Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στις 12.00

Δικαστήριο για την παρέμβαση στη γαλλική πρεσβεία

Στις 22/4/2018 επιτεθήκαμε στη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Προξενείο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κόσμο της κατειλημμένης-απελευθερωμένης γης στη Νάντη (κομμούνα ZAD), όταν έπειτα από μια μεγαλειώδη αντίσταση κερδήθηκε η μάχη απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια του Μακρόν, καθώς και σε ένδειξη αλληλεγγύης στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλλία. Από εποχής Μακρόν αυτό που έχει να επιδείξει είναι καταστολή (χαρακτηριστική η περίπτωση των κίτρινων γιλέκων) και δηλητηριώδη νεοφιλελευθερισμό.

Εκτός αυτών, βέβαια, σημαντική αιτία της παρέμβασης αποτελεί το γεγονός ότι, όπως επισημάναμε και τότε, το γαλλικό κράτος και κεφάλαιο έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και έχουν αναδειχθεί σε σημαντικό περιφερειακό πόλο της ευρωατλαντικής συμμαχίας (ΝΑΤΟ), σε έναν πολυπολικό κόσμο γεωπολιτικών ανταγωνισμών, που, μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έγινε ακόμη πιο ορατός. Το ιμπεριαλιστικό πρόσωπο του γαλλικού κράτους και κεφαλαίου αποτυπώνεται σε διάφορα πεδία, είτε με την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία για να χτυπάει την Υεμένη, είτε με τη συμμετοχή ως μέλος του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς στη Συρία, είτε στην εκμετάλλευση των ορυκτών της κυπριακής ΑΟΖ, είτε στον εξοπλισμό πρόσφατα του ελληνικού κράτους με φρεγάτες και Rafale και τη δέσμευση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων για «στρατιωτικές επιχειρήσεις» γαλλικών συμφερόντων στη ζώνη του Σαχέλ.

Μετά από την παρέμβαση συνελήφθη σύντροφός μας που δεν είχε καμία ανάμειξη και μάλιστα πολύ μακριά από το σημείο της παρέμβασης, ο οποίος δικάζεται αύριο, 30/03, με κατηγορίες για φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, σε αντικείμενο που χρησιμεύει σε κοινό όφελος. (Γ Τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων, Λουκάρεως, 12:00, 2ος όροφος, αίθουσα Δ80Γ).

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5647