Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 στις 21.00

Προβολή Ταινίας στο Στέκι : ο πιλότος Αμπού Ραέντ

Captain Abu Raed (ο πιλότος Αμπού Ραέντ) - Ιορδανία

σενάριο - σκηνοθεσία: Amin Matalga

Πεμπτη 13 Οκτωμβρη στις 21:00 στο Στεκι


Λίγα λόγια για την Ταινία

Η πρώτη ανεξάρτητη ταινία από την Ιορδανία και ταυτόχρονα η πρώτη ταινία μυθοπλασίας που γυρίζεται στην Ιορδανία ύστερα από 50 χρόνια, το φιλμ Captain Abu Raed του Amin Matalga

Ο Αμπού Ραέντ, ηλικιωμένος και μοναχικός, εργάζεται ως καθαριστής στο αεροδρόμιο. Πάντα επιθυμούσε να δει τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει. Μια μέρα, βρίσκει στα σκουπίδια ένα καπέλο πιλότου και επιστρέφει σπίτι φορώντας το. Στην φτωχική γειτονιά του, μια ομάδα παιδιών τον περνούν για πιλότο και τον παρακαλούν να μοιραστεί μαζί τους τις περιπέτειες που έχει ζήσει πέρα απ'το Αμάν και πέρα απ'την Ιορδανία. Mέσα από τις φανταστικές αφηγήσεις, αναπτύσσεται μια φιλία και ο Αμπού Ραέντ ανακαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά αυτά στα σπίτια τους. Αποφασίζει λοιπόν να κάνει κάτι γι' αυτά. Eυγνώμων για την παρέα, μεταφέρει νοερά μέσα απ' τη μυθοπλασία τα παιδιά σε συναρπαστικούς προορισμούς σ'όλο τον κόσμο και τα εμπνέει να πιστέψουν στον εαυτό τους. Εντωμεταξύ, ο Αμπού Ραέντ γνωρίζεται με μια γυναίκα πιλότο, τη Νουρ, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ζωής στο Αμάν.
Amin Matalga

Μεγάλωσε ώς τα 13 του χρόνια στην Ιορδανία και μετά μετανάστευσε με την οικογένειά του στο Οχάιο των ΗΠΑ, όπου έζησε τα επόμενα 14 χρόνια. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και, μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, αποφάσισε να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες και κάνοντας ταινίες μικρού μήκους. Παράλληλα, έγραψε σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους και παρακολούθησε το πρόγραμμα Σκηνοθεσίας του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου. Αφού έγραψε και σκηνοθέτησε 25 μικρού μήκους ταινίες σε τρία χρόνια, οργάνωσε το καστ και συνεργείο 200 επαγγελματιών που χρειάστηκαν για να γυρίσει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Ο πιλότος Αμπού Ραέντ.

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ»Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr