Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία

ΑΠΕΡΓΙΑ: 6 ΑΠΡΙΛΗ, 10:00, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

πηγή : https://ipposd.org/2022/03/31/απεργια-6-απριλ…


1 2 3

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στις 10:00 από την κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου)

Ακολουθεί η ανακοίνωση της συλλογικότητας:

ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Φτώχεια, ανισότητα, πολεμικές συρράξεις, οικονομική εκμετάλλευση, καταπίεση της κοινωνικής βάσης από το κράτος και μια δυσβάσταχτη αύξηση του κόστους ζωής για τους περισσότερους/ες από εμάς. Για να περιγράψουμε τις συνθήκες που επικρατούν στον καπιταλισμό στις ημέρες μας, τόσο στην ελλαδική επικράτεια όσο και ανά την υφήλιο, δε μπορούμε να μην μιλήσουμε γι' αυτή τη δυστοπία που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, για την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης από τα αφεντικά, για τη λεηλασία της φύσης και της ζωής μας από τους οικονομικά ισχυρούς αυτού του κόσμου.

Για να συνεχίσουν οι καπιταλιστές όχι μόνο να παράγουν κέρδος αλλά και να το γιγαντώνουν, χρειάζονται τη φθηνή, υποτιμημένη, ανασφάλιστη, επισφαλή εργασία του σύγχρονου προλεταριάτου. Παράγουν και γιγαντώνουν τα κέρδη τους, ακριβώς, επειδή όλοι και όλες οι από τα κάτω πιεζόμαστε σε μια ασφυκτική κατάσταση είτε με πενιχρούς, πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις είτε τιθέμενοι στο περιθώριο της εργασιακής συνθήκης, υπάρχοντας και προσπαθώντας να επιβιώσουμε μεταξύ σφύρας κι άκμονος, μεταξύ υποτιμημένης εργασίας, επισφάλειας κι ανεργίας.

Την ίδια στιγμή, ο πρόσφατος αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αναδιάρθρωσης των δομών του ελληνικού καπιταλισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η νεοφιλελεύθερη επίθεση ακόμα και σε κείνα τα κομμάτια των εργασιακών σχέσεων, στα οποία δεν το είχε μέχρι στιγμής κάνει. Εξάλλου, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το ξεζούμισμα των εργατών από τα αφεντικά είναι βασική αρμοδιότητα του κράτους και των δομών του. Έτσι λοιπόν, η 8ωρη εργασία σε πολλούς εργασιακούς χώρους είναι πλέον παρελθόν, καθώς έχει αυξηθεί θεσμικά το ωράριο ως και 10 ώρες, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν καταργηθεί ήδη από την περίοδο των μνημονίων.

Ταυτόχρονα, η επίθεση ενάντια στους εργατικούς αγώνες και τα σωματεία συνεχίζεται με την ποινικοποίηση των απεργιών αλλά και το επιχειρούμενο φακέλωμα των μελών των σωματείων, εφόσον προϋπόθεση για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος είναι η απογραφή στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο, ενώ το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης αναγνωρίζεται μονάχα στο σωματεία που έχουν εγγραφεί στα νομοθετημένα ψηφιακά Μητρώα. Συνδικαλιστές λοιπόν και οργανώσεις εργατριών επιχειρείται να φακελωθούν, προκειμένου να ελέγχονται από το κράτος και την εργοδοσία. Στην ουσία, ο πρόσφατος αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη επιχειρεί να καταργήσει στην πράξη τη δυνατότητα ζωντανής συμμετοχής, ενημέρωσης στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, καθώς δίνει τη δυνατότητα για τη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και τη λήψη αποφάσεων για τις απεργίες με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σε διεθνές επίπεδο, ο ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός που διεξάγεται για τον διαμοιρασμό των σφαιρών επιρροής, των ενεργειακών δρόμων και την αναδιάταξη της γεωπολιτικής ισχύος, όπως δείχνει η ζοφερή πραγματικότητα με την ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία αλλά κι ευρύτερα τα αντικρουόμενα καπιταλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, και της ΕΕ φέρνουν την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ προκαλούν επιπλέον ανατιμήσεις και πληθωρισμό τόσο στην ενέργεια, όσο και σε βασικά προϊόντα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις τσέπες όσων ήδη αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι μόνοι πραγματικά χαμένοι από αυτήν την ενδοκυριαρχική αντιπαράθεση είναι οι λαοί τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας, όσο και οι από κάτω της κοινωνίας όπου γης. Όλοι αυτοί που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ούτε να κερδίσουν τίποτα από τη σύγκρουση των καπιταλιστικών κρατών και ενεργειακών μονοπολίων που πασχίζουν να προωθήσουν τα δικά τους κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Το ελληνικό κράτος από την πλευρά του έχοντας προσδεθεί από το τέλος του Β΄ΠΠ στον ευρωατλαντικό άξονα έχει διαλέξει πλευρά και ιδίως στην παρούσα συγκυρία έχει μπει με τα μπούνια στην ένοπλη αυτή αντιπαράθεση στέλνοντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, συμμετέχοντας στις διεθνείς δυτικές κυρώσεις εις βάρους της Ρωσίας, όντας έτοιμο να διαθέσει τις νατοϊκές βάσεις στην ελλαδική επικράτεια στη Δύση για πάσα πιθανή πολεμική ενέργεια.

Από την πλευρά μας, όλες κι όλοι εμείς οι από τα κάτω της κοινωνίας, όπου γης, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ταχθούμε υπέρ του ενός ή του άλλου καταπιεστή ή εκμεταλλευτή. Εξάλλου, οι παγκόσμιες οικονομικές ελίτ και άρχουσες τάξεις εκτός από τα μεταξύ τους αντικρουόμενα συμφέροντα έχουν και κάτι κοινό. Είναι εξίσου καταπιεστές κι εκμεταλλευτές των ανθρώπων που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας στις χώρες τους, καταπιέζουν κι εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους/ες, άνεργες/ους, μετανάστριες και μετανάστες, όλες κι όλους τους σύγχρονους προλετάριους που κινδυνεύουν να γίνουν κιμάς στα κανόνια των καπιταλιστών. Από τη μεριά μας, οφείλουμε να ταχθούμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, αυτή της ταξικής και διεθνιστικής συμπαράταξης. Έχουμε ιστορικό χρέος να στήσουμε προλεταριακά, διεθνιστικά, αντιπολεμικά και αντιμιλιταριστικά αναχώματα κόντρα στις πολεμοκάπηλες κραυγές και πρακτικές του κράτους και του κεφαλαίου. Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός, αυτοί που καθημερινά εκμεταλλεύονται την εργασία μας, για να οικειοποιηθούν υπεραξία από την υπερεργασία μας, αυτοί στων οποίων τα εργασιακά κάτεργα χύνουμε τον ιδρώτα και το αίμα μας, αυτοί που μας εξοβελίζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, αυτοί για τους οποίους είμαστε μονάχα γρανάζια παραγωγής του δικού τους υπερκέρδους. Να μπλοκάρουμε κάθε περαιτέρω εμπλοκή του ελληνικού κράτους σε έναν πόλεμο αλλότριο προς τα ταξικά μας συμφέροντα.

Απέναντι στην αφαίμαξη της ίδιας μας της ζωής, να δημιουργήσουμε και να συμμετέχουμε σε συνελεύσεις στις γειτονιές, να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε ταμεία αλληλοβοήθειας. Να στοχοποιήσουμε τις εταιρείες εκείνες που είναι υπεύθυνες για τις αυξήσεις των τιμών και την διαρκή καταστροφική, σε βάρος της εργατικής τάξης, πολιτική. Να βάλουμε πολιτικά και θεωρητικά αναχώματα στον καπιταλιστικό μετασχηματισμό, να διαδώσουμε το λόγο μας ενάντια στην μετάβαση σε έναν όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο. Με καταλήψεις στέγης, με συλλογικές κουζίνες, με απαλλοτριώσεις. Αλλά και με συμμετοχή σε εργατικά σχήματα και σωματεία βάσης, καθώς οι εργατικοί αγώνες, εάν δεν είναι αυτοοργανωμένοι με σαφή εχθρικά χαρακτηριστικά ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, κινδυνεύουν να αφομοιωθούν από την Εξουσία. Όλα αυτά αποτελούν τις απαντήσεις μας απέναντι στο ταξικό πόλεμο που βιώνουμε. Να προτάξουμε την θέλησή μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, χωρίς αυτούς που μας κλέβουν, μας χρησιμοποιούν και μας εκμεταλλεύονται. Και πάνω από όλα, να αγωνιστούμε συλλογικά και αυτοοργανωμένα βάζοντας το σπόρο για την κοινωνική επανάσταση που θα ανατρέψει το σάπιο καπιταλιστικό κόσμο και θα φέρει πιο κοντά μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ-ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

κάλεσμα : Προλέτ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Απριλίου 00h


1 2 3

ΠΑΤΡΑ - Στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων της 6 Απρίλη

10:00 π.μ. στην Κατάληψη Παραρτήματος και 10:30 π.μ. στην πλατεία Όλγας

Στηρίζουμε τα αναρχικά καλέσματα στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο, το αυξημένο κόστος ζωής την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 10:00 π.μ. από την Κατάληψη Παραρτήματος και στις 10:30 στην πλατεία Όλγας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στος 19:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617976/