Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στις 12.00

Προσυγκέντρωση για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Αυλώνας

Προσυγκέντρωση στο μουσείο 12:00μ για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Αυλώνας

post image

Οι φυλακές αποτελούν το πιο σκληρό μέσο καταστολής του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι σε όσους αγωνίζονται αλλά και σε όσους ανήκουν στα χαμηλότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, τους περιθωριοποιημενους και τους κολασμενους αυτού του κόσμου. Δεν αποτελεί έκπληξη που το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατουμένων είναι μικροκλεφτες, τοξικομανείς, μετανάστες κλπ, καθώς είναι αυτοί που βιώνουν στο πετσί τους τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανέχεια που συντηρεί αυτό το σάπιο σύστημα.

Την ίδια στιγμή που εξασφαλίζει την ασυλία στα τσιράκια και τους λακεδες τους, όπως είναι οι μαφιόζοι και οι μεγαλοεμπορες ναρκωτικών, χιλιάδες ψυχές στοιβάζονται στα "σωφρονιστικά" καταστήματα και στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όσο και αν οι εξουσιαστές μας πανηγυρίζουν για ανθρώπινες και δημοκρατικες φυλακές που σέβονται την αξιοπρέπεια του ατόμου και στοχεύουν στην επανένταξη του στην κοινωνία, όλοι ξέρουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η εκτιση της ποινής έχει ξεκάθαρα εκδικητικό χαρακτήρα ενώ οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, με βασικές ελλείψεις όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνθήκες υγιεινής.

Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας έγινε ξεκάθαρο ότι οι ζωές των κρατουμένων δεν έχουν καμία αξία για το κράτος, επιβάλλοντας μια σειρά κατασταλτικων μέτρων όπως περικοπές αδειών και επισκεπτιρίων. Οι ελληνικές φυλακές κατακλύζονται από εκατοντάδες κρούσματα κορονοιού, με δεκάδες κρατούμενους να έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα του κρατουμένου από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι φυλακές της Αυλώνα αποτελούν μία ιδιαίτερη περίπτωση σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς οι τρόφιμοι είναι κατά βάση ανήλικοι. Στοιβαγμενοι σε 6 τετραγωνικά μέτρα με εξευτελιστικές συνθήκες υγιεινής, συχνά χωρίς οικονομική στήριξη ή επαφή με τις οικογένειες τους. Αυτά τα παιδιά μετατρέπονται σε κανίβαλοι για να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναπαράγοντας όλες τις εξουσιαστικές συμπεριφορές του καπιταλιστικού συμπλέγματος (συμμορίες, ξυλοδαρμοι για την αρχηγία της πτέρυγας, ναρκωτικά).

Σε αυτήν την φυλακή έχει βρεθεί αιχμάλωτος από το κράτος και ο ένας από τους δύο συντρόφους μας που κατηγορούνται και προφυλακίστηκαν για την επίθεση στην τροχαία Πειραιά. Μετά την σύλληψη τους, τις μπούκες στα σπίτια τους, της βαριές κατηγορίες βασισμένες σε γελοία "στοιχεία" και καταθέσεις μπάτσων, ήρθε η εκδικητική προφυλάκιση τους. Μια προφυλάκιση γοήτρου για το κράτος της ΝΔ που θέλει με κάθε μέσο να αναδείξει πόσο δυνατό είναι το νέο της νομοσχέδιο για τον ποινικό κώδικα. Μια προσπάθεια να τους εξουθενωσουν πολιτικά και μαζί με αυτούς και το υπόλοιπο κίνημα.

Την ώρα που η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι βασικές ανάγκες όπως τρόφιμα, ρεύμα ακριβαινουν διαρκώς ενώ η ανεργία και η φτώχεια αυξάνονται. Το ελληνικό κράτος αφήνει χιλιάδες ανθρώπους αβοήθητους με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και καταστέλλει βίαια τους εργατικούς αγώνες όπως στα πετρέλαια Καβάλας. Ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα ρίχνει στην φυλακή όσους/ες αντιστέκονται σε αυτή τη δυστοπική πραγματικότητα με σκοπό να ικανοποιήσει τις ψευδαισθήσεις των μικροαστών και να αποσπάσει την κοινωνική συναίνεση, χάρη στη κρατική τρομοκρατία.

Εμείς ως αναρχικοί/ες είμαστε ενάντια στην κρατική καταστολή και τον εγκλεισμό και επιλέγουμε να χτίσουμε γέφυρες αλληλεγγύης με τους κολασμένους αυτού του κόσμου.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 3/4 στις 14:00 (ώρα) σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας.

Προσυγκέντρωση στις 12:00μ στο Μουσείο

Δεν ξεχνάμε τους αιχμάλωτους του ταξικου/κοινωνικού πολέμου

Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη

Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής

Συνέλευση αλληλεγγύης των δύο προφυλακισμένων συντρόφων, Φώτη Δ. Ιάσονα Ρ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617912/