Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χειροτεχνών δρόμου στο υπ.ανάπτυξης

Εμείς οι χειροτέχνες που στήνουμε πάγκους σε πόλεις και νησιά, σε όλη την επικράτεια και αγωνιζόμαστε για να παραμείνουνε στους δρόμους συνεχίζοντας την επιβίωσή μας μέσα από την δική μας ελεύθερη και αδιαμεσολάβητη έκφραση.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο ανάπτυξης, στην Αθήνα, στην οδό Νίκης 5-7, την Τρίτη στις 5/4, στις 10:30 π.μ.

Ενάντια στον νόμο 4849/2021, άρθρο 8.

Καιρός να σηκωθούμε από τους πάγκους μας σε δρόμους και πλατείες και να αγωνιστούμε μαζί για τις ζωές μας και τις ελευθερίες μας.

Χειροτέχνες δρόμου απ' όλη την επικράτεια

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Απριλίου 15h


ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Το κτήνος/Λεβιάθαν μεταμορφωμένο σε Εξευγενισμός, αναδύεται ύπουλα από τα απύθμενα σκοτάδια της υποκρισίας και απλώνει τα πλοκάμια του συνθλίβοντας στην σφιχτή αγκαλιά τους όλες τις πλευρές της ζωής. Από την πολιτική ορθότητα της «ατομικής ευθύνης» και του «ταξικού καθήκοντος» που εισέβαλε με εξαναγκαστικές ιατρικές πράξεις στο εσωτερικό των σωμάτων, στις στειρώσεις ανθρώπινων και μη όντων, το ξήλωμα και τη λεηλασία της φύσης, μέχρι τις επιχειρήσεις σκούπα και το «κυνήγι μαγισσών» που επιβάλλει σε πλατείες και δρόμους. Μια πλήρη ισοπέδωση και αποστείρωση των πάντων που στη θέση τους, αντί για τη ζωντάνια της ύπαρξης, θα εδραιωθεί μια γλυκανάλατα φτιασιδωμένη βιτρίνα του τίποτα. Όμως, όλα αυτά τα δυσοίωνα σχέδια, για να γίνουν ορατά μέσα στη δυστοπική ψευδαίσθηση που ζούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε, να ενημερωθούμε, να αγωνιστούμε, να ματώσουμε…

Η συντονισμένη επίθεση στο «παιχνίδι της τέχνης του δρόμου» που γεμίζει την «κούφια» καθημερινότητά μας είναι παλιά και ψυχρή σαν ξασπρισμένο μάρμαρο. Μέσα από τη σαπίλα της, μιλάει για υγεία, ασφάλεια και ομορφιά. Παραμυθιάζει τον κόσμο με κανόνες τελειότητας κρύβοντας συστηματικά τη βαθιά ασχήμια της. Μιλάει για «ανώτερους ανθρώπους» μεταλλάσσοντας τη λέξη ηθική. Παίρνει τη «σκούπα» και «σκουπίζει» τα πάντα, μεταναστά, αδέσποτα, δέντρα, ανεμβολίαστα και τώρα προσπαθεί «με το γάντι» να «ξεσκονίσει» κάθε ίχνος δημιουργικότητας από τους δρόμους της καθημερινότητάς μας.

Όμως η τέχνη στον δρόμο υπήρχε ανέκαθεν όπως, το παιχνίδι των παιδιών στις γειτονιές και τις αλάνες, το κουλούριασμα των γατιών και των σκυλιών κάτω από τις σκιές των θάμνων και των δέντρων, τα γέλια, οι κουβέντες και οι φωνές που μας ωθούν να βγούμε έξω από τα κουτιά-κελιά μας για μια στιγμή απόδρασης από τη σκλαβωμένη ζωή μας. Είναι ένα είδος ελεύθερης τέχνης που λειτουργεί αδιαμεσολάβητα, αυθόρμητα, αυτοσχεδιαστικά και οργανώνεται αντιθεσμικά, πέρα από την ψεύτικη, διακοσμητική διανόηση των ιδρυμάτων, γκαλερί και μουσείων που εγκλωβίζουν και κονιορτοποιούν ό,τι αντιστέκεται.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των χειροτεχνών απ' όλη την επικράτεια, έξω από το υπουργείο ανάπτυξης (νίκης 5-7, Αθήνα), την Τρίτη 5/4/22, στις 10:30 μ.μ. ενάντια στο νόμο 4849/2021, άρθρο 8, που μετά από τους νόμους των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων και των «ζώων συντροφιάς», φέρνει με τη σειρά του «φίμωτρα», «στειρώσεις» και πρόστιμα στους δημιουργούς που εκφράζονται ελεύθερα σε δρόμους και πλατείες.

Ο.Μ.Α'.

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Απριλίου 16h