Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στις 20.00

Ρεμπέτικο οικονομικής ενίσχυσης [Αναβάλλεται]

Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των εργασιών της κατάληψης φάμπρικα Υφανετ

Όπως όλοι οι κατειλημμένοι χώροι, έτσι και η κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ αποτελεί μία δομή αγώνα και ένα χώρο πολιτικής ζύμωσης, αμφισβητώντας στη πράξη της λογικές της ιδιοκτησίας και του εμπορεύματος. Μέσα στις καταλήψεις μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες κομματιών της κοινωνίας που βρίσκονται στο περιθώριο· μετανάστριες, άνεργοι, επισφαλείς, άτομα καταπιεσμένα από τα κυρίαρχα πρότυπα βρίσκουν στις καταλήψεις ανάσες ελευθερίας. Ο πολύμορφος χαρακτήρας των καταλήψεων περιλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συζητήσεων, προβολών, συναυλιών και μπαρ, τη δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών και πολλών άλλων δομών.
Το κράτος, έχοντας δείξει επανειλημμένα πως η εκκένωση τέτοιων χώρων και η πάταξη κάθε ριζοσπαστικής φωνής γενικότερα είναι ψηλά στην ατζέντα του, αυτή τη φορά έχει στοχοποιήσει τη Φάμπρικα Υφανέτ και, είτε με απειλές εκκένωσης και κατεδάφισης λόγω "επικινδυνότητας" του κτιρίου, είτε με τη βοήθεια φορέων που θέλουν να το αξιοποιήσουν επιχειρηματικά, επιχειρεί να νομιμοποιήσει κοινωνικά τη παρέμβαση του σε αυτό, την καταστολή των κινηματικών δομών εντός του. Σε αυτό το πλαίσιο, η συντήρηση της κατάληψης μέσω απαραίτητων εργασιών αποκτά πολιτικό περιεχόμενο, δίνοντας διάρκεια και ποιότητα στις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δυναμικές εντός της αλλά και αποτελώντας μία ασπίδα απέναντι στην απειλή της εκκένωσης.
Ως άτομα που στεγαζομαστε, οργανωνόμαστε και πολιτικοποιούμαστε στον κατειλημμένο χώρο του Στεκιού του Πολυτεχνείου Α.Π.Θ. η αλληλεγγύη μας σε κάθε κατάληψη που απειλείται είναι αυτονόητη, όπως και η υλική/οικονομική της στήριξη. Να υπερασπιστούμε τις δομές αγώνα, προτάσσοντας τη συλλογική ζωή απέναντι σε έναν σάπιο κόσμο ανταγωνισμού και ιδιώτευσης.

Αυτόνομη παρέμβαση στους Ηλ-Μηχ

Αυτόνομο Σχήμα Πολιτικών Μηχανικών

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μαρτίου 14h