξήσουν την κερδοφορία τους χωρίς ρίσκο, που θεωρούν την ανθρώπινη εργασία απολύτως αναλώσιμη και χρήσιμη μόνο όταν αποδίδει άμεσα και πολλά κέρδη. Και από την άλλη μια κυβέρνηση και ένα υπουργείο εργασίας που φαίνεται να δίνει Γη και ύδωρ και να μοιράζει κρατικό χρήμα σε ημέτερους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και από την άλλη βάζει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και τις συλλογικές τους ενώσεις και διαδικασίες ποινικοποιώντας τον Συνδικαλισμό επί της ουσίας με τον νόμο Χατζηδάκη και επιτρέποντας την πλήρη ασυδοσία του τουριστικού κεφαλαίου να αποσπά ακόμα μεγαλύτερη υπεραξία.

Δεν είναι όμως μόνοι τους. Απέναντι σε αυτή τη δυστροπία, υπήρξαν μεγάλοι εργατικοί αγώνες που έδειξαν ότι το πράγμα μπορεί να πάει αλλιώς. Με συλλογική, μαζική, ενωτική δράση οι εργαζόμενοι στην e-food , στην ΛΑΡΚΟ, στην COSCO στα πετρέλαια Καβάλας έδειξαν ότι οι εργατικές αντιστάσεις μπορούν να φέρουν νίκες, να γεμίσουν με αισιοδοξία όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και να συμβάλουν στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η μαζική ενωτική ταξική συσπείρωση των εργαζομένων, η ρήξη με τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αντεργατικές πολιτικές και με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που επιβάλλει την συναίνεση και τον συμβιβασμό .

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και επισιτισμό όπως και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα να διεκδικήσουν:

-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών μνημονικών νόμων ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ.

-Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον ορισμό ΕΓΣΣΕ χωρίς ρήτρες ανταποδοτικότητας και δημοσιονομικών περιορισμών.

-Επαναφορά κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και άμεση και καθολική δεσμευτικότητα αυτών.

-Γενναιά αύξηση του κατώτατου μισθού.

-Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και χρονική επέκτασή του για όσο χρόνο καθεμία/καθένας άνεργος δεν βρίσκει δουλειά.

-Μείωση του εβδομαδιαίου και ημερήσιου χρόνου εργασίας.

-Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια. 55 χρόνια για τις μητέρες και τους εργαζόμενους σε ΒΑΕ.

-Επαναλειτουργία και στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών της επιθεώρησης εργασίας.

-Βαρέα και ανθυγιεινά στους διανομείς και χορήγηση μηχανής καθώς και όλων των μέσων προστασίας από την επιχείρηση.

-Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στα ξενοδοχεία της Αττικής.

-Απαγόρευση απολύσεων σε επιδοτούμενες επιχειρήσεις.

Αγωνιστική Έργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΛΑΝΤΖΑ)

πηγή : https://www.lantza.org.gr/06-04-απεργια-1130-…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 6 ΑΠΡΙΛΗ 2022

από Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία & την Κλεισούρα

Απεργιακή συγκέντρωση, Κοραή και Πανεπιστημίου, 11 π.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 6 ΑΠΡΙΛΗ 2022

Η συνέλευση ενάντια στη βιοεξουσία και την κλεισούρα συμμετέχει στην πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση Κοραή και Πανεπιστημίου στις 11 π.μ.

- ενάντια στη μείωση του πραγματικού μισθού είτε μέσω του πληθωρισμού είτε μέσω υποχρεωτικών «υγειονομικών» τεστ και προστίμων

- ενάντια στην αύξηση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη μείωση των κοινωνικών αναπαραγωγικών δαπανών

- ενάντια στη μεθοδική αναδιάρθρωση/διάλυση του ΕΣΥ, τις αναστολές εργασίας και μισθού, τις απολύσεις των συμβασιούχων, τις συγχωνεύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις

- ενάντια στις κρατικές υποχρεωτικότητες, τα πιστοποιητικά «υγειονομικών» φρονημάτων, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την επιβολή διαχωρισμών εντός της εργατικής τάξης

- ενάντια στην κατασκευή μιας διαρκούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης και τη «φυσικοποίηση» αλλεπάλληλων κρίσεων, οι οποίες δεν είναι παρά όψεις της διαρκούς κρίσης αναπαραγωγής των καπιταλιστικών σχέσεων

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ


Ή θα πέσουν οι τιμές ή θα πέσει η κυβέρνηση

Ανακοίνωση Αναμέτρησης για την απεργία στις 6/4

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία έχουν δει τα πραγματικά εισοδήματά τους να μειώνονται συνεχόμενα. Το τελευταίο κύμα ακρίβειας μας βρίσκει όλους και όλες σε μία κατάσταση όπου ήδη είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε σε βασικές ανάγκες όπως είναι τα ενοίκια, η θέρμανση, τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης. Σε αυτήν ακριβώς τη συνθήκη η κυβέρνηση με βάση το νόμο Χατζηδάκη επιτίθεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις προκειμένου να τελειώσει οριστικά με κάθε πιθανότητα διεκδίκησης και επαναθεμελίωσης εργατικών δικαιωμάτων. Παράλληλα η πρωτοφανής υποβάθμιση του ΟΑΕΔ θέτει στο περιθώριο τον άνεργο κόσμο εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στη λογική της ατομικής ευθύνης για τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά.

Η κυβερνητική "αμηχανία" απέναντι στην ακρίβεια και οι δηλώσεις-ντροπή κυβερνητικών στελεχών απέναντι σε μια κοινωνία που ασφυκτιά αποτελεί εικόνα για το μέλλον μας στον βαθμό που δεν σταθούμε απέναντί της. Η λογική της αδιαφορίας για την κοινωνική πλειοψηφία η οποία θα πρέπει να υπομείνει τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη είναι η ουσία της διακυβέρνησης ΝΔ, του σχεδίου της και της λογικής της. Είναι το συμπλήρωμα της αποσύνθεσης του κοινωνικού κράτους, του τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων στα "μνημονιακά" χρόνια, των ιδιωτικοποιήσεων και της παντελούς απουσίας κοινωνικής προστασίας μέσα στη πανδημία. Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να παλέψουμε!

Η απεργία της 6ης Απρίλη να γίνει η δική μας πρώτη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Δεν θα υπομείνουμε το κύμα ακρίβειας, θα παλέψουμε για την ανατροπή τους! Από τα νέα σωματεία που δημιουργούνται, από νέους ανθρώπους στην Ελλάδα μέχρι τις αποθήκες της Άμαζον στη Νέα Υόρκη, ο κόσμος της εργασίας θα δώσει τη μάχη για το μέλλον του απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να του το στερήσουν.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις μισθών & συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους/ες
  • Πλαφόν και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
  • Δημόσια ιδιοκτησία στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Να μην κοπεί καμία παροχή.
  • Έλεγχος στις τιμές των ενοικίων, μορατόριουμ σε εξώσεις/πλειστηριασμούς.
  • Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανεργίας!
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις

Τη Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε και στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!

Αθήνα, Προπύλαια 11:00 πμ

Θεσσαλονίκη, Καμάρα, 11:00 πμ

Γιάννενα, Εργατικό Κέντρο, 10:30 πμ

Χανιά, Πλατεία Αγοράς, 10:30 πμ

πηγή : https://synantisi.org/i-tha-pesoyn-oi-times-i…


Βίντεο-κάλεσμα των Tech Workers, κλαδική Ένωση Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Αναρχόσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, για την #απεργία_6Απρίλη

https://twitter.com/i/status/1510284785436008…

Την Τετάρτη 6/4 κατεβάζουμε ακουστικά, κλείνουμε υπολογιστές και βγαίνουμε στον δρόμο Συγκέντρωση Προπύλαια 11πμ

πηγή : https://twitter.com/TechWorkersRoci/status/15…


Η δυσθεώρητη ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, ο εργασιακός μεσαίωνας, οι χαμηλοί μισθοί, η διάλυση των δημόσιων υποδομών και του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας, η φίμωση του τύπου , η αυταρχική διοίκηση, ο κυνισμός και το θράσος συνθέτουν την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης σήμερα, μια μέρα πριν τη γενική απεργία, σ' ένα κρεσέντο υποκρισίας, "τι να το κάνεις το φτηνό ρεύμα όταν σκοτώνονται άμαχοι". Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον πόλεμο ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ ήταν η πρώτη που έστειλε όπλα στην Ουκρανία εμπλέκοντας την ελληνική κοινωνία σε περιπέτειες. Την ίδια στιγμή αρνούνται πεισματικά να πάρουν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και να βοηθήσουν την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται. Αντιθέτως μάλιστα δημιουργούν τις συνθήκες για απίστευτη κερδοφορία των εταιρειών ενέργειας.

Η απάντηση των "από κάτω" σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που θέλει να εδραιώσει η πιο σκληρά νεοφιλελεύθερη και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης πρέπει να είναι δυναμική.

Αύριο δεν πάμε στη δουλειά, αύριο κατεβαίνουμε στο δρόμο!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤA

πηγή : https://diktio.org/node/1567