Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή πορεία-μοτοπορεία

Επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/epitropiagonadiano…


ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ 10 πμ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά άσχημη, πρωτόγνωρη και επικίνδυνη. Από την μία ο πόλεμος στην Ουκρανία, που φέρνει τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς, με την απειλή ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου να είναι όλο και πιο κοντά. Η ρώσικη εισβολή πυροδοτήθηκε από την Αμερικάνικη και Ευρωπαική ελίτ, στηρίζοντας και δίνοντας όπλα στους Ουκρανούς νεοναζί (Μαιντάν 2014) και περικυκλώνοντας όλο και περισσότερο την Ρωσία (βασικός σύμμαχος της Κίνας). Οι συγκρούσεις που μαίνονται είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των ανταγωνισμών για το ποια «υπερδύναμη» θα υπερισχύσει έναντι της άλλης και το μόνο σίγουρο είναι πως οι μόνοι που δεν δικαιούνται να μιλάνε για εδαφική κυριαρχία είναι οι ΗΠΑ-ΕΕ, αφού από όπου κι αν πέρασαν άφησαν μόνο ερείπια.

Στην ίδια μας τη χώρα βρίσκεται ο εχθρός! Από την άλλη μεριά όμως, ο πόλεμος επιβίωσης που μαίνεται στην ίδια μας τη χώρα, δεν αποτελεί μόνο αποτέλεσμα των συγκρούσεων στην Ουκρανία όπως σκόπιμα θέλουν να το παρουσιάσουν (αποποιώντας τις ευθύνες των καταστροφικών πολιτικών τους). Kαθημερινά μας έρχονται συνεχώς βόμβες: Η ακρίβεια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, η βενζίνη έχει πλησιάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο, τα ενοίκια αντί να μειώνονται ανεβαίνουν και η τιμή ρεύματος/φυσικού αερίου έχει διπλασιαστεί, ενώ τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Ο πληθωρισμός έχει σπάσει ρεκόρ 25ετίας φτάνοντας το 7%.

Και η αιτία για όλα τα παραπάνω; H εγκληματική κυβέρνηση ΝΔ, που στο πέρασμά της δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, ιδιωτικοποιώντας «ότι κινείται» (σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων), ανοίγοντας την όρεξη στους «επενδυτές»- αρπακτικά, να παίζουν με τις τιμές και τις ζωές μας. - Με τις εγκληματικές συμμαχίες της (ΗΠΑ-ΕΕ) που μας κάνουν κι εμάς πλέον «πολεμικό στόχο», τα όπλα που έστειλε στην Ουκρανία, την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη βάση και την αγορά rafalle και άλλων πολεμικών εξοπλισμών (την ίδια στιγμή που δεν έχουμε ούτε τα βασικά!) - Με την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη το καλοκαίρι του 2021, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει όποια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα είχαν απομείνει, μετά από 10 χρόνια μνημονίων! - Για να μπορούν να επιβάλουν περαιτέρω νομοσχέδια (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΣΥ), που καταστρέφουν το σύστημα υγείας και ασφάλισης, εξοπλίζουν συνεχώς την αστυνομία, χτίζοντας ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, όπου απαγορεύεται να διαδηλώνεις και να απεργείς.

Η κατάσταση στον κλάδο ανεξέλεγκτη.. Η τουριστική σεζόν, ειδικότερα με τον πόλεμο, αποδείχτηκε μια «φούσκα» τεραστίων διαστάσεων, με τις συνέπειες να πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι μένοντας χωρίς εργασία και στην καλύτερη με το «πιστόλι στον κρόταφο» όσοι «τυχεροί» εργαστούν. Το εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας-πανδημίας-πολέμου, μας φέρνει αντιμέτωπους με νέες απειλές και τρομοκρατία από τους εργοδότες μας για μειώσεις ωρών και απολύσεις. Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες πλέον είναι καθημερινότητα, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει τους εργοδότες, με το έκτρωμα Χατζηδάκη.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

Αποτελεί ανάγκη ένα πραγματικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απέναντι στα ευχολόγια και τις γενικότητες άλλων δυνάμεων στο Συνδικάτο (ΠΑΜΕ). Ένα πραγματικό κίνημα που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνοντας το παράδειγμα για όποια επόμενη επιχειρήσει να έρθει. Προχωρώντας και γενικεύοντας τους αγώνες των συναδέλφων σε E-Food, Cosco, ΛΑΡΚΟ, αλλά και των εκπαιδευτικών. Πρέπει να οργανωθούμε στο συνδικάτο μας, να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον πόλεμο και την φτωχοποίηση, ξεκινώντας από την οργάνωση της απεργίας στις 6 Απρίλη. Ο εχθρός είναι στην ίδια μας τη χώρα, αυτοί που περνάνε μνημόνια, που τα εφαρμόζουν στις δουλειές μας, που μας εμπλέκουν σε πολέμους των δικών τους συμφερόντων.

  • Κατάργηση του εκτρώματος Χατζηδάκη - να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια.
  • Σταθερή και πλήρης απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Κλαδική ΣΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. Να βγούμε από την ΕΕ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.
  • Να φύγει η Εγκληματική Κυβέρνηση Μητσοτάκη ΤΩΡΑ!

Αντεπίθεση των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό

πηγή : http://antepithesistonepisitismo.blogspot.com…